Een Baard Pen voor een volle baard in een handomdraai?

Veel mannen willen een baard laten staan maar zien hier na een paar dagen toch weer van af. De reden? Een te lichte baardgroei of lege plekken in de baard. Een snelle en goedkope oplossing kan zijn de baard pen. Bijna elke man kan wel een baard groeien, maar slechts weinigen houden hier de perfecte, volle baard aan over. Wij bij BaardTips zijn daarom altijd geïnteresseerd in oplossingen voor die mannen. Met een pen heb je een lichte baard in een handomdraai tot een volle dos getoverd, dat is in elk geval de belofte. In dit artikel leggen we je uit wat een baard pen is, waarom en hoe je zo’n pen gebruikt en waar je deze kunt kopen. 

Missan Baard pen + Borstel
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 04:57

Wat is een baard pen?

Een baard pen is een penseel met water-resistente kleurstof waarmee je je baardharen dikker doet laten lijken. De punt van de pen is meestal dun of is zelfs gekarteld waardoor het inkleuren van individuele baardharen gemakkelijker en sneller gaat. Er zijn ook exotischere vormen die meer weg hebben van een mascara borsteltje. Ze zijn dus niet bedoeld om op de huid te worden aangebracht maar op de baardharen zelf. De al aanwezige baardharen die misschien dun zijn of een andere kleur hebben dan de rest van de baard krijgen een donkerder kleur en een dikkere uitstraling.

Een baard pen valt daarmee te vergelijken met mascara, het bestaande haar en de vorm van het haar worden geaccentueerd. Ze worden daarom ook wel baard stiften genoemd. Soms komt een pen met een borsteltje. Deze is bedoeld als baardborstel maar ook om de kleurstof gelijkmatig door de baard te borstelen voor een natuurlijke look. 

Waarom zou je een baard pen gebruiken?

Veel mannen hebben er wel ergens last van, een plek met maar lichte baardgroei in hun voor de rest normale baard. Of, de baardharen aan de randen van je baard, op bijvoorbeeld je wangen, is lichter van kleur of gewoonweg dunner. Dit zijn de twee hoofdredenen waarom je een baard pen zou gebruiken. Door op deze plekken de bestaande baardharen bij te kleuren en dikker te doen laten lijken maak je je baard af. Door de pen op deze manier strategisch in te zetten krijgt je baard al een heel ander aangezicht.

Ook bij een grijzer wordende baard kan een pen uitkomst bieden. We hebben natuurlijk niks tegen een volwassen, grijze baard en dat kan uit zichzelf al een machtige uitstraling geven. Maar dat is wat anders dan als je hier en daar een grijze haar hebt of een grijs plekje. Deze plekken en individuele baardharen kun je inkleuren met een pen.

Een pen kan trouwens ook perfect gebruikt worden voor de wenkbrauwen. Hiermee houd je zowel baard en wenkbrauw in dezelfde kleur. 

Waar moet je op letten als je een baard pen koopt

Niet elke pen is even goed en helaas zijn er veel dure producten op de markt die inspelen op de onzekerheden die sommige mannen hebben met hun baard. We noemen de belangrijkste punten waar je op moet letten bij de koop van een baard pen.

Op wax of kleurstof basis

Een baard pen kleurt je baard op één van twee manieren; met wax of met kleurstof. Beide hebben zo hun voor- en nadelen. Een pen op basis van wax geeft een diepere kleur en een realistischer aanblik. De coating van de wax laat een dunne baard veel voller lijken. Wax is waterbestendig maar niet watervast, elke keer dat je je baard wast zul je de pen er weer bij moeten pakken.

Een pen met kleurstof geeft dat deel van de baardhaar een permanente inkleuring die er niet uitwast. Alleen als de baard groeit zul je de uitgroei moeten bijkleuren. Je moet met kleurstof wel oppassen dat je je huid niet raakt want ook dat moet er dan afslijten.

De kleur

Een iets andere kleur op een donkere baard zal niet zo erg opvallen, maar op een blonde of gedeeltelijk grijze baard zie je natuurlijk elk kleurverschil veel sneller. Let er daarom op dat je de juiste kleur pen koopt. Dit lijkt vanzelfsprekend maar neem van ons aan die fout vaker gemaakt is. Heb je toch per ongeluk een verkeerde kleur gebruikt, dan kun je hem natuurlijk uitwassen als het een pen op basis van wax is. Met een kleurstof pen zul je de juiste kleur erbij moeten kopen, de ingekleurde delen bleken en dan opnieuw inkleuren.

Vorm van de punt

De vorm van de punt ligt vaak aan de kleurstof. Als de pen op waxbasis is, dan is de punt vaak driehoekig of lijkt hij op een mascaraborstel. Deze zijn het gemakkelijkst in het gebruik. Pennen met kleurstof lijken meer op een kwastje en hebben soms een gekartelde vorm om je te helpen alle kanten van de baardhaar te bereiken.

Waar kun je een baard pen kopen?

Spijtig genoeg wordt de mannenverzorging door de grote ketens nog niet zo serieus genomen. Je vindt dus maar weinig goede pennen in de winkel. Gelukkig kun je online wel terecht bij websites als bol.com of Amazon.nl.

Missan Baard pen + Borstel
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 04:57

Hoe gebruik je een baard pen?

Het gebruik van een baard pen is niet erg moeilijk. Maar we begrijpen dat je de eerste keer huiverig bent. Gebruik met mate is ons eerste advies. Begin eerst bij de uiteinden van je baard, en dan vooral de haarlijn op je wangen. Zodra je deze hebt aangestipt en mooi strak hebt gemaakt ga je over tot het invullen van lichte plekken. Gebruik hierbij korte slagen en begin dicht bij de huid met opwaartse bewegingen. Nadien gebruik je een baardborstel om het geheel te blenden. Je baard lijkt op die manier het meest natuurlijk en niemand zal het verschil kunnen zien.

Werken ze echt?

Een baard pen is in feite make-up voor mannen. Je geeft inkleuring aan je baardhaar en laat de baardharen er voller uitzien. Dit geeft een sterker contrast tussen gezicht en baard en geeft de baard een uniform, vol aangezicht. Het is natuurlijk een tijdelijke oplossing, maar het is ook een discrete oplossing om die look te krijgen die je wilt hebben. Hij werkt het beste op een al netjes verzorgde baard die in model is gebracht. Met het gebruik van een pen maak je je baard helemaal af. 

Alternatieven voor een baard pen

Je zoekt waarschijnlijk naar een manier om een vollere baard te krijgen. Een baard pen is een tijdelijke oplossing, maar er zijn ook manieren om een permanent vollere baard te krijgen. We noemen de meest populaire alternatieven voor de pen die je wel permanent een vollere baard geven.

Missan Baard pen + Borstel
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 04:57

Veel gestelde vragen over de baard pen

Werkt een baard pen?
Een baard pen laat je baard er voller uitzien en kan lichte plekken inkleuren. Pennen op basis van wax laten je baard er natuurlijk voller uitzien maar wassen er gemakkelijk weer uit. Een pen met kleurstof is permanent totdat hij eruit groeit.
Zijn er alternatieven voor een baard pen?
Er zijn permanente alternatieven voor een baard pen. De meest bekende zijn het gebruik van een baard roller of een baard serum om bestaande baardharen en haarzakjes te laten groeien. Een baard transplantatie kan een volledig kale plek opvullen.
Is een baard pen permanent?

Een baard pen is een tijdelijke oplossing en zal er uiteindelijk uit groeien of uitgewassen worden. Een pen met wax moet na elke wasbeurt weer worden toegepast. Een pen met kleurstof is permanent maar zal uitgroeien en moet van tijd tot tijd worden bijgekleurd.

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *