Kerstbaard – Vergelijk en koop baard Kerstballen

Er komen steeds meer nieuwe ideeën over hoe je je baard zou kunnen stijlen. Tegenwoordig is het niet gek als je achterneefje op de Kerstborrel opeens verschijnt met een te gekke Kerstbaard. Hoe heeft hij zijn baard gestijld voor de kerstdagen? Welke producten heb je nodig en zijn er andere methodes dan alleen maar baard kerstballen?

Wij laten maar al te graag zien hoe het moet. Niet alleen de voorpret is leuk, maar zorg er ook voor dat na de Kerstdagen je baard er weer optimaal uitziet voor een normale werkdag.

Baard Kerstballen kopen

Waar koop je deze unieke producten voor je kerstbaard? Simpel! Er zijn verschillende type baard kerstballen. Zo kun je mini kerstballen kopen of juist kerstballen die alleen maar bedoeld zijn voor je baard. Je kunt ze kopen bij verschillende retailers. Hierbij kun je denken aan een HEMA, blokker of je koopt baard Kerstballen op bol.com.

Hoe bevestig je de Kerstballen aan je baard? Simpel! De meeste kerstballen voor je baard hebben kleine clips zoals voor hoofdhaar. Let er wel op dat je de kerstballen koopt met de juiste clips. Als je de verkeerde besteld kan de clip schade toebregen aan je baardharen!

Baard Kerstballen
Bekijk laagste prijs
coolgift.com
Laatst bijgewerkt op: 17 maart 2022 – 00:42

Baardlampjes – Beard Lights – Kerst
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:41

Zijn er variaties op Baard Kerstballen?

Kerstballen voor je baard is toch zo mainstream, zijn er ook variaties? Natuurlijk! Het internet heeft niet stil gezeten. Er zijn zelfs al retailers op bol.com die baard kerstballen aanbieden met geluiden en lichtjes. Het wordt steeds gekker. Tegenwoordig zijn er zelfs baard glitters en baard lichtjes te koop.

Draag de kerstballen niet te lang!

Versiering voor je baard, in iedere vorm, kan risico’s met zich meebrengen.

Plastisch chirurg Christopher Inglefield waarschuwt dat de kerstballen in de baard kunnen leiden tot haaruitval en onregelmatige teruggroei. Wanneer je voor een lange tijd kracht zet op je baardhaar, kan dat ontstekingen veroorzaken en leiden tot een trauma van de haarfollikels.

Er zijn zelfs mensen die de nieuwe rage helemaal afkeuren. Niet omdat het slecht is, maar omdat ze het gewoon weg niet leuk vinden. Hier hebben wij van BaardTips.nl geen boodschap aan. Als jij je baard goed verzorgd en geen gekke opbjecten in je baard doet zoals dieren…, en zorgt voor een goede verzorgingsroutine, zijn wij tevreden!

De beste oplossing is het dragen van mini kerstballen, die niet te zwaar zijn. Een andere strategie is variatie. Tegenwoordig zijn er zelfs drie kerstdagen. Rock de baard kerstballen op de eerste Kerstdag, de baardglitters op dag twee. Vier jij een 3e kerstdag met je bonus-familie of je vriendengroep? Dan is er altijd nog een 3e optie voor baard lichtjes. Op deze manier staan er niet te lang krachten op je baardhaar en kun je toch een unieke indruk achterlaten tijdens de Kerst.

Tot slot is het natuurlijk enorm belangrijk om je baard na de feestdagen goed te verzorgen. Mensen gaan na de vermoeide feestdagen snel weer door met het dagelijkse leven. Wanneer je kiest voor deze unieke baard styling, zorg dan dat je de beste verzorgingsproducten in huis hebt en gebruik de volgende 7 stappen op je baard en lichaam te verzorgen.

Baard verzorgen na de Kerstdagen

Wanneer de feestdagen weer achter de rug zijn, komt het dagelijks leven weer op gang. Je wilt je weer met een “iets normalere” baardstijl vertonen op het werk. Maar de baard glitters krijg je niet weg en de baard kerstballen hebben haren uitgetrokken of hebben gezorgd voor veel klitten en trekkrachten. Wat nu? Volg de volgende 7 stappen!

Stap 1: Neem een warme douche om je poriën open te zetten en de baardharen zacht te maken. Zorg dat je na het douchen je baardharen goed afdroogt, voordat je naar stap 2 gaat.

Stap 2: Was je baard met een goede baardshampoo of een gezichtsreiniger. Als je veel alcohol hebt gedronken of veel gezweet hebt tijdens het dansen met je familie heeft een goede gezichtsreiniger onze voorkeur!

Stap 3: Gebruik een baardkam of baardborstel om alle klitten en glitters uit je baard te kammen. Doe dit niet als je baard droog is en volg ons advies om eerst je baard te wassen. Wanneer je direct begint met het borstelen van je baard kan dat zorgen voor nog meer trauma’s in de haarfollikels.

Stap 4: Gebruik een baardschaar om de uiteinde van je baardharen bij te werken. Met een baardschaar verwijder je makkelijk indiviudele haartjes. Zijn er meer haren beschadigd of heb je haast? Dan kan je er ook voor kiezen om je baard te stylen met een trimmer.

Stap 5: Herhaal dit proces voor 2 á 3 dagen. Wanneer het je niet is gelukt om de glitters en/of klitten te verwijderen is het misschien een gaaf idee om te kiezen voor een andere baardlengte of styling. Wanneer je een baard hebt van ±10cm is het natuurlijk zonde om direct je hipsterbaard af te scheren en verder te gaan met een stoppelbaard. Er zijn genoeg mogelijkheden. Ons advies is om je baard eerst te trimmen, voordat je hem helemaal wegscheert. Een mooie lange baard is zonde om zomaar weg te gooien. Goede verzorging heeft tijd nodig!

Stap 6: De Kerstdagen kunnen ongezond en vermoeid zijn. Veel wijn, veel eten en weinig slaap. Zorg dat je weer in je ritme komt. Ga op tijd naar bed, vermijd stress, zorg voor een gezond voedingspatroon en voldoende lichaamsbeweging!

Stap 7: Heb geduld! Je baard zag er fantastisch uit tijdens de Kerst en dat zal die ooit weer doen!

Baard Kerstballen tegen Kanker

Als je een baarddrager bent, zal je vast wel bekend zijn met Movember. Movember is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij vooral mannen gedurende de maand November hun snor (en baard) laten staan. Dit wordt gedaan om meer aandacht te krijgen voor gezondheidsproblemen bij mannen zoals prostaat kanker, bal kanker en zelfs zelfmoord. Naast Movember zijn er steeds meer organisaties die zich inzetten tegen kanker bij mannen. Beard Baubles is een organisatie die baard Kerstballen verkoopt voor het goede doel. De opbrengsten worden geschonken aan Cancer Research UK om het onderzoek naar huidkanker bij mannen te steunen.

Nog steeds niet geïnspireerd om je baard te versieren tijdens Kerst? Denk dan eens na om het goede doel te steunen! Voor uitgebreidere informatie over het goede doel kijk je de video hieronder.

Kerstbaard inspiratie

Hier nog wat inspiratie en variaties op de baard kerstballen. Vergeet niet jouw foto’s door te sturen via onze contact pagina. Wij delen maar al te graag jouw creaties!

Baard kerstballen
Kerstbaard
© flair.be
© zelfmaak-ideetjes.nl

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *