De baard roller: rol je weg naar een volle baard?

De baard roller is de weg naar een volle baard, als je het Google vraagt ten minste. Hier is het probleem: je hebt een lichte baard die je graag voller wilt hebben, of er zitten kale plekken in je baard die je op wilt vullen. Wat je reden ook is, je wilt meer of snellere baardgroei en dus ga je op zoek naar de mogelijkheden. Je komt al snel terecht bij een website of blog die vertelt over de kwaliteiten van een baard roller. Maar de review sectie eronder vertelt je een ander verhaal. Hoogste tijd voor ons om je uit te leggen wat een baard roller is, hoe hij werkt en heel belangrijk of hij werkt om je baard te laten groeien.

Snel antwoord? Dit is de beste baard roller!
Bekijk laagste prijs
neofollics.com
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 04:51

Wat is een baard roller?

Een baard roller wordt ook wel dermaroller genoemd. De twee lijken dan ook erg veel op elkaar. Een baard roller / dermaroller bestaat uit een rollende cilinder op een handvat. De cilinder is over zijn hele omtrek uitgerust met kleine naaldjes. Je gebruikt de baard roller door de cilinder met lichte druk over de huid onder je baard te rollen. De lengte van de naaldjes varieert van 0,1 tot 0,5 millimeter, echt piepklein dus. Bij het gebruik van de baard roller dringen deze naaldjes nooit diep genoeg door om bloedingen te veroorzaken.

Verschil met een dermaroller

De dermaroller is eigenlijk hetzelfde als een baard roller. Het grootste en enigste verschil zit in de doelgroep. De dermaroller wordt voornamelijk aangeboden aan een vrouwelijk publiek. De kleuren van een dermaroller weerspiegelen dit beeld. Baard rollers zijn meestal zwart of van een andere “mannelijke” kleur voorzien. Belangrijker is dat dermarollers voor het hele lichaam kunnen zijn bedoeld. De lengte van de naald kan op een dermaroller veel langer zijn dan van een baard roller.

Je kunt een dermaroller gebruiken voor je baard, maar zorg er wel voor dat de naalden niet langer zijn dan 0,5 mm. De huid op je gezicht is veel dunner, de langere naalden zouden te diep kunnen doordringen.

Hoe werkt een baard roller?

De naaldjes op de baard roller brengen hele kleine beschadigingen aan op de huid. De gedachte is dat dit het immuunsysteem en je natuurlijke regeneratie op gang brengt. De eerste “ter plekke” zijn waarschijnlijk je witte bloedcellen die de strijd aangaan met infecties. Je wilt ze hierbij helpen door zowel je baard roller als je huid te desinfecteren. 

Bloedplaatjes, collageen en elastine bereiken de beschadigde plekken en beginnen het regeneratieproces. Vooral de introductie van collageen en elastine aan de epidermis (bovenste laag van je huid) is een veel gewild effect, het gaat rimpels tegen en geven je huid een jongere uitstraling. Door de huid opzettelijk heel erg licht te beschadigen kun je hem dus verbeteren. Dit maakt de omgeving voor baardgroei gezonder.

Baard roller review: the Good, the Bad and the Ugly

Helaas is er naast veel marketing ook veel negatiefs te vinden op het internet over baard- en dermarollers. We hebben daarom besloten om 3 baard rollers aan een review te onderwerpen en hebben daarbij met opzet succesvolle en minder succesvolle producten uitgekozen. Onze eigen “The Good, The Bad and The Ugly” zeg maar.

The Good: Neofollics baard roller

Bekijk laagste prijs
neofollics.com
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 04:51

Neofollics is een bekend merk voor haargroei producten en supplementen. Ze maken gebruik van wetenschappelijk bewezen substanties en extracten die de haargroei stimuleren. De meest opmerkelijke toevoeging is Adenosine, één van de vier stoffen waar ons DNA uit bestaat. De Neofollics baard roller werkt dus in combinatie met het serum. De roller zorgt ervoor dat de huid onder de baard wordt verbeterd en bevordert ook de opname van het serum, dieper in de huid. Ze maken dus geen aannames dat er nieuwe haren zullen gaan groeien of dat alleen de baard roller de baardgroei stimuleert.

De roller is van hoge kwaliteit en rolt erg soepel. De naaldjes doen hun werk goed zonder bloeding te veroorzaken. De klus was zo geklaard en na hem een paar keer gebruikt te hebben voelt de huid elastischer aan. Je gebruikt het serum van Neofollics na elke behandeling. Baardharen die we al hadden groeiden sneller en haartjes die van nature klein bleven werden langer. Dat was dus een zeer hoopgevend resultaat! Het kan zomaar zijn dat de kale plekken in je baard “slapende” haarzakjes hebben. Ze zitten er wel maar ze worden maar piepklein. 

Als je een baard roller wilt proberen dan kunnen we je direct deze van Neofollics aanraden en dan altijd in combinatie met hun haargroeiserum.

The Bad: Hozard® Baardgroei Kit met Dermaroller

Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 04:45

Met een volledig pakket om je baardgroei te stimuleren, doet Hozard een paar miraculeuzeclaims over spectaculaire baardgroei. Zo zou je binnen drie weken al resultaat moeten kunnen zien en zijn de klantbeoordelingen ook overwegend positief. Precies het soort product dat wij voor ons zelf wilden uitproberen!

De baard roller, serum en reiniger van Hozard kwamen aan in een strakke, zwarte doos. Je krijgt er ook een leuk baardkammetje bij voor aan je sleutelhanger als sierornament. De baard roller zelf is van goede kwaliteit. Hij rolt soepel en de naalden zijn net de juiste lengte. Je voelt de naaldjes tegen de huid maar het doet geen pijn. Na een paar keer rollen waren we al klaar en ook op de iets langere stoppel trok de Hozard niet aan de haartjes.

Toch zijn we niet tevreden met dit product. Wij ondervonden eigenlijk geen resultaat na 3 weken gebruik en ook na 6 weken was het moeilijk te onderscheiden of de verbetering gewoonweg onze natuurlijke baardgroei is, of dat het aan de Hozard producten lag. Na nog een keer te hebben gekeken naar de klantbeoordeling, realiseerden we ons dat deze eigenlijk aan de lage kant is. Hoe eerlijk is het beeld dat je daarvan kunt krijgen? Het activator serum deed voor ons in elk geval niet wat er beloofd werd.

Nu is de Hozard baardgroei kit met baard roller niet de duurste maar ook niet de goedkoopste. We hadden liever wat meer geld op tafel gelegd, als het serum dan ook zijn werk deed. Op de baard roller en de reiniger na, is de rest van het pakket loze opvulling van een fraaie doos.

The Ugly: AliExpress baard rollers

Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 04:51

De prijzige baard rollers worden vaak voorbij gegaan voor een goedkoop alternatief uit China. Op AliExpress of bol.com kun je veel rollers vinden voor een hele kleine prijs. Ook wij hebben een willekeurig witmerk rollertje bestelt en een paar weken later konden we hem aan de deur in ontvangst nemen. De reviews op AliExpress zijn doorgaans laaiend enthousiast, op een paar echte mensen naar. 

De roller is erg licht van gewicht en lijkt ons gemaakt van een zacht soort plastic. Maar voor de prijs van 3 euro en 1 cent verwachten we geen levenslange kwaliteit. Bij het gebruikt valt al snel het één en ander op. De cilinder rolt niet echt soepel. Als je dat uitprobeert met je hand valt het niet zoveel op, maar plaats de naalden op je gezicht en je voelt elke piepkleine oneffenheid op de as van de cilinder. 

We kwamen ook de kleine letters tegen. Deze roller wordt vooral met plaatjes en weinig tekst aangeboden. De plaatjes laten je zien hoe het haar groeit en hoe je binnen 20 dagen een veel vollere baard hebt. Maar de tekst legt met zoveel woorden uit dat de roller helpt “om haargroeiserum diep door te laten dringen”. 

Zeer twijfelachtige kwaliteit en in de kleine letters geven ze toe dat de roller op zichzelf geen baardgroei veroorzaakt. Ugly, maar in elk geval geen valse beloftes. Je krijgt waar je voor betaalt hebt. Één tip nog, deze producten worden veel gedropshipped van AliExpress op Bol.com. Op Bol betaal je aanzienlijk meer voor hetzelfde product, dezelfde garanties en levertijd, enzovoorts.

Werkt een baard roller wel?

Over het feit of een baard roller werkt zijn de meningen sterk verdeeld. Natuurlijk zullen aanbieders van dit product je proberen te overtuigen van de werking. Maar wees je altijd bewust dat zij hier een belang bij hebben. Met werking kunnen we twee verschillende resultaten bedoelen:

  • Gaat er nieuw haar groeien?
  • Bevordert het de groei van bestaand haar?

Waar het gaat om het groeien van nieuwe haren zijn we snel klaar. Het antwoord is nee. Een baard roller gaat geen nieuwe haren doen groeien. Uit niets komt niets. Als er geen haarfollikel zit kan er ook nooit een haartje uit groeien. De mechanische massage van je gezichtshuid gaat niet op magische wijze nieuwe haarfollikels voor je planten. Je genen zijn verantwoordelijk voor het wel of niet groeien van je eigen haren.

Wat de baard roller mogelijk wel kan doen is bestaande baardgroei stimuleren door de onderliggende huid te verbeteren. Maar er is geen wetenschappelijk bewijs dat de baard roller een lichte baard voller kan maken, of kale plekken kan invullen. In combinatie met een haargroeiserum kan een baard- of dermaroller wel werken, maar het is de vraag of het niet vooral het serum is dat al het werk doen. Dit is bovendien geen permanent resultaat.

Wetenschappelijk bewijs voor baard rollers

Het beste anekdotisch bewijs dat we kunnen vinden is van mannen die een baard roller gebruiken in combinatie met een haargroei serum. Het idee hier is dat de baard roller het serum dieper in de huid door laat dringen. Neofollics is hiermee nog het meest transparant wat hun eigen onderzoek aangaat. Maar ook hier moeten we aanmerken dat overal waar gesproken wordt van de “science” er nooit bronvermelding plaatsvindt. Je kunt dus nooit het wetenschappelijke verslag van het onderzoek lezen en vergelijken. 

Hoe je dit moet opvatten is lastig. Vaak is er sprake van proprietary research, onderzoek naar producten die eigendom zijn van een bedrijf. Het bedrijf wil niet dat dit onderzoek gebruikt kan worden door de concurrent. Het kan natuurlijk ook gewoon zo zijn dat deze bronnen hun claims tegenspreken of dat deze bronnen gewoonweg niet bestaan.

7 tips om baardgroei te stimuleren

Je kunt voordat je begint aan een baard roller, al dan niet in combinatie met een serum, ook een aantal andere dingen proberen. We hebben al een artikel voor je met 7 tips om de baardgroei te stimuleren. In het kort komt de beste, natuurlijke haargroei neer op het volgende:

Een baardtransplantatie laten doen

Als je altijd al een volle baard wou hebben maar het lukt niet, kan dit zorgen voor veel frustratie. Mocht het echt niet lukken met je baard, omdat er bijvoorbeeld gewoon geen baardharen aanwezig zijn, dan kun je een baardtransplantatie overwegen. Bij een baardtransplantatie worden er follikels, haarzakjes, met bestaande haartjes op je gezichtshuid ingebracht. 

Dit kan alleen gedaan worden door specialisten op bepaalde plekken in Nederland en het buitenland. De specialist gebruikt je eigen haar en transplanteert deze meestal van je achterhoofd naar je baard. Je lichaam zal de haarzakjes (grafts genoemd) dus niet afstoten en de behandeling is permanent. De huid op je achterhoofd zal uit zichzelf regenereren en de verloren haarzakjes weer aanmaken.

Als je een baardtransplantatie overweegt, hebben we hier een uitvoerig artikel met alle informatie, ins- en outs die je moet weten over een baardtransplantatie.

Wat vinden wij van de baard roller / dermaroller?

Dat je naarstig op zoek bent naar een oplossing voor je baard kunnen we ons heel goed voorstellen. Maar ook bij ons blijft de werking van de baard roller niet bewezen, althans niet binnen afzienbare tijd. Bij al onze tests deed de baard roller op zich helemaal niks. Alleen in combinatie met andere factoren zagen we verbetering in onze baardgroei. Ook van Neofollics kregen we het vermoeden dat het serum het meeste werk deed en dat de baard roller een leuke bijkomstigheid is. Het helpt dan enorm als het serum dat in het baard roller pakket zit ook daadwerkelijk werkt!

Je kunt onze 7 tips voor het groeien van een baard eerst proberen voordat je een duurder product aanschaf. Blijft je baard tegenvallen, probeer dan een kwaliteits baard roller en serum combinatie van bijvoorbeeld Neofollics. Je hebt dan de goedkoopste en makkelijkste oplossingen geprobeerd. Je kunt daarna alsnog een baardtransplantatie overwegen.

Je kunt natuurlijk ook gewoon je baard om je lege plekken stylen! Heb je kale wangen? Misschien is een goatee iets voor jou. Een kale plek onder kin wordt een sideburn, enzovoorts! Maak wat je hebt van jezelf.

Veelgestelde vragen over baard rollers

Baard rollers en dermarollers blijven een populair onderwerp. We hebben daarom niet alle begrippen en onderwerpen kunnen verwerken in de tekst. Hier zijn nog meer veelgestelde vragen over baard- en dermarollers.

Werkt een baard roller?

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat een baard roller nieuwe haargroei veroorzaakt. Ook is het onderzoek naar aannames die bedrijven doen over het stimuleren van “slapende haarzakjes” meestal niet vermeld met een bron. Zonder bronvermelding, geen bewijs. 

Er is wel anekdotisch bewijs, van klanten die producten gebruiken en onafhankelijk op internet een review plaatsen. Hieruit blijkt dat baard rollers in combinatie met een haargroeiserum kunnen werken.

Is een dermaroller hetzelfde als een baard roller?

In vorm en werking zijn dermarollers en baard rollers precies hetzelfde. De baard roller verschilt meestal alleen qua kleur (“mannelijker”) en de naalden zijn korter. De dermaroller is ook bedoeld voor het hele lichaam en kan dus ook langere naalden hebben zonder dat er bloedingen ontstaan op de huid.

Bestaan er baardgroei middelen of sprays?

Ja, deze bestaan en net als met baard rollers moet je oppassen wat je in huis haalt. Producten met de toevoeging adenosine lijken het beste te werken. Dit is één van de bouwstoffen van ons DNA en kan slapende haarzakjes helpen te activeren.

Hoe snel groeit een gemiddelde baard?

De gemiddelde baard groeit tussen de 1 en 1,5 cm per maand. Je genen, leeftijd en afkomst zijn hierop van invloed. Mannen tussen de 25 en 35 hebben de snelste baardgroei. Europeanen zijn gemiddelde genomen behaarder dan mensen van Afrikaanse komaf en die zijn weer behaarder dan Aziaten. Dit neemt niet weg dat elke man een individu is met zijn eigen genen. Dus hoe het voor jou uitwerkt is geduldig afwachten.

Wat is de beste manier op mijn baard te groeien?

De allerbeste manier om je baard te laten groeien is door hem niet te scheren. Niet scheren, niet trimmen en niet knippen voor in elk geval een maand of twee. Pas dan kun je bekijken waar je baard sneller en minder snel groeit. Ook kun je dan pas beoordelen of je kale plekken hebt. Je kunt in de tussentijd last krijgen van een jeukende baard, dat is meestal goed nieuws want dat betekent dat hij groeit.

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *