De beste baard stijltang: Weg met die warrige baard!

Wat is de beste baard stijltang van het moment?

Een baard stijltang, ook wel baarstijler genoemd, is dé manier om zelfs de meest wilde baard in het gareel te brengen. Met een sessie of twee per week houd je een lange baard recht en stijlvol of de korte baard juist hoekig en strak. Een speciale baard stijltang is hiervoor meer geschikt dan een gewone stijltang en ze hoeven niet veel te kosten. We leggen uit wat een baard stijltang is en hoe je hem gebruikt. Natuurlijk beantwoorden we ook een aantal vragen over de baard stijltang en hebben we een selectie van de beste baardstijlers om jouw baard die perfecte, persoonlijke look te geven.

Waarom je baard stijlen?

Niet elke baard is geschikt voor elk model. Dat is gewoonweg de realiteit. Maar, je hebt een baard laten staan en je ziet de verschillende mogelijkheden voor jouw baard. Werkte hij maar net iets beter mee! Hiervoor gebruik je een baard stijltang. Met een baardstijler breng je gelijkmatigheid aan in je baard. De haren werken beter mee en staan allemaal in de juiste richting. Het resultaat is een nettere baard.

Bij een korte baard zijn de baardharen vaak springerig en zijn er veel die aan alle kanten uitsteken. Dit zorgt ervoor dat de contouren van je baard minder strak worden, ook wel een dither effect genoemd. Met de baard stijltang pak je deze springerige haartjes aan waardoor de contour van je baard veel strakker gedefinieerd wordt.

Met een lange baard is wildgroei vaak een probleem. De baard neemt toe in volume naar voren en opzij. Het midden is relatief vol terwijl de buitenkanten dunner en dunner worden. De stijltang kan hier verandering in brengen door de baard compacter en gladder te houden. De baard ziet er minder wild uit, gedraagt zich beter en krijgt een gelijkmatiger aangezicht.

Hoe gebruik je een baard stijltang?

Hoewel we nog steeds de term tang gebruiken zijn de meeste baard stijltangen tegenwoordig kammen of borstels. De tanden van de borstel worden verwarmd en deze beweeg je door het haar. De warmte zorgt ervoor dat het baardhaar beter meewerkt.

Ook met een baard stijltang heeft het weinig zin om te proberen tegen de haargroeirichting in te kammen. Je moet meewerken met de glooiing van je baard, niet er tegenin. Kam daarom in lange slagen van boven naar beneden, met de groeirichting van je baardhaar mee. Neem hier de tijd voor en maak langzame bewegingen zodat het haar de tijd krijgt om voldoende op te warmen.

Begin met een lage stand van 120 graden. Dit is genoeg voor dun of beschadigd haar. Voor normaal haar is 180 graden een goede temperatuur terwijl de stugste baard pas mee werkt boven de 200 graden. Ook als je een stugge baard hebt, begin je bij 120 graden en pas als dat niet genoeg is (en je je haar niet beschadigt) verhoog je de temperatuur stapsgewijs. 

Baard stijltang of gewone stijltang?

Die oude stijltang van je moeder, je vriendin of vrouwlief ligt al jaren stof te verzamelen in de la. Waarom die niet gebruiken? Een baard stijltang kan veel heter worden dan een normale stijltang. Dit is nodig omdat baardhaar veel stugger en dikker is dan hoofdhaar. De beste baard stijltangen zijn instelbaar van 120 tot 230 graden, waardoor ze voor bijna iedere baard geschikt zijn.

Een baard met een gewone stijltang in model brengen lukt maar moeilijk. De normale stijltang is vaak te lang en te breed om goed bij alle plekken op je baard te komen. Een baardstijler heeft een vorm die beter geschikt is voor het gezicht.

De beste stijltang voor je baard

Dit zijn naar onze mening de beste baard stijltangen verkrijgbaar op dit moment. Deze hoeft geen vermogen te kosten en je hebt al een goede voor een paar tientjes of minder.

#1 Rision stijltang voor baard en hoofdhaar

Stijltang Kam – Voor Baard & Hoofdhaar – 3-in-1
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 04:43

Met een keramische coating, ionische lading en snelle opwarmtijd van 30 seconden, neemt de Rision baard stijltang onze nummer één positie in. Niet alleen combineert de Rision alle goede eigenschappen die we graag weerzien in een stijltang voor de baard, hij is ook nog eens in een handig, compact formaat en voorzien van een automatische uitschakeling. Met drie warmtestanden van 120, 180 en 230 graden is hij voor elke baard geschikt. De goede prijs-kwaliteitsverhouding spreken dus voor zich. 

De Rision glijdt gemakkelijk door de baard en door zijn sterke warmte element en keramische coating is de baard gemakkelijk en snel in model gebracht.

#2 MMIZ baard stijltang

MMIZ Baard Stijltang
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 04:43

Met deze MMIZ heb je voor een kleine prijs een goede baard stijltang die in principe alles kan. Hij warmt snel en gelijkmatig op (binnen 15 seconden) dankzij zijn keramische coating. Mede door deze coating glijdt hij soepel en snel door de korte baard. Zijn handige formaat maken hem hiervoor ook zeer geschikt. Ook voor hoofdhaar is de MMIZ baardstijler geschikt en volstaat hij prima. 

MMIZ baard stijltang

Voor de rest is deze goedkope stijltang vooral barebones. Met een warmte van 120 graden is hij geschikt voor de korte baard of voor dun baardhaar en natuurlijk hoofdhaar. Ook de korte tanden op de kam dragen hieraan bij en je kunt de temperatuur niet veranderen.

#3 Lidasen elektrische baard stijltang 

Lidasen Elektrische baardstijltang voor mannen
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 04:43

De baard stijltang van Lidasen heeft alles wat een baard kan wensen om er netjes en stijlvol uit te zien. Hij is voorzien van een slimme temperatuurregelaar die de warmte varieert al naar gelang dat nodig is voor een glad resultaat. Dit doet hij aan de hand van 3 slimme temperatuur patronen. De uiteinden van de tanden worden niet warm, zodat je je niet brandt als de stijltang contact met je huid maakt. De tanden hebben een siliconen coating dat net zo goed de warmte verdeeld als keramiek en net zo glad is. 

Het haar wordt verzorgd met een negatieve ionen stroom. Dit alles zorgt voor een hele fijne ervaring, een nette baard als resultaat en dat in een handomdraai.

#4 Axceed ionische borstel

A.K.A Baard stijltang
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 04:42

Deze goede en simpele baard stijltang warmt snel op en beschikt over 5 warmtestanden tussen de 120 en 200 graden. Hij is erg licht maar beschikt over een krachtig warmte element dat snel opwarmt. De behuizing is van warmtewerend materiaal dat meehelpt de buitenkant koel te houden ondanks zijn lichte gewicht. De keramische coating zorgt voor een mooie, evenredige warmte die het haar soepel en snel in model brengen. Ook is deze baard stijltang voorzien van een ionische lading dat het haar glad en gehydrateerd houdt. 

De interne zekering sluit af in geval van kortsluiting of oververhitting en de Axceed gaat na 60 minuten automatisch uit om nare ongelukken te voorkomen.

#5 VIKICON mini baard stijltang

VIKICON Mini Baard Stijltang
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 04:42

Deze VIKICON baard stijltang combineert souplesse met eenvoud en herbergt alle gewenste eigenschappen van een stijltang in een zeer compact design. Hij warmt snel op dankzij zijn 32 warmte elementen die elkaar overlappen onder de 22 tanden. De VIKICON is binnen 30 seconden op (ook de hoogste) temperatuur. De keramische coating maakt het kammen snel en gemakkelijk. Dat, samen met de ionische technologie, zorgt voor een glad en strak resultaat in enkele bewegingen van de kam.

Met een hogere temperatuur schaal van 170, 190 en 210 graden, is deze baard stijltang geschikt voor de langere baard of de stugge of krullende baard. Het is te grof geschut voor de dunne of beschadigde baardhaar.

#6 VIKICON keramische baardkam

VIKICON keramische baardkam
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 04:42

De tweede entree van VIKICON op onze lijst beste baard stijltangen, is de grotere keramische baardkam. Deze heeft een net iets breder temperatuur bereik maar stopt bij 200 graden. Ook staan de tanden verder uit elkaar. De keramische coating zorgt desondanks voor een gelijkmatige warmte. Deze baardstijler is daarom geschikt voor meerdere baardtypes, inclusief de lichtere of kortere baard. Net zoals bij de VIKICON Mini, heeft ook deze baard stijlkam een stoer maar elegant uiterlijk, vooral het rode lcd-scherm met retro-cijfers die de temperatuur aangeven valt op.

Helaas beschikt deze VIKICON dan weer geen ionische technologie waardoor we vooral voor de middellange tot lange baard de VIKICON Mini aanbevelen.

Waar let je op bij het kopen van een baard stijltang?

Bij het kopen van een baard stijltang let je op de volgende, wenselijke eigenschappen.

Instelbare temperatuur

Met een instelbare temperatuur tussen de 120 en 230 graden kun je veilig je baardhaar stijlen. Voor dun haar heb je aan een lagere temperatuur al genoeg, maar ook bij dikker baardhaar wil je laag beginnen. Dit om beschadiging te voorkomen. Als je baard stijltang maar één temperatuur instelling heeft, dan is het gokken of het de juiste is voor jouw baard.

Automatisch uitschakelen

Tijdens het gebruik zet je je stijltang van tijd tot tijd neer terwijl je bezig bent met je baardkam. Je zet hem dan natuurlijk niet elke keer uit, want je wilt dat hij op temperatuur blijft. Een ongelukje zit dan in een klein hoekje en je ziet het aan de buitenkant niet af dat hij heet is. De beste baard stijltangen schakelen zichzelf daarom na verloop van tijd, meestal 30 minuten, uit.

Ionische lading

Door je haar bloot te stellen aan negatief geladen atomaire deeltjes (ionen), trekken de haarschubben dicht. Het resultaat is gladder en minder pluizig haar. Als je droog of beschadigd baardhaar hebt, is een baard stijltang met ionische technologie een must. 

Keramisch

Een keramische coating helpt om beschadiging aan je haar te voorkomen. Deze coating is veel gladder dan plastic en laat je baardhaar zonder weerstand door de tanden glooien. Een keramische coating verdeelt de warmte ook veel gelijkmatiger. Het resultaat is een gladdere baard.

Design van de baard stijltang

Het design van de baard stijltang, en dan met name kop, moet geschikt zijn voor het gebruik rondom je gezicht. Een te grote, onhandige stijltang is niet alleen moeilijk in het gebruik, je raakt er ook veel sneller je huid mee aan als je niet constant op je tenen loopt. Kleiner is meestal beter; dan maar een keer extra je baard kammen.

Veel gestelde vragen over de baard stijltang

Werken baardstijlers echt?
Een baard stijltang brengt een baard in model door baardharen die niet mee willen werken in het gareel te brengen. De baard ziet er dan netter en strakker uit. Tegen de haargroeirichting in werken heeft geen zin, hier zijn baard stijltangen dan ook niet voor bedoeld.
Zijn baardstijlers slecht voor je baard?

Een baardstijler, of baard stijltang, kan zonder problemen gebruikt worden op elke baard. Als je baardhaar dun of beschadigd is moet je wel de temperatuur laag houden, tot ongeveer 120 graden. Dikker of stugger haar kan een hogere temperatuur aan en heeft dit ook nodig.

Bekijk op YouTube

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *