De baardbar maakt je badkamer snel baardhaarvrij

Baardbar voor een schone badkamer

Tijd om de baardbar erbij te pakken, want je bent net klaar met scheren of trimmen. Er ligt overal baardhaar en dat moet worden opgeruimd. De oplossing is nu met je natte vinger of hand overal langsgaan. Niet echt effectief maar het werkt uiteindelijk wel. Gelukkig is er nu een betere oplossing met de baardbar. Dit product helpt je om je badkamer na het trimmen snel en gemakkelijk schoon te maken van baardhaar. In een handomdraai is je badkamer, de badkamerspiegel en de wastafel weer haarvrij. Wat is een baardbar dan, horen we je al vragen. Dat gaan we uitzoeken en ook geven we je de 6 beste baardbars op de markt, en dat zijn ze dan ook ongeveer allemaal.

Wat is een baardbar?

Een baardbar is een langwerpige spons of zeem in een handig formaat om snel gladde oppervlaktes mee af te nemen. Hij neemt daarbij haar effectief op en je kunt deze daarna gemakkelijk onder de kraan afspoelen. Bij de barbier liggen al soortgelijke producten of maken ze ook gebruik van een baardbar om het gebied rondom de barbierstoel snel af te nemen. 

Wanneer gebruik je een baardbar?

Na het scheren of trimmen wil je je baardhaar opruimen. Het ligt nu overal waar het niet hoort te liggen en dat is geen gezicht. Ook je partner of familieleden kunnen een schone badkamer waarderen. Maar al dat baardhaar opruimen duurt zo lang en soms laten de haartjes zich maar moeilijk verzetten. Dit is het moment dat je de baardbar gebruikt. Je wrijft deze over alle oppervlaktes heen en de badkamer is zo weer schoon.

Waar let je op als je een baardbar aanschaft?

Het gaat hier om een redelijk nieuw product, dus veel keuze bestaat er nog niet. Je bent volledig op het internet aangewezen als je een baardbar wilt. Dit betekent ook dat je heel nauwgezet kunt gaan kijken naar bijna alle verschillende producenten en een totaalbeeld krijgen van welke baardbar goed is en welke niet. Let daarbij op het volgende:

Het bedrijf of merk

Veel gaat in dit stadium afhangen van de producent. Hoeveel kwaliteit zijn ze bereid te bieden op een markt met maar weinig concurrentie? Een bedrijf dat zich profileert als voor de traditionele scheercultuur heeft een reputatie te beschermen. Deze zijn daarom meer geneigd een hogere kwaliteit te leveren, ook als er geen tot weinig concurrentie is voor dat product. 

De prijs

Het is een simpel product dat maar één taak heeft. Hij hoeft daarom de wereld niet te kosten. Ook is er wederom het feit dat er maar weinig concurrentie is. Dit kan de prijs doen stijgen, maar alleen pas als er ook veel bekendheid aan gegeven is. De prijs is daarom altijd een afweging tussen wat je krijgt aan functionaliteit en kwaliteit en wat de producent er nog voor kan vragen zonder dat zijn klanten weglopen. Al met al ben ik van mening dat je tussen de 10 en 20 euro wel goed zit, en dan eerder richting de 10.

Het materiaal

De meeste baardbars zijn van gelakt hardhout. Deze ligt fijn in de hand en houdt zich goed in de vochtige omgeving van een badkamer. De zeem zelf is een spons die heel goed baardhaar opneemt. Hij voelt meestal wat ruwer aan. De kwaliteit van dit materiaal is het zwakke punt van elke bar, aangezien deze over de oppervlaktes van de badkamer wordt gewreven. 

De reviews

Er zijn nog niet veel klantreviews beschikbaar, maar nagenoeg alle reviews die er al wel zijn, zijn laaiend enthousiast over het gebruik van hun bar. Kijk daarom goed naar wat de eerste mensen vinden van dit product. Je hebt natuurlijk ook BaardTips.nl die alvast een kijkje voor je neemt, nog zonder dat jij de bankieren app hoeft te openen.

De 6 beste baardbars voor een schone badkamer

Dit zijn de 6 beste, en ook haast alle, verkrijgbare baardbars.

#1 BAØRD Ultieme Baardbar

BAØRD Ultieme Baardbar
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 03:31

Deze BAØRD baardbar is de beste op onze lijst. BAØRD maakt goede, betaalbare scheer- en baardverzorgingsproducten en dit is geen uitzondering. De bar neemt haartjes buitengewoon goed op en vaak is een enkele haal met de spons, of misschien twee keer voor de zekerheid, al genoeg om een oppervlak schoon achter te laten. Het handvat is van hardhout en in een handig formaat. Hij past op de zijkanten van nagenoeg elke wastafel zodat je al het haar dat de kraan niet gemakkelijk wegspoelt op kunt nemen. Je voelt hem ook echt over het oppervlak wrijven, met een goed oppervlaktecontact waaraan haartjes niet kunnen ontsnappen. Qua vormgeving ligt hij fijn in de hand zodat je hem gemakkelijk kunt rondbewegen. De wasbak en de omgeving waren het snelst schoon met deze BAØRD baardbar. 

#2 BrinQ Goods notenhouten baardbar

Deze bar van het onbekende BrinQ Goods heeft desalniettemin een luxe uitstraling. Hij is gemaakt van notenhout, wat hem een donkere en rustieke uitstraling geeft. Hij ligt mooi in de hand en het formaat is perfect voor het afnemen van elke wasbak en de omgeving eromheen. Baardhaartjes worden goed opgenomen door de spons en richting het putje geschoven. Qua kwaliteit en prestatie is deze bar gelijk aan BAØRD, maar BringQ is een minder bekend merk en er zijn een stuk minder andere recensies over dit product naast dat van mij. In dat geval gaat mijn voorkeur uit naar BAØRD, maar dit is zeker een sterk alternatief.

#3 Baardstore Baardbar

Baardstore Baardbar | Met GRATIS E-Book
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 03:31

Op korte afstand van BAØRD en BrinQ is deze bar van Baardstore. Hij lijkt qua ontwerp erg op die van BAØRD en ligt daarbij mooi in de hand. Ook met deze bar was de wasbak en de omgeving snel weer spic en span. Baardhaartjes worden gemakkelijk opgenomen en de spons laat zich daarna ook gemakkelijk afspoelen. Hij is daarbij haast net zo effectief als de BAØRD en ook deze past goed op de zijkanten van zelfs kleine of erg ronde wastafels. Zijn pikzwarte kleur past daarbij goed bij het moderne design van veel badkamers tegenwoordig. Het hout vind ik net van wat mindere kwaliteit als dat van BAØRD. 

#4 Mat’s Beard Bar

Mat’s Beard Bar
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 03:30

Met een andere vormgeving die moet aansporen tot gebruik, springt Mat’s Beard Bar uit deze lijst. Hij ligt mooi in de hand en heeft het juiste formaat om ook de lastige hoeken van de wastafel op te zoeken en schoon te maken. Baardhaar wordt effectief opgenomen of weggeveegd met de spons en je bent snel klaar voor de rest van de dag. Het geïmpregneerde hout is van goede kwaliteit maar duidelijk ondergeschikt aan het hardhout van BrinQ en natuurlijk BAØRD.

#5 MANLO Cleaning

MANLO Cleaning BaardBar
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 03:30

Deze bar van MANLO doet ook zijn werk gewoon goed en je badkamer is in mum van tijd weer schoon van baardhaar. Hij is van geïmpregneerd hout en kan daarmee niet tippen aan BAØRD of BrinQ, ondanks dat hij er wel op lijkt. Wel ligt hij goed in de hand en heeft hij een mooi formaat voor het snel schoonmaken van de wastafel. Baardhaar spoelt daarna ook gemakkelijk weer weg en de spons blijft schoon achter. De spons is van redelijke kwaliteit maar zal na ongeveer een jaar aan vervanging toe zijn. 

#6 Bearos

Bearos Baardbar
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 03:29

Als hekkensluiter komt Bearos en dit is de enige bar waarvan ik zeg, liever niet. Qua vormgeving ziet hij er wel fraai uit en hij ligt ook wel goed in de hand. Het hout is geïmpregneerd en van mindere kwaliteit dan een hardhouten bar. Ik vind de spons te zacht en flexibel, hij slipt daarbij snel weg van het oppervlak en knijpt dan samen tot een dunne rand. Dit laat veel baardhaar achter, waardoor je veel vaker moet vegen. Hij is nog steeds veel effectiever als alternatieven zoals toiletpapier of een handdoek, maar met betere opties op deze lijst blijft het bij de laatste plaats voor Bearos.

Alternatieven voor een baardbar

Het beste alternatief voor een baardbar is lekker laten staan die baard! Ik heet geen BaadTips als ik je niet wil stimuleren om die baard te groeien. Afgezien van alle gekheid, en je moet ook regelmatig je baard trimmen natuurlijk, is het enige echte alternatief een baard short. De baard schort, ook wel baard bib of baard cape genoemd, is een soort kappersschort dat je om en onder je baard draagt tijdens het trimmen of scheren. Deze vangt al het baardhaar op en je deponeert dit daarna gemakkelijk in de prullenbak.

Schoonmaak alternatieven zijn er ook genoeg geprobeerd. Van simpelweg afvegen met je handen tot het gebruik van toiletpapier en billendoekjes. Het resultaat is altijd dat je de rommel in de rondte veegt en nauwelijks afneemt. Ja, dit werkt uiteindelijk wel als je er een half uur lang met dwangcompulsie op gaat staan boenen. Nat haar plakt nu eenmaal aan gladde oppervlaktes. Het beste van deze alternatieven is dan nog steeds gewoon je hand. Deze heeft het beste contact met gladde tegels en porselein.

De baardbar is gewoon vele malen sneller, effectiever en gemakkelijker dan al deze alternatieven, plus je houdt je hand ook schoon.

Conclusie: heb je een baardbar echt nodig?

Er is geen gemakkelijke en snelle manier om natte en gladde oppervlaktes af te nemen. Wil je het goed doen, dan komt er echt een emmertje allesreiniger met een spons en zeem aan te pas. Dat is een beetje overkill na het trimmen natuurlijk. De baardbar is dan een snel en efficiënt alternatief voor in de tussentijd. Stel je maakt je badkamer wekelijks schoon, maar je trimt of scheert twee of drie keer per week. Laat je al dat haar dan liggen, of ruim je het halfslachtig weg met een doekje of je hand? Nee, dat lijkt me niet hygiënisch. De baardbar is dan de perfecte oplossing! Theoretisch niet echt nodig, maar in de praktijk erg handig voor een schoon en stralend resultaat (je smoel én je badkamer).

Er zijn niet veel aanbieders van baardbars. De beste baardbar is naar mijn mening de BAØRD Ultieme Baardbar. Deze bar is van een kwaliteit hardhout en de spons neemt bijna altijd alle haartjes op met één enkele haal. Snel en pijnloos dus.

Veelgestelde vragen over de baard bar

Wat is een baardbar?

Een baardbar is een langwerpige spons of zeem met een meestal houten handvat. Je veegt deze bar over de gladde oppervlaktes van je badkamer om effectief losse baardhaartjes op te vegen. Hij is veel effectiever in het haarvrij maken van je badkamer dan bijvoorbeeld toiletpapier of een handdoek.

Hoe maak ik mijn badkamer schoon na het scheren?

Je gebruikt na het scheren of trimmen het beste een baardbar om de wasbak, de wastafel en de badkamerspiegel schoon te maken. Vooral los baardhaar is een probleem en laat zich maar moeilijk opnemen door bijvoorbeeld papier of een handdoek.  De spons op deze bar is daarmee veel effectiever en je kunt hem daarna gemakkelijk afspoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *