De 8 beste baardshampoo voor een verzorgde baard

Het gebruik van baardshampoo is een belangrijk onderdeel van je gezichtsverzorging. Naast het gebruik van baardolie en door je baard te borstelen en te kammen, houd je je baard fris door hem regelmatig te wassen. Dit doe je het beste met een baardshampoo, een speciaal voor de baard gemaakte zeep. Normale shampoo voor het hoofdhaar is hiervoor in zijn geheel ongeschikt, en daarom zijn wij aan het testen geslagen om te komen tot de beste baardshampoo. Want wij, net als jij, lopen graag rond met een schone baard, vrij van schilfers, roodheid en irritaties. Dat alles begint met het gebruik van de beste baardshampoo.

Snel antwoord? Dit is de beste baardshampoo!
Rossberck Deep Mint Face Wash
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 06:06

Wat is baardshampoo

Baardshampoo is shampoo voor de baard, dat zal wel duidelijk zijn. Maar wat is er dan zo speciaal aan baardshampoo, horen we je al denken. De meeste baardshampoos bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten die de gezichtshuid zoveel mogelijk met rust laat. Soms heeft een shampoo voor je baard een dubbele functie en is hij ook geschikt als gezichtsreiniger. Dit vergt hele andere eigenschappen dan een normale shampoo of een bodywash.

Waarom gebruik je een baardshampoo?

Met het regelmatig gebruik van baardshampoo ga je schilfers en verontreinigingen tegen. Ook is het gewoon schoner en frisser als je je baard regelmatig wast met een shampoo. Anders dan ons hoofdhaar (dat je ook regelmatig moet wassen trouwens) hangt de baard veel dichter bij onze handen en de mond. De baard is veel eerder geneigd om vuil, stof, vet en etensresten op te vangen en vast te houden. Door hem op tijd te wassen, heb je hier geen last meer van. 

Baardshampoo is vaak voorzien van een lekkere, mannelijke geur die een veel schoner ruikende lucht met zich meebrengt. Als je met iemand in gesprek bent, dan is je baard vaak het deel van je lichaam dat het dichtst bij die ander staat. De middelmatig gevoelige neus kan meteen merken of een geur puur een laag parfum is over een vieze baard of dat hij een hygiënische baard bespeurt. Zowel voor jezelf als voor de wereld om je heen is het prettig dat je je baard regelmatig wast met een daarvoor geschikte baardshampoo.

Verschil normale shampoo en baardshampoo

Waarom niet een gewone shampoo gebruiken voor je baard? Je staat toch al onder de douche, je haar is toch al ingezeept en hij schuimt mooi. Het is een koud kunstje om nu je baard met diezelfde shampoo even snel in te zepen en uit te spoelen. Klaar is Kees, toch?

Dan zul je snel van een koude kermis thuiskomen. Misschien niet op dag één, maar je zult snel merken dat de gewone shampoo je gezichtshuid uitdroogt — ook als je hoofdhuid er geen problemen mee heeft! Gewone shampoo lost vetten heel efficiënt op en dit is goed voor de hoofdhuid, waar vetten zoals talg de meeste verontreiniging veroorzaken. De gezichtshuid is droger uit zichzelf en een baard onttrekt ook veel vocht aan de huid om gezond te blijven. Gewone shampoo gebruiken in je baard heeft een averechts effect, je droogt de huid en de baard uit en dit leidt tot schilfers.

Baardshampoo bevat ingrediënten die de baard reinigen maar die de huid met rust laten en huideigen vetten minder oplossen. Om toch tot een diepe reiniging te komen moet een baardshampoo over een andere samenstelling toevoegingen beschikken dan gewone shampoo. De beste baardshampoos gaan een stapje verder en verzorgen en versterken de baardhaar ook meteen.

Voordelen van baardshampoo

De voordelen van het gebruik van baardshampoo zijn tweevoud uit te leggen. Ten eerste zijn er de voor de hand liggende voordelen van een goede hygiëne, ten tweede zijn er de voordelen ten opzichte van het gebruik van alternatieven zoals normale shampoo.

 • Maakt je baard schoon
 • Gaat schilfers en irritaties tegen
 • Laat een lekkere, frisse geur achter
 • Verzorgt je baardhaar
 • Verzorgt vaak ook je gezichtshuid
 • Schuimt veel beter in baardhaar dan gewone shampoo
 • Droogt je baardhaar niet uit, een gewone shampoo doet dat wel

Baardshampoo of baardconditioner

Je gebruikt een shampoo om je baard grondig te reinigen. De baardconditioner breng je na het wassen aan, laat hem even in trekken en vaak — dit hangt af van de conditioner — spoel je hem dan weer uit. De conditioner voedt je baardhaar en maakt hem zachter. Baardconditioners schuimen niet erg goed, daar zijn ze niet voor bedoeld, en maken je baard niet schoon of schoner. Ze zijn er puur voor de verzorging van het baardhaar. 

Soorten baardshampoo

Er zijn twee soorten baardshampoo te onderscheiden: de shampoo en de baardzeep. Beiden werken ze net zo goed en het zal voornamelijk neerkomen op persoonlijke voorkeur.

 • Vloeibare baardshampoo: baardshampoo is vloeibaar en komt in een fles of flacon. 
 • Vaste baardzeep: een baardzeep heeft een vaste vorm in een klomp, meestal in rechthoekige of ovale vorm.

Verschil tussen baardshampoo en baardzeep

We hebben deze paragraaf er op het laatst tussen gestopt omdat we de vraag binnen kregen of er een verschil zit tussen baardshampoo en baardzeep. Het antwoord is dus effectief nee, baardshampoo en baardzeep doen precies hetzelfde. Alleen is shampoo vloeibaar en baardzeep vast. Het ligt er maar aan welke je handiger vindt, en je kunt beter gaan kijken naar de verschillen tussen individuele producten zoals geur en ingrediënten. 

Waar let je op bij het kopen van baardshampoo?

Let naast de geur, vooral op de ingrediënten van je baardshampoo. Deze zijn meestal vrij van parabenen en veel beter geschikt voor baardhaar en de gezichtshuid. In de goedkopere producten vind je echter vaak nog wel parabenen en andere chemicaliën die een inferieur product beter doen schuimen of je haar er onnatuurlijk zacht mee aan doet laten voelen. De beste baardshampoos zijn deze toevoegingen niet nodig. We nemen de hoofdbestanddelen met je door.

Basisolie

De basisolie, ook wel de draagolie genoemd, is het hoofdingrediënt van de baardshampoo of baardzeep. Samen met een andere olie vormt dit een emulsie dat gaat schuimen als er water bijkomt. Goedkope shampoos gebruiken hier een synthetische of minerale olie voor. De beste baardshampoos zijn op basis van natuurlijke oliën die je baardhaar en gezichtshuid ook direct voeden, hydrateren en verzorgen. Veel voorkomende basisoliën zijn olijfolie, arganolie, kokosmelk, aloë vera gel en jojoba-olie. Let dus vooral op de eerste olie die je tegenkomt op de ingrediëntenlijst, dit is de basisolie. Allergieën voor deze natuurlijke bestanddelen zijn er bijna niet, maar let er wel op.

Essentiële olie

De essentiële olie maakt de emulsie met de basisolie compleet, waardoor hij schuimt als hij nat wordt. De tweede werking van essentiële oliën is de geur. Sommige shampoos hebben maar één essentiële olie met een krachtige geur, terwijl anderen een samenstelling van verschillende oliën hebben om te komen tot een rijk boeket. Veel voorkomende essentiële oliën zijn cederhoutolie, bergamot, dennenhout, pepermunt en Eucalyptus. Vaak hebben deze essentiële oliën ook “etherische” eigenschappen en helpen ze mee de huid te verkwikken of baardhaar aan te sporen om te groeien.

Toegevoegde vitaminen en mineralen

Toegevoegde vitaminen en mineralen helpen mee om de baard gezond te houden. Wanneer je je wast, gaan poriën open staan en kunnen deze vitaminen beter de haarzakjes bereiken. Vitamine B (biotine) is een vaak voorkomende toevoeging die helpt haarzakjes gezond te houden en de baard te doen groeien. Vitamine E helpt het haar zelf om sterk en gezond te blijven. 

Chemische toevoegingen

Er zijn veel chemische toevoegingen die gedaan worden om de shampoo beter te laten schuimen, langer goed te houden of ervoor zorgen dat de emulsie niet scheidt. Parabenen zijn hier een goed voorbeeld van. Deze houden het product langer goed en dat is mooi voor de retailer die niet hoeft te kijken naar een uiterste houdbaarheidsdatum. Parabenen zijn niet zo goed voor je huid en je kunt er een allergie voor opwekken na verloop van tijd. Het is beter om deze volledig links te laten liggen. Wij zijn ook niet weg van lange lijsten “oolen en loolen”, met andere woorden glycool, linalool en verscheidene alcoholen.

Waar koop je baardshampoo?

Baardshampoo kun je gewoon in de winkel kopen, zoals bij Kruidvat. De Kruidvat baardshampoo is doorgaans van lagere kwaliteit en met een waslijst aan chemische toevoegingen. Hij is daarentegen wel weer erg goedkoop. Online kun je terecht bij Rossberck of bijvoorbeeld Bol.com. Hier is de keuze veel breder en kun je ook makkelijker kiezen voor een hoogwaardig, natuurlijk product dat goed is voor je huid en baardhaar. Heel erg veel duurder hoeft het ook niet te zijn dan bij de Kruidvat.

Het grootste nadeel aan online je shampoo zoeken is het enorme aanbod. Om je daarmee te helpen, hebben wij de 8 beste baardshampoos alvast getest en op een rij gezet.

De 8 beste baardshampoos

Dit is onze selectie 8 beste baardshampoos. We hebben zorggedragen om voor elk prijssegment een goede selectie te maken. Wij hebben zelf altijd de voorkeur voor natuurlijke of meer natuurlijke producten, ook als het net iets meer mag kosten. We noemen hier ook producten waar wij achterstaan en die wat gunstiger geprijsd zijn maar nog steeds meer natuurlijke ingrediënten gebruiken. Zo heb jij de beste keuze baardshampoo voor elk budget. Dit betekent ook dat niet alle producten 100% natuurlijk zijn, dit geven wij waar nodig aan.

#1 Rossberck Deep Mint Face Wash Baardshampoo

Rossberck Deep Mint Face Wash
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 06:06

De diepe en reinigende verzorging van de Rossberck Deep Mint Face Wash maakt zowel je gezicht als je baard schoon. Speciaal ontwikkelt voor het mannen gezicht, heeft het Nederlandse Rossberck ook zorg gedragen voor de daarbij behorende baard. De reinigingsgel is zacht en werk je gemakkelijk op tot een romig schuim op zowel de behaarde als het haarloze gezicht. De Rossberck Deep Mint Face Wash bevat naast natuurlijke ingrediënten juist weer geen parabenen, sulfaten of parfums. De werking en de lekkere geur komen geheel van de basis oliën en essentiële oliën. 

De frisse, scherpe geur van Eucalyptus werkt als een peptide voor de huid in de morgen. De vochtbalans wordt gereguleerd door jojobaolie, terwijl deze ook de huid verzacht en de groei van bacteriën zoals staphylococcus en streptococcus (verantwoordelijk voor acné) tegengaat. Ook wordt overtollige talgvorming hierdoor tegengegaan. De toegevoegde munt werkt verkoelend op het gezicht en voelt ook na het wassen nog lekker fris aan. Met een diep schoon gevoel begin je dan aan de dag.

Maar de Rossberck gezicht- en baardshampoo gaat net iets verder in de verzorging van huid en haar. Met de toevoeging vitamine B5 en E wordt de huid gestimuleerd om de huidcellen te vernieuwen en zich te ontdoen van vrije radicalen (oxidanten) die de huid verouderen. Om de huid van de nodige bouwmaterialen te voorzien voor het aanleggen van nieuw, elastisch weefsel is de Rossberck Deep Mint Face Wash rijk aan magnesium, zink en koper.

De diepe reiniging van Rossberck was voor ons meteen evident. De huid ziet er zachter uit en baardhaar voelt zachter aan. Acné en verkleuringen gaan op den duur weg en komen ook minder snel weer terug naarmate de huid zich herstelt. Een vettige huid voelt natuurlijker aan, terwijl een droge huid juist herstelt en normaliseert. Een jonger, frisser gezicht en gezondere baard zijn het resultaat.

#2 Proraso Beard Wash Wood and Spice

Met een klassiek, kruidige geur is Proraso al meer dan 100 jaar een bekendheid op de baardmarkt. De tijdsgetrouwe Wood and Spice Beard Wash, schuimt op tot een net iets dunnere zeep die de baard goed doordringt. Vuil en vet worden gemakkelijk uit zelfs de dikste baard verwijdert en laat hem zacht glanzen. Proraso is vrij van parabenen en siliconen en bestaat voor 83% uit natuurlijke ingrediënten zoals essentiële oliën. 

De karakteristieke geur van Proraso Wood and Spice komt van een mix van cederhout, komijn en saffraan voor een mannelijke en herkenbaar luxueus kruidige geur, met fleurige ondertonen van zonneroos en zoete vanille voor het contrast. Voor een snelle reiniging van de baard is Proraso uitermate geschikt, vooral in combinatie met de Proraso Wood and Spice baardolie.

#3 Azbane Baard Body & Face Wash

Azbane Baard Body & Face wash
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:57

Azbane komt van het Arabische woord voor leeuw, die met zijn fiere manen de inspiratie vormen voor dit Marokkaanse product. Met als basis de hoogste kwaliteit arganolie uit Marokko, staat de Azbane Baard Body & Face Wash bekend als erg zacht en verzorgend voor de gevoelige huid. Arganolie wordt al millennia gebruikt als een effectief middel tegen huidinfecties zoals acné. 

De Azbane shampoo schuimt mooi op alle menselijke oppervlakten zoals huid, haar, schaam- en baardhaar. Naast de voortreffelijke arganolie als basisolie, bevat Azbane een rijke mix aan essentiële oliën. Zo maakt de combinatie van cactusolie (gewonnen uit de vijgencactus), sesamolie en castorolie huid en haar soepel en zacht. De toevoeging van rozenwater doodt bacteriën effectief en gaat bacterievorming langdurig tegen.

Onder de hiervoor genoemde ingrediënten zitten een paar zeldzame stoffen, zoals arganolie en rozenwater. Arganolie wordt normaal gebruikt als toevoeging, niet als basis. Het proces van arganolie winning is handmatig en arbeidsintensief. Azbane ligt daarom ook in het hogere prijssegment, maar de resultaten mogen er zijn. Gezicht en baard zien er fris en zacht uit en acné vermindert aanzienlijk.

#4 L’Oréal Paris Men Expert BarberClub Shampoo & Wash

Voor het hele hoofd geschikt en verrijkt met cederhoutolie, doet de baardshampoo van L’Oreal Paris Men Expert gewoon goed zijn werk. Het schuim is iets wateriger dan de duurdere merken op onze lijst. Je zult wat meer product gebruiken en net iets sneller door de fles heengaan, maar daar valt voor de prijs weinig van te zeggen. De baard blijft schoon en zacht achter, vrij van vuil en huidschilfers. De cederhoutolie gaat uitdroging van de huid tegen; een goede voorbereiding voor de toepassing van je baardolie. Ook geeft hij deze shampoo een mooie geur.

De toegevoegde Eucalyptusolie zorgt voor een opgewekt en fris gevoel tijdens en na het wassen. De rest van de lijst ingrediënten staan vol met synthetische stoffen die de natuurlijke werking van duurdere basisoliën goed nabootsen. Op de normale huid en als je hem niet elke dag gebruikt (maar bijvoorbeeld elke 3 dagen) mag dit geen problemen veroorzaken. 

#5 Nivea Men Deep Clean Face & Beard Wash

NIVEA MEN Deep Black
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:56

Beter geschikt voor de kortere baard en de stoppel, maakt de Nivea Men Deep Clean Face & Beard Wash gebruik van actieve koolstof om onzuiverheden uit de huid en de baard op te pakken en weg te spoelen. Op de normale huid droogt deze baardshampoo niet uit en laat hij hem fris en zacht achter. Hij verwijdert ook overtollig talg en helpt daarmee om acné te voorkomen. Bij regelmatig gebruik en in combinatie met een goede gezichtscrème, houd de Nivea Face & Beard Wash je gezicht schoon en acnévrij. 

De prijs bevindt zich in het lagere segment, samen met de L’Oreal Paris Men Expert. Het grote verschil voor ons zat hem in de toepassing. De L’Oreal Paris Men Expert vinden we beter als shampoo, terwijl deze Nivea Men Deep Clean Face & Beard Wash beter is als normale gezichtsreiniger die ook de korte baard kan reinigen.

#6 Guardenza Valdivian Baard & Face Wash

Voor een 100% natuurlijke en bovendien extra zachte reiniging van gezicht en baard moet je bij Guardenza zijn. De Guardenza Valdivian Face Wash is ontwikkeld om zorg te dragen voor elk huidtype, ook de erg gevoelige huid, en om deze diep te reinigen en te verzorgen. We kunnen het bekende rijtje opnoemen van parabenen, sulfaten, parfums, enzovoorts die niet voorkomen in de Guardenza producten, maar dat is een understatement. Guardenza Valdivian Face Wash bestaat uit alleen natuurlijke ingrediënten die specifiek geselecteerd zijn voor elk huidtype. 

Aloë vera en xanthaangom kalmeren de huid en verwijderen overtollig olie, ook van de shampoo zelf, zodat je huid perfect gehydrateerd achterblijft. De natuurlijke schuimmiddelen zorgen voor een rijk schuim dat diep door de baard dringt en goed op de huid inwerkt. Eucalyptusolie wekt de huid op en zorgt voor dat heerlijk frisse gevoel. Castorolie maakt zowel huid als haar soepel en zacht en een combinatie van citroenolie gewonnen uit citroen- en sinaasappelschil geven je een zomers frisse geur.

#7 Bulldog Original Baardshampoo & Conditioner

Deze veganistische 2-in-1 baardshampoo en conditioner dankt zijn verzorgende en antioxiderende werking aan het gebruik van groene thee en aloë vera. De Bulldog baardshampoo schuimt net genoeg voor een gedegen doordringing van de baard. Je voelt meteen de toegevoegde camelina olie (huttenolie) aanwezig in de shampoo. Deze laat een dunne film achter op de huid en het baardhaar maar droogt snel op. Camelina olie is rijk aan omega vetzuren die het haar beschermen en veroudering van de onderliggende huid tegengaan. Je baard blijft langdurig geconditioneerd na een wasbeurt met Bulldog Original baardshampoo.

Groene thee zit vol met antioxidanten en samen met de aloë vera verzorgen en kalmeren ze ook een geïrriteerde huid. Na het wassen voelt je baard fris en verkwikt aan, en blijft hij langdurig gehydrateerd. Het gebruik van een gezichtscrème of baardolie kan dan met de helft worden teruggebracht.

#8 Hairgum Origines – Hair & Beard Shampoo

HAIRGUM ORIGINES
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:56

Je wilt een baard, je hebt een baard, maar hij is broos en breekbaar. Wat je ook doet, het haar blijft maar droog en futloos uitsteken als de haren op een uitgedroogde verfkwast. Je hebt een kuur nodig voor je baardhaar en dat begint met een geschikte shampoo. De Hairgum Origines Hair & Beard Shampoo doet precies dat. Verrijkt met toegevoegde phytokeratine, versterkt deze baardshampoo je haar bij regelmatig gebruik.

De aloë vera kalmeert de huid en helpt ook mee de vochthuishouding te reguleren. Na een paar weken wassen wordt broos en beschadigd haar gezonder en veerkrachtiger, je baard krijgt zijn glas weer terug. Combineer deze haarshampoo met bijvoorbeeld de verzorgende Azbane baardolie voor een doeltreffende kuur voor je baard.

Hoe was je je baard met baardshampoo?

Was je baard 3 maal per week met baardshampoo naast een dagelijkse borsteling met de baardborstel. Je baard wassen kun je onder de douche doen of aan de wastafel. Maak hem in ieder geval goed nat met lauwwarm tot aangenaam warm water. Neem een beetje shampoo in je handpalm of laat de baardzeep goed opschuimen tussen je handen. Werk de shampoo door je hele baard waarbij je je vingers gebruikt als harken. Zo kom je goed tot op de huid. Laat de shampoo even een halve minuut inwerken en spoel hem dan af met rijkelijk warm water.

Vervolgens kun je hetzelfde doen met een baardconditioner. Droog je baard daarna goed af en maak gebruik van een verzorgende baardolie om enige uitdroging na het wassen ook te voorkomen.

Conclusies over de beste baardshampoo

Baardshampoo gebruiken we om onze baarden schoon te houden. Door je baard regelmatig te wassen ga je onzuiverheden zoals schilfers, stof, vuil en vet tegen. Dat is belangrijk omdat een baard deze geneigd is vast te houden. Een goede hygiëne met een shampoo laat je ook schoon en fris ruiken, zonder te hoeven parfumeren.

De beste baardshampoos bevatten geen chemische toevoegingen zoals glycool of alcoholen. Ze bestaan uit natuurlijke ingrediënten zoals een basisolie op basis van een vrucht of noot, en bevat daarnaast essentiële oliën en toegevoegde vitaminen.

Rossberck Deep Mint Face Wash
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 06:06

Je kunt je baard het beste 3 keer per week wassen met lauwwarm tot warm water. Na het wassen kun je een conditioner gebruiken. Droog je baard goed af en maak altijd gebruik van een goede baardolie voor de langdurige voeding en hydratering. De beste baardshampoo is de Rossberck Deep Mint Face Wash. Deze bestaat uit natuurlijke ingrediënten en is geschikt voor elk huidtype. De rijkelijk aanwezige natuurlijke oliën en toegevoegde vitaminen en mineralen dragen bij aan een langdurige zorg voor je baard en gezicht.

Veel gestelde vragen over baardshampoo

Wat is baardshampoo?

Baardshampoo is een lichter schuimend shampoo speciaal voor de baard. Baardshampoo schuimt op een betere manier in baardhaar waardoor hij dieper de baard doordringt. Ook is baardshampoo beter voor de huid omdat deze, anders dan normale shampoo voor de hoofdhuid, de huid niet uitdroogt.

Waarom heb ik baardshampoo nodig?

Normale shampoo bevat stoffen die de huid uitdrogen. Voor de hoofdhuid is dit meestal (tenzij je droge huid hebt) goed, want talg en andere vetten zijn de grootste verontreiniger van hoofdhaar. Voor de baard is dit niet geschikt, want baardhaar neemt veel vocht op uit de huid. Het gebruik van normale shampoo op een baard zal je gezichtshuid uitdrogen en leiden tot jeuk en schilfers. Baardshampoos zijn uitgerust met ingrediënten die de huid juist hydrateren.

Wat is de beste baardshampoo?

De beste baardshampoo is de Rossberck Deep Mint Face Wash. Deze is zowel geschikt voor elke baard als elk huidtype en zal je baardhaar diep reinigen en verzorgen. De samenstelling van natuurlijke oliën verzorgen zowel baardhaar als het mannengezicht.

Hoe moet je baardshampoo gebruiken?

Begin op een vochtige baard. Neem een kleine hoeveelheid baardshampoo op je vingers en masseer hem met draaiende bewegingen door je baard. De aard van baardshampoo zorgt ervoor dat hij gemakkelijk maar licht schuimt in baardhaar. Laat hem daarna twintig tot dertig seconden zitten en spoel je baard uit met rijkelijk warm water. Droog je baard af en gebruik zo nodig een baardolie.

Kan ik mijn baard wassen met gewoon water?

Je baard elke dag wassen met water kan, bijvoorbeeld onder de douche. Maar alleen water is minder goed in het oplossen van vetten en het wegdragen van huidschilfers. Hiervoor is een baardshampoo nodig om de baard goed schoon te houden. Je gebruikt een baardshampoo twee tot drie keer per week, op de andere dagen kun je wel wassen met alleen water.

Moet baardshampoo alleen in de wintermaanden worden gebruikt?

Het is een fabeltje dat baardshampoo alleen in de wintermaanden gebruikt moet of mag worden. Je kunt shampoo het hele jaar door gebruiken en het is beter dat je je baard regelmatig wast, ongeacht het seizoen.

Hoe vaak moet ik mijn baard wassen met een baardshampoo?

Je moet je baard 2 tot 3 keer per week wassen met een baardshampoo om hem schoon te houden. Als je vaker wast zul je je baard uitdrogen. Wel kun je elke dag je baard nat maken en uitspoelen met water. Je moet een langere baard ook elke dag borstelen met een baardborstel, zowel op de dagen dat je je baard wast met shampoo en de overige dagen.

Te koop bij:

manandshaving.nl
manandshaving.com
douglas.nl
bol.com
lookfantastic.nl
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:56

Te koop bij:

deonlinedrogist.nl
douglas.nl
plein.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:57

Te koop bij:

douglas.nl
manandshaving.nl
manandshaving.com
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:56

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *