De 10 beste baardborstels van 2024

Met de keuze uit de 10 beste baardborstels van 2024 geef je je baard de beste verzorging die hij verdient. Er zijn ontzettend veel baardborstels op de markt, maar je wilt natuurlijk alleen de beste borstel voor je baard en dat graag voor een betaalbare prijs. Daarom hebben wij grondig onderzoek gedaan en hieronder onze top-10 beste baardborstels van 2024 op een rij gezet. We houden deze lijst regelmatig bij zodat jij hier alleen de beste keuze baardborstels op dit moment vindt. Verder lees je waarom een baardborstel als baarddrager belangrijk is, wat de verschillen tussen deze borstels zijn en hoe je een borstel het beste gebruikt.

MijnBaard.nl – Walnoothout baardborstel
Bekijk laagste prijs
mijnbaard.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:41

The Bluebeards Revenge Vegan Beard Brush
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:35

Proraso Old Style Military Beard Brush
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:36


Oak Beard Care Beard Brush Soft Oak
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:35

Peters Baardborstel
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:35

Beard District – Luxe Baardborstel
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:41

Hercules Sägemann Baardverzorgingsset 3 delig
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:40

Mr. Bear Family Baardborstel
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:40

Velihanbeardcare- Baardborstel
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:40

Wat is een baardborstel?

Een baardborstel is een borstel voor je baard. Dat klinkt logisch, maar er zijn wel degelijk verschillen met een normale borstel. Als je eenmaal een baardborstel gewend bent, zul je merken dat een normale borstel gewoon niet geschikt is voor baardhaar. Een baardborstel is ideaal geschikt voor het borstelen van baardhaar, dat veel ruwer is dan hoofdhaar. Je gebruikt een baardborstel voor het volgende:

 • Het recht borstelen van je baard zodat alle baardharen met de groeirichting mee staan en te lange baardhaartjes beter zichtbaar worden.
 • Het verwijderen en tegengaan van baardroos.
 • Het gelijkmatig verdelen van baardolie door je baard.
 • Het gelijkmatig verdelen van baardwax voor je begint met stylen.

Veel goede baardborstels bestaan uit everzwijn/wildzwijnhaar en zitten in dichte clusters op de borstel. Wildzwijnhaar is erg hard en bereikt hiermee alle baardhaartjes tot diep in de baard. Niet alle borstels zijn van wildzwijnhaar en er zijn (goedkopere) alternatieven, zoals paardenhaar, plantaardig- of synthetisch haar. Deze alternatieve haren op borstels zijn geschikt voor baarddragers die zichzelf niet willen borstelen met wildzwijnhaar of geen dierlijke producten willen kopen.

Soorten baardborstels

Je kunt baardborstels op twee manieren verdelen in verschillende soorten. De eerste manier is de vorm van de greep. Deze is het makkelijkst, ze zijn er met en zonder steel. Baardborstels met steel lijken het meest op de normale borstel qua vorm, maar de functie verandert niet. Bij de tweede vorm ontbreekt de steel en is de kop van de borstel waar de haren op zitten tevens de greep waar je hem vasthoudt. 

De tweede verdeling is naar het soort haar en dit is de meest belangrijkste (en ook waar het grootste prijsverschil zit). Je kunt baardborstels dan onderverdelen in vier grote categoriën:

 • Everzwijn/Wildzwijnhaar: doorgaans de duurste maar ook de traditionele keuze.
 • Paardenhaar: paardenhaar is een goedkoper, natuurlijk alternatief op wildzwijnhaar.
 • Plantaardig haar: deze zijn vaak gemaakt van bamboe dat, door zijn hardheid, ook erg veel lijkt op wildzwijnhaar.
 • Synthetisch haar: deze zijn gemaakt van kunststof, meestal met de bedoeling om wildzwijnhaar zo goed mogelijk na te bootsen.

Verschil tussen baardborstel en baardkam

Naast een verschil met normale borstels, zit er ook een verschil tussen een baardborstel en een baardkam. Een baardkam is meestal klein, erg hard en met uit elkaar staande tanden. De baardkam maakt het gemakkelijk om je baard heel precies te stylen, met of zonder behulp van baardwax. Je kunt er zelfs individuele haartjes mee op de juiste plaats helpen.

Een borstel is hiervoor minder geschikt, hoewel sommige kleinere borstels het wel kunnen. De baardborstel is echt meer bedoeld voor de verzorging van de baard.

Waarom een baardborstel als baarddrager belangrijk is

Misschien ben je er zelf ook met deze gedachte ingestapt: “lekker makkelijk, een baard laten staan. Hoef ik ook niet meer te scheren.” Totdat hij echt begint te groeien en aan alle kanten uitsteekt. Een mooie, schone baard vergt toch de nodige verzorging. Ten eerste is het gebruik van baardolie erg belangrijk, zodat je baard soepel blijft en hij je huid niet uitdroogt. Een baardborstel is bij het gebruik van baardolie, en voor het in model houden van je baard, daarbij erg handig.

De hardere haartjes die in clusters op elkaar staan zijn veel beter in het verwerken van je baardharen dan een normale borstel of kam. Alle baardharen worden daarmee in het gareel gehouden en groeien dezelfde kant op. Baardharen die niet mee willen werken steken er op die manier veel eerder uit en kunnen worden bijgeknipt. 

Ook wordt die zo belangrijke baardolie nu gelijkmatig verdeeld door de baard heen, zodat hij goed opgenomen kan worden door de baardharen van de wortel tot de punt. Zo kan de olie efficiënt worden opgenomen maar verwijder je ook weer de overtollige olie zodat je geen vettige huid krijgt onder je baard.

Waar koop je een baard borstel?

Een baardborstel kun je vaak, maar lang niet altijd, vinden bij de drogist. Als ze er liggen, dan is het aanbod vaak erg beperkt en in onze ervaring ook niet bepaald van hoge kwaliteit. Meestal gaat het hier om merken die bekend zijn van andere mannelijke verzorgingsproducten. Deze zijn allerminst gespecialiseerd in het maken van borstels.

Een tweede optie is om naar een traditionele barbier te gaan. Deze verkopen vaak ook baardborstels, tegen een fikse meerprijs. Het gaat dan meestal wel om borstels van hoge kwaliteit.

De snelste manier om een baardborstel van hoge en betaalbare kwaliteit te vinden is online. Ook de merken baardverzorging in het hogere marktsegment zijn online goed te vinden.

Waar let je op bij het kopen van een baardborstel?

Het kan bij baardborstels best lastig zijn om een goede keus te maken. Ze zien er op de foto vaak vrij bescheiden uit en zelfs als je ze in de hand hebt is het lastig om te weten hoe ze in het gebruik zijn. We kijken over het algemeen naar de volgende vier dingen bij het uitkiezen van de beste baardborstels:

 • Afmeting: dit is vooral persoonlijke voorkeur. Een grotere borstel doet het werk sneller. Met een kleinere borstel is styling gemakkelijker.
 • Soort haar: het soort haar bepaald voor een groot deel de kwaliteit. Traditioneel wildzwijnhaar of hoogwaardige alternatieven hebben hier de overhand.
 • Greep materiaal: een hogere kwaliteit borstel komt meestal met een luxere greep gemaakt van hoogwaardig materiaal. Duurdere houtsoorten met een mooiere nerf betekenen vaak een betere, kwalitatief hoogwaardige borstel. Maar er zijn ook imitaties die (vooral op fotos) een kwalitatieve uitstraling hebben maar dat niet zijn.
 • Prijs: de prijs zit hem vooral in de materiaalkeuze. Als alles bij elkaar komt en de prijs dit weerspiegelt, dan is de borstel van goede kwaliteit. Als je teveel lijkt te krijgen, zoals zwijnenhaar en mooi notenhout, voor een spotgoedkope prijs, dan kun je er van uitgaan dat er iets aan scheelt.

De beste baardborstels van 2024

De beste baardborstels laten zichzelf niet zomaar vinden, en onze baarden moesten dan ook dagelijks geloven aan rigoureuze borstel sessies. Niet dat we daar moeite mee hebben. Na het gebruik van drie dozijn borstels, dure en goedkope, is dit onze top-10 lijst met beste baardborstels.

#1 Mijn Baard – Walnoothout baardborstel

MijnBaard.nl – Walnoothout baardborstel
Bekijk laagste prijs
mijnbaard.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:41

Op de eerste plek staat de stijlvolle en elegante baardborstel van Mijn Baard. Met een comfortable, afgeronde greep gemaakt van walnoothout en natuurlijk zwijnenhaar heeft de Mijn Baard baardborstel tevens een luxe uitstraling. De donkere nerf van het roodbruine walnoothout, dat licht afgelakt is, maakt het plaatje af. Er is gekozen voor walnoothout omdat, in tegenstelling tot andere houtsoorten (met als natuurlijke uitzondering bamboe), walnoot ook goed tegen een vochtige omgeving kan.  

Hij ligt fijn in de hand en met zijn mooie formaat van 9 bij 5, borstelt hij ook lekker snel zelfs een volle, lange baard helemaal schoon. De stugge, donkere zwijnenharen zijn precies stug en lang genoeg voor een stevige borstelbeurt van je baard. De haren gaven precies genoeg weerstand om, soms met behulp van de vrije hand achter de baard, zelfs de meest warrige baard weer op orde te brengen. Ook de baardolie was gemakkelijk verdeeld door de baard en zo konden we weer voor de dag komen.

Hoewel hij klein genoeg is om op zak mee te nemen, vonden we dit niet nodig. Hij staat prima bij de baardschaar en de baardolie op de mannenplank in de badkamer, waar hij zeker bijdraagt aan het decor met zijn luxe look. 

Mijn Baard combineert met deze baardborstel toch een paar dingen netjes bij elkaar. Het gekozen houtsoort is hoogwaardig en heeft een dure uitstraling en het natuurlijke zwijnenhaar is ditto van hoge kwaliteit. Toch is de prijs op zijn hoogst middensegment te noemen. Het was alleen toen we hem zelf testen dat we overtuigt raakten van de hoge kwaliteit voor de gunstige prijs.

Voordelen

 • Hoge kwaliteit, echt zwijnenhaar
 • Hoge kwaliteit walnoot hout
 • Luxe uitstraling
 • Uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding!

#2 The Bluebeards Revenge vegan beard brush 

The Bluebeards Revenge Vegan Beard Brush
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:35

Voor wie geen dierenproducten wil gebruiken en toch hoogwaardige kwaliteit verwacht, is The Bluebeards Revenge baardborstel een mooi alternatief. Gemaakt van natuurlijkvriendelijk, FSC beukenhout en mooi donker gebeitst heeft deze baardborstel een traditionele uitstraling. De synthetische haren lijken ook op zwijnenhaar en dragen bij aan die authentieke look. 

De Bluebeards Revenge borstel gaat lekker vlot door de baard en de synthetische haren zijn haast niet van zwijnenhaar te onderscheiden. De relatief lichte bedeling aan synthetische haren wordt voor een deel opgeheven door de steel, waardoor je iets meer kracht en snelheid op kunt bouwen op de kop van de borstel. In mum van tijd was de baard weer schoon en recht en ook het zwaardere borstelen viel deze borstel licht. 

Het dunnere design, met steel en lange kop, maken het gemakkelijker om deze borstel in te zetten voor de snor of voor de styling van je baard met gebruik van baardwax.

Voordelen

 • Vegan
 • Kan ook licht stylen
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Nadelen

 • Dun behaard (de borstel, niet jij)

#3 Proraso military brush

Proraso Old Style Military Beard Brush
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:36

Voor wie van een echt historisch authentieke uitstraling houdt, is er de Proraso military brush. Deze dankt zijn naam aan de baardborstels die in de 19e eeuw werden gebruikt in het Italiaanse leger, toen soldaten nog met een mannelijke baard ten strijde trokken. Op die oude borstels is de Proraso baardborstel dus gebaseerd.

Hij is gemaakt van blank naaldhout dat is afgelakt. Hij heeft een karakteristiek ovalen vorm met twee inhammen voor extra grip aan de zijkanten. Er wordt hier vooral ingezet op een degelijk design dat gemakkelijk te hanteren is. Ideaal dus voor de militaire barbier die elke dag weer de officier baarden moet onderhouden. Hij ligt daarbij wel gewoon goed in de hand en is gemakkelijk hanteerbaar.

De haren bestaan uit deels zwijnenhaar en deels nylon. Naar eigen zeggen is dit de ideale mix voor een optimaal borstel resultaat. Of dit nou uit kostenbesparing wordt gedaan of inderdaad om het borstelen te bevorderen, weten we niet. Wat we wel weten is dat de Proraso goed borstelt, al voelen de haren wat stugger aan dan de 100% zwijnenharen van Mijn Baard. De haren zijn lang en meer dan stug genoeg om snel en gemakkelijk je baard schoon te borstelen, en ook de baardolie was in marcheer tempo verdeeld.

Voordelen

 • Goede kwaliteit
 • Historische uitstraling

Nadelen

 • De haren voelen wat stugger aan dan normaal voor een baardborstel

#4 Guardenza bamboehouten baardborstel

De simpel maar mooi gevormde Guardenza baardborstel zal de minimalist die een kwaliteitsproduct verlangt niet teleurstellen. Handgemaakt van duurzaam bamboe en een mooie afwerking, heeft deze borstel een natuurlijke look. Hij ligt fijn in de hand en heeft een mooie afmeting voor het borstelen van zowel de middellange als de lange baard. Het licht opgeschuurde bamboe voelt fijn aan en geven je een natuurlijke grip. Hij wordt daarbij geholpen door lichte inkepingen aan de lange kanten.

Bamboe is eigenlijk een gras, en geen houtsoort. Grassen kunnen veel beter tegen water dan hout en zo heeft de Guardenza baardborstel geen laklaag nodig ter bescherming.

Het borstelwerk wordt gedaan door een dikke en royale bos wildzwijnharen, 100% natuurlijk en traditioneel. Dit maakt het borstelen prettig en vlot en zelfs de volle, lange baard wordt grondig geborsteld. 

Met een gelijksoortig uiterlijk en design als de Mijn Baard baardborstel, zijn de grootste verschillen te vinden in het soort hout en de prijs. De Guardenza van bamboehout is zeker zo geschikt voor de vochtige badkamer als walnoot. Het aangezicht is natuurlijk anders, maar dat laten we over aan ieders persoonlijke smaak. We zien de Guardenza perfect passen tussen andere lichtgekleurde houtsoorten, denk bijvoorbeeld aan een sandelhouten baardkam. De reden waarom we Mijn Baard toch iets hoger inschalen is het prijsverschil. 

Voordelen

 • Hoge kwaliteit, echt zwijnenhaar
 • Hoge kwaliteit bamboe

Nadelen

 • Prijzig

#5 Oak Beard Care Beard Brush

Oak Beard Care Beard Brush Soft Oak
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:35

Met een diep donkere afwerking en hand geselecteerde zwijnenharen, doet Oak Beard een worp naar de eerste plek als het gaat om pure kwaliteit. Daar zit dan ook een prijskaartje aan, maar wie in het hogere prijssegment winkelt kan met deze baardborstel niet in de fout gaan.

De greep is gemaakt van eikenhout dat prachtig zwart is gebeitst. Dit geeft de Oak Beard borstel meteen een unieke en luxe uitstraling. Met de diepe beitsing is een dikke laklaag ook niet meer nodig en kan de greep met een satijnen oppervlak worden geleverd. Dit bevordert de grip die je hebt als je hem vasthoudt. Het licht gebolde, ovalen design ligt mooi in de hand en de hoge rand helpt daar ook bij. De afmeting is perfect voor een zware borstelbeurt, maar ook voor het fijnere werk zoals de uiteinden van de baard.

De 100% natuurlijke zwijnenharen zijn geselecteerd op basis van hardheid en zo op de borstel geplaatst dat de hardere haren zich in het midden bevinden. De buitenste ring is van net iets zachter haar. Het verschil is niet dramatisch maar precies genoeg. Door je borstel te kantelen kun je het langere deel van je baard stevig borstelen met de gehele borstel. De kortere delen waarbij de borstel op je huid komt, bijvoorbeeld op je wangen, borstel je met de zachtere uiteinden.

Voordelen

 • Hoge kwaliteit, echt zwijnenhaar
 • Harde kern, zachte rand
 • Hoge kwaliteit eikenhout

Nadelen

 • Prijzig

#6 Peter’s beard brush

Peters Baardborstel
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:35

Een mooi alternatief voor wie geen zwijnenhaar wil of mag aanraken, is Peter’s baardborstel van het merk Peter’s Beard. Deze borstel is gemaakt van ruw paardenhaar dat zo ongeveer de kwaliteit van zwijnenhaar nabootst, maar dan zonder alle mogelijke reinheid geboden van dien. 

Kleiner van formaat en met een ronde kop en greep, is  Peter’s beard brush zowel geschikt voor de verzorging als voor lichte styling. Met dit formaat kun je hem ook meenemen in je binnenzak of rug- of schoudertas. Hij ligt voor het borstelen prima in de hand. De iets langere haren helpen bij het sneller borstelen, ondanks zijn kleinere formaat. 

Niet alle paardenharen zijn geschikt voor borstels. Maar Peter’s borstel maakt gebruik van stugge haren die weinig onderdoen voor haar van het everzwijn. Hij kan prima door voor de algemene baardverzorging.

Voordelen

 • Halal
 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding

Nadelen

 • Aan de kleine kant

#7 Beard District luxe baardborstel

Beard District – Luxe Baardborstel
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:41

De luxe baardborstel van Beard District heeft een unieke, zachte uitstraling. Met zijn forse afmeting haal je een borstel in huis die zelfs de machtigste baard aan kan en zorgt voor een grondige reiniging van huid tot haarpunt. 

De greep is met de hand vervaardigd uit perenhout. Dit geeft de Beard District baardborstel een uniek, zacht-bruin uiterlijk en subtiele nerf. Perenhout is bij uitstek geschikt voor houtsnijwerk en het stoomprocess dat hieraan vooraf gaat is wat het de karakteristieke rode kleur geeft. Het satijnen oppervlak, lichte bolling en hoge randen geven je meer dan genoeg houvast. Ondanks zijn formaat, ligt hij fijn in de hand en is de borstel beweging moeiteloos. Juist door zijn grootte is de klus ook snel geklaard. We vinden deze borstel vooral geschikt voor de grote, volle baard. 

De haren zijn 100% everzwijnharen van eerlijk gejaagd wild uit Duitsland. Deze worden vervolgens met de hand geplaatst op de werkplaats. Je krijgt met de Beard District dus een volledig handgemaakt product, van het vergaren van de grondstoffen tot en met de laatste assemblage.

Voordelen

 • Groot formaat

Nadelen

 • Groot formaat

#8 Hercules Sägemann baardverzorging set 3-delig

Voorzien van een imposante naam, staat Hercules Sägemann al sinds voordat Duitsland bestond als land garant voor de Duitse gründlichkeit. Deze 3-delige baardverzorging set bestaat uit een baardborstel, een kam en een etui. De borstel en kam zijn met de hand vervaardigt, volgens productiemethodes die men al generaties lang hanteert. 

De borstel is gemaakt van zwart gelakt hout, met een ovalen vorm en hoge rand. Hij ligt goed in de hand en voldoet prima. De stugge haren zijn natuurlijk everzwijn en borstelen de baard grondig en vlot. 

Met de set inbegrepen is de handgemaakte kam. Het materiaal is gevulkaniseerd rubber, dat vervolgens met de hand is uitgesneden en gepolijst. Hercules Sägemann kammen zijn wereldbekend bij barbiers en kappers en gelden als de industriestandaard. We zijn dan ook goed te spreken over de kam. Natuurlijk is dit een baardborstel review en is de kam hier een toevoeging. Toch steelt deze kam een beetje de show. 

Voordelen

 • Kam van de hoogste kwaliteit inbegrepen
 • Komt met etui

Nadelen

 • Het gaat vooral om de kam

#9 Mr. Bear Family baardborstel

Mr. Bear Family Baardborstel
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:40

Als waarschijnlijk de fraaist gevormde baardborstel op onze lijst, mag de borstel van Mr. Bear Family gezien worden. Ook hier hangt een prijskaartje aan op een niveau die je mag verwachten gezien de materiaalkeuze en afwerking.

De Mr. Beard Family baardborstel is gemaakt van olijfhout. Olijf is een zeer knoestig hout met veel vervormingen. Dit zie je terug in het prachtige, wilde nerfpatroon op de kam. De iets donkere beits brengt de nerf mooi naar de voorgrond waardoor hij nog meer opvalt. Het hout is prachtig gevormd, met een ergonomisch afgeronde en driehoekige doorsnede die perfect in je hand palm past. Deze loopt elegant over naar de kop van de borstel die zowel aan de voor als de achterkant afgerond is. 

De wildzwijnharen hebben dan ook een wat ronde opstelling dat doet denken aan een normale borstel. De haren zijn perfect stug voor een gedegen borsteling en het naar voren gebogen middenstuk pakt het midden van de baard net iets steviger aan en dringt makkelijker door tot op de huid. Dit, samen met de zeer fijne hanteerbaarheid, maakt het borstelen gemakkelijk en snel.

Voordelen

 • Zeer fraai, hoogwaardig olijfhout
 • Zeer fraaie afwerking en vormgeving

Nadelen

 • Prijzig!

#10 Velihan beard care

Velihanbeardcare- Baardborstel
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:40

Wie voor een zachte prijs toch een natuurlijk product wil, is er de Velihan beard care baardborstel. Deze simpele borstel voldoet aan alle minimale vereisten voor een traditionele borstel. Zo is de greep van bamboe en zijn de haren van echt everzwijn. 

Hij ligt prima in de hand en hanteert ook goed door baard heen. Zijn formaat is typisch voor een baardborstel zonder steel, iets groter dan de Mijn Baard of Proraso en net wat kleiner dan een Beard District. De afwerking is wat aan de ruwe kant en is wat je kunt noemen “bare bones”. Toch borstelt de Velihan goed en kun je je baard er prima mee onderhouden.

Voordelen

 • Goedkoop maar toch wildzwijnhaar

Nadelen

 • Afwerking is te verbeteren

Hoe gebruik je een baardborstel?

Je gebruikt een baardborstel bijna hetzelfde als een normale borstel. Het is vooral het verschil in materiaal dat er toe doet en dat de baardborstel gewoon veel beter maakt in het borstelen van een baard. 

Om te beginnen borstel je je baard altijd als hij droog is. Een natte baard borstelen heeft niet zoveel zin omdat natte haren zich anders gedragen als droge. Ook kun je je baardharen beschadigen omdat ze nat brozer zijn. Vooral met zwijnenhaar en bamboe (beide erg harde materialen in vergelijking met menselijk haar) moet je er voor zorgen dat je baard helemaal droog is. Het is dan ook verstandig om op verschillende dagen je baard te wassen en te borstelen.

Borstel met de groeirichting mee, beginnende bij de wortel en maak lange slagen naar beneden. Zorg er bij een langere baard voor dat je ook het midden en het uiteinde meepakt. Je kunt je baard ondersteunen met je vrije hand om er voor te zorgen dat de borstel goed door het baardhaar heen gaat.

Baardborstel onderhouden en schoonmaken

Je baardborstel zal na verloop van tijd de nodige huidschilfers en natuurlijke oliën van je huid verzamelen. Ook zul je hem waarschijnlijk gebruiken in combinatie met baardolie waar ook weer een deel van achterblijft in je baardborstel. Om de twee tot drie maanden maak je je borstel daarom schoon. Dit doe je gewoon met baardshampoo. Maak de baardborstel goed nat met lauwwarm water en breng een paar druppels baardshampoo aan. Schuim deze goed op en werk hem door de hele borstel heen. Daarna spoel je hem goed af zodat alle schuim helemaal verwijdert is.

Tot slot sla je het water er in de lucht een paar keer krachtig af. Laat hem daarna op een schone handdoek met de haren naar beneden gericht helemaal opdrogen. Dan is hij weer schoon en fris. 

Conclusie: De beste baardborstel van dit moment

Naar onze mening komt de walnoothouten borstel van Mijn Baard als beste uit de bus. De Mijn Baard baardborstel combineert hoogwaardig, traditioneel zwijnenhaar met een houten greep. De nerf van het walnoothout geeft hem een hoogwaardige uitstraling en hij borstelt gewoonweg als een baardborstel van ver boven zijn prijsklasse.

MijnBaard.nl – Walnoothout baardborstel
Bekijk laagste prijs
mijnbaard.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:41

Veelgestelde vragen over baardborstels

Welke baardborstel is het beste?

Er zijn een aantal goede baardborstels verkrijgbaar die niet veel hoeven te kosten. De Mijn Baard Walnoothouten Baardborstel is daar een goed voorbeeld van en dat hoogwaardige materialen zoals natuurlijk zwijnenhaar en walnoothout combineert met een gunstige prijs.

Wat is een baardborstel?

Een baardborstel is een borstel die je gebruikt om je baard te borstelen en te verzorgen. De unieke materialen waar een baardborstel van is gemaakt maken hem veel beter geschikt voor baardhaar dan een normale borstel of kam. Normale borstels zijn niet geschikt voor je baard en zullen niet diep genoeg door de baard heendringen.

Wat is het verschil tussen een baardborstel en een baardkam?

Een baardborstel heeft een hele andere vorm dan een kam. De borstel is geschikt voor de verzorging van je baard, door hem schoon te borstelen en door baardolie gelijkmatig te verwerken. Een baardkam heeft harde, uit elkaar staande tanden waarmee je je baard vooral gemakkelijk kunt stylen.

Waarom je baard borstelen?

Je borstelt je baard om hem goed te verzorgen. Borstelen gaat baardroos tegen en zorgt ervoor dat alle baardharen de juiste richting op staan. Haartjes die te lang zijn of niet mee willen werken worden hierdoor duidelijker zichtbaar. Ook houdt je je baard dan schoon op dagen dat je hem niet wast. Tot slot moet je (vooral bij een langere baard) gebruik maken van baardolie. Door te borstelen werk je de baardolie gelijkmatig door je baard.

Waarom is baardhaar stug?

Als je baardhaar onder de microscoop legt, zie je dat ze een rechthoekige doorsnede hebben. In tegenstelling tot hoofdhaar dat rond is, buigt baardhaar maar naar één kant. Baardhaar is vaak ook, maar niet altijd, dikker dan hoofdhaar. Daardoor voelt baardhaar een stuk stugger aan en lijken ze soms een eigen wil te hebben in welke richting ze willen groeien.

Hoe vaak moet ik mijn baard borstelen?

Je kunt je baard het beste 3 keer per week borstelen om het vrij te houden van schilfers en goed in model te houden. Gebruik hierbij ook een klein beetje baardolie om je baard gezond en gehydrateerd te houden. Borstel je baard alleen wanneer hij helemaal droog is, bijvoorbeeld op de dagen dat je hem niet wast or in elk geval lang na het wassen.

Onze keuze

Te koop bij:

mijnbaard.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:41

Te koop bij:

bol.com
douglas.nl
manandshaving.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:35
Onze keuze

Te koop bij:

mijnbaard.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:41

Te koop bij:

bol.com
douglas.nl
manandshaving.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:35
Onze keuze

Te koop bij:

mijnbaard.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:41

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *