Baard transplantatie? Kosten, voordelen en werking

Als je onze website leest ben je waarschijnlijk opzoek naar tips om je baard te onderhouden, te groeien of te verzorgen. Er is natuurlijk ook een kans dat jij je baardgroei wilt stimuleren, maar dit nog niet gelukt is. Misschien is een baard transplantatie dan wel een oplossing voor jou. In dit artikel leren wij jou alles over baard- snor- en haar transplantaties. Het is een cosmetische ingreep die hoog in de kosten kan lopen en daarom willen wij je goed informeren voordat je een keuze maakt voor een Nederlandse of Turkse haar kliniek.

Waarom een baard transplantatie?

Voor mannen kan het storend zijn dat er helemaal geen baard groeit of dat er geen gedeelte van de baardgroei ontbreekt. Sommige mannen schaffen “baardgroei kits” aan. Ondanks dat deze kits een positief effect kunnen hebben, zal dit effect altijd van tijdelijke aard zijn. Een baard transplantatie daarentegen is permanent. Het biedt daarom een grotere garantie voor succes en een vollere baard. 

Een cosmetische ingreep roept natuurlijk vragen op. Waarom kan ik niet tevreden zijn met mijn huidige baardgroei? Laten alleen onzekere mannen een baard transplantatie uitvoeren? Nee. Of je een transplantatie laat doen heeft verschillende beweegredenen. Wat we vaak zien is dat modellen, artiesten of mensen die hun geld verdienen met hun uiterlijk sneller de keuze maken om een baard transplantatie te ondergaan. Een dunne baard kan ook best sexy zijn, toch?

Baard transplantatie kosten?

De kosten van een baard transplantatie zijn onder andere afhankelijk van het aantal grafts dat je nodig hebt en de haarkliniek waar je voor kiest. Zo betaal je bij GlobalHair minimaal €2249,00 voor 1500 grafts en bij Zantman Kliniek betaal je al snel €5300,00 voor 1500 grafts. De techniek van de baard transplantatie is (meestal) identiek aan die van een haar transplantatie. De kosten van een baard transplantatie zullen dus vaak overeenkomen met een normale haartransplantatie. Daarentegen hanteren sommige klinieken een lagere prijs dan een normale haar transplantatie. Doe dus eerst goed onderzoek bij welke kliniek je klant wordt of bekijk onze tabel aan het einde van dit artikel voor een duidelijk overzicht van de kosten van een baardtransplantatie.

Wat is een graft?

Een graft is een haarzakje dat op je hoofd groeit. Iedere graft kan tot wel 4 haren bevatten. Het aantal haren per graft verschilt van persoon tot persoon. Wanneer je een transplantatie ondergaat, onderzoekt de haartransplantatie-consultant jouw persoonlijke situatie. De specialist kijkt naar het te behandelen gebied en naar de conditie van je haar in het donorgebied. Op basis van dit advies geeft de specialist een indicatie van hoeveel grafts je nodig hebt en dus ook hoeveel je transplantatie gaat kosten.

Hoe werkt een baard transplantatie?

Voor een transplantatie van de baard wordt meestal gebruikt gemaakt van de FUE-haartransplantatie behandelmethode. Bij deze techniek worden de haren één voor één getransplanteerd van de achterkant van het hoofd. Vervolgens op de gewenste plekken binnen het baard gebied incisies gemaakt. De grafts worden tot slot ook op deze plek getransplanteerd. 

Een andere methode voor baard transplantaties is de DHI-methode. DHI staat voor Direct Hair Implantation. Deze techniek maakt gebruik van een speciaal implantatieapparaat. Het verschil met de FUE-behandelmethode is dat er bij DHI géén incisies worden gemaakt. Dit betekent dat er minder tot geen bloedingen plaatsvinden, waardoor de baard mogelijk sneller herstelt.

Een ander voordeel van de DHI-methode is dat het apparaat volledige controle en veiligheid biedt over de diepte, richting en hoek van de geïmplanteerde haarzakjes. Dit zorgt voor een vollere baard, sneller herstel en wederom minder bloedingen.

Baardtransplantatie voor en na

Waar kun je een baardtransplantatie laten doen?

In Nederland zijn steeds meer haartransplantatie klinieken die de ook baardharen transplanteren. Voor een duidelijk overzicht van Nederlandse klinieken kun je onderstaande tabel bkijken. Daarnaast kun je ook een baard transplantatie in Turkije laten doen. Volgens veel ervaringen van klanten is dit een unieke ervaring. GlobalHair staat bijvoorbeeld bekend als de beste haar kliniek in Instanbul (Turkijke). In het kostenplaatje van de transplantatie zijn hostelkosten, VIP-transfers en nazorg in Nederland inbegrepen. Een baard transplantatie is een intensieve ingreep waarbij de nabehandeling en monitoring van het resultaat erg belangrijk is! Zoals eerder gezegd is de nazorg bij GlobalHair in Nederland inbegrepen in de prijs. Om deze reden zouden wij GlobalHair aanbevelen voor een veilige en succesvolle baard transplantatie in Turkije.

FAQ Baardtransplantatie

Voor alle veel gestelde vragen verwijzen we je graag naar GlobalHair.nl. Zij hebben een uitgebreide lijst met vragen en antwoorden. Word je verdoofd, wanneer kan je weer schuren en kan je normaal slapen na een baardtransplantatie? Interessant! GlobalHair.nl geeft de antwoorden.

Meer informatie over snortransplantatie en baard transplantatie is te lezen op de Nederlandse haar stichting.

Wat zijn de beste baard transplantatie klinieken?

Uitgebreide reviews over de beste klinieken lees je hier.

Een kort overzicht van de meest gangbare haar klinieken inclusief kosten, locatie, behandelmethode en review vindt je in onderstaande tabel.

NaamKosten (per 1500 grafts)BehandelmethodeLocatieBeoordeling
#1 Global HairNederland: €3299,-
Turkije: €2249,-
FUE, FUT en DHINederland: Leiden
Turkijke: Istanbul
9,8/10
#2 Vollebaard BaardkliniekNederland: €4250,-
Turkije: €2850.-
FUENederland: Hoofddorp
Turkije: Istanbul
Niet bekend
#3 Fue Perfect€4999,- (korting mogelijk van €1000)FUEHoofddorp4,6/5
#4 Zantman Kliniek
€5300,- (excl. €500,- seizoenskorting)FUE en FUTRotterdam9,6/10
#5 Medikliniek€4999 ,-(korting mogelijk van €1000)FUE, FUT, DHI en HSPAmsterdamNiet bekend
#6 Visus Haarkliniek€4499,-DHIRotterdamNiet bekend

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *