10 tips en alle tools om je baard te trimmen

Met een nette, korte baard of stoppelbaard, is je baard trimmen erg belangrijk. Zonder je baard te trimmen krijg je uitschieters en ongelijke baardgroei. Het resultaat is dan een slordig baardje dat getuigt van een onverzorgd uiterlijk en matige persoonlijke verzorging. Door je baard te trimmen krijg je het tegenovergestelde effect. Een verzorgde, korte baard of stoppel die mooi in model zit ziet er juist gelikt uit en straalt zowel kracht, speelsheid en discipline uit. Alles wat een man tracht uit te stralen kan worden versterkt met een baard. Maar daarvoor moet je regelmatig je baard trimmen. Met onze 10 tips en tools kun jij je baard trimmen zoals jij hem wilt.

Wat als je geen volle baard hebt?

Niet alle mannen hebben een volle baardgroei en de ene baarddrager doet er wat langer over dan de andere om een volle baard te krijgen. Dit heeft verschillende oorzaken. Zo spelen haarkleur, dichtheid van je haarzakjes en de dikte van de baardhaartjes belangrijke rollen. Anders dan wel eens gedacht wordt, speel etniciteit (je afkomst) vrijwel geen rol bij baardgroei. Wel is het zo dat donker haar eerder opvalt dan blond haar, en donker haar op een lichtere huidskleur valt natuurlijk het snelste op. Maar lege plekken vallen dan weer eerder op in een donkere baard dan in een blonde baard.

Ook wanneer je (nog) geen volle baard hebt, is het belangrijk dat je je baard trimt. De dode puntjes en lange haartjes worden eraf getrimd en er blijft een verzorgde, gezonde baard over. Wel kun je de plekken van je gezicht waar je minder baardhaar hebt iets korter trimmen. Dit zal misschien lastig zijn in het begin, maar op den duur weet je hoe je jouw baard het beste kunt trimmen. 

Kortom, of je nu een volle of minder volle baard hebt, regelmatig je baard trimmen is even belangrijk.

Hoe moet je een baard trimmen?

De eerste stap om je baard te trimmen is helemaal niks doen. Hij heeft tijd nodig om aan te dikken en voor alle haarzakjes om te activeren. Pas als hij minimaal voorbij een stoppel is begin je met je baard te trimmen. Begin dus pas als de kortste en traagst groeiende haartjes voorbij de lengte zijn die je wilt hebben. Begin je eerder je baard te trimmen, wanneer bijvoorbeeld alleen de langste haartjes de gewenste lengte hebben, dan hou je er een dunne baard aan over. Eraf trimmen kan wel maar erbij op trimmen is natuurlijk niet mogelijk. Net als met steenhouwen, heb je eerst materiaal (in dit geval baardhaar) nodig om er een mooie vorm uit te halen. Daarna is het belangrijk om na te gaan denken over de baardstijl die je wilt en wat je daarvoor wilt gaan gebruiken, de tools.

Baard trimmen met tondeuse

Je kunt je baard trimmen met een normale tondeuse. Dit is vooral voor stoppelbaarden al een goede oplossing. Maar een baard trimmen met een tondeuse heeft een paar nadelen. Zo is een tondeuse bedoeld voor het heel kort trimmen van hoofdhaar. Voor een korte of langere baard is dit net wat onhandiger. Ook is baardhaar een stuk stugger en harder dan normaal hoofdhaar en zijn de messen van de meeste tondeuses hiervoor niet hard en scherp genoeg. Er zijn tondeuses die juist wel geschikt zijn voor het baard trimmen, deze zijn dan uitgerust met messen van gehard staal, een sterkere motor en hebben opzetstukken om de juiste lengte aan te houden.

Revahs JM-101 Professionele Draadloze Tondeuse

Draadloos ±240 minuten te gebruiken!

Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 04:51
Revahs JM-103 Professionele Draadloze Tondeuse

Draadloos ±180 minuten te gebruiken!

Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 04:25

Stoppelbaard trimmen

Een stoppelbaard trimmen is de eenvoudigste manier om je baard te onderhouden. Je kunt meestal volstaan met een simpele tondeuse of baardtrimmer en je hoeft je niet al te veel zorgen te maken over styling en modellering. Een stoppelbaard is een mooie manier om sterke gezichtstrekken te versterken, of zwakkere juist te verhullen. Deze klassieker straalt jeugdigheid (maar dan juist van het jongvolwassen soort) en nonchalance uit.

Korte baard trimmen

De mooiste korte baarden werken als een omlijsting van je gezicht. Een gelijkmatig getrimde baard geeft hierbij het mooiste resultaat, met langere accenten rondom of onder de kin om de vorm van de kin te accentueren of te versterken. Ook kun je de baard rondom je kaak of de hoek van de kaak net een millimeter of twee langer laten om een sterkere kaaklijn te krijgen. Een korte baard trimmen begint met het grove werk, en van daar ga je stap voor stap richting de details totdat je tevreden bent.

 • Zet de trimmer op de langste stand die je wilt hebben. Trim je baard in zijn geheel gelijkmatig tot deze maximumlengte. 
 • Als je een gedeelte langer wilt houden, bijvoorbeeld op je kin, dan is de volgende stap de “een na langste stand” die je wilt hebben, waarmee je de rest van je baard gelijkmatig maakt.
 • Breng de wang en halslijnen aan. Als je een strak contrast wilt, kun je direct gaan voor de kortste stand en leg je nette lijnen aan. Wil je een iets gelijkmatiger afloop, dan trim je eerst een halve centimeter tot een centimeter over de lijn op de helft van de maximale lengte. Vervolgens werk je de lijnen weg op een kwart van de maximale lengte.
 • Voor je snor moet je kiezen uit een gelijkmatig aangezicht of hem juist dikker te laten. Een paar millimeter meer is vaak al genoeg. Je kunt je snor juist ook korter maken of helemaal weg trimmen. Op die manier ligt de focus veel meer op de vorm van je gezicht.

Lange baard trimmen

Een lange baard trimmen is net wat ingewikkelder dan een korte baard trimmen. Er zijn geen opzetstukken die lang genoeg zijn voor een lange baard. Je zult de tondeuse of baardtrimmer dus uit de losse pols moeten gebruiken. We raden voor de langere stukken daarom het gebruik van een baardschaar aan. Voor de randen, zoals onder de baard op de hals, de wangen en de snor kun je wel weer trimmen. Zo blijft ook de lange baard mooi in model en wordt het geen rommeltje op je gezicht.

Bakkebaarden trimmen

Je bakkebaarden trim je het snelst tegen de haargroeirichting in. Pas op dat je niet te veel van je hoofdhaar meeneemt. Het mooiste effect krijg je als je bakkebaarden net wat dikker zijn dan het haar aan de zijkant van je hoofd en dat de bakkebaarden daar, met fading, in overlopen. Je hebt bij bakkebaarden twee mogelijkheden:

 • Kort, net zo kort of net iets langer dan het hoofdhaar aan de zijkanten.
 • Juist iets dikker om je gezicht een vierkanter uiterlijk te geven.

Ducktail baard trimmen

Een van de meest mannelijke en moderne baarden is de ducktail baard. Deze baard bestaat uit gelijkmatig getrimde bakkebaarden en kaaklijn en dan een langere partij onder de kin die gelijkmatig afloopt tot een ronde punt. Variaties zijn er door je bakkebaarden en wangen glad te trimmen (een langer sikje dus) of juist met dikkere en langere bakkebaarden om een scherpe hoek te maken met de punt van de baard en je kaakhoeken. We raden je aan om deze baard door een barbier aan te laten leggen en hem dan zelf te onderhouden. Wil je toch zelf je ducktail baard trimmen, ga dan als volgt te werk:

 • Begin op dezelfde manier als hoe je een korte baard trimt. Laat hierbij de kin en hals ongemoeid, dat komt later.
 • Bepaal waar je de punt van de baard wilt hebben en hoe rond je hem wilt. 
 • Op de kortste stand en met neerwaartse slagen vorm je de baard vanuit de losse pols. Ga hiermee voorzichtig te werk en haal niet te veel haar tegelijkertijd weg. 
 • Wissel regelmatig af van kant, zo blijft de baard mooier symmetrisch.

Ringbaard trimmen

Een ringbaard is een gelijkmatig getrimde baard met optioneel een dikkere of langere partij op de kin. De rest van het gezicht is een stoppel of zelfs helemaal glad. Je kunt een ringbaard gemakkelijk trimmen door eerst je hele gezicht op de gewenste lengte te brengen. Doe de kin pas als laatste of laat hem juist lekker lang. Kort dan de baard stapsgewijs op de wangen tot de lengte die je wilt en werk ook stapsgewijs dichter tot de rand van de ringbaard die je wilt hebben. Als je tevreden bent met de vorm van de ringbaard kun je de rest van je gezicht kort trimmen of scheren.

Sikje trimmen 

Een sik is in principe een ringbaard, minus de snor. Je houdt dus alleen een haarpartij op de kin en onderlip over. Ook kun je de onderlip weglaten en je hebt nog steeds een sik. De sik valt meteen op, dus is het belangrijk dat hij erg strak gelijnd is en mooi symmetrisch op de kin staat. Je moet deze ook dagelijks met de baardschaar bijhouden en al het andere baardhaar wegscheren. En sik trimmen doe je als volgt:

 • Trim je baard behalve de kin en onderlip kort af, bijvoorbeeld op 2 millimeter. De kin en onderlip trim je zo lang als je hem wilt hebben, doorgaans 4 of 6 millimeter.
 • Op de laagste stand definieer je de vorm van je sik. Dit kan een simpel ovaal baardje zijn op je kin, of een halvemaan vorm. Kijk constant in de spiegel en houdt een platte kam in het midden van je gezicht, vergelijk de linker met de rechterhelft. Werk bij totdat de sik symmetrisch is.
 • Het fijnere werk, zoals het bijknippen van individuele haartjes doe je met een baardschaar of zelfs een snorrenschaar.

Baard trimmen tools

Als je weet welke baard je wilt, moet je alleen nog de juiste tools hebben. Een baardtrimmer of een tondeuse is de eerste stap. Maar met alleen een trimmer krijg je alleen het grovere werk gedaan. Voor de details en het bijhouden heb je andere attributen die daarvoor veel beter geschikt zijn. We nemen een lijst met essentiële tools voor het baard trimmen met je door.

Baardtrimmer of tondeuse

Een baardtrimmer is een soort tondeuse die speciaal bedoeld is voor het gezicht en voor baardhaar. De normale tondeuse heeft meestal een bloot mes dat bedoeld is om hoofdhaar heel kort te trimmen. Als er al lengtestanden op zitten, dan gaan deze meestal niet verder dan een paar millimeter. De beste tondeuses komen met opzetkammen en zijn hard en scherp genoeg om ook de baard te trimmen.

Baardtrimmers hebben een opzetkam waarmee je de lengte beter af kunt stellen voor de stoppel of de korte baard. Ook zijn de messen van de beste baardtrimmers harder en scherper. Dat is nodig omdat baardhaar een stuk harder en dikker is dan hoofdhaar. Met een goedkope tondeuse zouden de messen snel bot raken, wat leidt tot trekken en irritaties. 

Revahs JM-101 Professionele Draadloze Tondeuse

Draadloos ±240 minuten te gebruiken!

Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 04:51
Revahs JM-103 Professionele Draadloze Tondeuse

Draadloos ±180 minuten te gebruiken!

Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 04:25

Baardkam

Een baardkam is een antistatische, relatief harde kam waarmee je je baard in model brengt. Je kunt met een baardkam van hout of bot heel precies elk gedeelte van je baard kammen en stylen. Ook het gebruik van baardwax gaat goed samen met een baardkam. De dikkere tanden van de baardkam laten baardhaar er beter door en baardwax zal minder geneigd zijn zich op te hopen in de baardkam dan met een normale kam. 

Baardborstel

De baardborstel is een essentieel onderdeel van de verzorging van een korte baard of langer. Met een goede, grove baardborstel ontwar je je baardhaar en zorg je ervoor dat alle baardharen de juiste kant op staan. Ook verwijder je onzuiverheden en huidschilfers uit de baard. Dit is vooral belangrijk bij een lange baard, maar ook een korte baard moet dagelijks geborsteld worden zodat de huid gezond blijft en de baard schoon.

Baardschaar

Een baardschaar is perfect om het fijnere werk te verrichten op je baard. Je kunt er redelijk snel grote delen van je baard mee verwijderen, maar ook heel precies enkele baardhaartjes tot op de huid afknippen. De baardschaar zal je beste vriend worden bij het dagelijks of twee-dagelijks onderhoud aan je baard. Bij hele fijne baarden, zoals een sikje of een korte ducktail, zul je uiteindelijk over moeten gaan op het dagelijks gebruik van een baardschaar.

Scheermes

Voor het compleet verwijderen van baardhaar dat je niet wilt hebben zul je je moeten scheren. Vooral bij baarden zoals de ducktail, de ringbaard en het sikje zul je andere delen van je gezicht misschien geheel willen ontdoen van baardhaar. Ook bij een vollere baard soort zul je misschien het haar langs de randen willen verwijderen voor een scherp contrast. Hiervoor heb je een goed scheermes nodig. Zorg er dan ook direct voor dat je goede scheerzeep in huis haalt. Het klinkt misschien vreemd, maar met een baard heb je een beter scheermes nodig dan zonder baard. Dit komt omdat het haar dat jij verwijderd, waarschijnlijk sterker en langer is dan dat van degene die zich elke dag scheert.

Baardshampoo

Elke baard moet worden schoongehouden. Gebruik je daarvoor een normale shampoo, dan zul je snel merken dat je huid uitdroogt. Gewone shampoo is te agressief voor de gezichtshuid. De baard zelf zal ook vocht opnemen uit de huid, dus is het belangrijk dat je een baardshampoo gebruikt. Deze is milder, droogt de huid niet uit en schuimt bovendien beter in baardhaar dan gewone shampoo.

Baardolie

Baardhaar produceert uit zichzelf geen vocht maar neemt deze op in de vorm van olie uit de huid. Hoe langer je baard, hoe sneller hij je huid uitdroogt. De gevolgen zijn vaak een jeukerige baard, roodheid en natuurlijk schilfers. Door je baard dagelijks te voeden met een paar druppels baardolie, houd je je huid gezond en schilfervrij.

Overige verzorgingsproducten 

Niet alleen je baard, ook de huid onder en rondom je baard zijn een goede verzorging nodig. Reinig je gezicht daarom dagelijks met een goede gezichtsreiniger die geschikt is voor de mannenhuid. Breng daarna een gezichtscrème aan die je huid voedt en beschermt. Voor de meeste mannen is deze combinatie van dagelijks wassen en insmeren voldoende om er een gezonde en verzorgde uitstraling op na te houden. Heb je nog steeds last van schilfers, dan kan een wekelijkse gezichtsscrub, ook onder de baard, helpen.

10 baard trimmen tips om je te helpen

Je baard trimmen is een moment voor jezelf, waar je werkt aan je aangezicht en daarom is het belangrijk dat je weet wat je doet. Volg deze 10 tips bij het baard trimmen om binnen de lijnen te blijven, of juist om er bewust overheen te stappen.

#1 Je baard trimmen op een vochtige huid

Trim op een vochtige maar afgedroogde huid. We raden je aan om je baard te trimmen meteen na het douchen, als je helemaal afgedroogd bent. De poriën staan dan nog open en de baardharen zijn zachter door het opgezogen water. Zorg er wel voor dat je je baard zo goed mogelijk afdroogt met de handdoek, want een natte baard gedraagt zich anders dan een droge baard. In plaats van te douchen, kun je ook een vochtige, warme handdoek twee minuten om je baard wikkelen.

#2 Heb geduld en vergeet waar je scheermes ligt

Een goede volle baard laten staan duurt toch al snel een maand of twee. Je zult geduld moeten hebben wil je mooie resultaten zien. Laat de tondeuse daarom even staan en vergeet al helemaal waar je je scheermes hebt neergelegd. Pas als je baard vol genoeg is zodat je hem kunt reduceren (trimmen) kun je beginnen met de tondeuse of baardtrimmer. Laat in het begin ook dan het scheermes nog een maandje liggen.

#3 Borstel en kam je baardhaar dagelijks

Voordat je met de tondeuse of baardtrimmer aan de slag gaat, is het belangrijk dat je je baardhaar elke dag borstelt en kamt. Hierdoor voorkom je niet alleen klitten, je baardhaar groeit dan ook meteen in de juiste richting. Dit wordt lastiger als je het niet vanaf het begin bijhoudt. 

Het is belangrijk dat je beschikt over een goede baardkam, want bijvoorbeeld plastic kammen zorgen ervoor dat de haren statisch raken tijdens het kammen. Statisch geladen haartjes worden juist weer aangetrokken tot de baardkam, en dan is al je werk voor niets geweest. Daarom adviseren we je om een houten of rvs-baardkam te gebruiken.

#4 Beter te lang dan te kort

Veel baarddragers hebben hun baard wel eens op een te lage stand getrimd, waarbij je achteraf je baard toch iets te kort vindt. Daarom is het belangrijk (zeker de eerste paar keer) om de trimmer op een hogere stand te gebruiken. Hierdoor kun je beter zien hoeveel er daadwerkelijk van je baard overblijft. Voor de zijkanten van het gezicht (wangen en kaak) gebruik je doorgaans een wat kortere stand. Let er wel op dat de standen van trimmers per fabrikant kunnen verschillen. Zo kan er verschil zitten tussen stand 2 van een Revah’s tondeuse en een baardtrimmer van Philips. 

#5 Definieer je halslijn met twee vingers

Een ander veel voorkomend probleem bij beginnende baarddragers is dat zij niet de juiste halslijn aanhouden. Een tip voor het aanhouden van de perfecte halslijn is door één of twee vingers horizontaal op je hals je plaatsen, iets boven de adamsappel. Daarna trim je in een verticale lijn de haartjes onder je vingers weg. Doe dit eerst aan de ene kant en vervolgens aan de andere kant. In het midden beginnen en richting de kaaklijn toewerken, werkt het beste. 

#6 Kam en knip ook de snor

De snor en het gebied om je mond mag je ook niet vergeten. Een mooie baard wordt al snel geruïneerd door een onverzorgde of niet passende snor. De snor kan maar moeilijk worden bereikt met een baardtrimmer. Het gebruik van een baardschaar of snorrenschaar is daarom aan te raden.

#7 Bekijk je baard vanuit meerdere hoeken en vind wilde haren

Nadat je je baard met een tondeuse of baardtrimmer hebt bijgewerkt, blijven er altijd nog wilde haartjes over. Kam je baard opnieuw in de juiste richting voordat je deze wilde haartjes bijknipt. Je spoort ze op door je baard vanuit verschillende hoeken in de spiegel te bekijken. Let dan vooral op de oppervlakte van je baard en waar mogelijk haartjes uit kunnen steken. Het gebruik van een scheerspiegel maakt dit proces een stuk makkelijker.

#8 Gebruik na het trimmen meteen een verzachtende baardolie

Net als na het scheren, heeft je huid na het trimmen ook extra verzorging nodig. Je huid is dan gevoeliger en door het aanbrengen van voedende baardolie, zorg je dat je huid de trimbeurt goed kan verwerken. De baardolie zorgt ervoor dat de huid onder je baard niet uitdroogt en daarom adviseren we je om ook op andere dagen baardolie op de baard aan te brengen.

#9 Ga zwelling tegen met een koude handdoek

Als je wel eens last hebt van roodheid na het scheren of trimmen van je baard, dan helpt een koude, vochtige handdoek. De barbier doet dit ook en het is een koud kunstje, geen reden dus om dit niet te doen. Maak de handdoek goed nat met koud kraanwater en wring hem daarna goed uit. Wikkel hem om je gezicht en druk hem aan op de getrimde plekken. Laat hem dan twee minuten ongemoeid rusten. Daarna dep je je huid en baard droog en breng je je baardolie en gezichtscrème aan. 

#10 Een baard contouren doe je met een baard shaper

De rechte lijn onder de hals hebben we al uitgelegd, maar de lichte ronding naar boven langs de nek en wang zijn vaak lastige plekken om mooi netjes af te krijgen. Je baard contouren op deze plekken kun je doen met een baard shaper. Dit is een vreemd gevormd kammetje met een lange nek en een brede kam. Je plaatst de curve van de nek langs de halslijn en trimt vervolgens de baardhaartjes die door het kammetje steken weg. Dit maakt het contouren van je baard net wat makkelijk dan vanuit de losse pols.

Baard laten trimmen door een barbier?

Het is eigenlijk niet zo vreemd om je baard door een barbier te laten trimmen. De meeste mensen knippen hun eigen hoofdhaar ook niet maar gaan naar de kapper. Je moet het wel in de vingers hebben en er is een opleiding voor, voordat je met enig zelfvertrouwen iemands haar korter maakt. Vroeger was een regelmatige gang naar de barbier heel normaal. Nu dat het tijdperk van de geschoren kin een beetje ten einde komt, komen steeds meer mannen erachter dat je baard laten stylen door een professional nog helemaal niet zo’n gek idee is. Het onderhoud aan de eenmaal door de barbier in vorm gebrachte baard kun je dan zelf doen.

Conclusies baard trimmen en stylen

De baard wordt steeds populairder en is een alom geaccepteerde haardracht voor de moderne, zelfbewuste man. Maar er zitten wel grenzen aan die baard, zowel voor het eigen zelfbeeld als de Zeitgeist van de samenleving. Je moet dus je baard trimmen. Welk model je ook wilt hebben, lang, kort of stoppel, je baard trimmen is een must. Met de juiste tools en simpele technieken kun ook jij je baard trimmen en in model houden. Voor de meer geavanceerdere styling kun je altijd nog terecht bij de barbier, die in recente jaren bezig is met een opmars.

Belangrijk bij elke baard, voor en na het trimmen, is het onderhoud aan huid en haar. Verzorg je baardhaar en je gezichtshuid goed. Je baard zal je dankbaar zijn.

Veel gestelde vragen over baard trimmen

Hoe kun je een baard trimmen met een tondeuse?

Je baard trimmen met een tondeuse doe je uit de losse pols. Als je een stoppelbaard trimt, dan is het vrij eenvoudig. Stel de tondeuse in op de gewenste lengtestand en trim je baard gelijkmatig kort tot een stoppel. Voor de langere baard zul je je tondeuse zelf op de juiste hoogte moeten houden. Het gebruik van een baardtrimmer is daarom voor een korte baard vaak een grote uitkomst. Ook kan een baardschaar het fijnere werk met grotere precisie verrichten.

Hoe vaak moet je een baard trimmen?

Dit is een persoonlijke voorkeur. Als je een stoppel van een bepaalde lengte wilt houden, dan kun je je baard elke drie tot vier dagen trimmen. Voor een korte baard stijl is vaak één keer in de week al genoeg. Als je je baard goed bijhoudt met een baardschaar, dan zou je het zelfs met nog minder trimmen kunnen redden

Waarom je baard trimmen?

Als je je baard niet tijdig trimt, wordt hij warrig en krijgt hij een slordig aangezicht. Een baard gaat meestal maar één van twee kanten op: of hij laat je er mannelijk en verzorgd uitzien, of juist helemaal niet. Regelmatig je baard trimmen is belangrijk om dat verzorgde uiterlijk te behouden.

Wanneer moet je je baard trimmen?

Je moet je baard trimmen wanneer jij vindt dat hij er te slordig uitziet. Als dit je eerste keer is, wacht dan in elk geval een maand, het liefst twee, voordat je begint met trimmen. Op die manier krijgen ook de langzamere haartjes de kans om lang genoeg te worden.

Op welke lengte kan ik mijn baard trimmen?

Je kunt je baard al trimmen op een paar millimeter. Een stoppelbaard trimmen is gemakkelijk en snel en scheelt je ook in scheerkosten. Vanaf daar zijn je voeten the limit, je wilt niet over je baard struikelen natuurlijk.

In welke richting moet ik mijn baard trimmen?

Trim tegen de haargroeirichting in. Zo grijpen de messen je baardhaartjes het beste en werk je het snelst. Vooral op de hals kan de baard vaak van richting veranderen. Door regelmatig je baard te borstelen en te kammen houd je alle haartjes in het gareel en wordt het makkelijker om ze te trimmen.

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *