Baardgroei stimuleren: de 7 beste tips voor een volle baard

Gepubliceerd op: 28 december 2020
|
Door: Baardtips.nl
|
Baard

Het groeien van een baard is sinds een jaar of vijf ontzettend populairder geworden en je komt steeds meer mannen tegen die ervoor kiezen om hun baard te laten staan. Echter, om een mooie en gezonde baard te laten groeien zijn er wel verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Zo wil je bijvoorbeeld voorkomen dat je huidirritaties en schilfertjes krijgt. Daarvoor is de juiste verzorging erg belangrijk. Hier lees je bijvoorbeeld wat de beste baardolie van moment is en welke baardshampoo je het beste kunt aanschaffen. Om je een eindje op weg te helpen hebben wij hieronder 7 tips om je baardgroei te stimuleren op een rij gezet. 

Wat is de snelheid van je baardgroei?

Dit verschilt uiteraard per persoon, maar doorgaans groeien de haren met ongeveer 1,5 centimeter per maand. Het verschil in snelheid van de haartjes zal minimaal zijn.

Bij sommige baarddragers lijkt de baardgroei echter sneller te groeien, maar het is vaak niet dat de haartjes sneller groeien, maar voornamelijk dikker en voller lijken. Dit heeft de volgende redenen:

Haarkleur: bij mannen met een donker haarkleur lijkt het sneller dat de baard voller en dikker is.

Dichtheid van de haarzakjes: hoe meer haarzakjes, hoe voller de baard lijkt.

Dikte van baardhaartjes: bij sommige baarddragers groeien meer dunne haartjes en daardoor lijkt het sneller dat de baard minder vol is. 

Handige tips voor het groeien van een baard

#1 Stoppen met scheren

Dit klinkt natuurlijk logisch, maar hiermee bedoelen we ook om niet meer je baard bij te scheren. Vaak hebben beginnende baarddragers nog weleens de neiging om te scheren als ze last krijgen van jeuk en irritaties. Echter, vooral in het begin is het belangrijk dat je de baard normaal laat groeien. Hierdoor kun je uiteindelijk de baard beter naar wens stijlen.   

#2 Voorkom jeuk en irritaties

Bijna alle beginnende baarddragers zullen jeuk en irritaties ondervinden. Dit komt doordat de huid onder de baard dit niet gewend is en droger zal worden. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om dit te verhelpen of te verminderen. Zo zorgt een goede baardolie en baardshampoo dat de jeuk en irritaties binnen een mum van tijd minder zal worden.

#3 Negeer kale plekken

Het kan zijn dat niet alle haarzakjes even actief zijn en hierdoor kale plekjes zichtbaar worden. Hier hoef je geen zorgen over te maken, want deze zullen vanzelf bij trekken. Wanneer de actievere haartjes langer worden, zullen ze deze plekjes bedekken.

#4 Gebruik baardolie voor je baard

We gaven het hierboven al aan, maar een goede baardolie is essentieel voor een gezonde en stralende baard. Daarom hebben wij ook een lijst opgesteld met de beste baardolie. Naast dat jeuk en irritaties vermindert of helemaal verdwijnt, zorgt het er ook voor dat de haartjes zachter worden. Een alternatief voor baardolie is eventueel baard balsem.

#5 Het vermijden van stress

Stress is één van oorzaken van haaruitval. Voor het gezonde baard en het stimuleren van baardgroei is het belangrijk dat je zo veel mogelijk stress probeert te vermijden. Dit is uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan, maar met een goede nachtrust kom je al een heel eind.

#6 zorg voor een gezond voedingspatroon

Je hele lichaam heeft er baat bij dat je een gezond voedingspatroon aanhoudt en dat is voor je gezichtshaar niet anders. Zo zorgen eiwitten voor sterke haren, welke de baardgroei stimuleren. Dus voeding wat aangeraden is om te eten is kipfilet, eieren en vis. Ook zuivelproducten en groenten met een hoog ijzergehalte zullen bijdragen aan een mooiere baard.

#7 Wees geduldig

De laatste tip om je baardgroei te stimuleren is om geduldig te zijn. Wij begrijpen natuurlijk dat dit vervelend is, maar het duurt nu eenmaal een poos voordat je beschikt over een volle en dikke baard. Het kan soms wel maanden duren voordat je jouw gewenste baard hebt gekregen. 

Wij wensen je in ieder geval succes met het groeien van je baard en gaan ervan uit dat het na het volgen van de bovenstaande tips dat wel goed zal komen. Als je genen het uiteraard toe laten natuurlijk. 

Is het gelukt?

Is het je gelukt om een mooie volle baard te groeien? Goedzo! Mocht het je niet lukken, kan je nog altijd gaan voor een succesvolle baard transplantatie.

Te koop bij:

douglas.nl (€13,56)
manandshaving.nl (€15,00)
bol.com (€16,95)
Laatst bijgewerkt op: 7 oktober 2022 - 04:04

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.