De 10 beste baardverzorging sets

Met een baardverzorging set haal je in een keer alles wat je nodig hebt voor een goed verzorgde baard in huis. Voor een beginner is een baardverzorging set een mooie start aan een nieuw leven als baarddrager. Voor de bebaarde veteraan is het een uitkomst qua kosten of gewoon een leuke verrassing. Baardverzorging sets zijn er in veel verschillende vormen en maten en sommige zijn beter geschikt dan anderen. We nemen voor het gemak ook even aan dat een deel van onze lezers niet zelf een baard heeft of kan hebben, maar een baardverzorging set zoekt voor een ander (en die ander heeft dan uiteraard wel een baard). Al die mensen die op zoek zijn naar de beste baardverzorging set raden we aan om verder te lezen.

Top 3 baardverzorging sets

Damn Good Set The Woods
Bekijk laagste prijs
mijnbaard.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:37
Wood & Spice Beard Kit - Proraso
Bekijk laagste prijs
mijnbaard.nl
Laatst bijgewerkt op: 4 april 2022 – 19:17

Wat zit er in een baardverzorging set?

De samenstelling van een baardverzorging set kan erg verschillen, maar er zijn ook weer grote overeenkomsten. Bijna alle sets bestaan uit één of meerdere producten die je op je baard aanbrengt met één of meerdere voorwerpen waarmee je je baard onderhoudt. Welke producten zijn inbegrepen ligt vooral aan het merk en het soort baard waar de set is voor bedoeld. De zeven meest voorkomende producten in een baardverzorging set zijn:

Baardshampoo

Baardshampoo is speciale shampoo die de gezichtshuid onder de baard niet uitdroogt. Gewone shampoos zijn meestal te agressief voor gebruik op het gezicht en kunnen een droge, trekkerige huid veroorzaken met schilfers als gevolg. Baardshampoo is de oplossing om je baard schoon en zacht te houden zonder de huid uit te drogen. Baardshampoos bevatten vaak ook ingrediënten die speciaal voor de baardhaar goede eigenschappen bezitten. 

Baardborstel

Een baardborstel is een borstel voor je baard. Anders dan gewone borstels, is het haar van een baardborstel stugger en staat deze in dichte clusters op elkaar. Met een baardborstel wordt het baardhaar schoon geborsteld op dagen dat je hem niet wast, wordt hij vrijgehouden van stof en schilfers en masseer je de huid onder de baard. Ook wordt hij gebruikt om baardolie of baardbalsem gelijkmatig te verdelen door de hele baard. Gewone borstels zijn hiervoor niet geschikt omdat ze niet genoeg wrijving hebben met en grip hebben op het veel ruwere baardhaar.

Baardkam

Met een goede baardkam kun je je baard en snor gemakkelijk stylen. Een baardkam is een kleine, harde kam met uit elkaar staande tanden. Hierdoor kun je behendig en snel je baard in elk gewenst model brengen. Een baardkam is hier veel beter in dan een baardborstel, vooral als je ook met baardwax of baardbalsem werkt om je baard de hele dag in model te houden. Een baardkam is vaak gemaakt van hardhout, zoals het lekker ruikende sandelhout.

Baardolie

Een goede baardolie is een must voor elke baard dat langer is dan een stoppel. Je baard is veel vocht nodig en krijgt deze door olie aan je huid te onttrekken. Als je schilfers wilt voorkomen is het dus belangrijk dat je op tijd begint met het gebruik van baardolie om je baard te voeden. De meeste mannen met een droge baard of een droge huid onder de baard gebruiken geen baardolie.

Baardbalsem

Wij plaatsen baardbalsem een beetje tussen baardolie en baardwax. Baardbalsem verzorgt je baard en voedt deze met olie. Maar een baardbalsem is zwaarder dan baardolie en heeft een langere werking. De balsem laat een langdurige, dunne coating achter op het baardhaar. Je kunt je baard makkelijker in model brengen als je een baardbalsem aanbrengt in plaats van een baardolie. Hij is weer minder geschikt voor mannen met een vettige huid of acné.

Baardwax

Baardwax wordt gebruikt bij het stylen van een baard. Met een goede baardwax kun je de gekste vormen aanbrengen in je baard en snor. De meeste mannen gebruiken baardwax natuurlijk om hun baard netjes in model te houden, de hele dag lang. 

Baardschaar

Een baardschaar is een handig, klein schaartje dat geschikt is voor baardhaar. Een baardschaar heeft een bolle punt zodat je jezelf minder snel steekt. Ook is het staal van de beste baardschaartjes harder omdat baardhaar ook een stuk harder is dan normaal haar. Je gebruikt de baardschaar om je baard heel precies in vorm te knippen, mogelijk naar het grovere trimwerk met een baardtrimmer.

Waarom een baardverzorging set kopen

Een mooie baardverzorging set ziet er luxe en authentiek uit. Dus waarom zou je een baardverzorging set kopen? We noemen de twee voornaamste redenen.

Doe een baardverzorging set cadeau

Als cadeau set is een baardverzorging set een mooi gebaar. Een baard is vaak het eerste wat opvalt wanneer je iemand aankijkt en hij zegt veel over de baarddrager. Met een baardverzorging set als cadeau geef je dus aan dat je deze persoon waardeert en dat je weet dat zijn baard veel voor hem betekent. 

Baardverzorging sets zijn vaak goedkoper

Je wilt een baard laten staan en hij is al iets meer dan een stoppel. Tijd om serieus te gaan kijken naar wat je nodig hebt om je baard te onderhouden. Met een baardverzorging set ben je in één keer voorzien van veel of alles wat je nodig hebt. Je bent dan goedkoper uit dan wanneer je alle producten los moet kopen. Ook kun je dan alles kopen van je favoriete merk in plaats dat je verschillende producten van her en der bij elkaar moet sprokkelen. 

De beste baardverzorging sets kopen

Nu wil je vast weten wat de beste baardverzorging sets zijn, voor jezelf of voor een ander als cadeau. Als professionele baarddragers voelen wij ons geroepen om op die vraag een antwoordt te geven. Na het uitsluiten van veel sets van voor ons te minne kwaliteit, is dit onze lijst met beste baardverzorging sets.

#1 Woody Baardset van Mijn Baard

De baardverzorging set van Mijn Baard wordt gekenmerkt door het gebruik van premium ingrediënten. Deze baardverzorging set is daar geen uitzondering op. De set bestaat uit een baardborstel, baardolie en baardwax, alle drie van het Mijn Baard eigen merk. Mijn Baard staat bekend om hun bescheiden, nette uitstraling en hoogwaardige ingrediënten. 

De baardolie is 100% natuurlijk en alle gewenste eigenschappen komen voort uit de toegevoegde oliën. Een mix van Cederhout, Sandelhout en Tea Tree-olie geven deze baardolie een heerlijke en robuuste houtgeur die de hele dag mannelijkheid uitdraagt. De verzorgende werking houden je baard soepel, zacht en gehydrateerd. Huidschilfers verdwijnen vanzelf en komen daarna ook niet meer terug.

De baardwax is op basis van natuurlijk bijenwas met cacaoboter en sheaboter voor een zachte verzorging, de hele dag door. De wax houdt de baard mooi in model en heeft dezelfde geur als de baardolie. De natuurlijke bijenwas is stevig bij kamertemperatuur maar wordt perfect vloeibaar wanneer hij in je hand opwarmt. 

De perenhouten baardborstel ligt mooi in de hand en de natuurlijk wildzwijnharen maken het borstelen van zelfs een volle baard een snelle klus. Je kunt ook kiezen voor een houten baardkam, maar onze voorkeur gaat uit naar de premium baardborstel van Mijn Baard. De combinatie van hoogwaardige en 100% natuurlijke grondstoffen die je normaal in het hoge prijssegment vindt, zorgen ervoor dat de Woody Baardset van Mijn Baard op onze nummer 1 staat.

#2 The Woods Damn Good Set van Damn Good Soap Company

De “The Woods Damn Good Set” van Damn Good Soap Company bestaat uit een hoge kwaliteit baardzeep, baardolie, een baardbalsem en een neemhouten baardkam. Dit alles komt in een gesloten blik waar vanuit een heerlijke houterige boslucht komt wanneer je hem opent. De premium producten van Damn Good Soap Company zijn inderdaad verdraaid goed.

De verzorging van je baard met deze set begint al bij de zeep. Deze zit boordevol verzorgende ingrediënten die je baard schoon, soepel en zacht houden. Deze zeep is vocht inbrengend en voelt aan als een lichte crème waardoor ook je gezichtshuid wordt verzorgd. Hij ruikt heerlijk fris naar een zomers bos met warme hout noten. Deze baardshampoo is geschikt voor dagelijks gebruik.

De extra geconcentreerde formule van de baardolie heeft dezelfde, fijne geur als de baardzeep. De olie verzorgd en hydrateert de baard goed en hij geurt de hele dag als nieuw. Nadat je de olie even in laat trekken breng je de baardbalsem aan voor de verzorging die de hele dag aanhoudt. 

De neemhouten baardkam helpt je bij het stylen en het verwerken van de baardwax door je hele baard heen. Neemhout werd vroeger gebruikt als tandenborstel vanwege zijn zachte oppervlak en neiging om verontreinigingen op te pakken. Het is een fijne, hoogwaardige kam die je baard behendig in vorm brengt.

#3 Wood & Spice Beard Kit van Proraso

Wood & Spice Beard Kit - Proraso
Bekijk laagste prijs
mijnbaard.nl
Laatst bijgewerkt op: 4 april 2022 – 19:17

Bij het Italiaanse Proraso weten ze al langer wat de bebaarde man nodig heeft. Deze Wood & Spice baardverzorging set bestaat uit 3 verzorgingsproducten die samen je baard optimaal verzorgen en heerlijk doen laten ruiken. Proraso staat bekend om de lekkere, typische mediterrane geur van sterke kruiden met frisse vanille en citrus noten.

De baardshampoo is een licht schuimende, lekker ruikende en verzorgende zeep die de baard goed schoonmaakt. De huid onder de baard wordt ook goed gereinigd en ontdaan van schilfers. Deze shampoo is geschikt voor de normale tot droge huid.

De baardolie is een combinatie van zonnebloemolie, avocado olie en macadamia olie. Dit geeft een goede, diepe verzorging en beschermt de baard tegen Uv-licht. De toevoeging van onder andere eucalyptus extract en menthol geven de olie een fris gevoel en een verzachtende werking op de huid.

Als afmaker en voor een 24-uurs verzorging is er de Proraso baardbalsem. Deze laat een coating op je baard achter die de hele dag aanhoudt. Het eucalyptus extract zorgt voor verkoeling en verzorging van zowel huid en haar.

#4 All Natural Baardset van Guardenza

Deze All Natural Baardset bestaat uit een baardolie, een baardbalsem, snorrenwax en een baardkam. De kwaliteitsproducten van Guardenza stellen nooit teleur en ook deze set is hier een mooi voorbeeld van. In de stijl van typisch Guardenza wordt er vol ingezet op styling. De bewuste man die graag zijn baard netjes in model brengt zal zich kunnen verheugen op de All Natural Baardset van Guardenza.

De baardolie is goed en heeft een verzachtende werking. De baardharen worden niet alleen gehydrateerd, ze worden ook flexibeler waardoor modelleren makkelijker verloopt. Na de baardolie wordt de baard voorzien van de voedende en verzwarende baardbalsem. Als kers op de taart is de fijnere snorrenwax in staat om zelfs de langste snor in elk gewenst model te houden. Om dit te doen gebruik je de sandelhouten baardkam die voorzien is van een grovere en een fijnere kant. 

#5 Men’s Beard Kit van Aliver

De Men’s Beard Kit van Aliver bevat alles wat een man met een baard van elke lengte nodig is. Deze baardverzorging set bevat, voor een klein prijsje, baardolie, baardbalsem, een baardborstel, een baardschaar en twee baardkammen. Het volledige pakket staat geadverteerd als 100% natuurlijk, op de schaar na. We vonden deze set erg interessant om zijn mooie inhoud voor een mooie prijs. 

De kwaliteit van alle producten is prima. De baardolie houdt je baard de hele dag door licht gehydrateerd en de balsem helpt mee je baard in model te houden. De olie is voorzien van komkommerextract met extra vitaminen toegevoegd. De basis is een minerale olie, dus helemaal 100% natuurlijk willen wij hem niet noemen. Qua verzorging is er niks mis mee trouwens.

De twee kammen werken ook prima zonder je baardharen te beschadigen. De baardborstel ligt fijn in de hand en doet goed zijn werk om je baard te zuiveren en klittenvrij te houden. 

#6 Premium Baardverzorging set van Giavalli

Giavalli geeft ons deze fraai ogende premium Baardverzorging set, volledig uitgerust voor de baardkenner. Alle elementen die wij verwachten van een baardverzorging set zijn hier aanwezig: baardolie, baardbalsem, baardshampoo, baardborstel, baardkam met een baardvormer en een uitstekende baardschaar.

De baardolie geeft een uitstekende verzorging en verzacht de baard. De baardbalsem doet dit ook en houdt je baard net zo goed in model als een baardwax. Voordat je hiermee bezig gaat was je natuurlijk eerst je baard met de licht schuimende, zachte baardshampoo. De producten van Giavalli zijn 100% natuurlijk en hebben een aangename, lichte geur die niet opdringerig is. Hij is ideaal als je je eigen parfum wilt dragen.

De uitstekende baardschaar maakt het bijknippen gemakkelijk, maar een mooie extra toevoeging is de baardvormer. Je “kamt” hiermee met de halfronde binnenkant langs je kaaklijn. De kammetjes aan de onderkant brengen dan de baard onder je kin in model.

#7 Gentlemen’s Club baardgroei kit

Gentlemen’s Club Baardgroei kit
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:36

Voor de beginner die alle noodzakelijkheden in huis wil hebben voor zijn baard, is er de Gentlemen’s Club baardgroei kit. Met een baardshampoo, baardkam, baardborstel, baardbalsem en schaartje ben je klaar om door het leven te gaan met een baard.

De Gentlemen’s Club baardshampoo is rijk aan aloë vera, dat het haar en de huid verzacht en verkwikt. De balsem is prima en hoewel de baardkam iets aan de grote kant is voor een kortere baard, kun je je baard er mooi in model mee houden. We vinden het schaartje net wat aan de lichte kant. Deze is echt alleen geschikt voor de lichte baard. Pas op dicht bij je neus. 

De ster van de show is de baardborstel. Deze ligt mooi in de hand en borstelt de baard goed. De haren op de borstel zijn perfect stug genoeg om je baard, ook als hij iets langer is, schoon te borstelen en om onwillige baardharen bloot te leggen.

#8 Baørd baardverzorging set

Baard Verzorging set van Baørd
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:36

Met deze volledige baardverzorging set van Baørd kan iedere baarddrager uit de voeten. Deze set bestaat uit baardshampoo, baardolie en baardbalsem als verzorgingsproducten. Voor het onderhoud is er een baardborstel, een baardkam, baardschaar en een baardvormer.

De baardshampoo en baardolie zijn goed en reinigen en verzorgen je baard diep. De shampoo schuimt net wat meer dan we gewend zijn van een baardshampoo maar verdeelt zich goed door de baard en over de huid. De geur is redelijk neutraal en zal een parfum niet in de weg zitten. De baardbalsem maakt het modelleren van de baard net wat makkelijker terwijl hij in elk geval 12 uur lang op de baard aanwezig blijft.

Deze set van Baørd is een alternatief voor de Giavalli premium baardverzorging set. Hij is net wat gunstiger uitgerust met een simpeler uitstraling. De baardborstel en baardkam zijn wel weer van vergelijkbare kwaliteit.

#9 Beard Care set van LB Products

Met een baardbalsem, baardolie, een baardkam en een baardborstel zit je voor alle basics goed met de Beard Care set van LB Products. De baardborstel is mooi stug met een beetje speling. Je baard wordt hierdoor snel klittenvrij gemaakt en bovendien gezuiverd van schilfers en ander stof. De baardolie werkt goed in en houdt je baard gevoed en beschermt. De toevoeging van vitaminen houden je baardharen soepel en gezond.

De baardbalsem van LB Products is iets steviger en helpt om je baard mooi te modelleren terwijl hij hem ook de hele dag door voedt en gehydrateerd houdt. Het stylen zelf doe je met de stevige, dubbelzijdige baardkam die behendig baard en snor in de gewenste vorm brengt.

#10 Beard Gift Set van LB Products

De uitgebreidere Beard Gift Set van LB Products bevat de bekende baardolie, baardbalsem, baardborstel en een luxe donkere uitvoering van hun sandelhouten baardkam. Daarnaast zit er in deze baardverzorging set ook een baard roller en een baard- of snorrenschaar. Dit maakt deze set zowel compleet als uniek.

De snorrenschaar is klein en behendig genoeg om de snor mooi bij te werken. Ook kun je er die gênante neusharen mee kortwieken. De extra luxe sandelhouten uitvoering van de baardkam ruikt lekker, vooral wanneer hij in de zak wordt bewaard.

LB Products voorziet deze baardverzorging set van een baard roller, een dermaroller speciaal bedoeld voor het gezicht. Deze set is daarmee ook ideaal voor mannen die juist een baard willen laten staan maar die last hebben van kale plekken in de baard of plekken met lichte haargroei.

Waar let je op bij het kopen van een baardverzorging set?

Je wilt naast goede kwaliteit natuurlijk ook die producten die je nodigt hebt. Het heeft geen zin om een baardverzorging set te kopen als je de helft van de inhoud niet gebruikt. Voor jezelf moet je dus nagaan wat je wilt gaan doen met je baard. Wil je een lange, volle baard, dan is een baardschaar en baardborstel aan te raden. Wil je vooral stylen, zorg dan dat er baardbalsem, baardwax of zelfs snorrenwax in je gekozen baardverzorging set zitten.

Een kortere baard die gemakkelijk in model te houden is met alleen wat periodiek trimmen, kan volstaan met een kleiner pakket. Een baardverzorging set moet in elk geval baardolie of baardbalsem bevatten. De tweede vraag is natuurlijk kwaliteit. Vooral als er onderhoudsproducten zoals een baardschaar, baardborstel of een baardkam in voorkomen moet je opletten met de prijs. Een te goedkoop pakket met alles erop en eraan zal wat aan moeten schelen. De door ons uitgekozen baardverzorging sets zijn niet te goedkoop en niet te duur, we hebben ze voornamelijk uitgekozen vanwege een goede prijs-kwaliteitsverhouding.

Veelgestelde vragen over baardverzorging sets

Wat is een baardverzorging set?

Een baardverzorging set is een pakket met verschillende producten om je baard te onderhouden en te verzorgen. Baardverzorging sets worden vaak gekocht omdat ze goedkoper zijn dan de individuele producten bij elkaar of als cadeau set voor een ander.

Wat zit er in een baardset?

Baardverzorging sets zijn er in veel verschillende vormen en maten en met verschillende inhoud. De meest voorkomende producten in deze pakketten zijn: baardolie, baardshampoo, baardbalsem, baardwax, een baardborstel, een baardkam en een baardschaar. Niet elk pakket bevat al deze producten maar de meeste hebben in elk geval wel een baardolie.

Wat is de beste baardverzorging set?
Naar onze mening is de baardverzorging set van Mijn Baard de ideale combinatie tussen hoogwaardige producten en prijs-kwaliteitsverhouding. De set van Mijn Baard bevat producten met luxe ingrediënten die je normaal alleen in een veel hoger prijssegment zou vinden

Te koop bij:

mijnbaard.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:37

Te koop bij:

mijnbaard.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:37

Te koop bij:

mijnbaard.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:37

Te koop bij:

mijnbaard.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:37

Te koop bij:

douglas.nl
manandshaving.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:37

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *