De 8 beste baardshampoo voor een verzorgde baard

Gepubliceerd op: 2 augustus 2022
|
Door: Baardtips.nl
|
Baard producten

Het gebruik van baardshampoo is een belangrijk onderdeel van je gezichtsverzorging. Naast het gebruik van baardolie en door je baard te borstelen en te kammen, houd je je baard fris door hem regelmatig te wassen. Dit doe je het beste met een baardshampoo, een speciaal voor de baard gemaakte zeep. Normale shampoo voor het hoofdhaar is hiervoor in zijn geheel ongeschikt, en daarom zijn wij aan het testen geslagen om te komen tot de beste baardshampoo. Want wij, net als jij, lopen graag rond met een schone baard, vrij van schilfers, roodheid en irritaties. Dat alles begint met het gebruik van de beste baardshampoo.

Snel antwoord? Dit is de beste baardshampoo!

Koop dit product rechtstreeks bij de gene die het maakt. Via Rossberck.com krijg je 10% korting met de kortingscode "baard10"

Ga naar laagste prijs
rossberck.com (€20,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:43

Wat is baardshampoo

Baardshampoo is shampoo voor de baard, dat zal wel duidelijk zijn. Maar wat is er dan zo speciaal aan baardshampoo, horen we je al denken. De meeste baardshampoos bestaan uit 100% natuurlijke ingrediënten die de gezichtshuid zoveel mogelijk met rust laat. Soms heeft een shampoo voor je baard een dubbele functie en is hij ook geschikt als gezichtsreiniger. Dit vergt hele andere eigenschappen dan een normale shampoo of een bodywash.

Waarom gebruik je een baardshampoo?

Met het regelmatig gebruik van baardshampoo ga je schilfers en verontreinigingen tegen. Ook is het gewoon schoner en frisser als je je baard regelmatig wast met een shampoo. Anders dan ons hoofdhaar (dat je ook regelmatig moet wassen trouwens) hangt de baard veel dichter bij onze handen en de mond. De baard is veel eerder geneigd om vuil, stof, vet en etensresten op te vangen en vast te houden. Door hem op tijd te wassen, heb je hier geen last meer van. 

Baardshampoo is vaak voorzien van een lekkere, mannelijke geur die een veel schoner ruikende lucht met zich meebrengt. Als je met iemand in gesprek bent, dan is je baard vaak het deel van je lichaam dat het dichtst bij die ander staat. De middelmatig gevoelige neus kan meteen merken of een geur puur een laag parfum is over een vieze baard of dat hij een hygiënische baard bespeurt. Zowel voor jezelf als voor de wereld om je heen is het prettig dat je je baard regelmatig wast met een daarvoor geschikte baardshampoo.

Verschil normale shampoo en baardshampoo

Waarom niet een gewone shampoo gebruiken voor je baard? Je staat toch al onder de douche, je haar is toch al ingezeept en hij schuimt mooi. Het is een koud kunstje om nu je baard met diezelfde shampoo even snel in te zepen en uit te spoelen. Klaar is Kees, toch?

Dan zul je snel van een koude kermis thuiskomen. Misschien niet op dag één, maar je zult snel merken dat de gewone shampoo je gezichtshuid uitdroogt — ook als je hoofdhuid er geen problemen mee heeft! Gewone shampoo lost vetten heel efficiënt op en dit is goed voor de hoofdhuid, waar vetten zoals talg de meeste verontreiniging veroorzaken. De gezichtshuid is droger uit zichzelf en een baard onttrekt ook veel vocht aan de huid om gezond te blijven. Gewone shampoo gebruiken in je baard heeft een averechts effect, je droogt de huid en de baard uit en dit leidt tot schilfers.

Baardshampoo bevat ingrediënten die de baard reinigen maar die de huid met rust laten en huideigen vetten minder oplossen. Om toch tot een diepe reiniging te komen moet een baardshampoo over een andere samenstelling toevoegingen beschikken dan gewone shampoo. De beste baardshampoos gaan een stapje verder en verzorgen en versterken de baardhaar ook meteen.

Voordelen van baardshampoo

De voordelen van het gebruik van baardshampoo zijn tweevoud uit te leggen. Ten eerste zijn er de voor de hand liggende voordelen van een goede hygiëne, ten tweede zijn er de voordelen ten opzichte van het gebruik van alternatieven zoals normale shampoo.

 • Maakt je baard schoon
 • Gaat schilfers en irritaties tegen
 • Laat een lekkere, frisse geur achter
 • Verzorgt je baardhaar
 • Verzorgt vaak ook je gezichtshuid
 • Schuimt veel beter in baardhaar dan gewone shampoo
 • Droogt je baardhaar niet uit, een gewone shampoo doet dat wel

Baardshampoo of baardconditioner

Je gebruikt een shampoo om je baard grondig te reinigen. De baardconditioner breng je na het wassen aan, laat hem even in trekken en vaak — dit hangt af van de conditioner — spoel je hem dan weer uit. De conditioner voedt je baardhaar en maakt hem zachter. Baardconditioners schuimen niet erg goed, daar zijn ze niet voor bedoeld, en maken je baard niet schoon of schoner. Ze zijn er puur voor de verzorging van het baardhaar. 

Soorten baardshampoo

Er zijn twee soorten baardshampoo te onderscheiden: de shampoo en de baardzeep. Beiden werken ze net zo goed en het zal voornamelijk neerkomen op persoonlijke voorkeur.

 • Vloeibare baardshampoo: baardshampoo is vloeibaar en komt in een fles of flacon. 
 • Vaste baardzeep: een baardzeep heeft een vaste vorm in een klomp, meestal in rechthoekige of ovale vorm.

Verschil tussen baardshampoo en baardzeep

We hebben deze paragraaf er op het laatst tussen gestopt omdat we de vraag binnen kregen of er een verschil zit tussen baardshampoo en baardzeep. Het antwoord is dus effectief nee, baardshampoo en baardzeep doen precies hetzelfde. Alleen is shampoo vloeibaar en baardzeep vast. Het ligt er maar aan welke je handiger vindt, en je kunt beter gaan kijken naar de verschillen tussen individuele producten zoals geur en ingrediënten. 

Waar let je op bij het kopen van baardshampoo?

Let naast de geur, vooral op de ingrediënten van je baardshampoo. Deze zijn meestal vrij van parabenen en veel beter geschikt voor baardhaar en de gezichtshuid. In de goedkopere producten vind je echter vaak nog wel parabenen en andere chemicaliën die een inferieur product beter doen schuimen of je haar er onnatuurlijk zacht mee aan doet laten voelen. De beste baardshampoos zijn deze toevoegingen niet nodig. We nemen de hoofdbestanddelen met je door.

Basisolie

De basisolie, ook wel de draagolie genoemd, is het hoofdingrediënt van de baardshampoo of baardzeep. Samen met een andere olie vormt dit een emulsie dat gaat schuimen als er water bijkomt. Goedkope shampoos gebruiken hier een synthetische of minerale olie voor. De beste baardshampoos zijn op basis van natuurlijke oliën die je baardhaar en gezichtshuid ook direct voeden, hydrateren en verzorgen. Veel voorkomende basisoliën zijn olijfolie, arganolie, kokosmelk, aloë vera gel en jojoba-olie. Let dus vooral op de eerste olie die je tegenkomt op de ingrediëntenlijst, dit is de basisolie. Allergieën voor deze natuurlijke bestanddelen zijn er bijna niet, maar let er wel op.

Essentiële olie

De essentiële olie maakt de emulsie met de basisolie compleet, waardoor hij schuimt als hij nat wordt. De tweede werking van essentiële oliën is de geur. Sommige shampoos hebben maar één essentiële olie met een krachtige geur, terwijl anderen een samenstelling van verschillende oliën hebben om te komen tot een rijk boeket. Veel voorkomende essentiële oliën zijn cederhoutolie, bergamot, dennenhout, pepermunt en Eucalyptus. Vaak hebben deze essentiële oliën ook “etherische” eigenschappen en helpen ze mee de huid te verkwikken of baardhaar aan te sporen om te groeien.

Toegevoegde vitaminen en mineralen

Toegevoegde vitaminen en mineralen helpen mee om de baard gezond te houden. Wanneer je je wast, gaan poriën open staan en kunnen deze vitaminen beter de haarzakjes bereiken. Vitamine B (biotine) is een vaak voorkomende toevoeging die helpt haarzakjes gezond te houden en de baard te doen groeien. Vitamine E helpt het haar zelf om sterk en gezond te blijven. 

Chemische toevoegingen

Er zijn veel chemische toevoegingen die gedaan worden om de shampoo beter te laten schuimen, langer goed te houden of ervoor zorgen dat de emulsie niet scheidt. Parabenen zijn hier een goed voorbeeld van. Deze houden het product langer goed en dat is mooi voor de retailer die niet hoeft te kijken naar een uiterste houdbaarheidsdatum. Parabenen zijn niet zo goed voor je huid en je kunt er een allergie voor opwekken na verloop van tijd. Het is beter om deze volledig links te laten liggen. Wij zijn ook niet weg van lange lijsten “oolen en loolen”, met andere woorden glycool, linalool en verscheidene alcoholen.

Waar koop je baardshampoo?

Baardshampoo kun je gewoon in de winkel kopen, zoals bij Kruidvat. De Kruidvat baardshampoo is doorgaans van lagere kwaliteit en met een waslijst aan chemische toevoegingen. Hij is daarentegen wel weer erg goedkoop. Online kun je terecht bij Rossberck of bijvoorbeeld Bol.com. Hier is de keuze veel breder en kun je ook makkelijker kiezen voor een hoogwaardig, natuurlijk product dat goed is voor je huid en baardhaar. Heel erg veel duurder hoeft het ook niet te zijn dan bij de Kruidvat.

Het grootste nadeel aan online je shampoo zoeken is het enorme aanbod. Om je daarmee te helpen, hebben wij de 8 beste baardshampoos alvast getest en op een rij gezet.

De 8 beste baardshampoos

Dit is onze selectie 8 beste baardshampoos. We hebben zorggedragen om voor elk prijssegment een goede selectie te maken. Wij hebben zelf altijd de voorkeur voor natuurlijke of meer natuurlijke producten, ook als het net iets meer mag kosten. We noemen hier ook producten waar wij achterstaan en die wat gunstiger geprijsd zijn maar nog steeds meer natuurlijke ingrediënten gebruiken. Zo heb jij de beste keuze baardshampoo voor elk budget. Dit betekent ook dat niet alle producten 100% natuurlijk zijn, dit geven wij waar nodig aan.

#1 Rossberck Deep Mint Face Wash Baardshampoo

Koop dit product rechtstreeks bij de gene die het maakt. Via Rossberck.com krijg je 10% korting met de kortingscode "baard10"

Ga naar laagste prijs
rossberck.com (€20,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:43

De diepe en reinigende verzorging van de Rossberck Deep Mint Face Wash maakt zowel je gezicht als je baard schoon. Speciaal ontwikkelt voor het mannen gezicht, heeft het Nederlandse Rossberck ook zorg gedragen voor de daarbij behorende baard. De reinigingsgel is zacht en werk je gemakkelijk op tot een romig schuim op zowel de behaarde als het haarloze gezicht. De Rossberck Deep Mint Face Wash bevat naast natuurlijke ingrediënten juist weer geen parabenen, sulfaten of parfums. De werking en de lekkere geur komen geheel van de basis oliën en essentiële oliën. 

De frisse, scherpe geur van Eucalyptus werkt als een peptide voor de huid in de morgen. De vochtbalans wordt gereguleerd door jojobaolie, terwijl deze ook de huid verzacht en de groei van bacteriën zoals staphylococcus en streptococcus (verantwoordelijk voor acné) tegengaat. Ook wordt overtollige talgvorming hierdoor tegengegaan. De toegevoegde munt werkt verkoelend op het gezicht en voelt ook na het wassen nog lekker fris aan. Met een diep schoon gevoel begin je dan aan de dag.

Maar de Rossberck gezicht- en baardshampoo gaat net iets verder in de verzorging van huid en haar. Met de toevoeging vitamine B5 en E wordt de huid gestimuleerd om de huidcellen te vernieuwen en zich te ontdoen van vrije radicalen (oxidanten) die de huid verouderen. Om de huid van de nodige bouwmaterialen te voorzien voor het aanleggen van nieuw, elastisch weefsel is de Rossberck Deep Mint Face Wash rijk aan magnesium, zink en koper.

De diepe reiniging van Rossberck was voor ons meteen evident. De huid ziet er zachter uit en baardhaar voelt zachter aan. Acné en verkleuringen gaan op den duur weg en komen ook minder snel weer terug naarmate de huid zich herstelt. Een vettige huid voelt natuurlijker aan, terwijl een droge huid juist herstelt en normaliseert. Een jonger, frisser gezicht en gezondere baard zijn het resultaat.

#2 Proraso Beard Wash Wood and Spice

Ga naar laagste prijs
salontopper.nl (€11,25)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:39

Met een klassiek, kruidige geur is Proraso al meer dan 100 jaar een bekendheid op de baardmarkt. De tijdsgetrouwe Wood and Spice Beard Wash, schuimt op tot een net iets dunnere zeep die de baard goed doordringt. Vuil en vet worden gemakkelijk uit zelfs de dikste baard verwijdert en laat hem zacht glanzen. Proraso is vrij van parabenen en siliconen en bestaat voor 83% uit natuurlijke ingrediënten zoals essentiële oliën. 

De karakteristieke geur van Proraso Wood and Spice komt van een mix van cederhout, komijn en saffraan voor een mannelijke en herkenbaar luxueus kruidige geur, met fleurige ondertonen van zonneroos en zoete vanille voor het contrast. Voor een snelle reiniging van de baard is Proraso uitermate geschikt, vooral in combinatie met de Proraso Wood and Spice baardolie.

#3 Azbane Baard Body & Face Wash

Ga naar laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:39

Azbane komt van het Arabische woord voor leeuw, die met zijn fiere manen de inspiratie vormen voor dit Marokkaanse product. Met als basis de hoogste kwaliteit arganolie uit Marokko, staat de Azbane Baard Body & Face Wash bekend als erg zacht en verzorgend voor de gevoelige huid. Arganolie wordt al millennia gebruikt als een effectief middel tegen huidinfecties zoals acné. 

De Azbane shampoo schuimt mooi op alle menselijke oppervlakten zoals huid, haar, schaam- en baardhaar. Naast de voortreffelijke arganolie als basisolie, bevat Azbane een rijke mix aan essentiële oliën. Zo maakt de combinatie van cactusolie (gewonnen uit de vijgencactus), sesamolie en castorolie huid en haar soepel en zacht. De toevoeging van rozenwater doodt bacteriën effectief en gaat bacterievorming langdurig tegen.

Onder de hiervoor genoemde ingrediënten zitten een paar zeldzame stoffen, zoals arganolie en rozenwater. Arganolie wordt normaal gebruikt als toevoeging, niet als basis. Het proces van arganolie winning is handmatig en arbeidsintensief. Azbane ligt daarom ook in het hogere prijssegment, maar de resultaten mogen er zijn. Gezicht en baard zien er fris en zacht uit en acné vermindert aanzienlijk.

#4 L’Oréal Paris Men Expert BarberClub Shampoo & Wash

Voor het hele hoofd geschikt en verrijkt met cederhoutolie, doet de baardshampoo van L’Oreal Paris Men Expert gewoon goed zijn werk. Het schuim is iets wateriger dan de duurdere merken op onze lijst. Je zult wat meer product gebruiken en net iets sneller door de fles heengaan, maar daar valt voor de prijs weinig van te zeggen. De baard blijft schoon en zacht achter, vrij van vuil en huidschilfers. De cederhoutolie gaat uitdroging van de huid tegen; een goede voorbereiding voor de toepassing van je baardolie. Ook geeft hij deze shampoo een mooie geur.

De toegevoegde Eucalyptusolie zorgt voor een opgewekt en fris gevoel tijdens en na het wassen. De rest van de lijst ingrediënten staan vol met synthetische stoffen die de natuurlijke werking van duurdere basisoliën goed nabootsen. Op de normale huid en als je hem niet elke dag gebruikt (maar bijvoorbeeld elke 3 dagen) mag dit geen problemen veroorzaken. 

#5 Nivea Men Deep Clean Face & Beard Wash

Ga naar laagste prijs
bol.com (€12,29)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:39

Beter geschikt voor de kortere baard en de stoppel, maakt de Nivea Men Deep Clean Face & Beard Wash gebruik van actieve koolstof om onzuiverheden uit de huid en de baard op te pakken en weg te spoelen. Op de normale huid droogt deze baardshampoo niet uit en laat hij hem fris en zacht achter. Hij verwijdert ook overtollig talg en helpt daarmee om acné te voorkomen. Bij regelmatig gebruik en in combinatie met een goede gezichtscrème, houd de Nivea Face & Beard Wash je gezicht schoon en acnévrij. 

De prijs bevindt zich in het lagere segment, samen met de L’Oreal Paris Men Expert. Het grote verschil voor ons zat hem in de toepassing. De L’Oreal Paris Men Expert vinden we beter als shampoo, terwijl deze Nivea Men Deep Clean Face & Beard Wash beter is als normale gezichtsreiniger die ook de korte baard kan reinigen.

#6 Guardenza Valdivian Baard & Face Wash

Ga naar laagste prijs
douglas.nl (€16,87)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:39

Voor een 100% natuurlijke en bovendien extra zachte reiniging van gezicht en baard moet je bij Guardenza zijn. De Guardenza Valdivian Face Wash is ontwikkeld om zorg te dragen voor elk huidtype, ook de erg gevoelige huid, en om deze diep te reinigen en te verzorgen. We kunnen het bekende rijtje opnoemen van parabenen, sulfaten, parfums, enzovoorts die niet voorkomen in de Guardenza producten, maar dat is een understatement. Guardenza Valdivian Face Wash bestaat uit alleen natuurlijke ingrediënten die specifiek geselecteerd zijn voor elk huidtype. 

Aloë vera en xanthaangom kalmeren de huid en verwijderen overtollig olie, ook van de shampoo zelf, zodat je huid perfect gehydrateerd achterblijft. De natuurlijke schuimmiddelen zorgen voor een rijk schuim dat diep door de baard dringt en goed op de huid inwerkt. Eucalyptusolie wekt de huid op en zorgt voor dat heerlijk frisse gevoel. Castorolie maakt zowel huid als haar soepel en zacht en een combinatie van citroenolie gewonnen uit citroen- en sinaasappelschil geven je een zomers frisse geur.

#7 Bulldog Original Baardshampoo & Conditioner

Ga naar laagste prijs
bol.com (€19,49)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:01

Deze veganistische 2-in-1 baardshampoo en conditioner dankt zijn verzorgende en antioxiderende werking aan het gebruik van groene thee en aloë vera. De Bulldog baardshampoo schuimt net genoeg voor een gedegen doordringing van de baard. Je voelt meteen de toegevoegde camelina olie (huttenolie) aanwezig in de shampoo. Deze laat een dunne film achter op de huid en het baardhaar maar droogt snel op. Camelina olie is rijk aan omega vetzuren die het haar beschermen en veroudering van de onderliggende huid tegengaan. Je baard blijft langdurig geconditioneerd na een wasbeurt met Bulldog Original baardshampoo.

Groene thee zit vol met antioxidanten en samen met de aloë vera verzorgen en kalmeren ze ook een geïrriteerde huid. Na het wassen voelt je baard fris en verkwikt aan, en blijft hij langdurig gehydrateerd. Het gebruik van een gezichtscrème of baardolie kan dan met de helft worden teruggebracht.

#8 Hairgum Origines – Hair & Beard Shampoo

Ga naar laagste prijs
bol.com (€22,24)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:38

Je wilt een baard, je hebt een baard, maar hij is broos en breekbaar. Wat je ook doet, het haar blijft maar droog en futloos uitsteken als de haren op een uitgedroogde verfkwast. Je hebt een kuur nodig voor je baardhaar en dat begint met een geschikte shampoo. De Hairgum Origines Hair & Beard Shampoo doet precies dat. Verrijkt met toegevoegde phytokeratine, versterkt deze baardshampoo je haar bij regelmatig gebruik.

De aloë vera kalmeert de huid en helpt ook mee de vochthuishouding te reguleren. Na een paar weken wassen wordt broos en beschadigd haar gezonder en veerkrachtiger, je baard krijgt zijn glas weer terug. Combineer deze haarshampoo met bijvoorbeeld de verzorgende Azbane baardolie voor een doeltreffende kuur voor je baard.

Hoe was je je baard met baardshampoo?

Was je baard 3 maal per week met baardshampoo naast een dagelijkse borsteling met de baardborstel. Je baard wassen kun je onder de douche doen of aan de wastafel. Maak hem in ieder geval goed nat met lauwwarm tot aangenaam warm water. Neem een beetje shampoo in je handpalm of laat de baardzeep goed opschuimen tussen je handen. Werk de shampoo door je hele baard waarbij je je vingers gebruikt als harken. Zo kom je goed tot op de huid. Laat de shampoo even een halve minuut inwerken en spoel hem dan af met rijkelijk warm water.

Vervolgens kun je hetzelfde doen met een baardconditioner. Droog je baard daarna goed af en maak gebruik van een verzorgende baardolie om enige uitdroging na het wassen ook te voorkomen.

Conclusies over de beste baardshampoo

Baardshampoo gebruiken we om onze baarden schoon te houden. Door je baard regelmatig te wassen ga je onzuiverheden zoals schilfers, stof, vuil en vet tegen. Dat is belangrijk omdat een baard deze geneigd is vast te houden. Een goede hygiëne met een shampoo laat je ook schoon en fris ruiken, zonder te hoeven parfumeren.

De beste baardshampoos bevatten geen chemische toevoegingen zoals glycool of alcoholen. Ze bestaan uit natuurlijke ingrediënten zoals een basisolie op basis van een vrucht of noot, en bevat daarnaast essentiële oliën en toegevoegde vitaminen.

Koop dit product rechtstreeks bij de gene die het maakt. Via Rossberck.com krijg je 10% korting met de kortingscode "baard10"

Ga naar laagste prijs
rossberck.com (€20,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:43

Je kunt je baard het beste 3 keer per week wassen met lauwwarm tot warm water. Na het wassen kun je een conditioner gebruiken. Droog je baard goed af en maak altijd gebruik van een goede baardolie voor de langdurige voeding en hydratering. De beste baardshampoo is de Rossberck Deep Mint Face Wash. Deze bestaat uit natuurlijke ingrediënten en is geschikt voor elk huidtype. De rijkelijk aanwezige natuurlijke oliën en toegevoegde vitaminen en mineralen dragen bij aan een langdurige zorg voor je baard en gezicht.

Veel gestelde vragen over baardshampoo

Wat is baardshampoo?

Baardshampoo is een lichter schuimend shampoo speciaal voor de baard. Baardshampoo schuimt op een betere manier in baardhaar waardoor hij dieper de baard doordringt. Ook is baardshampoo beter voor de huid omdat deze, anders dan normale shampoo voor de hoofdhuid, de huid niet uitdroogt.

Waarom heb ik baardshampoo nodig?

Normale shampoo bevat stoffen die de huid uitdrogen. Voor de hoofdhuid is dit meestal (tenzij je droge huid hebt) goed, want talg en andere vetten zijn de grootste verontreiniger van hoofdhaar. Voor de baard is dit niet geschikt, want baardhaar neemt veel vocht op uit de huid. Het gebruik van normale shampoo op een baard zal je gezichtshuid uitdrogen en leiden tot jeuk en schilfers. Baardshampoos zijn uitgerust met ingrediënten die de huid juist hydrateren.

Wat is de beste baardshampoo?

De beste baardshampoo is de Rossberck Deep Mint Face Wash. Deze is zowel geschikt voor elke baard als elk huidtype en zal je baardhaar diep reinigen en verzorgen. De samenstelling van natuurlijke oliën verzorgen zowel baardhaar als het mannengezicht.

Hoe moet je baardshampoo gebruiken?

Begin op een vochtige baard. Neem een kleine hoeveelheid baardshampoo op je vingers en masseer hem met draaiende bewegingen door je baard. De aard van baardshampoo zorgt ervoor dat hij gemakkelijk maar licht schuimt in baardhaar. Laat hem daarna twintig tot dertig seconden zitten en spoel je baard uit met rijkelijk warm water. Droog je baard af en gebruik zo nodig een baardolie.

Kan ik mijn baard wassen met gewoon water?

Je baard elke dag wassen met water kan, bijvoorbeeld onder de douche. Maar alleen water is minder goed in het oplossen van vetten en het wegdragen van huidschilfers. Hiervoor is een baardshampoo nodig om de baard goed schoon te houden. Je gebruikt een baardshampoo twee tot drie keer per week, op de andere dagen kun je wel wassen met alleen water.

Moet baardshampoo alleen in de wintermaanden worden gebruikt?

Het is een fabeltje dat baardshampoo alleen in de wintermaanden gebruikt moet of mag worden. Je kunt shampoo het hele jaar door gebruiken en het is beter dat je je baard regelmatig wast, ongeacht het seizoen.

Hoe vaak moet ik mijn baard wassen met een baardshampoo?

Je moet je baard 2 tot 3 keer per week wassen met een baardshampoo om hem schoon te houden. Als je vaker wast zul je je baard uitdrogen. Wel kun je elke dag je baard nat maken en uitspoelen met water. Je moet een langere baard ook elke dag borstelen met een baardborstel, zowel op de dagen dat je je baard wast met shampoo en de overige dagen.

Koop dit product rechtstreeks bij de gene die het maakt. Via Rossberck.com krijg je 10% korting met de kortingscode "baard10"

Te koop bij:

rossberck.com (€20,95)
bol.com (€20,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:43

Koop dit product rechtstreeks bij de gene die het maakt. Via Rossberck.com krijg je 10% korting met de kortingscode "baard10"

Te koop bij:

rossberck.com (€20,95)
bol.com (€20,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:43

Te koop bij:

douglas.nl (€8,24)
bol.com (€9,29)
deonlinedrogist.nl (€9,30)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:39

Te koop bij:

douglas.nl (€16,87)
bol.com (€21,50)
manandshaving.nl (€21,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:39

Koop dit product rechtstreeks bij de gene die het maakt. Via Rossberck.com krijg je 10% korting met de kortingscode "baard10"

Te koop bij:

rossberck.com (€20,95)
bol.com (€20,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:43

De 10 beste scheersets voor mannen als cadeau

Gepubliceerd op: 21 juli 2022
|
Door: Baardtips.nl
|
Scheerproducten

Een scheerset is voor mannen als cadeau perfect. Je geeft er mee aan dat je om hem geeft, en de gezichtsverzorging is voor veel mannen erg belangrijk. Voor de meeste mannen is scheren een persoonlijk momentje waar ze letten op hun uiterlijke presentatie aan de wereld. Een mooi cadeau idee voor de man is dus om hem een scheerset te geven, voor Vaderdag, zijn verjaardag of gewoon zo. De beste cadeau scheersets voor mannen bevatten alle spullen die hij nodig heeft voor de gezichtsverzorging, voor, tijdens en na het scheren. Om je te helpen hem blij te maken, hebben we de 10 beste scheersets voor mannen als cadeau geselecteerd. Maar ook hebben we gekeken naar de samenstelling van een mooie cadeau scheerset voor de man in het algemeen.

Verschil tussen een scheerset en een baardverzorging set

Je kunt ook een baardverzorging set als cadeau schenken. Het verschil tussen een scheerset en een baardverzorging set is wat er gaat gebeuren met die baard. De baardverzorging set is om de baard mooi te maken en te onderhouden, terwijl de scheerset juist gevuld is met producten om de baard eraf te scheren.

Via Baord.nl krijg je 10% korting met de kortingscode "baard10"

Ga naar laagste prijs
baord.nl (€49,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:03

Via Baord.nl krijg je 10% korting met de kortingscode "baard10"

Ga naar laagste prijs
baord.nl (€39,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:14

Wat zit er in een scheerset?

Wat je allemaal kunt verwachten in een scheerset verschilt een beetje per type scheermes. Veel scheersets hebben een scheermes; een cartridge scheermes, Safety Razor of open scheermes. Deze gaan gepaard met voor dat type scheermes toepasselijke attributen of verzorgingsproducten. Andere cadeau scheersets gaan ervan uit dat de man al een scheermes heeft. Deze zitten dan vol met verzorgingsproducten voor tijdens of na het scheren. We gaan de meest voorkomende inhoud van een mannen scheerset met je door.

Scheermes

De meeste scheersets bevatten een scheermes als cadeau. Deze staat dan centraal en bij sommige scheersets draait het helemaal om een luxe scheermes. Je keuze in type scheermes bepaalt al of een scheerset mogelijk geschikt is of niet. De andere producten in een scheerset raken een keer op en als ze toch niet bevielen, dan kan degene voor iets anders kiezen. Als dit met het scheermes zelf gebeurt, zou het wel erg jammer zijn.

Scheerzeep, scheerschuim of scheercrème

Bij een mannen scheerset cadeau denken we meteen aan nat scheren. Daarbij hoort een scheerschuim om het scheren prettig te maken. Veel cadeau scheersets bevatten een scheerschuim, of beter nog: een romige scheerzeepvan hetzelfde merk als het scheermes. Een alternatief op scheerschuim en scheerzeep is scheercrème. Dit doet hetzelfde als scheerzeep maar bevat verzorgende en vocht inbrengende ingrediënten voor het gezicht.

Pre-shave olie of crème

Een goede voorbereiding is het halve werk, en een pre-shave olie of crème is hierbij een goede eerste stap. Je gebruikt dit het beste nadat je je gezicht hebt gewassen en afgedroogd. Breng de olie of crème aan en laat deze een minuut inwerken. De huid is dan beter voorbereid en de baardhaartjes zijn zachter geworden. Je kunt ook eerst een laag olie of crème aanbrengen en vervolgens een vochtige, warme handdoek om de stoppel of baard wikkelen en deze een minuut laten zitten.

Aftershave balsem of crème

De nazorg is bij het scheren net zo belangrijk als het scheren zelf. Als een man scheert, gaat er een vlijmscherp mes over zijn gezicht. Dit kan bij iedereen wel eens irritaties opwekken. Een goede aftershave balsem of crème helpt dit te voorkomen, bovendien voelt het gewoon lekker fris en verzorgd aan na het scheren. Vooral mannen met een gevoelige huid zijn gebaat bij een verfrissende aftershave balsem met verzachtende en vocht inbrengende ingrediënten zoals aloë vera.

Scheerkwast

Een cadeau scheerset met een Safety Razor of open scheermes bevat vaak ook een scheerkwast. Met een scheerkwast kun je scheerzeep veel beter opschuimen en verdelen over het gezicht. De haren van een scheerkwast komen ook veel beter rondom elk baardhaartje en tot op de huid dan je vingers dat kunnen. Bovendien zorgen de bewegingen van de scheerkwast ervoor dat de baardhaartjes rechterop gaan staan, klaar om glad afgeschoren te worden.

Contouren Kam 

Een contouren kam gebruik je om gemakkelijker, symmetrisch je baard te trimmen of te scheren. De contouren kam, ook wel “baard shaper” genoemd, bestaat uit een brede kam en een lange nek die haaks staat op de kam. Je plaatst de ronding van de contouren kam langs je hals of kaaklijn en scheert of trimt de haartjes die door de kam steken af. Contouren kammen makken meestal deel uit van de uitgebreide cadeau scheerset.

Overige attributen

Luxe cadeau scheersets voor mannen komen vaak uitgerust met overige attributen die de scheerervaring afmaken. Standaards voor het netjes opbergen van het scheermes en de scheerkwast kom je vaak tegen. Ook een scheerkom waar de scheerzeep netjes in kan worden opgeschuimd is een graag geziene toevoeging. Andere attributen die je soms ziet zijn etuis voor het veilig en makkelijk meenemen van de scheerspullen en een baardkam voor het afmaken van de overgebleven, gestylde baard.

Onderhoud set

Een open scheermes moet periodiek onderhouden worden. Een scheerset met een open scheermes kan daarvoor een leren strop bevatten waarmee het open scheermes scherp gemaakt kan worden. Je bevestigt de bovenkant van de strop met een haak aan de muur en trekt hem strak met één hand. Met de andere hand slijp je het mes met op en neer bewegingen langs de leren strop. Op die manier blijft het open scheermes jarenlang vlijmscherp.

De 10 mooiste scheersets als cadeaus voor mannen

Misschien is het zijn eerste scheerset ooit? Of is hij van grote betekenis in je leven? Of het is gewoon een vriend die nu wel een keer een scheerbeurt kan gebruiken. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste scheersets die je mannen cadeau kunt doen. Wij scheren ons graag met deze scheermessen en staan achter de verzorgingsproducten die in deze scheersets zitten. Ook hebben we ons best gedaan om voor ieder budget een passende, mooie cadeau scheerset te vinden zodat jij die man blij kunt maken.

#1 BAØRD: De Ultieme Scheerset

Via Baord.nl krijg je 10% korting met de kortingscode "baard10"

Ga naar laagste prijs
baord.nl (€49,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:03

Met BAØRD verwen je de man die deze scheerset als cadeau mag ontvangen. De Ultieme Scheerset bevat alles voor een optimaal scheerresultaat, van de voorbereiding tot het perfect afwerken. De ster van de show is de Safety Razor. Na hem te hebben gebruikt, vinden wij dat de BAØRD Safety Razor het gladste resultaat geeft in vergelijking met gewone scheermessen. Hij doet zelfs denken aan topmerken als Mühle waar het gaat om kwaliteit en comfort.  Hij komt met 5 DE-scheermesjes die je, nadat je ze hebt opgebruikt kunt vervangen met bijvoorbeeld Mühle scheermesjes voor een complementaire kwaliteit. Bij een Safety Razor hoort natuurlijk een scheerkwast en ook deze is inbegrepen. De scheerkwast is simpel, van hout en met synthetisch haar, maar effectief in het opschuimen en aanbrengen van de scheerzeep. Vóór het scheren gebruik je de verzachtende pre-shave olie, misschien in combinatie met een warme handdoek. In plaats van scheerschuim is er gegaan voor een scheercrème, voor een zachter scheercomfort en een beter glijdend mes. Na het scheren verwen je de huid met de heerlijke aftershave balsem met een mannelijke maar frisse geur. Wat er van de baard overblijft kan worden gevormd en getrimd met behulp van de contouren kam. 

De goede kwaliteit van de producten, vooral het scheermes en de verzorgingsproducten, staan in schril contrast met de prijs. Deze blijft namelijk tamelijk laag. De BAØRD: De Ultieme Scheerset staat wat ons betreft daarom op de nummer 1 plek.

#2 BAØRD: De Ultieme Baardverzorging Set

Via Baord.nl krijg je 10% korting met de kortingscode "baard10"

Ga naar laagste prijs
baord.nl (€39,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:14

Voor de verzorging van de bestaande baard, bevat de BAØRD Ultieme Baardverzorging set een compleet assortiment aan tools en 100% natuurlijke producten. Voor de dagelijkse verzorging gebruik je de baardborstel en de fris ruikende baardolie. Met een mooie houten greep en stevige, harde borstelharen, gaat de baardborstel gemakkelijk door zelfs de langste baard en haalt klitten en verontreinigingen weg. De rijke olie doet de baard glanzen en gaat uitdroging van zowel baard als huid tegen. De schuimige baardshampoo reinigt diep en droogt de huid niet uit, deze gebruik je om de twee tot drie dagen. Voor het dagelijks in model brengen beschikt de Ultieme Baardverzorging Set over een baardkam en baardwax. De baardkam is van hout en antistatisch. Ze laat baardbaard gemakkelijk en soepel glijden en werkt de baardwax snel en volledig door de baard, voor precies die look die je zoekt.

De handige en behendige baardschaar maakt licht werk van ongewenst baardhaar en knipt de baard bij tot de gewenste lengte en vorm. Van grote hulp hierbij is wederom de contouren kam die het knip- en trimwerk aan de randen gemakkelijker maakt en om het geheel symmetrisch te houden.

#3 Titan Klassiek Scheerset

Dit luxe scheerset is voor mannen een prachtig cadeau. De hoogwaardige kwaliteit en afwerking van de Titan Safety Razor, staat met zijn zwart-zilver contrasten te pronken in de badkamer op de bijgeleverde standaard. Het dikke, houten handvat ligt fijn in de hand en geven het scheermes genoeg gewicht om uit zichzelf het meeste scheerwerk te doen. Hij scheert soepel in combinatie met een goed scheermesje, zoals de Japanse Feather-Hi’s. De scheerkwast schuimt de bijgeleverde vegan scheerzeep mooi op en verdeelt deze gelijkmatig over het gezicht. Als luxe cadeau scheerset voor mannen, kun je met deze Titan goed voor de dag komen.

#4 Mr Maroosh Box of Happiness — Scheerset mannen

Heeft hij al een goed scheermes? Dan zit deze Mr Maroosh Box of Happiness vol met verzorgingsproducten die helpen bij een goede scheerbeurt. Vóór het scheren gebruikt hij een zuiverende gezichtsreiniger die zowel goed schuimt op de huid als op de stoppel en in de baard. Zo gaat het mes daarna over schone huid en worden de baardhaartjes alvast ingeweekt. In plaats van schuim uit de bus, gebruikt hij nu een hydraterende scheercrème tijdens het scheren. Deze scheercrème is veel zachter dan normale scheerschuim en droogt de huid niet uit. Hij maakt het af met de subtiel geurende aftershave balsem die langdurig zijn huid verzorgt en hydrateert.

#5 Mr Maroosh Box of Happiness — Luxe scheerset

Ga je een stapje verder dan alleen de verzorgingsproducten? Dan is er ook de Mr Maroosh luxe scheerset. Deze cadeau scheerset voor mannen bevat alle producten van de normale Box of Happiness maar heeft ook een fraaie, stoere scheermeshouder. De normale Gillette Mach 3 scheerkoppen passen op deze houder, dus misschien kan die oude Mach 3 die hij al heeft vervangen worden voor deze. De Mr Maroosh scheermeshouder voelt beter aan dan de standaard Mach 3, met een dikkere steel en meer gewicht. Ook oogt hij beter, met een pianolak en chromen finish.

#6 Boldking The Giftset

Ga naar laagste prijs
boldking.com (€17,50)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:25

Het Nederlandse Boldking is het ultieme alternatief voor Kruidvat merken als Gillette en Wilkinson. Deze Boldking scheerset bevat een modern, cartridge scheermes dat ontworpen is om zowel gezicht als lichaam gemakkelijk en snel te scheren. De scheerkop, inclusief de mesjes zelf, zijn licht flexibel. Hierdoor passen ze zich makkelijk aan de vormen, rondingen en hoeken van het mannenlichaam aan. Deze scheerset komt met een bus scheergel die fijn schuimt en makkelijk verdeelt. Voor de nazorg is er de verfrissende Boldking aftershave crème die hydrateert en verzorgt. Deze Boldking Giftset is de ideale cadeau scheerset voor mannen die zich graag gladgeschoren presenteren. Je kunt Boldking ook krijgen als scheer abonnement, zo bespaar je geld en heb je altijd scherpe mesjes.

#7 Beardisfaction cadeau scheerset

Deze blikvanger van een cadeau scheerset bestaat uit een Beardisfaction shavette, een baardkam en een baardvormer. Hij is daarmee echt bedoeld voor de baardkenner die graag zijn baard in een eigentijdse stijl brengt. Een shavette lijkt op een open scheermes, maar in plaats van een mes is het een houder waar je een vervangbaar mesje in zet. Op die manier heb je de precisie en stijl van een open scheermes maar hoef je hem niet telkens te onderhouden. Deze shavette scheert gemakkelijk en snel in samenwerking met een goed scheermesje van bijvoorbeeld het klassieke Derby. De baard wordt gemakkelijker gevormd met behulp van de baardvormer en wat er is overgebleven, wordt in gareel gekamd met de brede, stevige baardkam.

#8 King C. Gillette Scheerset Cadeau voor Mannen

Maak de Gillette ervaring van hem af, met deze King C. Gillette scheerset Cadeau voor Mannen. Deze scheerset bestaat uit een baard- en gezichtsreiniger, een rijke baardbalsem en een houten baardkam. Het geheel komt in een net etui en is dus ook erg handig voor mee op reis. De baard- en gezichtsreiniger bevat extract van kokoswater, arganolie en avocado olie. Hij voelt licht verfrissend aan op de huid en hydrateert de huid gelijktijdig. De balsem is rijk aan cacaoboter, arganolie en sheaboter voor een langdurige verzorging, herstel en bescherming van de huid de hele dag door. Met de houten en dus antistatische baardkam wordt de baard netjes in model gebracht.

#9 Gillette Fusion Proglide scheerset

Een samenwerking tussen Braun en Gillette heeft geleid tot deze supermoderne, handige scheerset voor mannen die zich vaak scheren maar ook graag doen aan styling. De scheerset bestaat uit een Gillette Fusion ProGlide scheermeshouder voor de snel en soepel scherende gelijknamige scheerkoppen. Met 5 mesjes per scheerkop, scheert de Proglide ook meteen erg glad. Met de Proglide Styler kan hij zijn baard stylen of eerst inkorten voor het scheren. De enkele rij open messen maken het mogelijk om heel precies de baard te trimmen. Om meteen te kunnen beginnen, is een 200 milliliter bus Gillette scheergel ook inbegrepen.

#10 Mühle scheerset Vivo

Deze moderne en luxe cadeau scheerset van Mühle straalt kwaliteit en vakmanschap uit. Het Duitse Mühle is een icoon in de scheerwereld en levert buitengewoon hoogwaardige scheermessen. De prachtig afgewerkte Safety Razor met een rode steel van pruimenboomhout en elegant verchroomd staal, valt door zijn bescheiden maar hoogwaardige aanblik meteen op. De scheerkwast is ook van dit houtsoort, met een zachte pluim synthetisch haar dat mooi schuimt en rond de haren van de stoppel beweegt. De Mühle scheerset maakt zijn klassieke, mannelijke uiterlijk af met een verchroomde standaard en scheerkom. Deze luxe mannen scheerset is als cadeau prijzig, maar de Mühle Safety Razor gaat levenslang mee.

Waar let je op bij een cadeau scheerset?

Je koopt je mannen scheerset als cadeau voor een ander, dus waar moet je op letten bij de aankoop? We hebben de 5 belangrijkste factoren die je keuze beïnvloeden op een rij gezet. Je zult merken dat kwaliteit en duurzaamheid er niet tussen staan. Dat komt omdat deze twee factoren ten grondslag liggen aan onze selectie beste scheersets voor mannen als cadeau. Voldoen ze daar niet aan, dan vind je ze niet terug op onze lijst beste cadeau scheersets voor mannen.

Budget

Je wilt een speciaal cadeau voor hem, dan zit je met een scheerset wel goed. Maar hoeveel mag het kosten? Een prangende vraag waar je eigenlijk geen prijskaartje aan wilt hangen. Gelukkig hebben wij opties passend bij elk budget. Zo heeft die naaste een mooie mannen scheerset cadeau.

Soort baardhaar

Als hij zich regelmatig scheert, dan zal hij wel geen volle en zware baard hebben. Maar ook bij een kleinere baard kan een scheerset passen om de rest van het gelaat haarvrij te houden. Denk bijvoorbeeld aan een baardje trimmen en bijhouden. Bij zulke baarden wordt het overtollige haar meestal periodiek weggeschoren voor een mooi, strak resultaat. Een behendig scheermes zoals een Safety Razor dat ook langer haar goed kan verwerken is dan de beste keuze. 

Voor de man die zich regelmatig scheert, zoals elke dag of elke twee dagen, blijft de stoppel klein en is een sneller scherend scheermes zoals een cartridge scheermes juist gemakkelijker. 

Normale of gevoelige huid

Mannen met een normale huid kunnen met elk scheermes en alle verzorgingsproducten in een scheerset goed uit de voeten. Maar heeft hij een gevoelige huid, of is hij ergens allergisch voor, dan moet je hiermee rekening houden. Het zou zonde zijn als je cadeau niet gebruikt kan worden. Voor de gevoelige huid is een Safety Razor beter omdat er minder messen over de huid schrapen.

Ook lichaamshaar?

Dit is een hele persoonlijke vraag en zul je waarschijnlijk alleen kunnen beantwoorden als de persoon in kwestie je man of vriend is. Weet je het wel, dan kun je rekening gaan houden met de verwijdering van lichaamshaar. In alle andere gevallen kun je het beter bij alleen het gezicht houden. 

Type scheermes

We kunnen 3 types scheermessen onderscheiden, van de klassieker tot het moderne scheermes. Elk type scheermes heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Om je te helpen kiezen, benoemen we ze alle drie.

Moderne scheermes (cartridge scheermes)

De meest bekende scheermes is de zogenaamde cartridge scheermes. Dit is het moderne scheermes met een opklikbare scheerkop. Bekende merken zijn Gillette (de MACH 3 bijvoorbeeld) en BoldKing. Deze scheermessen hebben vaak 3 tot 6 scheermesjes op een scheerkop en scheren heel vlot en gemakkelijk. Ook ergonomisch zijn ze handig en plaatsen de scheermesjes zich vanzelf op de juiste hoek. Een cartridge scheermes is handig voor de man die zichzelf elke dag of om de dag scheert en zijn gezicht glad houdt. 

Safety Razor (krabbertje)

Een klassieker voorbeeld is het krabbertje, vaak beter bekend onder de Engelse naam Safety Razor. Deze lijkt een beetje op het cartridge scheermes; hij heeft een steel en een scheerkop. In plaats van een opklikbare scheerkop, vervang je het mesje zelf. Met minder messen die over het gezicht schrapen, is de Safety Razor een veel mildere manier van scheren en is hij geschikter voor de gevoelige huid. Ook kan een Safety Razor veel beter langer haar en grotere hoeveelheden haar tegelijkertijd verwerken. Hij is daarom ook voor de man met de baard die deze wil bijwerken of wil gebruiken op lichaamshaar een mooi geschenk.

Open scheermes (klassieke scheermes)

Een nog klassieker scheermes dan het krabbertje, is het open scheermes. Dit is het scheermes dat je uitklapt en dat bestaat uit één enkel, relatief groot (in vergelijking met het krabbertje) mes dat je tussen je vingers vasthoudt. Scheren met een open scheermes is bedoeld voor de ervaren scheerder. Als je eraan denkt om deze te kopen, is het misschien verstandig om toch even na te vragen of hij dit een mooi cadeau zouden vinden (de verassing is er dan een beetje af, maar ze weten nog steeds niet welk open scheermes ze krijgen natuurlijk).

Veel gestelde vragen over mannen cadeau scheersets

Welke scheerset is voor mannen als cadeau het beste?

Afhankelijk van welk type scheermes je wilt kopen raden wij de BAØRD: De Ultieme Scheerset voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding aan. Deze scheerset komt met onder andere een hoogwaardige Safety Razor dat doet denken aan Mühle producten. Wil je toch gaan voor een modern, cartridge scheermes, dan is de Boldking Giftset ook erg goed. Deze komt ook in de vorm van een scheer abonnement.

Welke scheerset is voor mannen als cadeau het goedkoopst?

De goedkoopste scheerset voor mannen als cadeau maar met toch kwalitatief hoogwaardige producten, is de Boldking Giftset. Deze cadeau scheerset bevat een cartridge scheermes van hogere kwaliteit dan een typische Mach 3 en is geoptimaliseerd voor gebruik op het hele lichaam. Ook zijn de scheerkoppen een stuk goedkoper dan die van Gillette of Wilkinson. Ten slotte is Boldking als scheer abonnement verkrijgbaar.

Waar kun je een cadeau scheerset voor mannen kopen?

Je kunt een cadeau scheerset voor mannen kopen bij de Kruidvat of een andere drogist. De keuze is dan eigenlijk altijd beperkt tot Gillette of Wilkinson producten, die de meeste mannen toch al in huis hebben. Een mooiere scheerset voor mannen als cadeau vind je online. Je kunt dan ook denken aan kwalitatief hoogwaardige Safety Razors zoals BAØRD of Mühle.

Via Baord.nl krijg je 10% korting met de kortingscode "baard10"

Te koop bij:

baord.nl (€49,95)
bol.com (€49,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:03

Via Baord.nl krijg je 10% korting met de kortingscode "baard10"

Te koop bij:

baord.nl (€39,95)
bol.com (€39,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:14

Via Baord.nl krijg je 10% korting met de kortingscode "baard10"

Te koop bij:

baord.nl (€49,95)
bol.com (€49,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:03

Via Baord.nl krijg je 10% korting met de kortingscode "baard10"

Te koop bij:

baord.nl (€39,95)
bol.com (€39,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:14

Te koop bij:

boldking.com (€17,50)
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:25

Te koop bij:

manandshaving.nl (€115,00)
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:02

Philips OneBlade review

Gepubliceerd op: 18 juli 2022
|
Door: Baardtips.nl
|
Productreviews

In ons Philips Oneblade review bekijken we meerdere Philips producten in de Oneblade serie. De populaire styler combineert de trimmer met het scheerapparaat om te komen tot een handig en veelzijdig apparaat voor de baardverzorging. Maar er zijn er onderhand ruim twee dozijn van, dus we nemen je het niet kwalijk als je even door de bomen het bos niet meer ziet. Toch zijn de verschillen niet zo heel groot tussen verschillende Philips OneBlades en is de grootste beslissingsfactor toch waar je hem voor wilt gaan gebruiken. In dit Philips OneBlade review spitsen we ons daarom op de beste OneBlade versies, die vaak gewoonweg nieuwe edities zijn van hetzelfde product.

Wat is de Philips OneBlade?

De Philips OneBlade is officieel een styler voor mannen. Hij is niet puur een scheerapparaat, hoewel hij wel goed scheert en de Philips OneBlade is ook niet puur een trimmer hoewel, je raadt het al, hij kan goed en precies trimmen. De OneBlade is een alleskunner op het gebied van haarverwijdering. Je gebruikt de OneBlade om je stoppel op een hele precieze manier bij te werken, om hem secuur te trimmen en om contouren en lijnen aan te leggen. Voor de moderne man die zijn gezichts- en lichaamshaar netjes en strak in model houdt, en vooral kort, is de OneBlade een grote uitkomst. 

Hoe werkt de Philips OneBlade?

Net als een tondeuse, heeft de Philips OneBlade twee rijen (tondeuses hebben er vaak maar één) heen en weer bewegende messen die het snijwerk moeten doen. Wat uniek is aan de OneBlade is dat deze messen aan weerskanten van een platte scheerkop staan waardoor hij een beetje lijkt op een cartridge scheermes. Je gebruikt hem dan ook bijna hetzelfde als bij nat scheren met een scheermes. Je plaatst de scheerkop plat op de huid en beweegt hem in banen op en neer. De trimmessen pakken de haartjes op en trimmen deze af. Door de vlakke, gladde onderkant kun je heel glad trimmen.

Naast de scheerkop zijn er nog een aantal opzetstukken waarmee je meer haalt uit je OneBlade. We reviewen de scheermessen en de meest voorkomende opzetstukken hier centraal, in plaats van per product.

Philips OneBlade messen

De scheerkoppen op de Philips OneBlade kun je vervangen. Elk mesje gaat ongeveer 4 maanden mee bij normaal gebruik en je krijgt er altijd standaard één meegeleverd bij aankoop van de OneBlade. Ze zijn allemaal hetzelfde voor alle types, dus je kunt je niet vergissen wanneer je nieuwe koopt. 

De standaard scheerkop is glad van onderen en glijdt gemakkelijk over de huid. Ze zijn waterdicht en je kunt ze gebruiken voor zowel nat als droog scheren. Vooral dat eerste maakt het scheren extra aangenaam en bijna net zo soepel als nat scheren. De messen staan op minder dan 1 millimeter van de huid en scheren daarmee, voor een trimmer, erg glad. Hij scheert niet zo op de huid glad af als nat scheren met een Safety Razor en er blijft altijd een (weliswaar heel erg fijne) stoppel achter en die ook weer sneller uitgroeit. 

De scheerkop is beweeglijk en past zichzelf aan de rondingen en hoeken van je gezicht en lichaam aan. De messen bewegen 200 keer per seconde heen en weer. Hij maakt dan ook licht werk van de lichte tot zware stoppel en lichaamshaar maakt al helemaal geen kans. Met zwaardere haargroei, zoals een volle baard of niet-getrimd schaamhaar, hebben deze messen meer moeite. Het is beter dat je je dan eerst trimt met een tondeuse, voordat je het glad afwerkt en bijhoudt met de Philips OneBlade.

Het aanleggen van contouren en lijnen in kort haar en baardhaar gaat gemakkelijk en nauwkeurig met de platte, open kop van de OneBlade. Je hebt perfect zicht op wat de messen doen en dit maakt hele precieze plaatsing mogelijk. De hulp van een scheerspiegel voor het werk aan de zijkanten is dan wel aan te raden. 

Voor langer haar zijn de messen op zichzelf niet geschikt. Hiervoor gebruik je een assortiment aan verkrijgbare opzetstukken, waarvan sommige standaard meekomen bij de aankoop van je eerste Philips OneBlade.

Philips OneBlade opzetstukken

Om de Philips OneBlade nog behendiger te maken, komt hij met een assortiment aan opzetstukken. De meeste versies komen standaard uitgerust met een 1, 2 en 5 millimeter opzetkam. Andere versies voegen hier 3 en 4 millimeter aan toe. De Pro serie heeft ook een precisiekam, die een langere baard achterlaat en voor het lichaam zijn er speciale, zachtere opzetkammen en beschermkappen die de gevoelige delen beschermen. We noemen bij elke beste OneBlade welke opzetstukken je erbij krijgt.

Welke soorten Philips OneBlade zijn er?

Philips heeft in de tussentijd niet stil gezeten en sinds de introductie van de eerste OneBlade zijn er veel verschillende versies op de markt verschenen. In totaal zijn er meer dan twee dozijn van te vinden. Dit zijn niet allemaal compleet verschillende Philips OneBlades. Bij verreweg de meeste zijn nieuwe versies van bestaande varianten, met kleine aanpassingen en verbeteringen. Er zijn 3 hoofdtypes OneBlade te onderscheiden, met ieder hoofdtype een tal van versies die daar onder vallen. Dit zijn oplopende serienummers, een hoger nummer betekent een nieuwere versie van hetzelfde type Philips OneBlade.

We gaan de nieuwste of, naar onze mening, beste versies met je door en wat je ermee kunt. Bedenk je dat een serienummer dat net iets ouder is meestal precies hetzelfde resultaat kan bereiken.

Philips OneBlade QP2530/30

Ga naar laagste prijs
bol.com (€36,50)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:03

Het instapmodel voor de Philips OneBlade is de QP2500 serie. De meest voorkomende varianten zijn de QP2530/30 en de QP2520/30 en zijn, afgezien van wat uitwendig werk, nagenoeg hetzelfde. De QP2530/30 is perfect geschikt voor de man die zich elke dag scheert en die er een korte stoppel op na wil houden. Voor deze baard is de klus elke dag binnen twee tot vier minuten geklaard. Met 4 opzetstukken van 1 tot 5 millimeter kun je zelf beslissen of dit een hele korte stoppel moet worden (de five o’clock shadow) of dat je gaat voor een iets ruigere look. 

Je kunt je tot 60 minuten lang scheren en trimmen op een volle accu. Bij regelmatig gebruik en waar het blijft bij een korte scheerbeurt vanwege de niet al te lange stoppel, gaat hij meerdere keren mee. Hij laadt in 4 uur tijd weer helemaal op. Na het scheren spoel je hem onder kraan af voor de hygiëne. 

Philips OneBlade Pro “Gezicht”

Naast een nieuw uiterlijk met een LED-indicator voor de batterijstand, beschikt de Philips OneBlade Pro ook over een betere batterij en een opzetstuk voor de iets langere baard. De nieuwste versies zitten in de QP6500 serie, waarvan de batterijduur is verlengd naar 90 minuten en de oplaadtijd verkort naar 1 uur. De meegeleverde “precisiekam” is een opzetstuk dat de Philips OneBlade Pro converteert naar een baardtrimmer. Naast kort scheren en precies trimmen kun je nu ook de korte baard bijhouden. 

De precisiekam heeft 12 standen van 0,5 millimeter tot 9 millimeter en kan via een ronde draaiknop worden aangepast. Dit is voor de hele korte baard genoeg, maar ook hier moet je langzamer te werk gaan dan met een goede baardtrimmer. De messen die het werk moeten doen veranderen niet en zijn nog steeds beter geschikt voor het bijwerken van de stoppel dan voor het trimmen van lang haar.

Voor een kleine meerprijs zijn de QP6520/30 en QP6520/60 uitgerust met een laadstation, wat vergeten op te laden en in de weg hangende stroomkabels tegengaat.

Philips OneBlade Pro Face + Body

De QP6650/61 is een bodygroomer geschikt voor zowel lichaam als gezicht en is uitgerust met het volle assortiment aan opzetstukken. Qua uiterlijk is deze het modernst en hij bezit een volledig Lcd-scherm dat de batterijstand in procenten weergeeft. Ook beschikt de QP6650/61 over een reisvergrendeling zodat hij niet per ongeluk geactiveerd wordt, bijvoorbeeld in de ronddobberende bagage in de achterbak of aan boord het vliegtuig. Je krijgt hiervoor ook een hard reisetui mee.

De precisiekam is uitgebreid naar 10 millimeter en begint nu bij 0,4 millimeter met in totaal 14 lengtestanden voor een hoogst nauwkeurig resultaat. De batterijduur is verlengd naar 120 minuten actief werk. Hij laadt in de helft van die tijd op zijn laadstation weer helemaal op. Hiermee kun je naast je korte baard bijhouden en contouren, ook je lichaam haarvrij maken.

Voor dat laatste heeft de Philips OneBlade QP6650/61 speciale opzetstukken voor lichaamshaar. Deze hebben een zachtere textuur en beschermen de huid tegen de messen, wel zo handig als je de kroonjuwelen aan het oppoetsen bent.

Wanneer koop je een Philips OneBlade?

Hij is geen baardtrimmer en ook geen scheerapparaat. Wanneer koop je dan een Philips OneBlade? Wanneer je je niet gladscheert maar ook geen vollere baard wilt! Er zit veel ruimte tussen een gladgeschoren gezicht en een lange baard en de Zeitgeist is nu dat de stoppel weer helemaal in is. De OneBlade is bij uitstek geschikt voor het bijhouden van deze super populaire korte stoppel, de five o’clock shadow en voor het precies en strak aanleggen van korte snorren en baarden. Deze haardracht vergt een bijna dagelijks onderhoud om het allemaal netjes te houden, want een kleine stoppel kan een korte baard of snor al doen verloederen. De OneBlade maakt dit onderhoud vlot en gemakkelijk. Ook voor het nauwkeurig stylen is de OneBlade een erg geschikt gereedschap.

Voordelen Philips OneBlade

Een ergonomisch design dat met snelheid en precisie gezichts- en lichaamshaar aanpakt zijn de grootste voordelen van de Philips OneBlade. Alle modellen beschikken over dezelfde messen, en deze trimmen snel en kort. Wil je je elke dag scheren of trimmen, om bijvoorbeeld een korte haardracht bij te houden, dan is dit een belangrijk voordeel van de OneBlade. 

Nadelen Philips OneBlade

De OneBlade heeft maar één nadeel dat er echt uitsteekt. Hij is volledig ongeschikt voor het wegscheren van een volle baard. Hiervoor heb je een baardtrimmer nodig. Maar het lijkt ons ook niet voor de hand liggend dat je een OneBlade koopt om een volle baard weg te scheren. Niet alleen al omdat het jammer is van die mooie baard! De rest is een afweging tussen hoe glad je je wilt scheren en hoeveel haar wil je laten zitten.

Veel gestelde vragen over de Philips OneBlade

Welke Philips OneBlade komt het beste uit de review?

De Philips OneBlade QP6650/61 is de best reviewde OneBlade. De QP6650/61 kan zowel haar op het lichaam als het gezicht snel en precies kort trimmen. Hij bezit ook de beste accu die tot 120 minuten lang meegaat en snel weer oplaadt.

Hoe werkt de Philips OneBlade?

De OneBlade bestaat uit twee rijen trimmessen aan weerskanten van een platte voet. Je gebruikt hem bijna hetzelfde als een cartridge scheermes (een modern scheermes) en door de platte voet, kun je heel erg kort trimmen. Officieel is het een styler, een hybride tussen een scheerapparaat en een tondeuse.

Welke Philips OneBlade moet ik kopen?

Als je je hele lichaam wilt trimmen, het haar kort wilt hebben en houden, dan is de QP6650/61 de beste Philips OneBlade om te kopen. Wil je alleen je gezicht kort getrimd houden, bijvoorbeeld met een five o’clock shadow, dan is de QP2530/30 prima geschikt.

Te koop bij:

bol.com (€83,99)
conrad.nl (€105,00)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:06

De 9 beste scheermesjes voor mannen

Gepubliceerd op: 25 juni 2022
|
Door: Baardtips.nl
|
Scheerproducten

De beste scheermesjes voor jouw huid en haar blijft een persoonlijk keuze, eentje waarmee wij je kunnen helpen. Scheren is voor veel mannen en vrouwen een onprettige ervaring. Je krijgt er een rode, geïrriteerde huid van of zelfs ingegroeide haartjes. De belangrijkste reden is vaak een slecht of bot scheermes. Met de beste scheermesjes op onze lijst heb je hier geen last meer van. De beste scheermesjes zijn scherper en snijden moeiteloos zonder je huid te veel te irriteren. Het resultaat is een perfect gladgeschoren gezicht, of andere delen van je lichaam. We nemen met je door waar je op moet letten bij het kopen van de beste scheermesjes en welk soort scheermes je kunt kiezen voor jouw huid en scheergedrag.

Overzicht beste scheermesjes per categorie

Ga naar laagste prijs
manandshaving.nl (€5,65)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:05

Ga naar laagste prijs
manandshaving.nl (€12,00)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:05

Beste cardrige/gillette scheermesje
Ga naar laagste prijs
manandshaving.nl (€24,99)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:05

Ga naar laagste prijs
manandshaving.nl (€17,55)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:05

Beste hoofdhuid scheermesje
Ga naar laagste prijs
manandshaving.nl (€22,50)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:05

Beste scheermesje nat scheren
Ga naar laagste prijs
manandshaving.nl (€3,25)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:04

Beste scheermesje gevoelige huid
Ga naar laagste prijs
manandshaving.nl (€6,15)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:04

Hoe koop je een goed scheermesje?

Er zijn veel goedkope scheermesjes, maar vaak zijn dit niet de beste scheermesjes. Ook zijn er te dure scheermesjes die hun geld niet waard zijn. Het ene scheermes is het andere niet. Dus hoe kies je de beste scheermesjes voor jezelf? We nemen een aantal factoren met je door waar wij ons op baseren. Niet alle factoren zijn op elk scheermes van toepassing, en sommige zijn eerder voorkeuren dan harde maatstaven van kwaliteit. 

Klantenbeoordelingen

Voor een vlugge kijk op de kwaliteit van een scheermes kun je naar de klantbeoordelingen kijken. Met een groot aantal klantbeoordelingen kun je al snel vaststellen of je met een goed scheermesje te maken hebt of niet. Vooral als je kijkt naar websites met onafhankelijke reviews krijg je een snel beeld. Wees je ervan bewust dat veel fabrikanten en retailers zelf beoordelingen plaatsen of deze kopen. Bij een groot aantal klantbeoordelingen zullen deze helemaal wegvallen naar de achtergrond. Heeft een scheermes niet zoveel klantbeoordelingen en zijn deze allemaal positief (de bekende 5 sterren), dan mag je ervan uitgaan dat dit geen eerlijke beoordelingen zijn. De beste scheermesjes zijn dus niet altijd de best beoordeelde scheermesjes.

Je krijgt een veel eerlijker beeld, ook voor scheermessen die misschien niet zo bekend zijn bij het brede publiek, via product-gerelateerde blogs (zoals BaardTips). Het is ons werk om deze producten te testen en te vertellen over de beste scheermesjes en de minder goede scheermesjes.

Budget

Je zult misschien denken, de laagst geprijsde producten zijn het goedkoopst. Maar daar zitten een paar haken en ogen aan. In sommige gevallen is het uiteindelijk (en vaak snel) goedkoper om voor een net iets duurder handvat te kiezen als de scheermesjes daarvoor goedkoper zijn. Zo heb je al een “cartridge scheermes” voor een paar tientjes, maar de scheermesjes zelf kosten een vermogen. De beste scheermesjes zitten ergens tussen te goedkoop en betaalbaar in.

Gevoelige huid

Scheren met een gevoelige huid kan een vervelende taak zijn. Je ziet er elke keer weer tegenop. Niet zozeer tegen het scheren zelf, maar de dag erna wanneer je huid rood wordt en begint te jeuken. Crèmes, zalfjes en een goede scheerroutine helpen, maar je huid verander je niet. Als je altijd met een gevoelige huid kampt, dan is het belangrijk dat je kiest voor een scheermes dat met zo min mogelijk scheerbewegingen de klus geklaard krijgt. Je komt dan meestal uit op een Safety Razor van hoge kwaliteit. Deze hebben maar één mes, zodat het mes contact met je huid minimaal blijft. De beste scheermesjes voor de gevoelige huid hebben ook een speciale slijping, de afkanting is dan erg mild waardoor je huid zo veel mogelijk met rust gelaten wordt.

Scheercomfort

Nu we het toch hebben over mes contact, scheercomfort is een belangrijke factor in je keuze. Je scheermes moet glad en moeiteloos scheren, het liefste zonder dat je weerstand voelt als hij de baardhaartjes afsnijdt. Een scherp mes van een harde kwaliteit staal is hierbij van belang. Ook mag het design van de scheerkop niet tegenwerken. Vooral bij goedkope scheermessen gaan haartjes zich snel ophopen tussen de mesjes, wat het scheercomfort snel doet afnemen. Goede scheermessen hebben een relatief simpele scheerkop en een gladde afwerking. Op die manier glijdt het mes gemakkelijk over je huid, zonder te trekken aan je baard. De beste scheermesjes combineren al deze factoren in één om te komen tot een optimaal scheercomfort.

Ergonomie en grip

Een comfortabele grip en moeiteloze houding van je pols en hand maken het scheren een stuk aangenamer. Moderne scheermessen hebben dit vaak wel goed voor elkaar, maar de goedkope alternatieven verprutsen het soms toch. Deze lijken wel op de betere, moderne cartridge scheermessen, maar daar blijft het bij. Het handvat is te hard, wordt snel glad of voelt juist helemaal niet fijn aan in de hand. Ook een scheermes dat te licht is kan het scheercomfort verminderen, omdat je dan zelf meer druk moet zetten op de huid om effectief te scheren. De beste scheermesjes hebben best wat gewicht zodat ze uit zichzelf al scheren.

Aantal messen

Cartridge scheermessen hebben een scheerkop met meestal 2 tot 5 scheermessen. Dit maakt het scheren een vlotte klus en zorgt voor een moeiteloos glad resultaat. Wel gaan er tot 5 keer zo veel messen over je huid als met bijvoorbeeld een Safety Razor. Heb je een plekje gemist en ga je er twee keer overheen, dan heb je met een scheerkop met 5 messen effectief 10 scheerbewegingen gemaakt over de huid. Dat kan gaan irriteren. Met een Safety Razor en de beste scheermesjes hoef je echt niet 10 keer te scheren om dat plekje glad te krijgen. Een groter aantal messen, of maar één mes is daarom vooral een persoonlijke keuze. Gemakkelijk en snel of met iets meer zorg?

Nat of droog scheren

Scheermessen zijn er voor het nat scheren. Voor droog scheren zul je moeten kijken naar een scheerapparaat of een trimmer. Maar ook met veel scheerapparaten kun je tegenwoordig nat scheren of ze zelfs meenemen onder de douche. Droog scheren is iets sneller, je hoef je gezicht niet eerst nat te maken en in te zepen. Nat scheren is beter voor de huid en zal minder snel irriteren. 

Smeerstrip

Veel cartridge scheermessen hebben een smeerstrip boven de messen. Deze laat bij het scheren heel langzaam een verzachtende gel achter op je huid. Ook helpt deze gel bij het laten glijden van het scheermes. Vooral bij cartridge scheermessen met 3 of meer messen helpt een smeerstrip om het scheren aangenamer te maken. De smeerstrip is vaak ook een indicator, die aangeeft wanneer het mesje aan vervanging toe is, want ook de beste scheermesjes worden uiteindelijk bot.

Scheer frequentie en wat wordt er geschoren?

Scheer je je elke dag of maar één keer in de week? Gebruik je je scheermes voor de randen van je baard of je hele gezicht? Hoe vaak scheer je je lichaam, en scheer je je schaamhaar ook? Hoe vaak en waar je je scheert zal zwaar meewegen in je keuze aan beste scheermesjes. Scheer je je elke dag, dan wil je de klus meestal snel geklaard hebben. Een cartridge scheermes met relatief veel messen doet dit het beste. Omdat je je stoppel kort houdt, voorkom je dat de messen verstopt raken met haartjes.

Scheer je je om de paar dagen, dan is een scheermes met een enkel mes beter. Deze snijden niet alleen beter uit zichzelf, ze kunnen ook veel beter langere haartjes verwerken dan scheerkoppen met meerdere mesjes. Een Safety Razor of zelfs een open scheermes zijn dan de beste keuze.

Scheerapparaat, trimmer of toch liever een scheermes?

Je kunt veel baarden en lichaamshaar scheren met een scheerapparaat. Dit maakt het proces erg snel en gemakkelijk en het moderne scheerapparaat scheert comfortabel. Ook kun je veel van deze scheerapparaten gebruiken voor het nat scheren, kun je ze hygiënisch afspoelen onder kraan of zelfs meenemen onder de douche. Houd je je baard liever wel kort maar niet glad, dan is een baardtrimmer ook een optie. Met een baardtrimmer kun je je baard eenvoudig kort en netjes trimmen. 

Voor het echt gladde resultaat en ongeëvenaarde scheercomfort, is nat scheren met een goed scheermes en de beste scheermesjes nog steeds de beste keuze, ook voor lichaamshaar.

Is een scheer abonnement iets voor jou?

Altijd de beste scheermesjes voorhanden willen hebben? Daar heb je tegenwoordig geen omkijken meer naar als je kiest voor een scheer abonnement. Met een scheer abonnement krijg je automatisch nieuwe mesjes thuisgestuurd. De meeste van deze scheer abonnementen kun je zelf aanpassen of wanneer je maar wilt opzeggen (of een levering uitstellen of overslaan). Ondanks de verzending, ben je met een scheer abonnement vaak relatief goedkoop of gewoon goedkoper uit dan bij aankoop in de winkel. Dit komt omdat fabrikanten deze abonnementen zelf aanbieden, en dus de retailer uitschakelen. Sommige van onze beste scheermesjes vind je in deze scheer abonnementen.

Soort scheermes

Misschien heb je al een voorkeur voor een bepaald soort scheermes. Dit, samen met de hierboven genoemde factoren, komen uit op de beste scheermesjes voor jou. Soms kan de uitkomst anders zijn dan je had verwacht, de keuze is dan aan jou om deze te veranderen of om gewoonweg de beste scheermesjes uit jouw favoriete categorie te kiezen. 

Welke verschillende soorten scheermessen zijn er?

Het soort scheermes dat je wilt hebben ligt aan al de hiervoor genoemde factoren. Samen zullen ze je een inzicht geven in welk soort het beste scheermes is voor jou. We kunnen de soorten scheermessen als volgt verdelen:

 • Cartridge scheermes, het “moderne” scheermes.
 • Safety Razor, de klassieker van vroeger
 • Open scheermes, de klassieker van heel erg vroeger
 • Wegwerpscheermes, die je het beste in de schap kunt laten liggen

We nemen ze alle vier met je door en welke je het beste kunt kiezen.

Cartridge Scheermes 

Het cartridge scheermes is het bekende, moderne scheermes met de opzetbare scheerkop. De scheerkop bevat twee tot vijf messen kort op elkaar geplaatst. Dit zorgt voor een hele agressieve scheerbeurt want met één scheerbeweging gaan er een veelvoud aan messen over de huid. Scheren gaat erg snel met een cartridge scheermes en je hebt in mum van tijd een glad resultaat. De beste cartridge scheermessen hebben een smeerstrip die helpt de messen beter te laten glijden tijdens het scheren en hebben een ergonomische vorm.

Safety Razor

Een Safety Razor is het klassieke scheermes waarbij het scheermesje verborgen ligt onder een halfronde, gladde kap boven op de scheerkop. Met maar één mesje (per kant) spaar je je huid, maar je hebt wel net iets meer oefening nodig bij het scheren. Heb je het eenmaal onder de knie, dan is scheren met een Safety Razor bijna net zo snel als met een cartridge scheermes. Voor de gevoelige huid is de Safety Razor de beste oplossing, maar dan wel in combinatie met de beste scheermesjes verkrijgbaar.

Open Scheermes

Nog voor de Safety Razor, gebruikte men een klassiek open scheermes om zich te scheren. Het open scheermes bestaat uit een mes met een heel klein steeltje. De rest van het “handvat” is eigenlijk alleen een gleuf om het mes in op te bergen. Je houdt tijdens het scheren het mes tussen de vingers vast. Scheren met een open scheermes is één van de mannelijkste dingen die je je kunt bedenken en bedreven barbiers zweren erbij. Je moet je open scheermes goed onderhouden, met een slijpsteen en een leren strop, anders wordt hij bot.

Een moderne oplossing hiervoor is de shavette. Deze ziet er net zo uit als een open scheermes en je gebruikt hem op dezelfde manier. Maar in plaats van een solide mes, heeft een shavette inzet scheermesjes, net als een Safety Razor. Deze verwissel je om de paar scheerbeurten voor een nieuwe. De selectie beste scheermesjes is voor shavettes wel beperkt.

Wegwerpscheermesjes

Wegwerpscheermesjes lijken het meest op cartridge scheermesjes, maar je kunt de scheerkop niet verwisselen. Je gebruikt wegwerpscheermesjes éénmalig, misschien twee keer als je echt krap bij kas zit. Het zijn niet al te beste scheermesjes en om kosten te besparen is het handvat allesbehalve ergonomisch. Voor licht lichaamshaar zoals de vrouwenbenen zullen wegwerpscheermesjes misschien nog wel volstaan. Maar tegen baardhaar, zelfs de stoppel, zijn ze nauwelijks opgewassen. Je kunt deze beter laten liggen, ook als je je benen wilt scheren. Er zijn betere en uiteindelijk goedkopere scheermesjes.

Welke scheermethodes zijn er?

Op welke manier je wilt gaan scheren zal van invloed zijn op je keuze. Als je wilt gaan nat scheren, dan liggen de meeste opties voor je open. Bij droog scheren is alleen een scheerapparaat kopen je logische volgende stap. Dit artikel zal overwegend ingaan op scheermessen waarmee je nat kunt scheren.

Nat scheren met een scheermes

Nat scheren met een scheermes betekent je gezicht inzepen met scheerschuim of scheerzeep en dan met het scheermes de schuimlaag, samen met de stoppel, verwijderen. Nat scheren met een scheermes duurt langer dan droog scheren, of nat scheren met een scheerapparaat. Maar het geeft je wel het beste resultaat en is ook het zachtst voor de huid. Het scheermes snijdt de haartjes licht diagonaal af en laat geen gerafelde haarpuntjes achter zoals een scheerapparaat dat doet. Nat scheren met een scheermes duurt over het algemeen wel iets langer dan droog scheren. Niet alleen het nat scheren zelf duurt wat langer, de voorbereiding en nazorg nemen ook net iets meer tijd in beslag. Maar het resultaat mag er zijn.

Nat scheren met een kwast en scheermes

Als je echt traditioneel wilt scheren, zoals met een Safety Razor of klassiek open scheermes, dan gebruik je daar een scheerkwast bij. Nat scheren met een kwast is een fijne ervaring. De scheerkwast schuimt de scheerzeep veel beter op dan je met je vingers kunt doen. Hij verdeelt de schuim beter over je baard en werkt hem helemaal om elk haartje tot op de huid. Gebruik je daarbij ook een traditionele scheerzeep in plaats van een kliedertje uit de spuitbus, dan is de ervaring compleet. Scheerzeep en scheercrème zijn veel romiger en steviger dan scheerschuim.

Droog scheren met een scheerapparaat

Droog scheren gaat snel en gemakkelijk. Het scheerapparaat doet het meeste werk, je hoeft hem eigenlijk alleen maar over je stoppel te bewegen. Het helpt als je hierbij kleine, ronde bewegingen maakt om de roterende messen zo effectief mogelijk met de haartjes in contact te brengen. Het nadeel is dat dit ook de minst fijne manier is om te scheren voor je huid. Je wrijft de scheerkop regelmatig over je huid en de roterende messen werken meer als een shredder dan een scheermes. Ze hebben altijd licht de nijging om aan je haartjes te trekken voordat ze afgesneden worden. Ook zijn de puntjes van door een scheerapparaat afgesneden haar lelijk gerafeld en minder zacht.

Nat scheren met een scheerapparaat

Het alternatief tussen nat scheren en droog scheren is nat scheren met een scheerapparaat. Je combineert dan het beste van twee werelden. Je kunt gemakkelijk en snel je stoppel gladscheren met een scheerapparaat, maar je gebruikt daarbij water en scheerschuim of scheergel zoals met nat scheren. Soms kun je dit ook onder de douche doen. Nat scheren met een scheerapparaat vermindert de wrijving die de scheerkop maakt met je huid, wat irritaties vermindert. Ook is nat scheren schoner dan alleen droog scheren.

Wat zijn de populairste scheermes merken?

De populairste mainstream merken zijn natuurlijk Gillette en Wilkinson. Elke man die zich wel eens geschoren heeft zal bekend zijn met deze merken uit de winkel. Zowel Gillette als Wilkinson maken goede scheermessen. Wil je de beste scheermesjes voor je scheerbeurt, dan moet je net iets verder kijken dan de bekende weg. Zo zijn Boldking en Shave House scheermessen beter en goedkoper dan zowel Gillette en Wilkinson. Bij Manandshaving.nl zijn er een groot aantal scheerproducten van minder bekende maar kwalitatief superieure merken te vinden.

Waar koop je de beste scheermesjes?

Je koopt goede scheermessen van bijvoorbeeld Gillette of Wilkinson bij de drogist, zoals de Kruidvat of Etos. Ook HEMA verkoopt haar eigen scheermessen, waar wij geen uitspraken over kunnen doen. De keuze scheermessen is in de winkel vaak maar beperkt, en dan alleen de standaard merken en uitvoeringen waarmee je in reclamespotjes wordt doodgegooid.

Online kun je beter terecht voor een breder assortiment en kom je ook tot de betere scheermessen. Op Manandshaving.nl vind je een enorm assortiment scheerproducten, zo ook de beste scheermesjes van diverse kwaliteitsmerken.

Hoe maak je de keuze tussen scheermessen?

Je wilt nu natuurlijk de beste scheermesjes voor jezelf en je hebt nu een goed idee in welke hoek je moet zoeken. Toch blijven er een groot aantal goede scheermessen over om uit te kiezen. Hoe besluit je nu welke keus de beste is voor jou? Veel heeft te maken met hoe agressief of juist hoe mild je wilt dat je scheermes scheert. Een agressiever mes staat op een acutere hoek ten opzichte van je huid. Dit pakt de haartjes steviger aan en snijdt ze meteen gladder af.

Anders dan men wel eens beweert, zijn agressievere messen niet altijd scherper. Er bestaat eigenlijk niet zoiets als een te scherp mes en je zult je niet eerder snijden aan een scherper mes dan aan een iets botter mes. Scherper betekent dat het mes makkelijker snijd en je minder druk hoeft te zetten. Dat alleen al maakt het scheren veiliger. Een milder scherend mes is dus niet botter maar hebben een minder acute hoek waarop het mes scheert. 

De beste scheermesjes voor elk type scheermes

Weet je nu welk type scheermes de beste is voor jou? Dan rest alleen nog het kiezen van de beste scheermesjes die daarbij passen. Hieronder hebben we per categorie de beste scheermesjes uitgekozen en kort beschreven.

Beste double edge scheermesjes voor de Safety Razor

Ga naar laagste prijs
manandshaving.nl (€5,65)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:05

De beste double edge scheermesjes voor je Safety Razor zijn de Feather Hi’s. Deze vlijmscherpe scheermesjes worden met chirurgische precisie gemaakt in Japan. Feather produceert onder andere ook medische scalpels en gelden als één van de beste producenten ter wereld als het gaat om snijdend staal. Deze mesjes passen precies in elke DE-Safety Razor en gaan, dankzij hun platina finish 7 tot 10 scheerbeurten mee. Een doosje van 10 Feather Hi Double Edge scheermesjes is genoeg voor ongeveer een half jaar scheren.

Beste scheermesjes voor het open scheermes of shavette

Ga naar laagste prijs
manandshaving.nl (€12,00)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:05

Voor je shavette, raden wij het vertrouwde merk Derby aan. Derby produceert al sinds 1940 scheermesjes en hun Premium mesjes zijn de ideale match voor je shavette. Deze Premium mesjes zijn gecoat met een combinatie van chroom, wolfraam, keramiek, platina en polymeer. Hierdoor zijn ze nog scherper dan de originele Derby single edge scheermesjes. Derby mesjes scheren gemakkelijk, spiegelglad en zijn voor de scheer enthousiast met een shavette de go-to beste scheermesjes. 

Beste cartridge scheermesjes 

Ga naar laagste prijs
manandshaving.nl (€24,99)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:05

De beste cartridge scheermesjes blijven voor ons toch de moderne klassieker, Mach 3 van Gillette. Met 3 mesjes per scheerkop en die vertrouwde Gillette kwaliteit, heeft de Mach 3 de perfecte combinatie tussen snel en efficiënt en toch mild genoeg voor de meeste mannengezichten. De messen zelf zijn van gehard rvs-staal en de scheerkop heeft een scheerstrip die het mes soepel over je huid doet glijden. Met 8 scheerkoppen per set, valt de prijs wat cartridge scheermessen betreft nog mee. 

Beste scheermes van Gillette

Ga naar laagste prijs
manandshaving.nl (€24,99)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:05

Het zal je niet verbazen dat het beste Gillette scheermes dan meteen ook de Mach 3 is. Het simpele design voelt goed aan in de hand en dankzij zijn geribbelde structuur houdt je grip op de situatie, ook als hij nat wordt met zeperig water. De Gillette Mach 3 gaat jarenlang mee en gaat natuurlijk gepaard met de beste cartridge scheermesjes, de identiek genaamde Mach 3 scheermesjes.

Beste goedkope scheermesjes

Ga naar laagste prijs
manandshaving.nl (€17,55)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:05

Met de El Fidel Neo, gaat Raz*War (ja, zo schrijf je het) de strijd aan met mainstream merken als Gillette en Wilkinson. Met een soortgelijke kwaliteit en scheerervaring, maar een veel lagere prijs, heeft Raz*War de beste goedkope scheermesjes maar waarmee je toch je gezicht snel en comfortabel kunt scheren. De mesjes zijn scherp en voorzien van een titanium coating zodat ze net iets langer meegaan. De scheerstrip laat het mes makkelijker glijden en de scheerkop volgt de rondingen van je gezicht goed.

Beste wegwerpscheermesjes

Ga naar laagste prijs
bol.com (€10,17)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:05

Op vakantie of onderweg zijn wegwerpscheermesjes vaak handiger dan om je hele scheersalon mee te slepen. Je gebruikt ze eenmalig of hooguit twee keer en dan verdwijnen ze in de prullenbak. De beste wegwerpscheermesjes die hun werk toch goed doen zijn die van Gillette. 

De Gillette Blue II Plus heeft een net iets mooier gevormd handvat dan de meeste, doorgaans oranje gekleurde, wegwerpscheermesjes. Ook zijn de mesjes van redelijke kwaliteit en komt hij met een voor een wegwerpscheermes royale scheerstrip. Voor ongeveer 50 cent per stuk mag je eigenlijk niet klagen.

Beste scheermesjes voor het hoofd

Ga naar laagste prijs
manandshaving.nl (€22,50)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:05

De HeadBlade 6 scheermesjes van het gelijknamige bedrijf HeadBlade, zijn de beste scheermesjes voor het hoofd. Heb je liever een kale bol, dan heb je daar een goed scheermes voor nodig. De HeadBlade 6 scheermesjes staan net iets verder uit elkaar, zodat ze veel haar tegelijkertijd kunnen verwerken. Met 6 mesjes op een rij ben je met minder scheerbewegingen klaar. Dat is handig, vooral omdat boven je macht scheren toch al lastiger dan anders. De scheerstrip helpt ook om de HB6 vlot te laten glijden.

Beste scheermes voor nat scheren

Ga naar laagste prijs
manandshaving.nl (€3,25)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:04

Voor ons blijft nat scheren voor altijd verbonden met de klassieke Safety Razor. Eén van onze all-time favorieten is het Duitse Mühle. Mühle maakt al scheermessen sinds je opa zich nog niet eens kon scheren en is een reus op de scheermarkt. De Mühle double edge scheermesjes zijn van uitstekende kwaliteit en scheren perfect glad. Deze scheermesjes passen op elke DE-Safety Razor, maar wij gebruiken ze natuurlijk op een Mühle Safety Razor om dat klassieke nat scheren gevoel compleet te maken. Een pakje scheermesjes gaat ongeveer 60 scheerbeurten mee, genoeg voor 3 á 4 maanden scheren. Je mag ze om de prijs-kwaliteitsverhouding daarom niet laten liggen.

Beste scheermesjes voor de gevoelige huid 

Ga naar laagste prijs
manandshaving.nl (€6,15)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:04

Voor de gevoelige huid raden wij altijd het gebruik van een Double Edge Safety Razor aan. Eenmaal onder de knie, is dit de mildste manier van scheren. De TIMOR scheermesjes van Giesen & Forsthoff uit Solingen zijn hiervoor een goede partner voor je gesloten kam Safety Razor. De TIMOR scheermesjes zijn scherp maar hebben een milde afschuining richting het scherpst van het mes. Dit zorgt voor een vergevingsgezind scheermes dat je huid zoveel mogelijk met rust laat. Ze zijn daarom ook de beste scheermesjes voor de beginnende scheerder die net zijn nieuwe Safety Razor wil uitproberen.

Wat zijn de beste scheermesjes volgens de consumentenbond?

Volgens de consumentenbond is er geen beste scheermes. Althans, als we het voortdurend uitblijven van een review als zodanig mogen geloven. Dit is een kritiek die we eerder ook al geuit hebben over de consumentenbond, die graag vrouwenverzorgingsproducten vergelijkt maar de mannenverzorgingsproducten achterwege laat. Dat is jammer, maar ook wel te begrijpen. De consument is voor 80% vrouw en de consumentenbond heeft de hele markt als doelgroep. Om een goed advies te vinden over de beste scheermesjes kun je beter terecht bij een product-gerelateerde blog, zoals BaardTips.nl.

Hoe gebruik je een scheermes?

Bij nat scheren moet je het scheermes het meeste werk laten doen. Je zet zelf maar heel weinig druk. De beste scheermesjes zijn scherp genoeg en hebben uit zichzelf genoeg gewicht om het meeste baardhaar te scheren zonder dat je hoeft te drukken. Het is ook geen haastwerk. Ga zorgvuldig te werk en neem je tijd. Voor een extra zachte ervaring, breng je eerst een warme, vochtige handdoek aan op je stoppel en laat je deze twee minuten zitten. Je kunt je ook net na het douchen scheren. Vervolgens ga je zo te werk:

 • Maak je gezicht licht vochtig met lauwwarm water.
 • Breng het scheerschuim aan met ronde bewegingen zodat hij goed doordringt tot op de huid. Beter nog is dat je met een scheerkwast een romige scheerzeep of scheercrème aanbrengt op deze manier.
 • Begin op je wangen en bakkebaarden en scheer naar beneden. Houd je scheermes op een hoek van 35 graden om effectief maar mild te scheren. Met een cartridge scheermes staan de messen al op deze hoek. 
 • Met een Safety Razor kun je de hoek zelf aanpassen. Begin met kleine stukjes en oefen geen druk uit, voel aan wanneer het mes begint te scheren en je haartjes verwijdert. 
 • Voor een gladder resultaat trek je je huid strak met de vrije hand.
 • Na de bakkebaarden en wangen doe je de kaaklijn, kin en hals. Door je huid naar boven of naar beneden te spannen kun je alle plekjes scheren zonder over de ronding van de kin of kaak te hoeven gaan. Scheer hier met de haargroeirichting mee voor een milder resultaat.
 • Ook de snor en lippen kun je aanspannen, door bijvoorbeeld je onder- en bovenlip over je tanden te spannen. Op die manier voorkom je dat je over je kin of te dicht onder de neus hoeft te scheren.
 • Spoel je gezicht af met lauwwarm water. Om roodheid en zwellingen te voorkomen kun je een vochtige, koude handdoek (dezelfde als in het begin, maar nu met koud water) om je fris geschoren gezicht wikkelen en twee minuten laten zitten.
 • Na het droogdeppen van je gezicht, gebruik je een milde aftershave of een gezichtscrème voor mannen.

Conclusie over de beste scheermesjes

Er zijn veel verschillende scheermesjes verkrijgbaar. Daaruit de beste scheermesjes kiezen kan een hele opgave zijn. Sommige mannen zijn tevreden met een relatief goed scheermes van de Kruidvat, bijvoorbeeld een Gillette of een Wilkinson. Maar vaak zijn ze tevreden omdat ze niet weten dat er beter verkrijgbaar is. Beter, en goedkoper. Als je weet waar je terecht kunt en dat de wereld van het scheren veel groter is dan de reclamewereld je doet geloven, gaan je de ogen open staan.

De beste scheermesjes beperken zich niet tot de cartridge scheermessen (zoals Gillette en Wilkinson). Safety Razors zijn een grote maar helaas stille concurrent. Deze scheert beter, milder en goedkoper. Met één keer oefenen heb je de slag zo te pakken, en dan willen de meeste mannen nooit meer terug. Ook is het klassieke open scheermes terug van weggeweest, maar blijft hij toch een niche verzorgingsproduct voor de scheer-connaisseur. 

Al deze soorten scheermessen hebben hun eigen voordelen en nadelen waar het gaat om scheercomfort, prijs en ergonomie. Of je nou toch blijft bij het beste cartridge scheermes, of gaat voor de beste double edge scheermesjes voor je favoriete Safety Razor, je hebt nu meer opties dan je had toen je in de drogist voor het scheerschap stond. 

Veel gestelde vragen over de beste scheermesjes

Wat zijn de beste scheermesjes?

De Gillette Mach 3 zijn beste cartridge scheermesjes en voor veel mannen meer dan voldoende. Voor een mildere scheerbeurt zijn de Mühle en Feather Hi scheermesjes beter. Dit zijn double edge scheermesjes bedoeld voor een Safety Razor. Het scheren met een Safety Razor eenmaal onder de knie, geeft je het beste resultaat en is het beste voor de huid.

Wat zijn de beste scheermesjes voor mannen?

De Mühle double edge Safety Razor in combinatie met Feather Hi double edge scheermesjes zijn de beste scheermesjes voor mannen die nat willen scheren. Nat scheren met een Safety Razor is de klassieke manier waarop mannen hun gezicht glad houden en het kwalitatief hoogwaardige Mühle is voor die mannen de beste vriend. Double edge scheermesjes van Feather Hi zijn ook nog eens vele malen goedkoper dan de cartridge scheerkoppen van Gillette of Wilkinson.

Wat zijn de beste scheermesjes voor de gevoelige huid?

Als je een gevoelige huid hebt, kun je het beste met een Double Edge Safety Razor scheren. Met maar één scheermes dat over je huid schraapt, minimaliseer je het aantal keer dat je huid in contact komt met scherp staal. Ook kun je de hoek waaronder je scheert zelf aanpassen met een Safety Razor. De TIMOR double edge scheermesjes zijn het meest vergevingsgezind voor je huid en passen op elk DE-Safety Razor.

Hoe lang kan ik een scheermesje blijven gebruiken?

Dit is afhankelijk van de kwaliteit van een scheermesje, maar met de scheermesjes uit de lijst hierboven kun je gemakkelijk een maand scheren zonder dat ze bot raken.

Bestaan er ook scheerabonnementen?

Ja. Scheer abonnementen worden steeds meer geïntroduceerd. Bedrijven worden steeds innovatiever en de kwaliteit van deze scheer abonnementen gaat omhoog. Zijn jouw messen vaak op? Met een van de 10 beste scheer abonnementen zit jij nooit meer zonder scheermesjes.

10 tips en alle tools om je baard te trimmen

Gepubliceerd op: 21 juni 2022
|
Door: Baardtips.nl
|
Baard

Met een nette, korte baard of stoppelbaard, is je baard trimmen erg belangrijk. Zonder je baard te trimmen krijg je uitschieters en ongelijke baardgroei. Het resultaat is dan een slordig baardje dat getuigt van een onverzorgd uiterlijk en matige persoonlijke verzorging. Door je baard te trimmen krijg je het tegenovergestelde effect. Een verzorgde, korte baard of stoppel die mooi in model zit ziet er juist gelikt uit en straalt zowel kracht, speelsheid en discipline uit. Alles wat een man tracht uit te stralen kan worden versterkt met een baard. Maar daarvoor moet je regelmatig je baard trimmen. Met onze 10 tips en tools kun jij je baard trimmen zoals jij hem wilt.

Wat als je geen volle baard hebt?

Niet alle mannen hebben een volle baardgroei en de ene baarddrager doet er wat langer over dan de andere om een volle baard te krijgen. Dit heeft verschillende oorzaken. Zo spelen haarkleur, dichtheid van je haarzakjes en de dikte van de baardhaartjes belangrijke rollen. Anders dan wel eens gedacht wordt, speel etniciteit (je afkomst) vrijwel geen rol bij baardgroei. Wel is het zo dat donker haar eerder opvalt dan blond haar, en donker haar op een lichtere huidskleur valt natuurlijk het snelste op. Maar lege plekken vallen dan weer eerder op in een donkere baard dan in een blonde baard.

Ook wanneer je (nog) geen volle baard hebt, is het belangrijk dat je je baard trimt. De dode puntjes en lange haartjes worden eraf getrimd en er blijft een verzorgde, gezonde baard over. Wel kun je de plekken van je gezicht waar je minder baardhaar hebt iets korter trimmen. Dit zal misschien lastig zijn in het begin, maar op den duur weet je hoe je jouw baard het beste kunt trimmen. 

Kortom, of je nu een volle of minder volle baard hebt, regelmatig je baard trimmen is even belangrijk.

Hoe moet je een baard trimmen?

De eerste stap om je baard te trimmen is helemaal niks doen. Hij heeft tijd nodig om aan te dikken en voor alle haarzakjes om te activeren. Pas als hij minimaal voorbij een stoppel is begin je met je baard te trimmen. Begin dus pas als de kortste en traagst groeiende haartjes voorbij de lengte zijn die je wilt hebben. Begin je eerder je baard te trimmen, wanneer bijvoorbeeld alleen de langste haartjes de gewenste lengte hebben, dan hou je er een dunne baard aan over. Eraf trimmen kan wel maar erbij op trimmen is natuurlijk niet mogelijk. Net als met steenhouwen, heb je eerst materiaal (in dit geval baardhaar) nodig om er een mooie vorm uit te halen. Daarna is het belangrijk om na te gaan denken over de baardstijl die je wilt en wat je daarvoor wilt gaan gebruiken, de tools.

Baard trimmen met tondeuse

Je kunt je baard trimmen met een normale tondeuse. Dit is vooral voor stoppelbaarden al een goede oplossing. Maar een baard trimmen met een tondeuse heeft een paar nadelen. Zo is een tondeuse bedoeld voor het heel kort trimmen van hoofdhaar. Voor een korte of langere baard is dit net wat onhandiger. Ook is baardhaar een stuk stugger en harder dan normaal hoofdhaar en zijn de messen van de meeste tondeuses hiervoor niet hard en scherp genoeg. Er zijn tondeuses die juist wel geschikt zijn voor het baard trimmen, deze zijn dan uitgerust met messen van gehard staal, een sterkere motor en hebben opzetstukken om de juiste lengte aan te houden.

Draadloos ±240 minuten te gebruiken!

Ga naar laagste prijs
bol.com (€89,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:21

Draadloos ±180 minuten te gebruiken!

Ga naar laagste prijs
bol.com (€99,00)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:09

Stoppelbaard trimmen

Een stoppelbaard trimmen is de eenvoudigste manier om je baard te onderhouden. Je kunt meestal volstaan met een simpele tondeuse of baardtrimmer en je hoeft je niet al te veel zorgen te maken over styling en modellering. Een stoppelbaard is een mooie manier om sterke gezichtstrekken te versterken, of zwakkere juist te verhullen. Deze klassieker straalt jeugdigheid (maar dan juist van het jongvolwassen soort) en nonchalance uit.

Korte baard trimmen

De mooiste korte baarden werken als een omlijsting van je gezicht. Een gelijkmatig getrimde baard geeft hierbij het mooiste resultaat, met langere accenten rondom of onder de kin om de vorm van de kin te accentueren of te versterken. Ook kun je de baard rondom je kaak of de hoek van de kaak net een millimeter of twee langer laten om een sterkere kaaklijn te krijgen. Een korte baard trimmen begint met het grove werk, en van daar ga je stap voor stap richting de details totdat je tevreden bent.

 • Zet de trimmer op de langste stand die je wilt hebben. Trim je baard in zijn geheel gelijkmatig tot deze maximumlengte. 
 • Als je een gedeelte langer wilt houden, bijvoorbeeld op je kin, dan is de volgende stap de “een na langste stand” die je wilt hebben, waarmee je de rest van je baard gelijkmatig maakt.
 • Breng de wang en halslijnen aan. Als je een strak contrast wilt, kun je direct gaan voor de kortste stand en leg je nette lijnen aan. Wil je een iets gelijkmatiger afloop, dan trim je eerst een halve centimeter tot een centimeter over de lijn op de helft van de maximale lengte. Vervolgens werk je de lijnen weg op een kwart van de maximale lengte.
 • Voor je snor moet je kiezen uit een gelijkmatig aangezicht of hem juist dikker te laten. Een paar millimeter meer is vaak al genoeg. Je kunt je snor juist ook korter maken of helemaal weg trimmen. Op die manier ligt de focus veel meer op de vorm van je gezicht.

Lange baard trimmen

Een lange baard trimmen is net wat ingewikkelder dan een korte baard trimmen. Er zijn geen opzetstukken die lang genoeg zijn voor een lange baard. Je zult de tondeuse of baardtrimmer dus uit de losse pols moeten gebruiken. We raden voor de langere stukken daarom het gebruik van een baardschaar aan. Voor de randen, zoals onder de baard op de hals, de wangen en de snor kun je wel weer trimmen. Zo blijft ook de lange baard mooi in model en wordt het geen rommeltje op je gezicht.

Bakkebaarden trimmen

Je bakkebaarden trim je het snelst tegen de haargroeirichting in. Pas op dat je niet te veel van je hoofdhaar meeneemt. Het mooiste effect krijg je als je bakkebaarden net wat dikker zijn dan het haar aan de zijkant van je hoofd en dat de bakkebaarden daar, met fading, in overlopen. Je hebt bij bakkebaarden twee mogelijkheden:

 • Kort, net zo kort of net iets langer dan het hoofdhaar aan de zijkanten.
 • Juist iets dikker om je gezicht een vierkanter uiterlijk te geven.

Ducktail baard trimmen

Een van de meest mannelijke en moderne baarden is de ducktail baard. Deze baard bestaat uit gelijkmatig getrimde bakkebaarden en kaaklijn en dan een langere partij onder de kin die gelijkmatig afloopt tot een ronde punt. Variaties zijn er door je bakkebaarden en wangen glad te trimmen (een langer sikje dus) of juist met dikkere en langere bakkebaarden om een scherpe hoek te maken met de punt van de baard en je kaakhoeken. We raden je aan om deze baard door een barbier aan te laten leggen en hem dan zelf te onderhouden. Wil je toch zelf je ducktail baard trimmen, ga dan als volgt te werk:

 • Begin op dezelfde manier als hoe je een korte baard trimt. Laat hierbij de kin en hals ongemoeid, dat komt later.
 • Bepaal waar je de punt van de baard wilt hebben en hoe rond je hem wilt. 
 • Op de kortste stand en met neerwaartse slagen vorm je de baard vanuit de losse pols. Ga hiermee voorzichtig te werk en haal niet te veel haar tegelijkertijd weg. 
 • Wissel regelmatig af van kant, zo blijft de baard mooier symmetrisch.

Ringbaard trimmen

Een ringbaard is een gelijkmatig getrimde baard met optioneel een dikkere of langere partij op de kin. De rest van het gezicht is een stoppel of zelfs helemaal glad. Je kunt een ringbaard gemakkelijk trimmen door eerst je hele gezicht op de gewenste lengte te brengen. Doe de kin pas als laatste of laat hem juist lekker lang. Kort dan de baard stapsgewijs op de wangen tot de lengte die je wilt en werk ook stapsgewijs dichter tot de rand van de ringbaard die je wilt hebben. Als je tevreden bent met de vorm van de ringbaard kun je de rest van je gezicht kort trimmen of scheren.

Sikje trimmen 

Een sik is in principe een ringbaard, minus de snor. Je houdt dus alleen een haarpartij op de kin en onderlip over. Ook kun je de onderlip weglaten en je hebt nog steeds een sik. De sik valt meteen op, dus is het belangrijk dat hij erg strak gelijnd is en mooi symmetrisch op de kin staat. Je moet deze ook dagelijks met de baardschaar bijhouden en al het andere baardhaar wegscheren. En sik trimmen doe je als volgt:

 • Trim je baard behalve de kin en onderlip kort af, bijvoorbeeld op 2 millimeter. De kin en onderlip trim je zo lang als je hem wilt hebben, doorgaans 4 of 6 millimeter.
 • Op de laagste stand definieer je de vorm van je sik. Dit kan een simpel ovaal baardje zijn op je kin, of een halvemaan vorm. Kijk constant in de spiegel en houdt een platte kam in het midden van je gezicht, vergelijk de linker met de rechterhelft. Werk bij totdat de sik symmetrisch is.
 • Het fijnere werk, zoals het bijknippen van individuele haartjes doe je met een baardschaar of zelfs een snorrenschaar.

Baard trimmen tools

Als je weet welke baard je wilt, moet je alleen nog de juiste tools hebben. Een baardtrimmer of een tondeuse is de eerste stap. Maar met alleen een trimmer krijg je alleen het grovere werk gedaan. Voor de details en het bijhouden heb je andere attributen die daarvoor veel beter geschikt zijn. We nemen een lijst met essentiële tools voor het baard trimmen met je door.

Baardtrimmer of tondeuse

Een baardtrimmer is een soort tondeuse die speciaal bedoeld is voor het gezicht en voor baardhaar. De normale tondeuse heeft meestal een bloot mes dat bedoeld is om hoofdhaar heel kort te trimmen. Als er al lengtestanden op zitten, dan gaan deze meestal niet verder dan een paar millimeter. De beste tondeuses komen met opzetkammen en zijn hard en scherp genoeg om ook de baard te trimmen.

Baardtrimmers hebben een opzetkam waarmee je de lengte beter af kunt stellen voor de stoppel of de korte baard. Ook zijn de messen van de beste baardtrimmers harder en scherper. Dat is nodig omdat baardhaar een stuk harder en dikker is dan hoofdhaar. Met een goedkope tondeuse zouden de messen snel bot raken, wat leidt tot trekken en irritaties. 

Draadloos ±240 minuten te gebruiken!

Ga naar laagste prijs
bol.com (€89,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:21

Draadloos ±180 minuten te gebruiken!

Ga naar laagste prijs
bol.com (€99,00)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:09

Baardkam

Een baardkam is een antistatische, relatief harde kam waarmee je je baard in model brengt. Je kunt met een baardkam van hout of bot heel precies elk gedeelte van je baard kammen en stylen. Ook het gebruik van baardwax gaat goed samen met een baardkam. De dikkere tanden van de baardkam laten baardhaar er beter door en baardwax zal minder geneigd zijn zich op te hopen in de baardkam dan met een normale kam. 

Baardborstel

De baardborstel is een essentieel onderdeel van de verzorging van een korte baard of langer. Met een goede, grove baardborstel ontwar je je baardhaar en zorg je ervoor dat alle baardharen de juiste kant op staan. Ook verwijder je onzuiverheden en huidschilfers uit de baard. Dit is vooral belangrijk bij een lange baard, maar ook een korte baard moet dagelijks geborsteld worden zodat de huid gezond blijft en de baard schoon.

Baardschaar

Een baardschaar is perfect om het fijnere werk te verrichten op je baard. Je kunt er redelijk snel grote delen van je baard mee verwijderen, maar ook heel precies enkele baardhaartjes tot op de huid afknippen. De baardschaar zal je beste vriend worden bij het dagelijks of twee-dagelijks onderhoud aan je baard. Bij hele fijne baarden, zoals een sikje of een korte ducktail, zul je uiteindelijk over moeten gaan op het dagelijks gebruik van een baardschaar.

Scheermes

Voor het compleet verwijderen van baardhaar dat je niet wilt hebben zul je je moeten scheren. Vooral bij baarden zoals de ducktail, de ringbaard en het sikje zul je andere delen van je gezicht misschien geheel willen ontdoen van baardhaar. Ook bij een vollere baard soort zul je misschien het haar langs de randen willen verwijderen voor een scherp contrast. Hiervoor heb je een goed scheermes nodig. Zorg er dan ook direct voor dat je goede scheerzeep in huis haalt. Het klinkt misschien vreemd, maar met een baard heb je een beter scheermes nodig dan zonder baard. Dit komt omdat het haar dat jij verwijderd, waarschijnlijk sterker en langer is dan dat van degene die zich elke dag scheert.

Baardshampoo

Elke baard moet worden schoongehouden. Gebruik je daarvoor een normale shampoo, dan zul je snel merken dat je huid uitdroogt. Gewone shampoo is te agressief voor de gezichtshuid. De baard zelf zal ook vocht opnemen uit de huid, dus is het belangrijk dat je een baardshampoo gebruikt. Deze is milder, droogt de huid niet uit en schuimt bovendien beter in baardhaar dan gewone shampoo.

Baardolie

Baardhaar produceert uit zichzelf geen vocht maar neemt deze op in de vorm van olie uit de huid. Hoe langer je baard, hoe sneller hij je huid uitdroogt. De gevolgen zijn vaak een jeukerige baard, roodheid en natuurlijk schilfers. Door je baard dagelijks te voeden met een paar druppels baardolie, houd je je huid gezond en schilfervrij.

Overige verzorgingsproducten 

Niet alleen je baard, ook de huid onder en rondom je baard zijn een goede verzorging nodig. Reinig je gezicht daarom dagelijks met een goede gezichtsreiniger die geschikt is voor de mannenhuid. Breng daarna een gezichtscrème aan die je huid voedt en beschermt. Voor de meeste mannen is deze combinatie van dagelijks wassen en insmeren voldoende om er een gezonde en verzorgde uitstraling op na te houden. Heb je nog steeds last van schilfers, dan kan een wekelijkse gezichtsscrub, ook onder de baard, helpen.

10 baard trimmen tips om je te helpen

Je baard trimmen is een moment voor jezelf, waar je werkt aan je aangezicht en daarom is het belangrijk dat je weet wat je doet. Volg deze 10 tips bij het baard trimmen om binnen de lijnen te blijven, of juist om er bewust overheen te stappen.

#1 Je baard trimmen op een vochtige huid

Trim op een vochtige maar afgedroogde huid. We raden je aan om je baard te trimmen meteen na het douchen, als je helemaal afgedroogd bent. De poriën staan dan nog open en de baardharen zijn zachter door het opgezogen water. Zorg er wel voor dat je je baard zo goed mogelijk afdroogt met de handdoek, want een natte baard gedraagt zich anders dan een droge baard. In plaats van te douchen, kun je ook een vochtige, warme handdoek twee minuten om je baard wikkelen.

#2 Heb geduld en vergeet waar je scheermes ligt

Een goede volle baard laten staan duurt toch al snel een maand of twee. Je zult geduld moeten hebben wil je mooie resultaten zien. Laat de tondeuse daarom even staan en vergeet al helemaal waar je je scheermes hebt neergelegd. Pas als je baard vol genoeg is zodat je hem kunt reduceren (trimmen) kun je beginnen met de tondeuse of baardtrimmer. Laat in het begin ook dan het scheermes nog een maandje liggen.

#3 Borstel en kam je baardhaar dagelijks

Voordat je met de tondeuse of baardtrimmer aan de slag gaat, is het belangrijk dat je je baardhaar elke dag borstelt en kamt. Hierdoor voorkom je niet alleen klitten, je baardhaar groeit dan ook meteen in de juiste richting. Dit wordt lastiger als je het niet vanaf het begin bijhoudt. 

Het is belangrijk dat je beschikt over een goede baardkam, want bijvoorbeeld plastic kammen zorgen ervoor dat de haren statisch raken tijdens het kammen. Statisch geladen haartjes worden juist weer aangetrokken tot de baardkam, en dan is al je werk voor niets geweest. Daarom adviseren we je om een houten of rvs-baardkam te gebruiken.

#4 Beter te lang dan te kort

Veel baarddragers hebben hun baard wel eens op een te lage stand getrimd, waarbij je achteraf je baard toch iets te kort vindt. Daarom is het belangrijk (zeker de eerste paar keer) om de trimmer op een hogere stand te gebruiken. Hierdoor kun je beter zien hoeveel er daadwerkelijk van je baard overblijft. Voor de zijkanten van het gezicht (wangen en kaak) gebruik je doorgaans een wat kortere stand. Let er wel op dat de standen van trimmers per fabrikant kunnen verschillen. Zo kan er verschil zitten tussen stand 2 van een Revah’s tondeuse en een baardtrimmer van Philips. 

#5 Definieer je halslijn met twee vingers

Een ander veel voorkomend probleem bij beginnende baarddragers is dat zij niet de juiste halslijn aanhouden. Een tip voor het aanhouden van de perfecte halslijn is door één of twee vingers horizontaal op je hals je plaatsen, iets boven de adamsappel. Daarna trim je in een verticale lijn de haartjes onder je vingers weg. Doe dit eerst aan de ene kant en vervolgens aan de andere kant. In het midden beginnen en richting de kaaklijn toewerken, werkt het beste. 

#6 Kam en knip ook de snor

De snor en het gebied om je mond mag je ook niet vergeten. Een mooie baard wordt al snel geruïneerd door een onverzorgde of niet passende snor. De snor kan maar moeilijk worden bereikt met een baardtrimmer. Het gebruik van een baardschaar of snorrenschaar is daarom aan te raden.

#7 Bekijk je baard vanuit meerdere hoeken en vind wilde haren

Nadat je je baard met een tondeuse of baardtrimmer hebt bijgewerkt, blijven er altijd nog wilde haartjes over. Kam je baard opnieuw in de juiste richting voordat je deze wilde haartjes bijknipt. Je spoort ze op door je baard vanuit verschillende hoeken in de spiegel te bekijken. Let dan vooral op de oppervlakte van je baard en waar mogelijk haartjes uit kunnen steken. Het gebruik van een scheerspiegel maakt dit proces een stuk makkelijker.

#8 Gebruik na het trimmen meteen een verzachtende baardolie

Net als na het scheren, heeft je huid na het trimmen ook extra verzorging nodig. Je huid is dan gevoeliger en door het aanbrengen van voedende baardolie, zorg je dat je huid de trimbeurt goed kan verwerken. De baardolie zorgt ervoor dat de huid onder je baard niet uitdroogt en daarom adviseren we je om ook op andere dagen baardolie op de baard aan te brengen.

#9 Ga zwelling tegen met een koude handdoek

Als je wel eens last hebt van roodheid na het scheren of trimmen van je baard, dan helpt een koude, vochtige handdoek. De barbier doet dit ook en het is een koud kunstje, geen reden dus om dit niet te doen. Maak de handdoek goed nat met koud kraanwater en wring hem daarna goed uit. Wikkel hem om je gezicht en druk hem aan op de getrimde plekken. Laat hem dan twee minuten ongemoeid rusten. Daarna dep je je huid en baard droog en breng je je baardolie en gezichtscrème aan. 

#10 Een baard contouren doe je met een baard shaper

De rechte lijn onder de hals hebben we al uitgelegd, maar de lichte ronding naar boven langs de nek en wang zijn vaak lastige plekken om mooi netjes af te krijgen. Je baard contouren op deze plekken kun je doen met een baard shaper. Dit is een vreemd gevormd kammetje met een lange nek en een brede kam. Je plaatst de curve van de nek langs de halslijn en trimt vervolgens de baardhaartjes die door het kammetje steken weg. Dit maakt het contouren van je baard net wat makkelijk dan vanuit de losse pols.

Baard laten trimmen door een barbier?

Het is eigenlijk niet zo vreemd om je baard door een barbier te laten trimmen. De meeste mensen knippen hun eigen hoofdhaar ook niet maar gaan naar de kapper. Je moet het wel in de vingers hebben en er is een opleiding voor, voordat je met enig zelfvertrouwen iemands haar korter maakt. Vroeger was een regelmatige gang naar de barbier heel normaal. Nu dat het tijdperk van de geschoren kin een beetje ten einde komt, komen steeds meer mannen erachter dat je baard laten stylen door een professional nog helemaal niet zo’n gek idee is. Het onderhoud aan de eenmaal door de barbier in vorm gebrachte baard kun je dan zelf doen.

Conclusies baard trimmen en stylen

De baard wordt steeds populairder en is een alom geaccepteerde haardracht voor de moderne, zelfbewuste man. Maar er zitten wel grenzen aan die baard, zowel voor het eigen zelfbeeld als de Zeitgeist van de samenleving. Je moet dus je baard trimmen. Welk model je ook wilt hebben, lang, kort of stoppel, je baard trimmen is een must. Met de juiste tools en simpele technieken kun ook jij je baard trimmen en in model houden. Voor de meer geavanceerdere styling kun je altijd nog terecht bij de barbier, die in recente jaren bezig is met een opmars.

Belangrijk bij elke baard, voor en na het trimmen, is het onderhoud aan huid en haar. Verzorg je baardhaar en je gezichtshuid goed. Je baard zal je dankbaar zijn.

Veel gestelde vragen over baard trimmen

Hoe kun je een baard trimmen met een tondeuse?

Je baard trimmen met een tondeuse doe je uit de losse pols. Als je een stoppelbaard trimt, dan is het vrij eenvoudig. Stel de tondeuse in op de gewenste lengtestand en trim je baard gelijkmatig kort tot een stoppel. Voor de langere baard zul je je tondeuse zelf op de juiste hoogte moeten houden. Het gebruik van een baardtrimmer is daarom voor een korte baard vaak een grote uitkomst. Ook kan een baardschaar het fijnere werk met grotere precisie verrichten.

Hoe vaak moet je een baard trimmen?

Dit is een persoonlijke voorkeur. Als je een stoppel van een bepaalde lengte wilt houden, dan kun je je baard elke drie tot vier dagen trimmen. Voor een korte baard stijl is vaak één keer in de week al genoeg. Als je je baard goed bijhoudt met een baardschaar, dan zou je het zelfs met nog minder trimmen kunnen redden

Waarom je baard trimmen?

Als je je baard niet tijdig trimt, wordt hij warrig en krijgt hij een slordig aangezicht. Een baard gaat meestal maar één van twee kanten op: of hij laat je er mannelijk en verzorgd uitzien, of juist helemaal niet. Regelmatig je baard trimmen is belangrijk om dat verzorgde uiterlijk te behouden.

Wanneer moet je je baard trimmen?

Je moet je baard trimmen wanneer jij vindt dat hij er te slordig uitziet. Als dit je eerste keer is, wacht dan in elk geval een maand, het liefst twee, voordat je begint met trimmen. Op die manier krijgen ook de langzamere haartjes de kans om lang genoeg te worden.

Op welke lengte kan ik mijn baard trimmen?

Je kunt je baard al trimmen op een paar millimeter. Een stoppelbaard trimmen is gemakkelijk en snel en scheelt je ook in scheerkosten. Vanaf daar zijn je voeten the limit, je wilt niet over je baard struikelen natuurlijk.

In welke richting moet ik mijn baard trimmen?

Trim tegen de haargroeirichting in. Zo grijpen de messen je baardhaartjes het beste en werk je het snelst. Vooral op de hals kan de baard vaak van richting veranderen. Door regelmatig je baard te borstelen en te kammen houd je alle haartjes in het gareel en wordt het makkelijker om ze te trimmen.

De 10 beste baardtrimmers van 2022 getest

Gepubliceerd op: 8 juni 2022
|
Door: Baardtips.nl
|
Baard producten

De beste baardtrimmer of alleen al een goede baardtrimmer vinden is niet gemakkelijk. Er zijn heel wat goedkope baardtrimmers op de markt van lage kwaliteit en die niet netjes trimmen. Vaak gaan ze ook niet lang mee en dan is goedkoop meestal duurkoop. Voordat je het opgeeft en je baard gaat trimmen met een tondeuse, willen we je toch proberen te overtuigen om een goede baardtrimmer te kopen. Want ze zijn er wel, als je weet wat de juiste merken zijn en waar je terecht kunt. Daar kunnen wij je mee helpen, want ook onze baarden waren blij met een goede baardtrimmer. We hebben daarom na grondige tests een lijst met de beste baardtrimmers van 2022 samengesteld. 

Draadloos ±240 minuten te gebruiken!

Ga naar laagste prijs
bol.com (€89,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:21

Ga naar laagste prijs
bol.com (€144,05)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:08

Ga naar laagste prijs
bol.com (€57,99)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:33

Ga naar laagste prijs
conrad.nl (€47,99)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:32

Ga naar laagste prijs
bol.com (€52,99)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:32

Ga naar laagste prijs
bol.com (€57,50)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:32Ga naar laagste prijs
bol.com (€137,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:06

Wat is een baardtrimmer

Een baardtrimmer is een tondeuse speciaal aangepast voor baardgroei en baardhaard. Baardhaar is veel stugger, dikker en harder dan normaal hoofdhaar. De messen van een baardtrimmer zijn daarom harder en vaak heeft een baardtrimmer een sterkere motor dan een normale tondeuse. Ook zijn de lengtestanden van de (opzet)kammen soms anders, met minder focus op hele korte lengtes voor fading en meer voor het netjes in model brengen van de korte tot middelkorte baard. Je kunt met een goede baardtrimmer heel erg snel, netjes en gemakkelijk je baard bijhouden. Het grove werk wordt dan mechanisch gedaan en dit scheelt een boel werk met de baardschaar.

Het verschil tussen een baardtrimmer en een tondeuse

De twee grootste verschillen tussen een goede baardtrimmer en een tondeuse zijn de tanden en de motor. Deze moeten voor baardtrimmers veel harder en sterker zijn dan voor een normale tondeuse. Dit zie je er aan de buitenkant niet snel van af. Een beter zichtbaar verschil zijn de (opzet)kammen. Een tondeuse concentreert veel meer op het heel erg kort trimmen en op fading en heeft vaak helemaal geen opzetkammen. De beste baardtrimmers hebben een geïntegreerde kam of een opzetkam.

Waar let je op bij het kopen van de beste baardtrimmer?

We hebben bij het testen en selecteren van de beste baardtrimmer gelet op 11 factoren. Het was niet gemakkelijk om deze allemaal concreet uitgedrukt te krijgen. Dit komt vooral omdat verschillende mannen verschillende verlangens hebben voor hun baard. We noemen eerst 6 essentiële factoren, deze beslissen het soort baardtrimmer dat je nodigt hebt en stellen een budget vast. De laatste 5 zijn eerder luxe keuzes die je erbij kunt nemen.

1. Kwaliteit

Je wilt een kwaliteitsproduct en je wilt waar voor je geld. Er zitten enorme verschillen in kwaliteit, zelfs tussen de beste baardtrimmers. Tussen goede baardtrimmers en trimmers van wegwerpkwaliteit, zit ook een wereld van verschil. Kwaliteit betekent hier een degelijke ombouw, een sterke en betrouwbare motor en sterke, harde messen die goed hun werk doen en niet bot worden.

2. Prijs

Meestal maar niet altijd gepaard met kwaliteit, gaat prijs. Het komt niet heel vaak voor, maar de duurste baardtrimmers zijn niet altijd de beste baardtrimmers. Toch kun je over het algemeen wel zeggen dat een goede baardtrimmer niet de goedkoopste is. Belangrijk hierbij is vooral prijs-kwaliteitsverhouding waarbij de beste baardtrimmer net iets meer waar geeft voor het geld.

3. Vaste scheerkop

De beste baardtrimmers hebben, net zoals tondeuses, een vaste scheerkop. Dit helpt om je baard met kracht te kunnen trimmen en in model te brengen. Beweegbare scheerkoppen zijn bedoeld om op de huid te plaatsen en om het haar zeer kort en uniform met het gezicht te trimmen. Dit is voor het in model houden van een baard juist niet de bedoeling.

4. Opzetkammen en lengte van je baard

Hoe lang wil je je baard houden? De opzetkammen of de instelling van de messen op je baardtrimmer moeten hierin natuurlijk wel kunnen voorzien. Kijk hier daarom zeer nauwkeurig naar, voordat je een eigenlijk hele goede baardtrimmer koopt maar waar jij niks aan hebt.

5. Droog of vochtig trimmen

Als je je baard vochtig wilt trimmen, dan moet je keus in baardtrimmer dit ook kunnen. De mogelijkheid tot vochtig trimmen staat meestal heel nadrukkelijk aangegeven op de verpakking of bij de beschrijving van de baardtrimmer. Staat dit er niet tussen, dan mag je ervan uit gaan dat hij alleen geschikt is voor droog trimmen. Probeer het dan ook niet!

6. Onderhoudsgemak

Je wilt je baardtrimmer kunnen schoonmaken. De beste baardtrimmers zijn goed voor zowel haar als huid. Een smerige baardtrimmer kan je huid juist irriteren of doen ontsteken. Een gemakkelijk te onderhouden baardtrimmer is daarom belangrijk.

7. Waterdicht

Een waterdichte baardtrimmer gaat een stapje verder dan vochtig trimmen. Je kunt veel waterdichte baardtrimmers meenemen onder de douche of afspoelen onder de kraan. Trimmen onder de douche is meestal voor het erg kort houden van baard-, hoofd- en lichaamshaar. Het is daarom ook handig dat je waterdichte baardtrimmer ook erg kort kan trimmen, zonder opzetkam.

8. Met draad of draadloos

Een draadloze baardtrimmer is natuurlijk handiger, vooral als je hem ook mee onder de douche neemt. Hij moet dan wel over genoeg accucapaciteit beschikken en het liefste ook als je hem een keer vergeet op de oplader te zetten. De beste baardtrimmers met draad zijn doorgaans een stuk sterker, met een sterkere motor die een accu te snel zou leegtrekken.

9. Hulpstukken of opzetstukken

Extra hulpstukken of opzetstukken, buiten de opzetkammen om, kunnen een rol spelen in je keuze. Het meest populaire en gewoonweg behulpzame opzetstuk is een oor- en neustrimmer. Zo houd je het haar waar je het wel wilt netjes in model en waar je het liever kwijt dan rijk bent mooi in toom.

10 Opzuigsysteem

Een opzuigsysteem zuigt (bijna) alle losgekomen haartjes op in een reservoir. Je kunt deze dan na het trimmen gemakkelijk legen. Veel scheerapparaten hebben dit ook. Bedenk wel dat baardtrimmers vaak langere stukken haar verwijderen en dit reservoir dus sneller vol raakt. Ze zijn minder geschikt voor het verwijderen van grote baardplukken. Voor het regelmatig bijhouden voorkomen ze wel een hoop rotzooi in de wasbak.

11. Extra Functies

De moderne techniek brengt moderne snufjes met zich mee, ook in de beste baardtrimmers. Led-displays en smart-technologie maken het leven een stuk makkelijker. Ook een goede baardtrimmer kan beschikken over deze extra functies. We plaatsen deze als laatste omdat ze geen inbreuk mogen doen op de kernfuncties van onze beste baardtrimmers. De beste baardtrimmers doen eerst hun werk goed en leveren een goede kwaliteit. Als daarbovenop nog moderne extra functies komen, dan des te beter.

De beste 10 baardtrimmers 

Een goede baardtrimmer kiezen was al een hele opgave. De beste baardtrimmer kopen leek daarom onmogelijk. Maar met onze set eisen konden we toch een selectie maken en aan de hand daarvan kun jij de beste baardtrimmer voor jouw baard uitkiezen. Voordat we beginnen een kleine aanmerking van ons. Vaak plaatsen review platforms het feit dat een baardtrimmer niet helemaal glad trimt bij de minpunten van een product. Dit lijkt ons absurd, aangezien een baardtrimmer juist niet bedoeld is om glad te trimmen. Wil je een gladgeschoren gezicht, dan raden wij je aan om te kijken naar een Safety Razor.

#1 Revahs Professionele Tondeuse

Draadloos ±240 minuten te gebruiken!

Ga naar laagste prijs
bol.com (€89,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:21

Draadloos ±180 minuten te gebruiken!

Ga naar laagste prijs
bol.com (€99,00)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:09

De Revahs Professionele Tondeuse is een bekende bij ons. Hij staat ook op de nummer één lijst met beste tondeuses. Dankzij zijn veelzijdigheid door de opzetkammen en zijn professionele kwaliteit is hij ook de beste baardtrimmer. De erg sterke motor ploegt gretig door zelfs het dikste baardhaar en ligt daarbij comfortabel in de hand. Zijn nostalgische uitstraling gaat gepaard met een modern lcd-display. De messen zijn uiteraard zelfslijpend en gemaakt van gehard staal.

De meegeleverde opzetkammen gaan van een bijna glad geschoren 0,1 millimeter tot een korte baard van 12 millimeter. Maar ook een precisietrimmer is aanwezig zodat je over kunt gaan tot het aanleggen van lijnen of zelfs fading. Alle knoppen en hendels zijn gemakkelijk geplaatst zodat zowel de professional als de thuisgebruiker gemakkelijk uit de voeten kan met de Revah’s Professionele Tondeuse. De accu gaat een zeer royale 240 minuten mee en hij is ook aangesnoerd inzetbaar. Voor de bebaarde man die zijn gezichtshaar graag snel maar ook heel precies op orde wil hebben is de Revah’s de beste baardtrimmer.

Voordelen

 • Multifunctioneel als beste baardtrimmer en beste tondeuse
 • Hoogste prijs-kwaliteitsverhouding
 • Krachtige motor en messen
 • 240 minuten accuduur!

#2 Wahl Cordless Detailer “T-Blade”

Ga naar laagste prijs
bol.com (€144,05)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:08

Een krachtige baardtrimmer die net zoals de Revahs eveneens geliefd is bij professionals, staat deze Wahl ook bekend als de “T-Blade”. Trimmers van het T-Blade design staan op een voet en hebben een open mes. Hierdoor krijg je goed zicht op wat je aan het doen bent. Dit maakt stylen, faden en lijnen leggen gemakkelijk en snel. Dat het snel gaat komt ook door de krachtige 6800 RPM motor die de vlijmscherpe messen voortbeweegt. Trimmen van de meest woeste baarden is daardoor een koud kunstje voor de Wahl Cordless Detailer. Met een minimuminstelling van 0,4 millimeter kun je heel kort op de huid trimmen en met de opzetstukken kun je een baard tot maar liefst 45 millimeter bijhouden. 

De accu gaat 100 minuten mee en is binnen 60 minuten weer helemaal opgeladen. Werken met deze T-Blade baardtrimmer is erg snel, maar hij snijdt ook erg agressief. Hij is daarom minder geschikt voor de plooibare huid dat zich mogelijk tussen de messen ophoopt; zoals de huid van ouderen en kinderen.

Voordelen

 • Multifunctioneel als goede baardtrimmer en goede tondeuse
 • Zeer hoge kwaliteit
 • Krachtige motor en messen

#3 Philips 5000 serie BT5515/15

Ga naar laagste prijs
bol.com (€57,99)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:33

De 5000 serie is het werkpaard van Philips en deze BT5515/15 is daar geen uitzondering op. De Philips 5000 trimt snel en comfortabel dankzij zijn sterke, zelfslijpende en dubbel geslepen messen. Dit maakt de Philips 5000 een goede baardtrimmer voor het trimmen van baardhaar. Met een instelwieltje heb je de keuze uit maar liefst 40 verschillende lengtestanden tussen 0,4 tot 20 millimeter. Je kunt dus gaan voor de stoppel of de korte baard precies bijwerken zoals jij hem wil. De meegeleverde precisietrimmer maakt het werk af en het gebruik van de baardschaar bijna overbodig. Verder beschikt de Philips 5000 baardtrimmer over een accu die 90 minuten meegaat als hij volledig is opgeladen. Voor de meeste mannen zijn dit 3 trimbeurten of meer. Hij laadt in 60 minuten volledig weer op en na gebruik kun je hem onder de kraan afspoelen.

Voordelen

 • De beste baardtrimmer voor een klein budget
 • 90 minuten accuduur
 • Af te spoelen onder de kraan

#4 Philips 5000 serie BT5200/16

De tweede entree van Philips in onze lijst beste baardtrimmers is nog een 5000 serie, de BT5200/16. De Philips BT5200/16 is in alle opzichten het kleinere broertje van de BT5515/15. Het is een goede baardtrimmer met dezelfde hoogwaardige, dubbel geslepen en zelfslijpende messen voor een snel en irritatie-vrij resultaat. Je hebt hiermee dus die vertrouwde Philips kwaliteit gewoon in huis. Hij beschikt over 17 lengtestanden tussen 0,4 en 10 millimeter waardoor de stoppelbaard of korte baard kan worden onderhouden. De accu gaat 60 minuten mee en laadt binnen die tijd ook weer op. Na het trimmen was je de Philips BT5200/16 gemakkelijk af onder de kraan.

Voordelen

 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • Af te spoelen onder de kraan

#5 Braun BT5090

Ga naar laagste prijs
bol.com (€52,99)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:32

Met scherpe en duurzame messen maakt deze Braun BT5090 licht werk van elke baard. Een snelle trimbeurt vrij van irritaties is het resultaat en de dubbele batterij gaat 50 minuten draadloos mee. Dat is genoeg voor een normale trimbeurt maar mocht je hem toch een keer of twee vergeten zijn op te laden, dan is hij dankzij zijn Quick-Charge technologie binnen 5 minuten klaar voor een trimbeurt. Met twee opzetkammen heb je de keuze tussen 25 lengte instellingen. De grotere kam gaat van 10 tot 20 millimeter voor de korte baard, terwijl de precisiekam in te stellen is tussen 1 en 10 millimeter voor het fijnere werk. De precisietrimmer is er voor de details en het strak maken van de randen. Na afloop spoel je deze Braun BT5090 af onder de kraan.

Voordelen

 • Goedkoop maar goed
 • Af te spoelen onder de kraan

#6 Philips 7000 BT7500/15

Ga naar laagste prijs
bol.com (€57,50)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:32

In de luxe lijn van Philips baardtrimmers, vinden we de Philips BT7500/15. Deze uit zichzelf al goede baardtrimmer beschikt over een afzuigfunctie die tot 95% van de getrimde haartjes opvangt. Het resultaat is een schonere wasbak na afloop. De krachtige messen en motor maken licht werk van elke baard en dankzij zijn 20 vergrendelbare lengtestanden tussen 0,5 en 10 millimeter heb je je baard precies in vorm. De accu gaat een 75 minuten mee en is na 60 minuten volledig opgeladen. Je kunt de BT7500/15 afspoelen onder kraan na gebruik, waarbij wij aanraden om de opzetkam eerst te verwijderen voor een goede reiniging.

Voordelen

 • Hoge kwaliteit
 • Afzuigfunctie
 • Scheerkop afwasbaar

#7 Remington B5 MB5000

Remington verrast met deze degelijke, oersterke en gewoon goede baardtrimmer. Met een krachtige motor en harde, scherpe en zelfslijpende messen, maakt deze baardtrimmer licht werk van zelfs de meest wilde baard. De kam heeft 17 lengte instellingen tussen de 0,4 en 18 millimeter, gemakkelijk te bedienen met het rubberen instelwiel op het apparaat. De accu gaat 60 minuten mee en doet er 120 minuten over om op te laden. Niet de snelste lader dus, maar je kunt de Remington MB5000 ook aangesnoerd gebruiken als het moet of kan. We vonden deze baardtrimmer ook erg lekker in de hand liggen door zijn rubberen behuizing. Voor de schoonmaak ontgrendel je de hele scheerkop en spoel je deze af onder kraan.

 Voordelen

 • Goedkoop maar goed
 • Rubberen behuizing ligt goed in de hand

#8 Philips OneBlade Pro QP6650/30

Met de Philips OneBlade Pro haal je een hele kapperszaak naar je badkamer. Deze multifunctionele baardtrimmer is tevens een scheerapparaat en styler. De spiegelgladde scheerkop maakt stylen en scheren probleemloos, of het nou met de haargroeirichting mee is of ertegenin. Heel precies bijwerken of zorgen voor super strakke lijnen is ook geen probleem. Met de opzetkam kun je een langere baard trimmen. Je hebt de keuze tussen 14 lengtestanden tussen 1 tot 10 millimeter. Met de lichaamskam kun je ook lichaamshaar gemakkelijk en effectief te lijf. De sterke motor schuwt niet weg voor stug baardhaar of schaamhaar. De accu gaat 120 minuten mee en komt met een strak lcd-display voor de accustand. Hij laadt in de helft van die tijd weer helemaal op. De Philips OneBlade is ook gemakkelijk onder de kraan schoon te maken en je kunt hem ook gebruiken voor het nat scheren.

Voordelen

 • Heel multifunctioneel
 • Af te spoelen onder de kraan

#9 Babyliss Pro Skeleton Trimmer FX7870GE

Ga naar laagste prijs
bol.com (€137,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:06

Na de Revah’s Professionele Tondeuse, wordt ook deze Babyliss Pro Skeleton trimmer veel door professional gebruikt. Deze tondeuse trimt tot wel 1 millimeter kort en is zo ontworpen dat je maximaal zicht hebt op wat je doet. De messen zijn relatief “bloot” en staan op een iets verhoogde voet. Hierdoor hou je maximaal zicht op wat je doet en dat maakt heel precies trimmen en het aanleggen van lijnen een stuk gemakkelijker. De krachtige motor en vlijmscherpe messen zijn ideaal voor professioneel gebruik. De accu gaat 120 minuten mee en laadt bliksemsnel weer op. Voor thuisgebruik is hij dus meer dan genoeg. Deze Babyliss Pro Skeleton is één van de beste baardtrimmers voor mannen met een kleine baard of snor en die deze heel fijn willen bijwerken.

Voordelen

 • Professionele kwaliteit
 • 120 minuten accuduur
 • Supersnelle oplader

#10 Braun MGK3221 Multigroomer

Deze Braun MGK3221 Multigroomer is geschikt voor zowel gezicht als lichaam met 5 opzetstukken en de tondeuse zelf. Voor een kleine prijs heb je dus een heel pakket in huis. De messen zijn scherp en zelfslijpend. Ze snijden goed door de korte baard en met behulp van de opzetstukken varieert de keuze tussen 0,5 en 20 millimeter. De lichaamskam maakt licht werk van lichaamshaar en als afmaker gebruik je de oor- en neuskam om van die gênante uitstekers af te komen. De plastic behuizing voelt wat goedkoop aan. Deze Braun zal bij normaal gebruik voldoende blijken, maar verwacht geen levenslange degelijkheid. 

Voordelen

 • Multifunctioneel

Beste baardtrimmer consumentenbond

De beste baardtrimmer volgens de consumentenbond bestaat niet, tenminste als we het uitblijven van een test van beste baardtrimmers in 2022 zo mogen begrijpen. Nu zijn we het toch niet altijd eens met de consumentenbond. Het lijkt ons erop dat men daar (soms) niet over de nodige ervaring en expertise beschikt om een goede uitspraak te doen over mannenverzorgingsproducten. Dit is ook niet zo vreemd, 80% van de consumenten is vrouw. De consumentenbond is van nature en vrij onveranderbaar gericht op het koopgedrag van vrouwen en niet mannen. De keuze aan beste baardtrimmers is daarom het beste overgelaten aan de doelgroep: mannen met baarden.

Hoe gebruik je een baardtrimmer?

Je hebt de beste baardtrimmer uitgekozen en wilt hem gebruiken. Net als met bestek op tafel, werk je over het algemeen van buiten naar binnen. Je begint met het grove werk en gaat dan stapsgewijs naar beneden richting de kleinere details. De baardtrimmer past daarbij echt bij de eerste, grotere stappen om je baard in zijn basismodel te krijgen. Hier zijn de stappen om een baardtrimmer te gebruiken:

 • Was je baard met baardshampoo en droog hem af of laat hem vochtig, afhangende van of je droog of vochtig trimt.
 • Borstel je baard met een baardborstel zodat je zoveel mogelijk baardharen in hun natuurlijke groeirichting zet.
 • Begin op de hoogste lengtestand die je wilt hebben. Weet je het niet zeker, zet hem dan nog wat hoger. Eraf trimmen kan wel, erbij trimmen wordt lastig. 
 • Begin onderaan de baard op je hals en werk omhoog. Dit is doorgaans waar je je baardhaar het langst wilt hebben. Ga dan langs je wangen en bakkebaarden en pas de lengte zo nodig aan.
 • Is de baard eenmaal geheel op zijn maximale lengte, dan ga je de kortere stukken langs, bijvoorbeeld de rand onder de hals of op de wangen. 
 • Tot slot gebruik je de kortste stand of een tondeuse om de randen en lijnen strak bij te werken. 
 • Hierna ga je over tot het fijnere werk met de baardschaar.

Baard trimmen met tondeuse

Als je heel voorzichtig bent, dan kun je je baard trimmen met een tondeuse. Dit kan vooral als je een hele korte baard of de permanente stoppel wilt en deze bijvoorbeeld wilt laten faden met je bakkebaarden. Bij de korte baard al moet je echter uit losse pols de tondeuse op de juiste hoogte houden. Dat kan best een opgave zijn, vooral als je geen geoefende barbier bent. Een oplossing is een hybride tussen een baardtrimmer en een tondeuse, zoals de Revah’s Professionele Tondeuse. Deze kan beide en dan heb je aan één product voldoende.

Draadloos ±240 minuten te gebruiken!

Ga naar laagste prijs
bol.com (€89,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:21

Draadloos ±180 minuten te gebruiken!

Ga naar laagste prijs
bol.com (€99,00)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:09

Veel gestelde vragen over baardtrimmers

Wat is een baardtrimmer?

Een baardtrimmer is een tondeuse speciaal bedoeld voor de baard en voor baardhaar. Anders dan een tondeuse, hebben baardtrimmers bijna altijd een opzetkam om de gewenste lengte van het baardhaar te behouden. De beste baardtrimmers hebben ook scherpere messen omdat baardhaar dikker is als normaal haar.

Kan je een tondeuse gebruiken om je baard te trimmen?

Je kunt een goede tondeuse gebruiken om je baard te trimmen. Je moet dan wel zelf de tondeuse op de juist lengte afstand van je baard houden, uit de losse pols. Er zijn ook tondeuses die geschikt zijn voor baardhaar en (optioneel) kunnen worden uitgerust met opzetkammen. De Revah’s Professionele Tondeuse, is zowel de beste tondeuse als de beste baardtrimmer.

Wat is het verschil tussen een tondeuse en een baardtrimmer?

Tondeuses zijn bedoeld om hoofdhaar heel kort te trimmen. Baardtrimmers hebben een opzetkam om de gewenste haarlengte te behouden. Ook zijn de messen van goede baardtrimmers harder en zelfslijpend.

Hoelang gaat een baardtrimmer mee?

Goedkope baardtrimmers zijn helaas nagenoeg wegwerpproducten. Deze gaan niet lang mee of worden snel bot. De beste baardtrimmers hebben een degelijke behuizing en zelfslijpende messen van gehard staal. Deze gaan in de praktijk jarenlang mee.

Wat is een goede baardtrimmer?

Je hebt een goede baardtrimmer aan de Revah’s Professionele Tondeuse of de Wahl Cordless Detailer. Maar ook de Philips 5000 series zijn goede baardtrimmers.

Wat is de beste baardtrimmer?

De beste baardtrimmer is de Revah’s Professionele Tondeuse. Dit is zowel een tondeuse als een baardtrimmer. De Revah’s Professionele Tondeuse is van hoge kwaliteit en trimt zowel hoofd- als baardhaar snel en zonder irritaties.

Welke baardtrimmer moet ik kopen?

Welke baardtrimmer je moet kopen ligt aan je budget en welke functies je verlangt. Een goede baardtrimmer die bijna alles kan en voor een redelijke prijs is de Philips BT5515/15. Deze zit zo ongeveer in het midden qua prijsklasse en je krijgt de vertrouwde Philips kwaliteit. Voor net iets meer in alle opzichten is er de Revah’s Professionele Tondeuse. Deze heeft een sterkere accu, sterkere motor en is breder inzetbaar als zowel een goede baardtrimmer als een goede tondeuse.

Waar kan je een baardtrimmer kopen?

Je kunt bij de grote discounter goedkope baardtrimmers krijgen die soms wel een acceptabel resultaat leveren. Bij de drogist zijn vaak merken als Philips ook wel verkrijgbaar maar blijft de keuze beperkt tot 1 of 2. Online heb je breedste en meestal ook goedkoopste keuze aan goede baardtrimmers en je vindt de beste baardtrimmer eigenlijk exclusief op het internet.

Hoe lang kan ik een baardtrimmer gebruiken zonder deze opnieuw te hoeven opladen?

Hoe lang de accu van een draadloze baardtrimmer meegaat ligt voornamelijk aan de capaciteit van de accu zelf. Goedkopere baardtrimmers zoals de Braun BT5090 gaan ongeveer 45 tot 60 minuten mee. Goede baardtrimmer zoals de Philips BT5515/15 gaat tot 90 minuten mee. De beste baardtrimmers zoals de Revah’s Professionele Tondeuse kan tot wel 240 minuten in gebruik blijven zonder te hoeven worden opgeladen.

Welke merken zijn het beste voor het aanschaffen van baardtrimmers?

De beste baardtrimmers komen van Philips, Braun, Babyliss, Remington, Wahl en Revah’s. Voor de beste, professionele kwaliteit is de Revah’s Professionele Tondeuse op dit moment de beste keuze.

Te koop bij:

conrad.nl (€47,99)
voordeligscheren.nl (€61,95)
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:32

Te koop bij:

bol.com (€57,50)
conrad.nl (€58,49)
expert.nl (€60,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:32

Te koop bij:

expert.nl (€28,95)
bcc.nl (€28,95)
douglas.nl (€29,99)
bol.com (€31,79)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:07

Te koop bij:

bol.com (€83,99)
conrad.nl (€105,00)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:06

Te koop bij:

conrad.nl (€47,99)
voordeligscheren.nl (€61,95)
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:32

Te koop bij:

bol.com (€57,50)
conrad.nl (€58,49)
expert.nl (€60,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:32

Te koop bij:

expert.nl (€28,95)
bcc.nl (€28,95)
douglas.nl (€29,99)
bol.com (€31,79)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:07

Te koop bij:

bol.com (€83,99)
conrad.nl (€105,00)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:06

De 8 beste Safety Razors en Veiligheidsscheermessen

Gepubliceerd op: 2 juni 2022
|
Door: Baardtips.nl
|
Scheerproducten - Scheren

De Safety Razor maakt een ware comeback in de badkamers van Nederland en België. Veel mannen en vrouwen ontdekken de voordelen van de Safety Razor, ook wel krabbertje of veiligheidsscheermes in het Nederlands genoemd. Het is een duurzaam scheermes, beter voor het milieu en een stuk goedkoper dan de moderne cartridge scheermessen. Safety Razor mesjes koop je tegenwoordig weer overal, in de winkel of online. Nat scheren met een Safety Razor is ook niet moeilijk, zodra je de slag te pakken hebt. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het veiligheidsscheermes, de voordelen en waar je de beste Safety Razors kunt kopen. Natuurlijk leggen we je ook uit hoe je je scheert met een traditioneel veiligheidsscheermes.

Wat is een Safety Razor?

Een Safety Razor is een scheermes met een beschermende kap boven op het mes. Deze beschermende kap vermindert de kans op sneetjes en andere irritaties aan de huid. De meestal ronde kap zorgt ervoor dat maar een gedeelte van het mes zichtbaar is en dat deze alleen scheert als het mes onder een bepaalde hoek wordt gehouden. Dit vermindert ook de behendigheid die je nodigt hebt om effectief en veilig te scheren. Safety Razors worden in het Nederlands ook wel krabbertje of veiligheidsscheermes genoemd.

De scheerkop bestaat uit drie delen: de kam onderop, de kap bovenop en het scheermes ertussenin. Je verwisselt het scheermes door de kap eraf te halen. Meestal gebeurt dit met een schroefmechanisme onder aan het handvat of door het hele handvat zelf lost te schroeven.

Safety Razor

De Safety Razor is de voorloper van de moderne cartridge scheermes. Scheren met een klassiek open scheermes vergt een bepaalde houding van de pols en een precieze hoek waarop je het mes tegen je huid plaatst. Al in de 18e eeuw waren er open scheermessen met beschermende hoezen zodat hij alleen snijdt als je hem op de juiste hoek houdt. In 1847 werd het veiligheidsscheermes zoals we hem nu kennen uitgevonden door William Henson. Het design van het veiligheidsscheermes is sindsdien niet verandert en hij werkt nog steeds perfect. Natuurlijk zijn er altijd verschillen in bouwkwaliteit en afwerking, dat was in 1847 ook al het geval.

Afgezien van de kwaliteit, gaan de grootste verschillen zitten in het ontwerp van de scheerkop en de sluiting. We noemen de meest gangbare vormen van veiligheidsscheermessen.

Safety Razor met gesloten kam 

De kam van een veiligheidsscheermes heeft “tanden”, deze tillen het baardhaar iets op en zorgt ervoor dat het mes niet te agressief over de huid schraapt. Een gesloten kam heeft de tussenruimte tussen de tanden opgevuld. Veiligheidsscheermessen met een gesloten kam zijn geschikt voor de stoppel tot lichte baard. Ze zijn bedoeld voor regelmatig gebruik, om het gezicht gladgeschoren te houden.

Safety Razor met open kam

Met een open kam staan de tanden juist lost van elkaar en vaak ook verder uit elkaar dan bij een gesloten kam. Ook zijn de tanden van een open kam vaak dikker en breder. Deze Safety Razors scheren een stuk agressiever dan die met een gesloten kam. Ze zijn daarom beter geschikt voor de lichte tot dikkere baard. 

Vlindersluiting

Een vlinder scheermes heeft een kap die aan de bovenkant opengaat als een deurtje. Meestal doe je dit door aan de knop onderaan het handvat te draaien. Met de kap geopend kun je het mesje vervangen. Dit is een mooie manier om toegang te krijgen tot het mesje zonder dat je het hele veiligheidsscheermes uit elkaar hoeft te halen. De meeste veiligheidsscheermessen met een vlindersluiting zijn geschikt voor de stoppel tot lichte baardgroei.

Instelbare scheerkop

Een modernere variatie op het ouderwetse veiligheidsscheermes is de toevoeging van een instelbare scheerkop. Door het handvat of een knop op het handvat te draaien, verhoog of verlaag je het scheermes. Dit zorgt ervoor dat het veiligheidsscheermes agressiever of juist milder scheert. Je kunt dan per locatie op je gezicht kiezen hoe je het aanpakt. Deze veiligheidsscheermessen zijn daarom geschikt voor zowel de stoppel die dagelijks weggeschoren wordt of voor het verwijderen van een vollere baard.

Double Edge Safety Razor

Dit is een veiligheidsscheermes met twee snijdende kanten aan weerskanten van de scheerkop. De Double Edge Safety Razor is de standaard voor thuisgebruik en scheert een stuk milder dan een “Single Edge” Razor Blade met maar één meskant. 

Wat zijn de voordelen van een Safety Razor?

De Safety Razor is vooral een duurzaam scheermes. Een veel duurzamer scheermes dan de moderne cartridge scheermessen die de natuur vervuilen met plastic. Maar het is niet alleen de natuur die gebaat is bij het gebruik van een veiligheidsscheermes, je portemonnee merkt het ook. Dubbelzijdige scheermesjes kopen voor je Safety Razor is vele malen goedkoper dan zelfs de witmerk cartridge scheermessen.

Naast een duurzaam scheermes is een veiligheidsscheermes ook aangenaam in gebruik. Als je het eenmaal onder de knie hebt, is scheren met een Safety Razor veel aangenamer dan met het moderne scheermes of het scheerapparaat. Hoewel scheren met een cartridge scheermes gemakkelijker is, heb je geen zeggenschap over de hoek waarop je scheert. Haartjes hopen ook op tussen en op de messen. Met een vaste hand en op de juiste hoek heb je met een Safety Razor geen last meer van bultjes of roodheid.

Verschil Safety Razor met een open scheermes

Met een old school scheermes houd je het mes zelf in de hand. Het mes is ook geheel open en bloot en je moet hem zelf, met vaste hand, op precies de juiste hoek houden om te kunnen scheren. Dit vergt behoorlijk wat oefening en zelfs dan snijden mensen zich regelmatig. De Safety Razor staat rechtop en haaks op het handvat. De scheerbeweging is hierdoor veel makkelijker te maken. De beschermende kap zorgt ervoor dat hij alleen binnen een bepaalde hoek scheert.

Welke Safety Razor is geschikt voor mijn huid?

De Safety Razor is altijd beter geschikt dan een cartridge scheermes ongeacht je huidtype. Als je je elke dag of in elk geval heel regelmatig scheert, dan is een Double Edge Safety Razor met gesloten kam de beste keuze. Heb je juist dikker baardhaar of scheer je je onregelmatig, dan is een Double Edge Safety Razor met open kam of een veiligheidsscheermes met instelbare scheerkop beter.

Waar let je op bij het kopen van een Safety Razor?

Let er vooral op waar je je veiligheidsscheermes voor gebruikt en pas je keuze kam hierop aan. Kies vooral ook voor kwaliteit. Dit is geen wegwerpproduct en je bespaart op de prijs van de scheermessen zelf. Je kunt dus gerust wat meer uitgeven aan een veiligheidsscheermes, want je hebt dit waarschijnlijk naar een paar scheerbeurten alweer terugverdient. Ga daarom voor een scheermes van een goed merk. Om je te helpen, hebben we natuurlijk de beste Safety Razors van klassieke, hoogwaardige merken voor je op een rij gezet. En nee, de beste Safety Razor kost geen fortuin.

De 8 beste Safety Razors

Dit zijn de 8 beste Safety Razors voor elk budget en elke baard. Je kunt ook een scheer abonnement afsluiten om periodiek te worden voorzien van nieuwe scheermesjes. Je hebt dan geen omkijken meer naar de inkoop, hebt altijd scherpe mesjes voorhanden en bent ook nog eens goedkoper uit.

#1 Muhle R108 Double Edge Safety Razor

Ga naar laagste prijs
manandshaving.nl (€35,50)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:34

Met een klassiek ontwerpt dat teruggaat naar de eerste veiligheidsscheermessen van de 19e eeuw, is deze Muhle R108 het symbool voor traditionele kwaliteit. Dit volledig verchroomde veiligheidsscheermes wordt volledig met de hand gemaakt waarbij gebruik gemaakt wordt van veelal dezelfde technieken en soort machinerie als in de industriële revolutie. Dit klassieke scheermes zal dan ook een leven lang meegaan en waarschijnlijk zal het nageslacht er ook nog zonder problemen mee kunnen scheren.

De scherpe mesjes van eveneens Deutsche grundlichkeit scheren erg snel en de kop glijdt gladjes over de huid zonder weerstand. Wij vinden scheren met een Muhle Safety Razor in elk geval een bijzondere, als zij het korte ervaring.

#2 Bamboe Veiligheidsscheermes van Bambaw

Ga naar laagste prijs
bol.com (€25,95)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:09

Dit traditioneel en natuurlijk ogend veiligheidsscheermes van Bambaw staat met trots onze lijst beste Safety Razors. Gemaakt van 100% natuurlijk Bamboe en robuust RVS, gaat dit duurzame scheermes levenslang mee. Bamboe is een houtsoort dat heel goed bestand is tegen water en vocht. Dit geeft het handvat van deze Bamboe veiligheidsscheermes een fijne textuur om vast te houden maar ook een duurzaamheid op het niveau van een volledig rvs-veiligheidsscheermes.

De wat dikkere bolling in het midden van het handvat geeft vertrouwen en autoriteit bij het scheren. De gesloten kam scheert de stoppel gemakkelijk glad zonder druk te zetten op de huid. Het resultaat is een fijne, soepele scheerbeurt die je bijna niet merkt. 

#3 Brent Berkeley Traditioneel Veiligheidsscheermes

Dit hoogwaardige en luxe ogende veiligheidsscheermes brengt de beleving van een traditionele Engelse barbershop bij jou in huis. Dit toch zeer Nederlandse bedrijf brengt ons een veiligheidsscheermes van hoge kwaliteit en combineert hoogwaardig sandelhout met verchroomd messing. Het sandelhouten handvat is behandeld met een olie waardoor de levensduur wordt verlengd. De dieprode houtkleur staat in een mooi contrast met de chromen scheerkop.

De gladgepolijste kap en milde gesloten kam zorgen voor een vlotte scheerbeurt. Het scheermes maakt licht werk van de stoppel of de lichte baard en laat een gladde, gave huid achter. Als je niet 100% tevreden bent met dit traditionele veiligheidsscheermes, dan kun je hem terugsturen voor een volledige restitutie.

#4 Edwin Jagger 3ONE6 Double Edge Safety Razor

Gemaakt van Sheffield 316 staal en een perfecte, satijnen afwerking weerspiegelt dit veiligheidsscheermes van het Engelse Edwin Jagger de ongeëvenaarde aardse kracht van de Britse Commonwealth. Gebouwd om voor altijd mee te gaan, ook bij professioneel gebruik, is er overal op gelet. Het staal kan niet roesten en verkleurt niet. Het design van de kap en kam is zo dat het blad gevoel minimaal is en de lange groeven zorgen voor een altijd vaste grip op het handvat. 

Scheren met deze Edwin Jagger is dan ook buitengewoon makkelijk en het meest vergelijkbaar met een moderne cartridge scheermes. De kwaliteit en afwerking van deze veiligheidsscheermessen hebben geen gelijke en zal mooi staan als pronkstuk in de badkamer.

#5 Guardenza Verstelbare Double Edge Safety Razor

De moderne techniek draagt een steentje bij aan de klassieke Safety Razor met deze Guardenza verstelbare veiligheidsscheermes. De instelbare scheerkop heeft 6 standen die je traploos in kunt stellen. Op die manier pas je de agressie waarmee je het haar aanpakt aan. Dit maakt het hebben van twee verschillende veiligheidsscheermessen overbodig en is ideaal voor het onregelmatige scheerregime. 

De Guardenza Verstelbare Double Edge Safety Razor is gemakkelijk te bedienen en scheert uit zichzelf soepel en glad. Anders dan de meeste veiligheidsscheermessen, verwissel je hier het mesje door de kap aan de zijkanten in te drukken en omhoog te lichten.

#6 Bolano D657 Klassiek Scheermes

Ga naar laagste prijs
bol.com (€22,99)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:09

Dit hoog aangeschreven klassieke veiligheidsscheermes van Bolano is een meesterwerk in simpliciteit. Het handvat is vervaardigd uit één stuk aluminium en is voorzien van een zinklegering in verschillende kleuren om verkleuring te voorkomen. Dit veiligheidsscheermes voelt robuust maar behendig in de hand en het agressieve diamant patroon zorgt voor een altijd vast grip. Hij heeft dan ook veel autoriteit bij het scheren en druk zetten hoeft nagenoeg helemaal niet.

De Bolano is niet alleen een mooi scherend, klassiek scheermes maar ook een uitermate duurzaam scheermes. Na een snelle eerste scheerbeurt realiseer je je dat scheermesjes inkopen de eerste jaar of twee niet nodig is, aangezien Bolana de D657 levert met 50 double edge scheermesjes. 

#7 Merkur 15C Double Edge Safety Razor Open Kam

Ga naar laagste prijs
manandshaving.nl (€32,25)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:08

Voor de grovere baard of een nog snellere scheerbeurt, is er de traditiegetrouwe Merkur 15C. Deze Double Edge Safety Razor heeft een open kam dat zelfs de volledige baard de baas kan. Scheren gaat dan ook zeer rap met de Merkur 15C en met de juiste techniek en een vaste hand, gaat er niks zo snel en glad als scheren met dit klassieke veiligheidsscheermes.

De Merkur is volledig verchroomd en beschikt over een ruw diamant patroon op het handvat en het schroefwiel. Dit zorgt voor een altijd goede grip en een levenslange kwaliteit die generaties lang mee kan gaan. 

#8 King C. Gillette Double Edge Safety Razor

Natuurlijk mag de uitvinder van de dunne, Safety Razor mesjes niet missen op onze lijst. De King C. Gillette is een betaalbare en duurzaam scheermes dat toch een goede kwaliteit waarborgt. Het design is nagenoeg hetzelfde zoals de Frans-Amerikaanse zakenman King Camp Gillette hem uitvond in 1901. Hij had het bij het rechte eind toen, want de klassieke King C. Gillette Double Edge is nog steeds een bestseller. Het design werkt ook tegenwoordig nog prima.

Het scheren gaat soepel en het scheerresultaat is glad en vrij van irritaties. De mode rond 1900 was een geschoren gezicht of juist dik behaard, met niks er tussenin. Dit veiligheidsscheermes werkt daarom het beste op de ééndagsstoppel of in elk geval de regelmatig geschoren kin.

Scheren met een Safety Razor doe je zo

Scheren met een Safety Razor or veiligheidsscheermes is eigenlijk hetzelfde als met een cartridge scheermes. Het grootste verschil zit hem in de hoek waarop je de kop op je huid plaatst. Scheren met een Safety Razor doe je stapsgewijs zo:

 1. Was je stoppel of baard onder de douche of met een warme, vochtige handdoek. Dit maakt de baardhaartjes soepeler.
 2. Gebruik een scheerkwast om de scheerzeep goed over je gezicht te verdelen. Laat deze 30 seconden inwerken voordat je begint met scheren.
 3. Plaats het veiligheidsscheermes op een hoek van 30 graden op je huid. Begin met je bakkebaarden en maak korte, neerwaartse bewegingen. Oefen niet te veel druk uit op de huid maar laat het gewicht van de scheerkop het meeste werk doen. De scheerkop moet moeiteloos over de huid kunnen glijden.
 4. Na de bakkebaarden en de wangen doe je je hals. Kijk hier goed naar de groeirichting van de haartjes en scheer met de haartjes mee. Vooral op de hals kunnen deze in verschillende richtingen groeien.
 5. Als laatste scheer je je boven lip en kin met hele korte scheerbewegingen. Je merkt nu een derde voordeel van een veiligheidsscheermes; je kunt de hoek van het enkele blad veel beter in kleine hoekjes en gaatjes krijgen, bijvoorbeeld onder de neusgaten.
 6. Was je gezicht met lauw water en breng een gezichtscrème aan of gebruik een aluinsteen.

Onderhoud aan je Safety Razor of veiligheidsscheermes

Je hoeft je veiligheidsscheermes eigenlijk niet of nauwelijks te onderhouden. Als je een hoogwaardig scheermes van onze beste Safety Razors hebt uitgekozen, dan kan er weinig fout gaan. Het enige slijtende onderdeel zijn de wegwerpscheermesjes. Deze vervang je om de drie tot vier scheerbeurten voor een nieuwe. Voor de rest moet je je scheermes tijdens en na het scheren alleen goed afspoelen zodat haartjes verwijderd worden. Zet hem daarna met de scheerkop omhoog neer in een glas of houder. Er zijn wel twee handig accessoires waar wij gebruik van maken. 

Safety Razor Beschermkap

Deze lederen beschermkap plaats je op de scheerkop van je veiligheidsscheermes. Op die manier bescherm je het mes en gaat hij net een scheerbeurt langer mee. Maar hij is ook handig voor mee op reis of juist om de nieuwsgierige kinderhanden te beschermen.

Deponeer doos voor gebruikte scheermesjes

Hoewel de scheermesjes net zo lang meegaan als cartridge scheermessen, moeten ook deze uiteindelijk vervangen worden. Deze zomaar in de afvalton gooien kan best gevaarlijk zijn. Ze zijn nog steeds vlijmscherp. Met deze deponeer doos voor gebruikte scheermesjes, bewaar je ze veilig. Zit hij eenmaal vol, dan leeg je hem gemakkelijk in bijvoorbeeld een leeg conservenblik en gaan ze in het gescheiden afval. 

Veel gestelde vragen over Safety Razors

Wat is een veiligheidsscheermes?

Een veiligheidsscheermes is een scheermes bestaande uit een verticaal handvat met daarop een horizontaal scheermes. Het scheermes zit tussen een kam en een kap en is ontworpen om zo min mogelijk van het mes bloot te stellen en om zo ongelukjes te voorkomen. Een ander woord voor veiligheidsscheermes is Safety Razor.

Wat is een Safety Razor?

Een Safety Razor is een scheermes bestaande uit een verticaal handvat met daarop een horizontaal scheermes. Het scheermes zit tussen een kam en een kap en is ontworpen om zo min mogelijk van het mes bloot te stellen en om zo ongelukjes te voorkomen. Een ander woord voor Safety Razor is veiligheidsscheermes of krabbertje.

Wat is een goede Safety Razor?

De Muhle R108 is een goed veiligheidsscheermes. Hij heeft een klassiek, tijdloos ontwerp en gaat bij juist gebruik waarschijnlijk langer mee dan jij je baart zult scheren. Hij scheert gemakkelijk, snel en glijdt soepel over de huid heen.

Hoe gebruik je een Safety Razor?

Scheren met een Safety Razor doe je zo:

 1. Maak je gezicht schoon en nat onder de douche of met een handdoek.
 2. Zeep je stoppel in met scheerzeep.
 3. Plaats het veiligheidsscheermes onder een hoek van 30 graden op de huid, begin bij je bakkebaarden.
 4. Maak kleine, rechte scheerbewegingen met de haargroeirichting mee.
 5. Na de bakkebaarden en wangen scheer je de hals en daarna de bovenlip en kin.
 6. Spoel je gezicht af met lauwwarm water en gebruik een goede gezichtscrème of aluin.
Is scheren met een veiligheidsscheermes moeilijk?

Scheren met een veiligheidsscheermes is bijna hetzelfde als scheren met een cartridge scheermes. Het grootste verschil is dat je met een veiligheidsscheermes zelf het mes op een hoek van 30 graden tegen je huid houdt.

Hoe lang gaat een Safety Razor mee?

De beste Safety Razors gaan een leven lang mee. De wegwerp scheermesjes zijn goed voor 2 tot 4 scheerbeurten voordat ze aan vervanging toe zijn. De meeste mannen zijn bij regelmatig scheren 25 tot 50 Double Edge scheermesjes per jaar nodig. De kosten daarvoor liggen rond de 12,50 tot 25 euro per jaar als je je 2 tot 4 keer per week scheert.

Welke scheermesjes voor de Safety Razor?

Bijna alle gangbare veiligheidsscheermessen gebruiken DE-mesjes. DE staat voor Double Edged. Dit zijn flinterdunne, metalen mesjes met twee scherpe kanten. DE-mesjes zijn een stuk goedkoper dan cartridge scheermessen en gaan ongeveer net zo lang mee.

Te koop bij:

bol.com (€99,00)
manandshaving.nl (€99,00)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:09

Te koop bij:

douglas.nl (€28,40)
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:09

Te koop bij:

manandshaving.nl (€32,25)
bol.com (€39,25)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:08

Te koop bij:

bol.com (€14,19)
deonlinedrogist.nl (€14,99)
Laatst bijgewerkt op: 8 augustus 2022 - 03:08

De 19 beste scheerspiegels voor elke badkamer

Gepubliceerd op: 21 mei 2022
|
Door: Baardtips.nl
|
Scheerproducten - Scheren

Bij scheren hoort een scheerspiegel. Dat was ooit logisch en het iconische beeld van de man in de badkamer die in zijn spiegel tuurt terwijl hij zijn gezicht gladscheert of zijn baard in de perfecte vorm bijknipt blijft ons bij. Vroeger was het heel normaal dat de badkamer een scheerspiegel had, hangend aan de muur of staand op het kastje naast de gootsteen. Deze spiegels maken het scheren een stuk gemakkelijker, want ze zijn veel behendiger dan de normale badkamerspiegel. De moderne scheerspiegel is ook allang niet alleen een spiegel aan een arm meer. Wij zijn daarom voor jou op zoek gegaan naar de beste scheerspiegels en dat passend binnen elk budget en elke badkamer. 

Wat is een scheerspiegel?

Een traditionele scheerspiegel is een spiegel gemonteerd op een beweeglijke arm die je rondom je gezicht heen kunt bewegen. Deze spiegels zijn meestal rond maar soms ook vierkant of rechthoekig. De arm kan worden opgevouwen zodat de spiegel tegen de muur aan kan worden opgeborgen wanneer je hem niet gebruikt. Sommige scheerspiegels zijn voorzien van verlichting rondom de rand van de spiegel. Dit werpt een lichtzuil zonder schaduw op je gezicht. We hebben in onze lijst met beste scheerspiegels meerdere designs opgenomen, sommige zullen afwijken van het basisidee achter een scheerspiegel maar hebben dan weer een ander voordeel.

Waarom een scheerspiegel gebruiken?

Het mannelijke gezicht kent veel hoeken en veel plekken waar haar groeit. Een platte spiegel waar je alleen van voren tegenaan kijkt weerspiegelt niet al die plekken. Je moet moeite doen, je gezicht draaien en omhoogkijken, naar voren leunen, enzovoorts om goed zicht te krijgen op je baardhaar, snorhaar of neushaar. Met de bewegelijkheid van een scheerspiegel plaats je de spiegel zodat jij het goed kunt zien. Dat maakt het scheren, en dan vooral van die lastige plekjes, een stuk makkelijker.

Waar koop je een scheerspiegel?

Je hebt al een goedkope scheerspiegel bij de Action. Ook de scheerspiegel van de IKEA of HEMA zijn in principe afdoende. In onze lijst beste scheerspiegels hebben we meerdere betaalbare spiegels opgenomen van deze winkels. De betere spiegel vind je toch nog steeds online. Vooral de zwaaiarm en de verlichting is vaak een probleem bij de goedkopere spiegels. Deze gaan meestal na een jaar of twee al kapot.

Waar let je op bij het kopen van een scheerspiegel?

Een spiegel is een spiegel, toch? Ja dat klopt, maar bij scheerspiegels zitten er grote verschillen in kwaliteit tussen verschillende producten. De zwaaiarm is een gevoelig onderdeel waar je al snel verschillen merkt tussen de betere merken en het wit merk bij de grote outlet. De bouwkwaliteit van de arm of standaard moet gewoon goed zijn en niet na een jaar al kapotgaan. Ook qua verlichting zit er verschil en tot slot kan ook de spiegel zelf extra kwaliteiten bezitten zoals anti-condens en uitvergroting. 

De 3 beste uittrekbare scheerspiegels

De traditionele scheerspiegel is natuurlijk de uittrekbare spiegel die aan de wand gemonteerd is. Deze hangt op ooghoogte en kan gemakkelijk naar voren getrokken worden, dicht bij het gezicht. Voor die traditionele, authentieke scheerervaring ben je dus een goede uittrekbare scheerspiegel nodig. Belangrijk bij deze spiegels is de bouwkwaliteit van de arm, want daar gaat het vaak mis met goedkope spiegels.

Zack Linea spiegel

Deze hoogwaardige, kwalitatief sterke scheerspiegel van Zack combineert een tijdloos design met moderne noten en vormgeving. De zwaaiarm laat je de positie van de spiegel feilloos aanpassen en blijft daarna bewegingsloos staan. De grote spiegel met haarscherpe weerspiegeling vergroot drie keer, ideaal voor de scheerbeurt maar ook voor het aanbrengen van make-up. De nette afwerking van deze spiegel staat goed bij een modern, strak badkamerinterieur.

FRÄCK scheerspiegel

Ga naar laagste prijs
amazon.nl (€21,81)
Laatst bijgewerkt op: 21 mei 2022 - 15:30

Deze FRÄCK spiegel is de traditionele scheerspiegel zoals je hem ook ziet in de mannenfilms van de jaren 70 en daarvoor. De rekbare accordeon arm hangt aan een verticale stang en kan op die manier dus vrij horizontaal en in de diepte bewegen. De spiegel zelf hangt in een beugel en kun je naar boven en beneden kantelen. Samen genomen betekent dit een in principe vrije bewegingsruimte all