De beste tondeuse voor een kaal hoofd zonder te irriteren

De beste tondeuse voor een kaal hoofd trimt soepel en veilig je hoofdhaar weg en laat deze meteen heel kort achter. Misschien is het voor jou een fashion statement, of juist omdat je al niet veel haar meer hebt. Wat de reden ook is, een kaal hoofd is waar je op uit bent. Maar je hoofdhuid is anders dan de rest van je lichaam en hoofdhaar is ook anders dan bijvoorbeeld baardhaar of lichaamshaar. Je zoekt daarom naar een tondeuse die dit gemakkelijk maar vooral ook goed voor je kan doen. De beste tondeuse voor een kaal hoofd moet daarom een aantal eigenschappen bezitten. Ook kom je er met alleen een tondeuse voor een kaal hoofd niet, wil je een echt biljartbal gladde klets. 

Snel antwoord? Dit is de beste tondeuse voor een kaal hoofd
Revahs JM-103 Professionele Draadloze Tondeuse

Draadloos ±180 minuten te gebruiken!

Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 04:47

Waarom je hoofd kaalscheren?

De tijd dat een kaal hoofd alleen iets was voor gabbertje in zijn trainingspak is echt voorbij. De kale bol, vaak voorzien van een verzorgde baard, is een graag gezien uiterlijk bij mannen. Ook de vrouwen associëren kaalheid tegenwoordig met mannelijkheid en viriliteit (hoe goed je bent in bed). De reden voor dat laatste is biologisch. Testosteron leidt tot haarverlies, maar is ook een teken van gezondheid en kracht voor een man. Een kale man wordt dus onbewust geassocieerd met genetische voorspoed, kracht en zelfverzekerdheid. Je hoeft je dus helemaal niet te schamen voor je kale globus, in tegendeel zelfs.

Veel mannen kiezen ervoor hun hoofd te scheren met een tondeuse omdat ze weinig of heel dun hoofdhaar hebben. Ook naarmate je ouder wordt als man zul je haast altijd merken dat je haar dunner wordt en dat uitgevallen haren steeds minder snel of helemaal niet meer aangroeien. Tijd om de grote stap te maken. Want je kunt wel gaan zitten piekeren, of met medelijden naar foto’s van jezelf van vroeger gaan staren. Maar een echte man maakt het hemzelf eigen, of “own it” zoals de Amerikanen het zeggen. Het enige wat je nodig hebt is de beste tondeuse die je hoofd kaalscheert en je bent klaar voor de nieuwe jij.

Wat is de beste tondeuse voor een kaal hoofd?

Wil je je hoofd scheren met een tondeuse, dan heb je hiervoor een kwaliteitsproduct nodig. Je hoofdhuid is heel erg dun vergeleken met de huid op de rest van je lichaam. Zelfs de meeste professionele trimmers zijn niet geschikt voor regelmatig gebruik. Deze worden, bijvoorbeeld bij de kapper, met een opzetstuk ingezet zodat de messen niet direct over de huid gaan. Ook ga je waarschijnlijk niet meerdere keren per week naar de kapper, dus blijft de irritatie beperkt. De beste tondeuse voor een kaal hoofd moet zowel heel kort scheren, maar ook zorgzaam voor je hoofdhuid zijn. Naar onze mening zijn dit de door ons al eerder gereviewede Revahs tondeuses.

Tussen de twee modellen JM-101 en JM-103, vinden wij de JM-103 de meest geschikte. Deze trimt, naar ons eigen meetonderzoek, tot 0,5 millimeter kort. De JM-101 tot 1 millimeter. Voor een heel kort resultaat is de Revahs Professionele Tondeuse type JM-103 de beste keuze om je hoofd kaal te scheren.

Revahs JM-103 Professionele Draadloze Tondeuse

Draadloos ±180 minuten te gebruiken!

Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 04:47
Revahs JM-101 Professionele Draadloze Tondeuse

Draadloos ±240 minuten te gebruiken!

Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:24

De krachtige motor van de Revahs tondeuse en de zelfslijpende messen van gehard staal gaan met gemak door je hoofdhaar. Een enkele haal laat die baan compleet ingekort achter. Je bent in mum van tijd klaar met trimmen. Even de plekjes die je gemist hebt nog bijwerken en je bent weer klaar voor de dag. 

Hij is gemaakt van kwalitatief degelijke materialen, zoals roestvrij staal voor een hoge mate van duurzaamheid. Hij is daarom ook een graag geziene toevoeging aan het gereedschap van de professionele barbier. Dat de accu 3 uur lang meegaat is ook een reden dat de Revahs tondeuse een professioneel karakter heeft. Maar die lange batterijduur betekent ook dat hij na jarenlange dienst nog steeds genoeg capaciteit heeft voor meerdere scheerbeurten achter elkaar.

Dit alles wordt afgemaakt met een naar onze mening geweldig retro design dat helemaal past bij de moderne maar zelfbewuste man die ervoor kiest om zijn hoofd kaal te scheren met die tondeuse. Vind je hem toch niet bij je passen (we kunnen haast niet inzien waarom niet maar toch) dan was de verzending binnen Nederland in elk geval gratis en kun je gebruik maken van Revahs’ niet goed geld terug garantie. Dit alles maakt voor ons dat de Revahs de beste tondeuse is voor een kaal hoofd.

Wat is het beste scheermes voor een kaal hoofd?

Met alleen een tondeuse zul je nooit een spekglad resultaat krijgen. Ook de beste tondeuse voor een kaal hoofd kort je hoofdhaar in tot 0,5 millimeter. Dit is natuurlijk piepklein, maar de stoppel blijft wel voelbaar. Bij donker haar blijft hij ook beter zichtbaar. De oplossing is om de beste tondeuse voor een kaal hoofd te combineren met het beste scheermes voor een echt, spiegelgladde hoofdhuid. Door je hoofd na het trimmen ook te scheren met een scheermes, bereik je die oh-zo-gewilde biljartbal status. Als je het doet, doe het dan ook goed!

Het beste scheermes voor een kale kop is de HeadBlade. Deze maakt je hoofd scheren een stuk gemakkelijker dan bijvoorbeeld met een normaal scheermes. Je rolt de HeadBlade letterlijk over je bol in een aaibeweging. Dit beweegt het scheermes over je hoofd in voor jouw handen natuurlijke bewegingen. Je hoofd wordt zo gemakkelijk en snel geschoren. 

De HeadBlade Classic is het basismodel en komt met de dubbele HB2 scheermesjes. Deze speciaal voor de HeadBlade ontworpen scheermesjes scheren snel en efficiënt. Ze lijken op normale cartridge scheermessen maar hebben een extra brede rubberen strip en de messen staan verder uit elkaar zodat je lange halen kunt maken over je hele hoofd. 

HeadBlade scheermes ATX Black
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 04:19
HeadBlade HB4
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 04:19
HeadBlade HB6
Bekijk laagste prijs
manandshaving.nl
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 04:40

Zelf waren we nog meer onder de indruk van de speciale HeadBlade ATX . Deze versie van de HeadBlade komt met een nog betere ergonomische vorm voor je vingers en is nog meer gerubberiseerd voor extra grip. De HeadBlade ATX komt ook met HB4 scheermesjes die nog beter scheren. Je kunt ook gaan voor de zes messen van de HB6. Gebruik bij het scheren met een scheermes altijd een goede scheerzeep. De spuitbus klodder van de Kruidvat is hiervoor niet geschikt.

Hoe scheer je je hoofd kaal met een tondeuse?

Je gaat je hoofd kaalscheren met een tondeuse, maar waar begin je? We gaan ervan uit dat je een goede tondeuse hebt, het liefst de Revahs JM-103 want daar kun je van op aan. De eerste stap is psychologisch. Het kan best een diepe duik zijn om de tondeuse op je hoofd te zetten en beginnen te trimmen! Het trimmen zelf is eigenlijk eenvoudig:

  • Zet de tondeuse aan en plaats hem net voor de haarlijn aan de voorkant van je hoofd. Houd de tondeuse hiermee met zijn voet recht op je huid.
  • Beweeg de tondeuse in lange, rechte lijnen over je hoofdhuid waarbij je de voet de hele tijd recht op de huid houdt.
  • Herhaal deze stap baan voor baan waarbij je elke baan een centimeter met elkaar laat overlappen. 
  • Bekijk het resultaat aandachtig in de spiegel en werk bij waar nodig. Maak gebruik van bijvoorbeeld een extra scheerspiegel om de achterkant van je hoofd goed te bekijken.

Je hoofd scheren met een Safety Razor?

Vroeger scheerden mannen hun hoofd kaal met een Safety Razor. Dit vergt nogal wat oefening, geduld en een vaste hand. Maar je krijgt wel een spiegelglad resultaat. Omdat er op een Safety Razor maar één mesblad zit voorkom je ook scheerirritaties beter. Hier is hoe je het doet:

  • Gebruik je beste tondeuse om je hoofd kaal te scheren op de kortste stand.
  • Smeer de overgebleven stoppel in met scheerschuim. Maar daarbij ronde bewegingen en strijk op het laatst de schuimlaag egaal glad.
  • Begin aan de achterkant en buig je hoofd naar voren. Met rechte, opwaartse bewegingen scheer je je nek en achterhoofd tot aan de kruin glad.
  • Begin vervolgens opnieuw aan de voorkant. Door het scheermes op de kop vast te pakken, met de scheerkop naar beneden gericht, kun je nu lange banen maken over je hoofd van voor naar achter. Je kunt de zijkanten ook op deze manier doen.

Nazorg nu je hoofd kaal is

Je tondeuse heeft je hoofd kaal gemaakt. Wat glanst hij mooi! Maar nu komt de nazorg, want je haar had een belangrijke functie: hij beschermt je hoofd tegen de zon. Spoel je hoofd na het gebruik van je tondeuse af en gebruik een milde gezichtsreiniger voor je hele hoofd, gezicht incluis. Ook als je je hebt geschoren met een scheermes moet je je gezicht goed afspoelen en wassen, want scheerschuim is geen reiniger. Droog je af en breng een vochtinbrengende gezichtscrème  aan met een SPF factor van 15. Dit beschermt je hoofdhuid tegen de zon. Wees je ervan bewust dat dit nu een dagelijkse noodzaak is voor mensen met een kaal hoofd.

Veel gestelde vragen over tondeuses voor een kaal hoofd

Welke tondeuse scheert kaal?

Hoewel alle tondeuses wel redelijk kort kunnen scheren, is de beste tondeuse voor een kaal hoofd de Revahs JM-103. Deze scheert tot 0,5 millimeter kort en is van professionele kwaliteit.

Hoe vaak moet ik mijn hoofd kaalscheren?

Haar groeit gemiddeld 0,4 millimeter per dag. Je zult dus vaak na dag één en zeker na dag twee alweer een stoppel voelen. Wil je een voortdurend gladgeschoren hoofd, dan moet je je om de twee dagen scheren. Anderen zullen een echt verschil aan je beginnen te zien na drie tot vier dagen. Voor de aanblik alleen moet je dus twee keer per week je hoofd kaalscheren.

Op hoeveel mm moet ik mijn hoofd scheren?

Voor een kaal aanblik moet je je haar terugbrengen onder de 1 millimeter of minder. Je kunt dan een tondeuse gebruiken voor een kaal hoofd. Voor korter dan 0,5 millimeter heb je een scheermes nodig en is een trimmer of tondeuse alleen niet meer genoeg.

Te koop bij:

manandshaving.nl
manandshaving.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 04:40

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *