De 6 beste professionele tondeuses van 2024

Vrouwelijke kapper geeft man een knip beurt met een professionele tondeuse en kam

Een professionele tondeuse heeft net een pasje voor op een normale tondeuse. Kappers en barbiers hebben natuurlijk altijd hun favoriete, professionele tondeuse om mee te werken. Dat mag je verwachten als je betaalt voor een goede knipbeurt. Maar waarom zou je zelf met een normale tondeuse te werk gaan als de professionele tondeuse ook te kopen is door de particulier, jij en ik dus. Ik heb gekeken naar professionele tondeuses, die de echte barbier en kapper dus ook gebruiken, en of ze geschikt zijn voor thuisgebruik. Ik heb ook de 6 beste professionele tondeuses eruit geplukt en op een presenteerblaadje gezet.

Snel antwoord? Dit is de beste professionele tondeuse!
Revahs Professionele Draadloze Tondeuse
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 04:17

Wat is een professionele tondeuse?

Niet elke tondeuse is hetzelfde en er zijn ook gespecialiseerde tondeuses, zoals de baardtrimmer en voor het lichaam de bodygroomer. Wat de professionele tondeuse apart zet van de normale tondeuse zijn dingen die het leven van een kapper of barbier aangenamer maken. Deze staan de hele dag door te knippen en te trimmen, dus er zijn een paar eigenschappen die de beste professionele tondeuses moeten hebben en die niet bij dagelijks gebruik snel nodig zullen zijn, zoals:

 • Een sterkere motor die het werk sneller gedaan krijgt, want er zijn nog meer klanten en hoe minder bewegingen van de arm per klant, des te minder vermoeiend is de dag voor de kapper zelf.
 • Een veel hogere kwaliteit en duurzaamheid, want hij wordt veel meer en intensiever gebruikt dan een normale tondeuse. Om lang mee te gaan moeten de onderdelen en de behuizing veel sterker zijn.
 • Een selectie aan instellingen en opzetstukken waardoor hij voor elke klant geschikt wordt. Ook de opzetstukken zijn van een hogere kwaliteit zodat ze langer meegaan, ook bij intensief en dagelijks gebruik.

Wat mij opviel is de noodzaak van een zwaardere kwaliteit, sterkere prestaties en veelzijdigheid. Deze drie kernkwaliteiten onderscheiden de professionele tondeuse van de normale huis, tuin en badkamer tondeuse.

Professionele TondeuseNormale Tondeuse
✅ Hogere kwaliteit onderdelen❌ Lagere kwaliteit onderdelen
✅ Sterkere behuizing❌ Zwakkere behuizing
✅ Sterkere motor❌ Zwakkere motor
✅ Duurzamer bij laag gebruik❌ Minder duurzaam
❌ Soms minder lengte opties❌ Soms meer lengte opties
❌ Meestal simpeler✅ Meer handige snufjes

Waarom een professionele tondeuse kopen?

Nu rijst de vraag, waarom een professionele tondeuse kopen en niet een normale? Er zijn veel goede tondeuses zonder dat je diep in de buidel moet tasten voor een professioneel product. De lijn tussen professioneel en particulier is tegenwoordig ook vaag, tenminste, als je weet waar je moet zoeken. Je kunt genoeg tondeuses gewoon op het internet kopen die ook gebruikt worden door veel kappers en barbiers. Dat maakt mijn werk als reviewer een stuk makkelijker, maar ook dat jij een professionele tondeuse kunt kopen zonder dat je eerst een bedrijf moet oprichten en je Makro-pasje moet aanvragen.

Een hogere kwaliteit vertaalt zich naar een hogere duurzaamheid. Bij intensief gebruik gaat een professionele tondeuse misschien wel net zo lang mee als een normale trimmer bij laag gebruik. Maar gebruik je je professionele tondeuse van hoge kwaliteit met een lage intensiteit, dan vertaalt zich dat naar een langere levensduur. Hij gaat dus langer mee bij thuisgebruik. 

Ook trimmen ze sterker en veelzijdiger. Je kunt er meer mee, ook thuis voor de badkamerspiegel. De instellingen gaan van korter tot langer dan bij een normale trimmer en de opzetstukken geven je soms meer opties. Fading, kort, lang en dat alles veel sneller omdat de motor en de messen veel sterker zijn.

Ik zie de professionele tondeuse daarom als een heel goed alternatief, of mogelijk zelfs de gewenste keus voor thuisgebruik. Vooral als hij voor een niet al te grote meerprijs particulier beschikbaar is.

Nadelen van een professionele tondeuse

De garantie op een professionele tondeuse is meestal hetzelfde als die op een normale tondeuse. Deze apparaten zijn bedoeld voor intensief beroepsgebruik, dus de garantie gaat uit van een intensiever gebruik en hogere slijtage. Het is daarom van tevoren moeilijk inschatten hoeveel langer een professionele tondeuse meegaat dan een normale bij laag gebruik. Ook zal hij nagenoeg zeker pas stuk gaan als de garantie al lang is afgelopen.

Een tweede nadeel kan zijn dat je geen effectief gebruik maakt van de capaciteiten. Ga je voor een buzz cut en heb je altijd een buzz cut (of ga je kaal), dan is een veelzijdig apparaat met honderdduizend verschillende instellingen en opzetstukken overbodig. Een simpele tondeuse voor een kaal hoofd is dan beter.

Waar let je op bij een professionele tondeuse?

Kijk heel goed naar de eigenschappen van de individuele tondeuse en of dit de investering waard is voor jou. Denk aan de volgende dingen:

 • Hoe vaak gebruik je hem? Hoe meer je hem gebruikt, des te meer heeft het zin om een professionele tondeuse te kopen.
 • Hoe kort wil je het kortste deel van je haar en kan hij dit ook?
 • Hoe lang wil je het langste deel van je haar en is dit ook (met opzetstukken) mogelijk?
 • De standen tussen de kortste en langste stand zijn belangrijk voor overloop, fading en andere delen van je haar. Hoe preciezer, hoe beter.
 • Een hoge accucapaciteit van 60 minuten of meer.
 • Een krachtige motor en scherpe, zelf-slijpende messen die licht werk maken van je haar.
 • Een degelijke behuizing.

Dit zijn de kenmerken die ik heb kunnen vinden die de beste professionele tondeuses vaak met elkaar delen. Heb je deze kenmerken allemaal niet nodig, dan verwijs ik je door naar mijn artikel over de normale beste tondeuses

Beste 6 professionele tondeuses

Dit is mijn selectie 6 beste professionele tondeuses die je als particulier kunt kopen. Ik heb gelet op prijs, hogere kwaliteit dan normaal, mogelijkheden en beschikbaarheid voor iedereen. Voor de rest voldoen al deze tondeuses aan mijn criteria om op bijvoorbeeld een beste 10 lijst te kunnen komen voor normale tondeuses. 

#1 Revahs Professionele Draadloze Tondeuse

Revahs Professionele Draadloze Tondeuse
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 04:17

Deze professionele tondeuse van Revahs steekt uit door zijn fraaie design en hoogwaardige kwaliteit. Dit type tondeuse is een graag geziene toevoeging op de kaptafel, maar ook in veel badkamers is deze professionele tondeuse al te zien. De hoofdredenen zijn de superieure kwaliteit, metalen behuizing en uitstekende kenmerken voor een tondeuse. Met een accuduur van 240 minuten (4 uur!) kun je een hele tijd vooruit en hij zal ook na jaren dienst nog steeds lang genoeg door kunnen gaan op een volle lading. 

Met zijn scherpe, zelf-slijpende messen en krachtige motor maakt hij licht werk van al je haar, op je hoofd en op je lichaam ook. Je kunt hem daarbij instellen van een piepkleine 0,1 millimeter tot 3 millimeter met de handige instelhendel. Met de opzetkammen ben je ook van 3, 6, 10, 13, 16, 19, 22 en 25 millimeter voorzien. Met andere woorden, je kunt alle kanten op met deze professionele tondeuse. Van helemaal kaal tot professioneel stylen en faden, het kan allemaal met deze Revahs draadloze tondeuse.

Van alle professionele tondeuses die ik heb geprobeerd is de Revahs de beste. Hij trimt snel, maar ook zacht en zonder te trekken. Ik kan hem meerdere keren vergeten op te laden en hij werkt nog steeds. Ook is zijn retro design fraai om te zien. Vooral als je de prijs-kwaliteitsverhouding van Revahs vergelijkt met zijn enige echte concurrent voor beste professionele tondeuse, de Wahl Senior, dan wint Revahs met enig gemak.

#2 Wahl Senior Metal Cordless Tondeuse

Wahl Senior Metal Cordless Tondeuse
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 03:25

Wahl is een oude vertrouwde bij kappers en barbiers. Het is een oerdegelijke en supersterke tondeuse met een klassiek uiterlijk. In huis zie je hem veel minder, en dat heeft een goede reden. De prijs. Kappers en andere professionals kunnen dit verantwoorden omdat ze hem gebruiken voor hun werk. En dat werk doet hij heel erg goed. De sterke motor van 7000RPM drijft de net zo sterke messen aan en eet gretig door al je hoofdhaar heen. Hij doet dat 80 minuten lang, lang genoeg voor elke klant of voor je eigen hoofdhaar. Het brede snijmes van 46 millimeter draagt ook bij aan een snelle behandeling.

De metalen behuizing, knoppen en de hendel spreken ook van een hoogwaardig product dat bedoeld is voor intensief gebruik. Dit is een robuuste professionele tondeuse die jarenlang dienst zal doen, zowel in de kapsalon, barbershop of thuis in de badkamer.

Scheren en trimmen kan van 0,5 millimeter tot 1,2 millimeter met de instelhendel. Ook 1,5, 3 en 4,5 millimeter zijn mogelijk met de opzetkammen. Dit is voor al het kapperswerk dat niet geknipt hoeft te worden voldoende. De Wahl Senior trimt erg snel en zonder te trekken aan je haar.

#3 Panasonic – ER-DGP72

Panasonic – ER-DGP72
Bekijk laagste prijs
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 03:24

Ook deze Panasonic tondeuse vind je bij de kapper op de tafel staan. Het is een van de weinige “mainstream” merken die ook door professionals gewaardeerd wordt om zijn duurzaamheid, kracht en veelzijdigheid. Je kunt 50 minuten lang van deze kwaliteiten gebruik maken voordat hij opgeladen moet worden. Dit is aan de lage kant voor onze lijst van 6 beste professionele tondeuses, maar hij is ook binnen een uur weer opgeladen en je kunt hem aangesnoerd gebruiken.

De messen zijn scherp, hard en presteren goed met een sterke motor. Trimmen gebeurt vanaf 0,8 millimeter, tot op een stoppel dus, tot 2 millimeter. Je verstelt hem met de erg gebruiksvriendelijke draaiknop. Met opzetkammen kan dit in stappen van 3, 4, 6, 9, 12 en 15 millimeter. Trimmen gaat mooi en ook inkorten is vlug gebeurd. Je bent wel een stuk beperkter in je keuze als je heel erg kort wilt, of je haar juist langer wilt laten.

#4 Wahl Super Taper

Wahl Super Taper – Professionele Tondeuse
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 03:24

Dit is het meest populaire instapmodel voor de kapsalon vanwege zijn sterke prestaties en de betaalbare prijs. Als je vaker in de kappersstoel zit, dan is de kans groot dat je een Wahl Super Taper hebt gezien. Trimmen doet hij heel erg goed op 1 millimeter of 3,5 millimeter met de instelhendel. De opzetkammen breiden dit uit met 3, 6, 10 en 13 millimeter. Een stuk beperkter dus dan bijvoorbeeld de Revahs. Toch is dit een echt werkpaard onder de tondeuses. Hij trimt krachtig en snel tot dicht bij de gewenste lengte. Bijwerken met de precisietrimmer of schaar is dan zo gepiept.

Nog een voordeel van dit type tondeuse is dat hij zichzelf heel goed koel houdt. Zo kan hij langdurig en constant worden gebruikt in de kapsalon zonder te oververhitten. Dit zal de duurzaamheid voor het thuisgebruik daarom ook enorm goed doen.

#5 Wahl Icon Taper Professionele Kappers Tondeuse

Wahl Icon Taper Professionele Kappers Tondeuse
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 03:24

De Wahl Icon Taper lijkt erg veel op de Super Taper qua prestaties en kwaliteit. Het brede 40 millimeter mes en de wat sterkere motor maken hem geschikter om je bijvoorbeeld in een keer kaal te scheren. Hij is instelbaar van 1 tot 3 millimeter en beschikt daarnaast ook over 1,5, 3, 4,5, 6, 10 en 13 millimeter opzetkammen. Net wat uitgebreider dus en dat voor een vergelijkbare of dezelfde prijs als de Wahl Super Taper.

Ook deze tondeuse koelt zichzelf tijdens het trimmen, waardoor langdurig en intensief gebruik geen probleem is. Voor thuisgebruik is ook deze Wahl tondeuse daarom een duurzame keuze. Ik vind de behuizing wel weer wat minder. Als je voor bare-bones gaat, dan is behuizing toch iets waar je naar wilt kijken.

#6 Philips HC9450/20 9000

Als hekkensluiter, maar zeker geen slechte professionele tondeuse, hebben we de Philips HC9450/20. Dit is een hele moderne tondeuse met veel technische snufjes waar je als kapper misschien niet altijd wat aan hebt. Zo is de geheugenfunctie voor de professional overbodig, aangezien hij of zij meer klanten heeft dan deze Philips kan onthouden. Maar dat is voor ons thuisgebruikers natuurlijk geen punt, juist een extra! Qua lengtestanden steekt deze tondeuse uit aangezien hij bijna traploos te verstellen is (in stappen van 0,1 millimeter) tussen 1 millimeter en 42 millimeter. In totaal meer dan 400 verschillende lengtes. 

Dit maakt deze Philips de perfecte keuze voor heel secuur werk, fading en moderne kapsels. Dit is waarom je hem ook ziet staan bij de kapper of barbier. Hij wordt dan ingezet bij het fijnere werk. Zonder opzetkam trimt hij op 0,5 millimeter, wat ook niet verkeerd is. Trimmen doet hij ook prettig, en dat tot 2 uur lang op een volle accu. De messen zijn zelf-slijpend en van een professionele kwaliteit. Ik kan deze tondeuse aanraden als je niet te veel wilt betalen, veel behendigheid nodig hebt en toch bijna-professionele kwaliteit en duurzaamheid wilt.

Samenvatting van de beste professionele tondeuses

Door een professionele tondeuse te kopen haal je meer kwaliteit in huis. De professionele prestaties, zoals een sterkere motor, zorgen ervoor dat het werk sneller is gedaan. Ook zal een tondeuse die bedoeld is voor intensief gebruik, zoals bij de kapper, langer meegaan dan een normale bij laag gebruik. Niet iedereen heeft professionele prestaties nodig. Ga je voor een simpel kapsel, zoals periodiek kaalscheren of kort trimmen, dan is een normale tondeuse ook voldoende.

Maar wil je toch die extra kwaliteit, duurzaamheid en behendigheid, dan zijn er ook opties voor de particulier zoals jij en ik om een professionele tondeuse te kopen. De Wahl Senior is super, maar de Revahs Professionele Draadloze Tondeuse doet niet onder aan Wahl. Met dezelfde hoogwaardige kwaliteit en prestaties als Wahl ben je met Revahs toch een stuk goedkoper uit. Sterker nog, meer dan de helft! Ook is de Revahs geschikter voor in huis, met meer verstelbare instellingen en opzetstukken waardoor trimmen en scheren gemakkelijker is. Met de Wahl moet je toch meer zelf doen en hij is meer bedoeld om het grove werk te doen alvorens de kapper de schaar erbij pakt. 

Dat laatste, zelf bijknippen of met de losse hand met een trimmer mijn kapsel bijwerken is waarom Revahs het wint. Dezelfde kwaliteit en prestaties als Wahl, maar met een veel betere prijs-kwaliteitsverhouding. Dit en doordat zijn instellingen en opzetkammen hem makkelijker in het thuisgebruik maken geven voor mij de doorslag; de Revahs Professionele Draadloze Tondeuse is de beste professionele tondeuse.

Veelgestelde vragen over professionele tondeuses

Wat is de beste professionele tondeuse?

De beste professionele tondeuse is de Revahs Professionele Draadloze Tondeuse voor zijn uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Hij is net zo goed als de Wahl Senior Taper, die ook van heel hoge kwaliteit is, maar dan wel een stuk goedkoper in aanschaf.

Welke tondeuse wordt door kappers gebruikt?
Kappers gebruiken meestal een Wahl Super Taper of een Wahl Senior Taper. Dit zijn professionele tondeuses van heel hoge kwaliteit en met een krachtige motor. Ook koelen deze tondeuses zich tijdens het trimmen af, waardoor intensief gebruik mogelijk is. De Revahs Professionele Tondeuse wordt ook steeds vaker door kappers verkozen.
Wat kost een kappers tondeuse?

Een kapper kan een hogere prijs voor een professionele tondeuse verantwoorden omdat hij voor het werk wordt gebruikt. Een hele simpele professionele tondeuse is er al voor ongeveer 75 euro, bijvoorbeeld de Wahl Super Taper. Betere tondeuses van professionele kwaliteit zoals de Revahs Professionele Draadloze Tondeuse kosten ongeveer 100 tot 110 euro.

Te koop bij:

blokker.nl
douglas.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 03:24

Te koop bij:

bol.com
conrad.nl
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 03:23

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *