Hairlust Review: haarproducten die je haar doen groeien

Gepubliceerd op: 20 april 2022
|
Door: Baardtips.nl
|
Productreviews

Hairlust biedt zowel mannen en vrouwen een oplossing voor een veelvoorkomend probleem: dun, droog, beschadigt haar en haaruitval. Menig man kijkt met argusogen naar die volle bos van een ander die zelfverzekerd zijn haar kort houdt. Je kunt dan drie dingen gaan doen. Ten eerste kun je je kaalscheren. Met een terugtrekkende haarlijn is dit een prima optie, bijvoorbeeld in combinatie met een volle baard. Je kunt ook je dunne haar lang laten groeien zodat het niet helemaal een schrale bedoeling lijkt. Of je gaat op zoek naar een oplossing, en voor die mannen (en vrouwen) hebben wij een duik in het diepe genomen met deze Hairlust review. Wat kan Hairlust dus voor jouw haar betekenen? 

Over Hairlust

Hairlust is klein begonnen in 2017 toen Sofie Tidemand en Rasmus Serup – trouwe vrienden – een oplossing zochten voor een veelvoorkomend probleem in hun vriendenkring. Vooral bij vrouwen werd het thema van dun haar en haaruitval nauwelijks besproken. Ze zagen daar een gat in de markt, want er zijn wel degelijk veel jonge mensen die daar al vroeg in hun leven mee te maken krijgen.

Hairlust werd opgericht als een modern bedrijf van de eenentwintigste eeuw. Innovatie, duurzaamheid en transparantie staan bij Hairlust op het boegbeeld gegraveerd. Ze maken gebruik van natuurlijke ingrediënten bij het samenstellen van hun producten en geven volledige inzage in hun proces. Ze geloven in een holistische aanpak wat zoveel wil zeggen dat ze het probleem van dun haar en haaruitval op zo veel mogelijk manieren tegelijk aan willen pakken. Hun verzorging richt zich dan ook op zowel interne als externe behandeling.

De producten van Hairlust hebben een typisch Scandinavische vormgeving, uniseks van karakter en vooral simpel maar elegant. Als je op zoek bent naar een rustiek, mannelijke geur, dan ben je bij Hairlust aan het verkeerde adres. Maar daarvoor lees je waarschijnlijk geen Hairlust review. Je bent op zoek naar een effectieve behandeling van dun haar of haaruitval. 

Hairlust shampoo review 

De Hair Growth & Repair Shampoo is het meest bekende product van Hairlust en de eerste lijn in het offensief tegen dun haar en haaruitval. We gaan er bij de behandeling van uit dat de Hair Growth & Repair shampoo onderdeel is van het arsenaal en dit is ook zoals wij het getest hebben. Er zijn 4 Hairlust shampoos beschikbaar maar ze doen allen hetzelfde en hebben dezelfde actieve stoffen. De geur en sommige hulpstoffen zijn aangepast voor verschillende soorten haar.

Ga naar laagste prijs
hairlust.nl (€23,95)
Laatst bijgewerkt op: 20 april 2022 - 08:41
Ga naar laagste prijs
hairlust.nl (€23,95)
Laatst bijgewerkt op: 20 april 2022 - 08:43

De Hair Growth & Repair For Men shampoo bestaat voor 100% uit natuurlijke ingrediënten en bevat geen sulfaten of parabenen. De indrukwekkende lijst met ingrediënten wordt geannoteerd met waar het extract uit wordt gewonnen. Op deze manier wordt ook voor ons die scheikunde hebben laten vallen in het tweede jaar duidelijk wat het allemaal betekent. 

De uniseks vormgegeven fles, voorzien van munt-groene kleur, bevat 250ml. Dit moet genoeg zijn voor 25 tot 30 keer wassen met lang haar of 50 tot 60 keer met kort haar. Voor de meeste mannen gaat een fles dus 6 weken tot 2 maanden mee. Hair Growth & Repair bevat eiwitten die bloot aan de buitenlucht achteruitgaan. Als de fles eenmaal geopend is, blijft hij nog 6 maanden goed.

De shampoo is mild en schuimt mooi op tot een rijk, romig schuim. Hij wast je haar op een milde manier en laat hem goed schoon achter. Overtollig vet wordt op een effectieve manier verwijdert zonder je haar uit te drogen. Dus ook alle eigenschappen als gewone shampoo zijn aanwezig.

Bekijk op YouTube

De verzorgende werking komt van een hydraterend suiker complex voor het haar en cafeïne uit koffiebonen voor zowel haar als hoofdhuid. Deze combinatie zorgt voor soepel, stralend haar dat er levendig uitziet. Cafeïne is een natuurlijke peptide die helpt slapende haarzakjes en al bestaande haren op te wekken. Wij ondervonden dat dit effect het snelst zichtbaar is en vonden ons haar na een week er al beter uitzien. 

Een van de actieve bestanddelen is AnaGain, dat de genetische receptoren verantwoordelijk voor de activatie van je haarzakjes doen activeren. Met andere woorden, het signaal dat deze haarzakjes nodig hadden om te gaan groeien wordt nu van buitenaf geleverd. Hier hebben we nader onderzoek naar gedaan, want er zijn meerdere soorten bestanddelen die het “anagen” activeren en die zijn niet allemaal natuurlijk.

Door de ingrediënten van AnaGain “preservative free” te vergelijken met de ingrediënten op de fles, kwamen we erachter dat deze overeenkomen. Hairlust blijft dus 100% natuurlijk.

Naast de shampoo voor mannen zijn er nog drie varianten, met nagenoeg dezelfde samenstelling op de essentiële oliën voor de geur na. Deze zijn:

  • Hair Growth & Repair Shampoo (voor vrouwen)
  • Hair Growth & Repair Shampoo for Curls
  • Hair Growth & Repair Shampoo for Blondes

Hairlust hoofdhuid producten

Naast de Hair Growth & Repair shampoo voor het haar, heeft Hairlust twee essentiële producten voor de hoofdhuid onder het haar. Een gezonde hoofdhuid is fundamenteel voor gezond haar en je moet de behandeling van je haar altijd paren met een behandeling van je hoofdhuid. Alleen op die manier pak je het probleem op een holistische manier (allesomvattend) aan.

Hair & Scalp Detox Scrub

Ga naar laagste prijs
hairlust.nl (€26,95)
Laatst bijgewerkt op: 20 april 2022 - 08:25

Als je naast dun en futloos haar last hebt van een abnormale hoofdhuid, kun je deze normaliseren met de Hair & Scalp Detox Scrub. Dit is belangrijk als je last hebt van een droge of juist een vettige huid. Overtollig vet, schilfers en onzuiverheden aan de toplaag van de huid (de hoornhuid) worden op die manier automatisch verwijderd. Je huid wordt dus terug in een neutrale staat gebracht waar vanuit een nieuwe, gezonde huid begint te groeien.

De scrub zelf is van fijngemalen abrikozenpit. Deze zijn vrij hard maar beschadigen de huid niet. Dode huidcellen en verontreinigingen worden los gescrubd en verdwijnen na het afspoelen het putje in. Je doet dit in het begin twee keer per week om je oude, verontreinigende huid te helpen beter te worden. Na de eerste sessie van 2 maanden kun je volstaan met een onderhoudsbeurt één keer per week.

Naast de scrub bevat de Hair & Scalp Detox Scrub rozemarijn en aloë vera die de huid verzachten en verzorgen. De combinatie van bessen, rode algen en haver leveren de nodige vetzuren en bouwstenen aan voor de reparatie en aanmaak van gezonde, nieuwe huidcellen.

Scalp Follicle Treatment & Volumizer

Ga naar laagste prijs
hairlust.nl (€29,95)
Laatst bijgewerkt op: 20 april 2022 - 08:25

Heel veel jonge mannen hebben last van droog, jeukerig haar. Soms heeft dit te maken met de testosteronaanmaak dat je haar juist doet laat groeien. De snelle haargroei neemt veel vocht op uit de huid waardoor deze droog wordt. De haren worden ongezond met wildgroei van kapot, futloos haar als gevolg. Vaak is het echter gewoonweg de stress van een jong leven dat zich nog moet bewijzen in de wereld. 

Door dagelijks, na het wassen, de Scalp Follicle behandeling aan te brengen ga je dit probleem bij de kern tegen. De kalmerende, natuurlijke extracten van rozemarijn en munt gaan ontstekingen tegen en verzachten de huid. Het basilicumwortelextract reguleert de DHT aanmaak, de stof die verantwoordelijk is voor haaruitval. De Scalp Follicle Treatment werkt het beste in combinatie met de Detox Scrub omdat de actieve ingrediënten dan beter bij de wortel van het haar kunnen komen.

Hairlust haar- en baardgroei producten

Voor al verloren haar of haar dat maar niet wil groeien (zoals kale plekken) heeft Hairlust twee groei serums. Een haar- en baardgroei serum activeert slapende haarzakjes en doet langzaam of kort groeiend haar sneller en langer groeien. Hairlust heeft een specifiek serum voor zowel hoofdhaar als baardhaar. Ook helpt een haarolie om je haar de hele dag door voeding te geven, te beschermen en te laten groeien. Voor de interne behandeling zijn er de Hairlust haarvitamines.

Hair Strengthening & Protection Oil

Ga naar laagste prijs
hairlust.nl (€19,95)
Laatst bijgewerkt op: 20 april 2022 - 08:28

Als bescherming en verzorging gedurende de hele dag is er de Hair Strengthening & Protection Oil. Waarschuwing vooraf: hij is op basis van kokosolie en dat ruik je. Je gebruikt ook al snel te veel. Voor de meeste haarbossen van kort tot middellang formaat is 1 tot 2 druppels meer dan genoeg. Gebruik je meer, dan wordt het een vettige boel en ruik je naar een gebarsten kokosnoot. Net als met baardolie is minder vaak beter.

De olie laat een dunne coating achter die de hele dag je haar beschermt en voedt. Naast kokosolie bevat het arganolie dat je haar soepel en zacht houdt. Zonnebloemolie zit vol met vetzuren die je haar nodig heeft om te groeien en om gezond te blijven. Ook geeft zonnebloemolie bescherming tegen UV-licht.

De Hair Growth & Repair conditioner

Ga naar laagste prijs
hairlust.nl (€23,96)
Laatst bijgewerkt op: 26 april 2022 - 09:59

De Hair Growth & Repair conditioner is er niet specifiek voor mannen. Je kunt natuurlijk de “gewone” variant gebruiken en de geur maskeren met parfum (of het maakt je helemaal niet uit, doe wat je moet doen). Bij het ontbreken van een conditioner voor mannen is het belangrijk dat je deze opvangt met een andere vorm van langdurige verzorging, zoals de Hair Strengthening & Protection Oil.

Haarvitamines

Ga naar laagste prijs
hairlust.nl (€32,95)
Laatst bijgewerkt op: 20 april 2022 - 08:33
Ga naar laagste prijs
hairlust.nl (€32,95)
Laatst bijgewerkt op: 20 april 2022 - 08:32

We zijn altijd sceptisch als het gaat om dingen die je in moet nemen. Ons advies is om eerst bij je huisarts na te gaan of je dit supplement mag nemen. Hier is de lijst met ingrediënten van de Hairlust Haarvitamines:

  • Calcium-D-Pantothenaat
  • Calciumcarbonaat
  • Cholecalciferol
  • Cyanocobalamin
  • D-Biotine
  • DL-Alpha-Tocopherylacetaat
  • Equisetum Arvense L.
  • Glycine
  • Hydroxypropyl Methylcellulose
  • L-ascorbinezuur
  • L-Glutamine
  • L-Lysine Hydrochloride
  • L-Methionine
  • L-Selenomethionine
  • Rice Bran Extract
  • Titaniumdioxide
  • Zinkoxide

We hebben de Haarvitamines 2 maanden lang (60 dagen) gebruikt, met één pil per dag. Of het wel echt een effect had kunnen we niet met zekerheid stellen. Veel van deze bestanddelen haal je uit een gezond en gevarieerd dieet. Als jouw eetpatroon bestaat uit fast food en snoepen, dan zou dat zeker een reden kunnen zijn voor dun en futloos haar. Je leven aanpassen met een gezonder voedingspatroon is dan de echte oplossing. Als overbrugging zou je één tot twee maanden je maaltijden aan kunnen vullen met dit supplement.

Hairlust Beard Growth Serum

Ook verkrijgbaar als abonnement (hoge korting!)

Ga naar laagste prijs
thehairlust.nl (€32,95)

Dit is een bekende van ons want de Hairlust Beard Growth serum staat op onze nummer 1 beste baardgroei serums. Een combinatie van het bewezen effectieve Capixyl en cafeïne pept het haar op en activeert slapende haarzakjes. Capixyl moduleert het hormoon DHT dat verantwoordelijk is voor haaruitval. De toevoeging van AnaGain helpt het signaal voor haargroei in je haarzakjes te activeren. Avena Plex is een actieve stof die helpt je lipiden (huideigen vetten) te reguleren en op peil te houden.

Van de Hairlust Beard Growth Serum weten we dat hij na 10 weken je baard voller maakt en dat haar begint te groeien op anders kale plekken. 

Hair Growth Serum

Ga naar laagste prijs
hairlust.nl (€59,95)
Laatst bijgewerkt op: 20 april 2022 - 08:34

Het haargroeiserum van Hairlust bevat nagenoeg dezelfde actieve stoffen als de Beard Growth Serum met een paar toevoegingen die goed zijn voor de hoofdhuid en het hoofdhaar. Vaak is hoofdhaar ook dun en slap als er sprake is van uitval. De toevoeging van Creatine zorgt voor sterker haar dat veerkrachtiger is. Daarnaast gaat de Hair Growth Serum haaruitval actief tegen met Redensyl, een peptide die de cel metabolisme in de haarwortel doet versnellen. Hierdoor worden voedingsstoffen sneller opgenomen door het haartje en blijft hij langer gezond.

Onze ervaring met Hairlust

De behandeling neemt zijn tijd, dat is de eerste observatie die we durven te maken. Ga er niet vanuit dat je haar plotseling dikker wordt zodra je de eerste keer wast met Hairlust. Ook zul je nog even last hebben van haaruitval als je begint met het serum of de olie. Hairlust is een holistische behandeling, een aanpak zowel intern als extern om de haar zelf gezond te maken. Dat neemt tijd in beslag want waarschijnlijk is je probleem genetisch van aard. 

Andere producten met een snellere werking zijn in de regel maskerend en hopen op een placebo-effect. Ze doen je haar dikker laten lijken met een dunne coating, of “arresteren” de haarwortel tijdelijk. Zodra je ophoudt met het gebruik en het middel is uitgewerkt blijkt het dat je haar helemaal niet veranderd is.

Als indicatie hebben wij het product 2 maanden getest en we ondervonden de eerste zichtbare verandering na 4 weken. Het haar is minder vet, ziet er dikker en gezonder uit en laat zich gemakkelijker in model kammen zonder er futloos bij te hangen. Ook zagen we minder tot geen haren meer wegspoelen het doucheputje in. Als je elke dag in de spiegel kijkt zal dit process nauwlijks opvallen, dus geduld is hier letterlijk een schone zaak.

Over de groeisnelheid kunnen we vooralsnog geen uitspraken doen. De haarvitaminen laten we in het vervolg achterwege en we geloven dat de meeste mannen met de shampoo, scrub en treatment het beste uit de voeten kunnen. Deze combinatie (die ook verkrijgbaar is als set) werkt voor ons het beste.

Werken Hairlust producten echt?

Ja, maar verwacht geen magische werking. Het gewenste effect, gezond haar dat niet uitvalt, zal niet na één keer wassen zichtbaar zijn. De behandeling duurt weken en zal geleidelijk aan duidelijk worden. De holistische aanpak van Hairlust zorgt voor gezonder haar zowel intern als extern. Vooral die interne werking neemt de tijd. Wij zagen de eerste effecten na 4 weken en na 2 maanden bereikten wij een plek waar we konden zeggen dat ons haar zelf gezonder is met minder uitval. 

Zorg er ook voor dat je zowel je haar als je hoofdhuid tegelijkertijd behandeld. Uit een droge, ongezonde hoofdhuid zal geen gezond haar groeien ongeacht waarmee je je haren wast of insmeert.

De Hair Rehab Box for Men

Ga naar laagste prijs
hairlust.nl (€87,95)
Laatst bijgewerkt op: 20 april 2022 - 08:36

Voor een volledig pakket om je haar te doen groeien, raden we de Hair Rehab Box aan. Deze bevat 2 flessen Hair Growth & Repair shampoo, de Hair & Scalp Detox scrub en de Scalp Follicle Treatment voor een sterk gereduceerde prijs. Dit is het Hairlust pakket dat wij in eerste instantie ook getest hebben en waar we tevreden mee zijn. Voor de meeste mannen is deze set genoeg voor gezond haar en een gezonde hoofdhuid. Als je erg droog haar hebt, dan raden wij zowel de Hair Rehab Box aan samen met de Hair Strengthening & Protection Oil.

Veelgestelde vragen over Hairlust

Hoe kun je haaruitval stoppen?

Haaruitval kan verschillende oorzaken hebben. Stress is een belangrijke factor die je kunt beïnvloeden met een gezond leven en voldoende rust. De hoofdoorzaak voor haaruitval is genetisch. Er is geen permanente manier om dit te voorkomen. Het beste wat je kunt doen is je hoofdhuid en je haar zo gezond mogelijk houden met een holistische behandeling zoals die van Hairlust.

Hoeveel haaruitval heb je per dag?

Het verliezen van 50 tot 120 haren per dag is normaal. De haarwortels van deze haren zijn gestorven en laten los. Ze worden constant weer aangevuld met nieuw haar. Haaruitval is dus normaal. Het wordt een probleem als je schouders de hele dag bedekt zijn met uitgevallen haren.

Hoe kun je haaruitval verminderen?

Voldoende rust en een gezond leven met gezonde voeding zijn belangrijk voor je haar. Voor de rest moet je zorgen voor een gezonde hoofdhuid en gezond, sterk haar. Als dat niet genoeg is, kun je kijken naar je haarverzorging en overgaan tot een holistische behandeling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.