Waarom aluin gebruiken na het scheren?

Wat betekent met aluin scheren precies?

De Vergulde Hand Aluinblok
Bekijk laagste prijs
deonlinedrogist.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:06

Zo is de echte aluin, die met name na het scheren wordt gebruikt, een 100% natuurlijk product met een uitstekende desinfecterende, helende en antibacteriële werking. Bovendien is het een veelzijdig verzorgingsproduct dat op natuurlijke wijze de poriën van je gezichtshuid sluit, waardoor het helend en kalmerend werkt. En doordat het product geen kunstmatige toevoegingen bevat en vrij is van parabenen, sulfiet en alcohol, is het met aluin scheren geschikt voor alle huidtypes.

Baardverzorging: scheren met aluin

Maar mannen… als je voor een baard kiest, betekent dat niet dat je de haren op je kin maar vrijelijk kunt laten groeien! Want een baard die bij je past, op basis van de vorm van je gezicht en je baardgroei, is een verlengstuk van je persoonlijkheid, dus is een goede baardverzorging essentieel voor je imago. Maar hoe doe je dat? Je bereikt een optimaal resultaat door je baard regelmatig te verzorgen en bij te werken met de juiste scheerproducten en goede verzorgingsproducten. Zo is er een ruime selectie scheerkwasten verkrijgbaar, uitgevoerd in tijdloze designs voor de man die van de authentieke manier van scheren houdt.

Je kunt kiezen uit kwasten met haarsoorten zoals das-, varkens- of paardenhaar of synthetisch haar. Ook scheermessen zijn er in allerlei varianten. Van een safety razor met vlindersluiting tot een klassiek open scheermes, voor de beginnende natscheerder tot de ervaren scheerfan, die precies weet wat hij wil. Maar ook ná het scheren heb je een aantal goede verzorgingsproducten nodig, die je baard in optimale conditie houden, zoals baardshampoo, balsem, conditioner, olie en aluin.

100% Puur Aluinsteen
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:06

Waarom is aluin een aanrader?

Vroeger was aluin een product dat standaard naast de scheerkwast van elke man stond. Het werd al in de Romeinse beschaving toegepast, bijvoorbeeld als beits- of looileermiddel. Maar, ook toen al, werd aluin vooral ingezet voor de persoonlijke hygiëne van mannen. Door de opkomst van nieuwe producten verdween het langzaam in de vergetelheid, maar inmiddels is aluin bezig aan een ware comeback, met name door de herontdekking van de unieke eigenschappen van dit mineraal. Zowel voor na het scheren als tegen transpiratie. Want aluin werkt als een reukloze deodorant, die ervoor zorgt dat zweet en onaangename geurtjes worden tegengegaan, terwijl je huid normaal kan blijven transpireren om afvalstoffen af te voeren. En doordat het niet irriteert of plakt en geen vervelende sporen nalaat in je kleding, is het een uitstekende, natuurlijke deodorant. 

Ook voor na het scheren is aluin een prima verzorgend product, dat ervoor zorgt dat de huidporiën zich direct na het scheren sluiten. En doordat het tevens de resten van achtergebleven scheerzeep neutraliseert, verzacht het de huid waardoor huidirritatie vermindert. Daarbij heeft het nog een groot voordeel: aluin bindt zich makkelijk aan de gezichtshuid en door de samentrekkende werking stelpt het kleine bloedingen direct. Dat maakt aluin ideaal bij scheerwondjes, terwijl het bovendien acné tegengaat. En, toch ook niet onbelangrijk: het geeft een heerlijk, fris gevoel na je dagelijkse scheerritueel. 

Hoe gebruik je aluin?

Aluin kan op verschillende manieren gebruikt worden, zoals bijvoorbeeld in een steen- of penvorm. De aluinpen- of stick – is heel effectief om kleine wondjes na het scheren te verzorgen, door ze zorgvuldig aan te tippen. Gewoon de stick natmaken in koud water en zorgvuldig over de aangedane plekjes wrijven, zodat eventuele scheerwondjes sluiten en je huid weer prettig aanvoelt. 
Een aluinsteen -of blok- is ideaal om je hele gezicht te behandelen na het scheren. Spoel je gezicht af met koud water en maak ook de steen vochtig. Daarna wrijf je er vervolgens rustig mee over de net geschoren huid. De huidporiën sluiten zich en neutraliseren eventuele zeepresten, waarmee het de huid van je gezicht kalmeert en desinfecteert.

Het gladste scheeresultaat krijg je met een klassieke scheerzeep, kwast en warm water. Rustig inzepen en goed verdelen met de kwast maakt de baardharen zachter. Scheer eerst met de groeirichting van de haren mee. Als er nog ongewenste haren achterblijven, ga dan een tweede keer met het mes tegen de haargroeirichting in. Bij zware baardgroei is een speciale pre-shavecrème of -olie, die je vóór het scheren gebruikt, aan te raden voor een optimaal scheerresultaat.

Tips voor een goede verzorging van je baard:

  • Regelmatig je baard wassen, bij voorkeur met een speciale baardshampoo, omdat deze qua PH-waarde beter afgestemd is op de gezichtshuid. Bovendien verwijder je daarmee dode huidschilfers, zodat je baard een schone en frisse uitstraling houdt. 
  • Kam of borstel je baard regelmatig om hem weer in model te brengen en losse haren te verwijderen. Schaf dus een goede baardborstel aan, van zwijnenhaar bijvoorbeeld, of in een mix van paardenhaar en synthetisch haar. Ook een antistatisch kammetje is handig om je baard te stylen.
  • Een speciale baardbalsem of conditioner zorgt dat je baard makkelijker in model te brengen is, terwijl het tevens de huid hydrateert. Beide producten zijn ideaal, zowel om de jeuk van een opkomende baard te verminderen, als voor het verzorgen van een vollere baard. Ook baardolie is een heerlijk product dat je baard en de huid eronder reinigt, beschermt en hydrateert. Daarnaast geeft het je baard extra glans. 
  • Om je baard coupe regelmatig te trimmen en bij te werken is het met aluin scheren dé ideale methode. Want het gebruik van aluin zorgt ervoor dat de poriën van je huid zich na het scheren op natuurlijke wijze sluiten en daarmee je huid na het trimmen weer tot rust brengen. Goede verzorgingsproducten met aluin voor het perfect verzorgen en modelleren van je baard zorgen ervoor dat die niet alleen heerlijk ruikt maar er ook strak en glanzend uitziet. Dat maakt jouw baard tot uniek en een eigentijds statement, waarmee je gezien wordt in alle kringen van de maatschappij.

Te koop bij:

deonlinedrogist.nl
plein.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:06

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *