Beenhaar trimmen voor mannen: thuis, gemakkelijk en zelf gedaan!

Beenhaar trimmen kan voor mannen best een grote, psychologische stap zijn. Het is daarom fijn om te weten dat het daadwerkelijk proces juist weer relatief gemakkelijk is. Met de juiste tools en een stappenplan heb je binnen een minuut je benen getrimd. Het is overigens helemaal niet zo vreemd dat je als man je beenhaar wilt trimmen. Het wordt alom geaccepteerd en als je vragen krijgt uit je vriendenkring of van je familie, ga er dan met gestrekt been in en stel ze voor dat zij het ook een keer proberen. Link ze dan meteen door naar dit artikel, waarin ik uitleg hoe je het beste beenhaar kunt trimmen als man.

Waarom je beenharen trimmen als man?

Ik kan wel wat redenen bedenken waarom mannen hun beenhaar trimmen. Sommige mannen hebben grof, donker of lang beenhaar (of alle 3) en willen hier gewoon vanaf. Met gladde benen laat je ook je beenspieren beter zien. Heb je hard gewerkt aan die beach body, dan is het jammer dat je benen verstopt blijven onder een dikke laag wol. Bodybuilders, maar ook andere atleten trimmen hun benen en ander lichaamshaar. Soms moeten ze dit ook wel, bijvoorbeeld zwemmers. Voor deze mannen is het belangrijk dat ze hun beenhaar trimmen voor betere prestaties in het water.

Wat je reden ook is, esthetisch of voor sportieve prestaties, beenhaar trimmen is voor mannen de normaalste zaak van de wereld.

Let hierop bij het trimmen van je benen

Er zijn 3 dingen waar je vooral op wilt letten als je begint je beenhaar te trimmen: de juiste trimmer, de juiste frequentie en de juiste nazorg.

Gebruik een goede bodygroomer voor je beenhaar

Gebruik een goede trimmer voor het trimmen van je beenhaar. Niet alleen is dit een veel aangenamere ervaring, het kan ook onaangename situaties later voorkomen zoals ingegroeide beenharen. Met de juiste trimmer kun je je benen binnen een minuut vaak al glad trimmen. Hiervoor heb je een goede bodygroomer nodig. Bodygroomers zijn elektrische trimmers bedoeld voor gebruik op het lichaam. Ze zijn verkrijgbaar in veel soorten en maten, maar ga bij voorkeur voor een bodygroomer speciaal gemaakt voor het mannenlichaam en mannenhaar. Ik heb hieronder mijn favoriete selectie bodygroomers verzameld die als beste geschikt zijn om je beenhaar mee te trimmen.

Trim je beenhaar om de week

Voor een altijd kort en verzorgd resultaat trim je je benen om de week. Groeit het sneller, dan kun je elke week je beenharen trimmen. Het ligt er ook een beetje aan hoe lang of hoe kort je het per se wilt houden. Sommige mannen trimmen hun beenhaar alleen wat korter, bijvoorbeeld met de helft.

Verzorg de nu naakte huid goed

Beenhaar vermindert de wrijving tussen je huid en je kleding. Ook is lang beenhaar moeilijker te doordringen voor insecten, zoals muggen. Nu dat deze natuurlijke bescherming weg is, moet je deze vervangen met een goede bodylotion voor mannen. Deze smeer je meteen na het trimmen op je benen en de dag erna ook. Daarna mag je elke dag één keer insmeren als je dat prettig vindt.

De beste beenhaar trimmers voor mannen

De beste beenhaar trimmer voor mannen is een bodygroomer. De bodygroomer is bedoeld voor het mannenlichaam en mannenhaar. Een bodygroomer van hoge kwaliteit heeft geen problemen met okselhaar, borsthaar of zelfs schaamhaar. Je beenhaar trimmen met een bodygroomer is daarom al helemaal geen probleem. Dit zijn de beste bodygroomers om je beenharen mee te trimmen:

#1 Wellshave Bodygroomer Mannen PRO

De Wellshave Bodygroomer PRO HT6006 is een alleskunner voor je hele lichaam. Deze bodygroomer is ontwikkeld met het mannenlichaam in gedachten en zal op de meest moeilijke plekjes moeiteloos je lichaamshaar verwijderen. Als je ook je ballen kunt trimmen met deze bodygroomer, dan zal het je niet verbazen dat hij je benen zorgeloos trimt en dat tot 1 millimeter kort. Je kunt dan ook meteen je schaamstreek meepakken als je toch al in de buurt bent. De SkinSafe-messen voorkomen dat je meer dan alleen je haar trimt.

Trimmen merk je haast niet met de Wellshave Bodygroomer. De scheerkop glijdt gemakkelijk over je huid en de messen trekken helemaal niet aan je beenhaar. Zelfs de langste en dikste haren worden in één keer afgesneden. Wil je nog meer comfort, dan kun je hem ook meenemen onder de douche. Hij is waterdicht en je kunt hem afspoelen onder de kraan. 

De opzetstukken geven je ook de mogelijkheid om je beenhaar alleen in te korten. Je krijgt bij de HT6006 1,5, 2,5, 3,5, en 4,5 millimeter opzetstukken. Ook als je je beenhaar op 1 millimeter wilt hebben, is het handig dat je deze andere opties hebt voor de rest van je lichaam. Op een volle accu kun je 90 minuten lang je beenhaar trimmen of andere delen van je lichaam als je merkt dat je benen na 10 seconden alweer mooi glad zijn. 

De Wellshave Bodygroomer PRO is van hele hoge kwaliteit met een mooie, moderne vormgeving. Hij ligt lekker in de hand tijdens het trimmen en je voelt de degelijkheid aan zijn behuizing. Het is een duurzame aankoop waarmee je jarenlang je beenhaar kunt trimmen.

Ik moet je wel vermelden dat de Wellshave bodygroomers verkopen als warme broodjes. Ze zijn razend populair geworden en het kan zijn dat je de HT6006 op dit moment niet aan kunt schaffen. Er is ook de Wellshave Bodygroomer SW-K1. Deze is iets lichter dan de HT6006 maar beschikt over dezelfde technologie en sterke motor en messen. Hij heeft alleen net iets minder opties maar is nog steeds een uitstekende bodygroomer om je beenhaar mee te trimmen.

#2 Gruttz Bodygroomer Mannen v3

Voor een simpele maar effectieve oplossing voor je harige stelten is de Gruttz Bodygroomer v3 een betrouwbaar middel. De Gruttz is ontwikkeld voor het mannenlichaam en dan met name voor de worst en eieren. Maar dit betekent ook dat je er je benen heel gemakkelijk mee kunt trimmen. Als zelfs de dikste bos schaamhaar zonder problemen wordt verwijderd, hoef je je ook met de Gruttz Bodygroomer geen zorgen te maken. Uitgerust met keramische messen en een sterke motor heb je alle middelen in handen voor perfect getrimde benen.

De veiligheid komt door de speciale vormgeving van de scheerkop. Een flinterdun plastic plaatje vormt de onderkant van de scheerkop, waarboven de messen rusten. Je huid kan dus nooit in contact komen met de vlijmscherpe messen, maar doordat dit scherm zo dun is kan er wel heel kort geschoren worden. Met een uniek opzetstuk kun je zelfs tot 0,1 millimeter kort trimmen. Het praktische effect is dan nagenoeg hetzelfde als scheren. 

Ook de Gruttz Bodygroomer is van uitstekende kwaliteit, met een sterke behuizing die stevig aanvoelt in je handen. Hij is zelfs zo stevig dat hij betrekkelijk stil is tijdens het gebruik, ondanks dat de motor met 7000 toeren per minuut zijn werk doet.

#3 Mancraft Bodygroomer Mannen

Ook met deze Mancraft Bodygroomer is je beenhaar trimmen een eitje. Met zijn simpele ontwerp, sterke motor en net zo sterke tanden zijn je benen in een paar halen weer mooi glad. Hij trimt ze dan meteen tot 0,3 millimeter, wat voor het oog al kort is. Hij doet dit zacht en kan veilig worden gebruikt voor je benen, maar ook voor de rest van je lichaam. Met de opzetstukken kun je trimmen van 2 millimeter tot en met 7 millimeter. Zo kun je beslissen om je beenhaar alleen in te korten, maar ook om de rest van je lichaamshaar aan te pakken hoe jij dat wilt. Dat je ook nat kunt trimmen met scheerschuim maakt het nog comfortabeler.

Je kunt 60 minuten lang je beenhaar trimmen op een volle accu, waarna je hem oplaadt op zijn oplaadstation. De Mancraft is in 90 minuten weer helemaal opgeladen. Je kunt hem ook handig opladen aan een powerbank, in de auto of met een USB-oplaadstekker. Dat komt vooral goed uit op reis, zodat je het oplaadstation niet in je toilettas hoeft te proppen. Deze hele goede kwaliteiten maken de Mancraft voor het beenhaar trimmen ideaal. Mancraft combineert dit met een hele goede prijs waardoor je hem voor de prijs/kwaliteitsverhouding in elk geval niet wilt laten liggen.

Stap voor stap je beenhaar trimmen

Vrijwel iedereen, zowel mannen als vrouwen, beginnen met hun beenhaar te trimmen. Pas later en lang niet altijd begint men het beenhaar te scheren. Vooral vrouwen en niet mannen maken deze laatste stap. Maar ook als je als man uiteindelijk je benen wilt scheren, is het verstandig deze eerst te trimmen. Een stoppel is makkelijker te scheren dan lang beenhaar en je krijgt het hebben van gladde benen ook beter onder de knie. Je beenhaar trimmen met een bodygroomer doe je zo:

 1. Was je benen goed en droog ze daarna goed af. Dit maakt de haren zachter en makkelijker af te snijden. Sommige bodygroomers kun je ook meenemen onder de douche, dat maakt het nog comfortabeler.
 2. Optioneel: bevestig de gewenste lengte opzetstuk als je je beenhaar langer wilt laten.
 3. Plaats de bodygroomer met het mesblad vlak op je been, begin onderaan je onderbeen. Zet hem aan en maak langzame, opwaartse bewegingen. Met een goede bodygroomer zoals de Wellshave of de Gruttz is één enkele keer over dezelfde plek gaan al genoeg.
 4. Smeer je benen in met een bodylotion voor mannen.

Alternatieven voor je beenhaar trimmen

Hier zijn de meest populaire alternatieven voor het trimmen van je beenhaar.

 • Beenhaar scheren: beenhaar scheren is de meest logische volgende stap waarmee ook vrouwen vaak beginnen. De meeste mannen laten het echter bij trimmen. Wil je wel je beenhaar scheren, kies dan voor een goede Safety Razor.
 • Onharingscrème gebruiken: als alternatief voor scheren kun je je benen ook ontharen met een ontharingscrème. Dit is chemische rotzooi, maar het is wel snel, meestal pijnloos (tenzij je een reactie hebt op de ingrediënten) en je benen blijven langer glad dan bij scheren.
 • Beenhaar harsen: je benen harsen is nog een methode om je beenhaar met wortel en al te verwijderen. Het proces is behoorlijk pijnlijk, vooral de eerste keer. Voordelen zijn de spekgladde benen en dat de haartjes zwakker aangroeien.
 • Ladyshaver: een Ladyshaver is een bodygroomer voor vrouwen. Hoewel het een goed idee lijkt om deze te gebruiken om je beenhaar te trimmen is een bodygroomer voor mannen toch beter. Mannenhaar is anders dan dat van vrouwen en het mannelijke lichaam (inclusief de huid) heeft een andere vorm en dichtheid.
 • Beenhaar laseren: laseren is een semipermanente manier om lichaamshaar te verwijderen. Na meerdere behandelingen is het haartje, inclusief wortel en haarzakje vernietigd. Het duurt dan jaren (ongeveer 5) voordat je lichaam alle cellen heeft ververst en er een nieuw haartje begint te groeien. Grote nadelen zijn de pijn en de hoge kosten van deze behandelingen.
 • IPL-ontharing: een IPL-behandeling lijkt op laseren, maar waarbij laseren relatief vaak herhaalt moet worden, kan een IPL-behandeling grotere oppervlaktes in één keer pakken. De kosten en het effect zijn ongeveer hetzelfde als bij laseren.

Samenvatting over beenhaar trimmen voor mannen

Je beenhaar trimmen is als man helemaal niet vreemd. Om esthetische redenen kan het goed zijn dat je je beenhaar inkort of zelfs helemaal tot op de huid trimt. Het staat dan gewoon beter. Ook voor sportieve prestaties kan het nodig zijn dat je je beenharen trimt. Om wat voor reden dan ook, je beenhaar trimmen is de normaalste zaak van de wereld en met de juiste tools is het ook een fluitje van een cent.

De beste manier voor mannen om hun beenhaar te trimmen is een bodygroomer gebruiken. Dit maakt het werk gemakkelijk, snel en pijnloos. De meeste mannen zijn tevreden met heel kort getrimde benen en een bodygroomer stelt je ook in staat om bijvoorbeeld je beenhaar alleen iets in te korten en niet helemaal glad te trimmen. Als je je beenhaar trimt is de kans ook groot dat je ander lichaamshaar aan wilt pakken en hiervoor is de bodygroomer ook bedoeld. Daar komt bij dat de meeste mannen hun benen niet scheren.  

De beste bodygroomer voor dit karwij is de Wellshave Bodygroomer Mannen PRO, een echte alleskunner die je beenhaar maar ook de rest van je lichaam snel en veilig trimt. Ook de Gruttz Bodygroomer v3 is een goede keus. 

Zo zet je je beste (gladde) beentje voor.

Veelgestelde vragen over beenhaar trimmen voor mannen

Wat is de beste trimmer voor mijn beenhaar?

Je kunt je beenhaar het beste trimmen met een goede bodygroomer. De beste bodygroomer om je beenharen te trimmen is de Wellshave Bodygroomer PRO voor mannen. Deze trimt snel en efficiënt maar laat je huid met rust. Ook de Gruttz Bodygroomer v3 is een goede beenhaar trimmer.

Waarom beenhaar trimmen?

Mannen trimmen hun beenhaar omdat ze het mooier vinden staan of om sportieve prestaties te verbeteren (of allebei). Dat laatste doen vooral zwemmers vaak. Ook mannen met getrainde beenspieren, zoals bodybuilders of beoefenaars van calisthenics kunnen besluiten hun beenhaar te trimmen. Op die manier zijn de geoefende spieren beter zichtbaar.

Wat vinden vrouwen van beenhaar?

De meeste vrouwen vinden beenhaar bij mannen geen probleem. Het is puur een persoonlijke voorkeur voor jou als man of je je beenhaar wilt trimmen, in wilt korten of gewoon zo wil houden zoals het is.

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 03:53

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *