Konthaar scheren: gemakkelijk en snel konthaar verwijderen voor een babyzacht achterwerk in 2024

Je konthaar scheren komt vaker voor dan je denkt. Er kunnen veel redenen zijn om je achterwerk te ontdoen van haar en meestal is het een vraag van alles of niets. Ga je al je konthaar verwijderen of laat je het juist helemaal ongemoeid? Ga je voor alles en wil je weer een babyzacht achterwerk, dan zul je je konthaar moeten scheren. Ik bekijk en beproef de mogelijkheden om konthaar te scheren of op een andere manier mijn konthaar te verwijderen. We komen dan ook tot de beste methode om konthaar te scheren, te trimmen en tot slot, permanent konthaar te verwijderen.

Wat is konthaar en waarom hebben we haar op ons achterwerk?  

Bijna ons hele lichaam is bedekt met haar. We hebben ongeveer net zoveel haar op ons lichaam als een Chimpansee dat heeft. Alleen is dat van ons overwegend kort en heel dun, zogenaamd vellushaar. Konthaar, net als al het andere haar, beschermt ons tegen de zon. Ten minste, dat was de bedoeling. Evolutionair gezien zijn we veel van die kwaliteiten kwijtgeraakt. Andere functies van ons haar is het vasthouden van zweet, het warmhouden of juist afkoelen van het lichaam en om het moeilijker voor insecten zoals muggen te maken om bij de huid te komen. 

Voor schaamhaar en okselhaar zijn er wel wat redenen te bedenken waarom we het nog hebben. Maar de wetenschap staat voor een klein raadsel waarom we ook nog steeds konthaar hebben. Evolutionair gezien mag het net zo kort zijn als ons overige vellushaar. De meest geaccepteerde wetenschappelijke reden is dat er gewoon geen evolutionaire druk is om ervan af te komen. Baat het niet dan schaadt het niet. Goed nieuws dus: konthaar scheren kan geen kwaad!

Waarom je konthaar scheren?  

Een goede hygiëne staat voorop. Je hoeft hiervoor je konthaar niet te verwijderen, maar het kan wel helpen. Na het poepen is een gladde perzik makkelijker schoon te vegen dan een harige bol wol. Zweet blijft minder lang op je huid liggen en verdampt sneller. Ook komt water, bijvoorbeeld bij het douchen of het gebruik van een bidet, beter bij de huid. Met minder haar in de weg is het dus makkelijker om de boel schoon te maken. 

Jeukt het? Dan is je konthaar waarschijnlijk niet het probleem maar eerder de basishygiëne die je erop nahoudt. Beter vegen misschien en onder de douche op het laatst even de douchekop tussen de billetjes richten voor een schoon resultaat. Houd je er wel een goede hygiëne op na maar jeukt het nog steeds op of tussen je billen, dan kunnen er een aantal medische redenen zijn zoals uitslag of een geïrriteerde huid. Dit kan onder andere komen door het gebruik van shampoo of douchegel die te agressief is of waar je mogelijk allergisch voor bent. Het haar op en tussen je billen heeft hier niets mee te maken.  

De meeste mannen scheren hun konthaar omdat ze het mooier vinden staan. Dit is natuurlijk puur persoonlijk. Loop je er als een wolharige mammoet bij, dan is scheren of trimmen altijd een optie. In mijn optiek is dit een alles of niets vraag. Je gaat of al je konthaar scheren of je draagt het met trots. Half werk lijkt hierbij nergens op. Anders dan bij je schaamhaar of oksels trimmen ga je bij je achterwerk uit van of helemaal kaal of gewoon laten zitten.

De beste konthaar trimmers 

Ik ga eerst in op stap 1 bij het konthaar verwijderen en dat is de trimmer. Voor zover ik weet bestaan er geen specifieke konthaar trimmers, maar dat wil niet zeggen dat alle trimmers even geschikt zijn voor een harige derrière. De beste konthaar trimmers zijn ook goede schaamhaar trimmers. Konthaar is iets dunner dan schaamhaar, maar vaak stugger dan hoofdhaar en groeit ook dicht op elkaar. Met een goede schaamhaar trimmer heb je dat heuvellandschap zo weer ontbost. Ook een krachtige bodygroomer is geschikt om je konthaar mee te scheren.

#1 Gruttz Bodygroomer v3 voor Mannen 

De Gruttz Bodygroomer is een simpele maar oersterke bodygroomer en schaamhaar trimmer die als beste je konthaar verwijdert. De krachtige keramische en zelfslijpende messen die met meer dan 7000 toeren je aarshaar te lijf gaan, hebben de klus zo geklaard. Het ontwerp is zo dat je huid met een plastic scherm beschermd wordt tegen deze messen. Wat me ook beviel aan de Grutzz Bodygroomer v3 is dat deze tot op 0,1-millimeter kort kan trimmen. Vooral tussen de billen is dit eigenlijk meer dan kort genoeg voor een fris en schoon resultaat zonder dat je je konthaar nog hoeft te scheren of met chemische rotzooi moet gaan lopen smeren. Hij is bij het trimmen beweeglijk en kan op de meest moeilijke plekjes komen. 

Andere voordelen zijn dat de Grutzz Bodygroomer v3 heel erg stil is dankzij zijn degelijke en stevige behuizing. Hij is simpel, robuust en waterdicht en kan ook onder de douche worden gebruikt. Je kunt 180 minuten lang gebruik maken van de Grutzz op een volle batterij. De oudere Grutzz Bodygroomer v2 is ook nog beschikbaar. Deze is qua functionaliteit haast hetzelfde, alleen heeft deze een accuduur van 90 minuten in plaats van 180 minuten voor de v3.  

Al deze voordelen in combinatie maken dat de Gruttz Bodygroomer de beste trimmer is om je konthaar mee te scheren.

#2 Wellshave Bodygroomer Mannen PRO 

Wellshave Bodygroomer Mannen PRO
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 04:25

De Wellshave Bodygroomer PRO is een vlaggenschip onder de bodygroomers met multifunctionaliteit altijd in het achterhoofd. Dit scheerapparaat, tondeuse en bodygroomer ineen kun je voor je hele lichaam gebruiken, ook om je konthaar te scheren dus. De keramische messen jagen gemakkelijk door het haar op je achterwerk heen en dankzij de SkinSafe technologie worden alleen de haartjes opgepakt en niet je huid. Zelfs de plooibare huid zoals je ballen, tussen je ballen en billen en in je bilnaad blijft ongemoeid. De Wellshave is daarbij mooi beweeglijk om ook makkelijk tussen de billen te kunnen komen. 

Zonder opzetkam trimt de Wellshave tot op 1 millimeter kort en hij gaat tot 90 minuten lang mee op een volle accu. Zijn moderne uiterlijk met LED-display nemen niet weg dat bij watervast is en mee kan onder de douche.

#3 Mancraft Bodygroomer Mannen

Met deze Mancraft Bodygroomer MC-1000A is je konthaar scheren ook een snel geklaarde klus. Zijn scherpe messen en sterke motor van 6000RPM maken ook het meest behaarde bouwvakkersdecolleté in een paar handomdraaien glad, schoon en fris. Hij doet dit wel met voldoende beleid zodat je tere zitvlak ongemoeid blijft. Trimmen gebeurt dan meteen tot 0,3 millimeter kort. Dat is meteen ook mooi kaal. Overige opties, bijvoorbeeld voor je schaamhaar of ander lichaamshaar, bestaan uit 2, 3, 4, 5, 6 en 7 millimeter verdeeld over de twee goede en verstelbare opzetkammen. 

Je kunt je billen en bilnaad zowel droog scheren als nat scheren in combinatie met scheerschuim voor nog meer scheercomfort. Hij is daarnaast dus ook geschikt voor de rest van je lichaam en doet dat alles even goed en aangenaam. 

Je kunt tot 60 minuten lang trimmen op een volle batterij en deze is in 90 minuten weer opgeladen op zijn oplaadstation. Je kunt hem ook opladen met de bijgeleverde USB-kabel aan een powerbank, USB-oplaadstekker of in de auto. Deze Mancraft bodygroomer is voor het konthaar scheren ook een mooie, degelijke maar vooral ook prijsbewuste optie. Zijn prijs/kwaliteitsverhouding is één van zijn sterkste punten.

#4 Balls Club De Chairman Bodygroomer voor mannen 

Balls Club The Chairman
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 04:00

De Chairman Bodygroomer van Balls Club is voornamelijk geschikt voor schaamhaar maar ook konthaar verwijderen doet hij goed. De scherpe keramische messen hebben geen probleem met zelfs de meest overwoekerde sloot. Ook de Chairman laat je billen daarbij met rust dankzij de speciale afstelling van de messen ten opzichte van de huid. Je hebt in luttele seconden weer gladde billen tot op 1 millimeter kort.  Grootste voordeel van de Chairman is zijn hele lange accuduur van 120 minuten. Dat moet genoeg zijn voor zelfs het dichte oerwoud daar beneden. 

De Balls Club Chairman is een hele goede trimmer voor je konthaar en schaamhaar, maar ik vind hem weer minder voor de rest van het lichaam. Dit is niet waar dit artikel over gaat, maar de 2 opties hierboven zijn minimaal net zo goed in het scheren van je konthaar, maar veel beter als bodygroomer voor de rest van je lichaam.

#5 BALZY BushBuster 3.0 

De BushBuster van BALZY is een gespecialiseerde schaamhaar trimmer voor mannen. Het is één van de eerste populaire tondeuses speciaal voor het trimmen van het schaamhaar van de man. Ook om je konthaar te scheren is de BushBuster heel geschikt en zijn compacte vormgeving en ligging in de hand maken hem wendbaar. Na het grasveld kan dus ook het irrigatiekanaal snel weer plantvrij worden verklaard als je de BALZY BushBuster er een keer doorheen haalt. Hij doet dit met zorg voor de huid, want de SAFESHAVE-technologie (die doet denken aan de Ball Club Chairman) maken mescontact met de huid niet aannemelijk. Ook de BALZY is waterdicht en kan onder de douche worden gebruikt, waar het stroeve oppervlak goed uitkomt. 

Je kunt 70 minuten lang trimmen met de BALZY en hij trimt tot op 0.75 millimeter kort zonder de opzetstukken.

#6 BALZAC™ Trimmer 

BALZAC™ Trimmer
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:41

De BALZAC timmer is zoals de naam al aangeeft bedoeld voor de ballen en daaruit voortvloeiend ook de slurf. De SkinProtect technologie is heel effectief in het voorkomen van sneetjes terwijl de BALZAC ook gretig het gazon maait. Ook om je konthaar te scheren is de BALZAC erg geschikt waarbij zijn bescheiden formaat juist handig is om op de kop en tussen de billen te worden ingezet. Zonder de opzetkammen trimt de BALZAC tot minder dan 1 millimeter, ook heel erg kort dus. Wat mij ook beviel aan het gebruik van de BALZAC was de antislip behuizing. Hij is waterdicht en kan mee onder douche waar deze behuizing je kan helpen grip op de zaak te houden, ook als het glibberig wordt door shampoo en water.

Stap voor stap je konthaar scheren en trimmen 

Met een handige schaamhaar trimmer kun je goed bij die plekken tussen je benen en rondom je gat. Dat is stap één. Met een opzetstuk voorkom je ook meteen sneetjes en andere pijnlijke ervaringen. Zo trim je je konthaar: 

 1. Van tevoren douchen helpt en is ook een stuk hygiënischer. Maak jezelf daarna wel goed droog.
 2.  Ga wijdbeens staan of zet één voet op de rand van de badkuip of een stoel.
 3. Met de vrije hand trek je één van je billen opzij en trek je de huid strak
 4. Beweeg de trimmer met langzame, lange bewegingen langs je bil
 5. Herhaal deze stap aan de andere kant.
 6. Tot slot even afspoelen onder de douche.

Tip: gebruik een make-up of scheerspiegel die je op de grond plaatst om zicht te krijgen op je bilnaad.  

Wil je nog gladdere billen, dan moet je naast het trimmen ook je konthaar scheren. Gladscheren brengt altijd de mogelijkheid van ingegroeide haartjes met zich mee. Anders dan op je gezicht, kun je deze op je kont niet goed zien en zelf lospeuteren is al helemaal een circusact. De meeste mannen zijn blij met alleen het weghalen van de wildgroei. Wil je toch je konthaar scheren, ga dan als volgt te werk: 

 1. Trim eerst het meeste weg. 
 2.  Schuim je achterwerk goed in met scheerschuim. In dit geval is scheerschuim uit de bus handiger dan scheerzeep.
 3. Ga wijdbeens of zelfs gehurkt staan, je kunt ook weer met één voet op de rand van de badkuip of een stoel staan.
 4. Maak lange, langzame bewegingen van achter naar voren over de ronding van elke bil. 
 5. Voor de bilnaad gebruik je weer je vrije hand om deze opzij te trekken.
 6. Zelf je anus scheren is heel penibel, het kan wel maar gebruik hele kleine halen waarbij je dicht bij de anus begint en daar in rechte lijnen van wegscheert.

Je kunt er ook voor kiezen om de buitenkant van je billen te scheren en de bilnaad alleen te trimmen. Dit is het makkelijkst en kan ook helpen bij het voorkomen of in elk geval verwijderen van ingegroeide haartjes.

Nazorg nadat je je konthaar hebt verwijderd 

Breng na het konthaar scheren een vochtinbrengende crème aan op je gladde billetjes. Ze kunnen nog wat teer aanvoelen, maar dat trekt snel weer weg. Je krijgt misschien de neiging om je achterwerk nu ook extra goed te wassen, maar pas hiermee op. Gebruik altijd een milde, liefst pH-neutrale zeep bij het wassen en was niet vaker dan normaal.

Alternatieven voor het konthaar scheren of trimmen 

Hier zijn een paar alternatieve methodes om konthaar te verwijderen: 

 • Ontharingscrème: met deze crème heb je geen kans op sneetjes, maar het is wel een behoorlijk agressief goedje. Je kunt last krijgen van een rode of geïrriteerde huid, vooral rondom de anus, na het gebruik van ontharingscrème. 
 • Harsen: dit laat je het beste doen bij een schoonheidssalon. Bereid je vast voor, want harsen doet pijn. Vooral de eerste paar keren kan een anus wax behoorlijk de billen bij elkaar knijpen zijn. 
 • Laseren: dit is een semipermanente manier van haar verwijderen. Na 8 tot 10 sessies is het haar permanent verdwenen en groeit het lange tijd (denk jaren) niet meer terug. Het is wel een kostbare methode waar je al gauw aan een paar honderd euro moet denken. 
 • Elektrolyse: net als met laseren is elektrolyse een semi- tot volledig permanente manier om je konthaar te verwijderen. Je hebt al gauw 10 tot 15 sessies nodig om zowel het haartje als het haarzakje te vernietigen. Voordeel aan elektrolyse is dat het ook de onderliggende eiwitten vernietigt waardoor aangroei van een nieuw haartje vaak 5 jaar of langer op zich doet laten wachten. Ook deze manier van konthaar verwijderen is erg duur.

Conclusies over het konthaar verwijderen en je konthaar scheren 

Konthaar verwijderen kan op verschillende manieren. Je kunt het trimmen, scheren, harsen, ontharingscrème gebruiken of gaan voor iets dat meer permanent is zoals laseren of elektrolyse. De meest populaire, snelste en gemakkelijkste manier om je konthaar te scheren is met een bodygroomer dat geschikt is voor schaamhaar. Deze speciale tondeuses hebben geen problemen met konthaar. Ook zijn de opzetstukken en het ontwerp van de messen zo dat deze trimmers je lichaamshuid daarbij met rust laten. 

De beste trimmer om je konthaar mee te scheren is de Gruttz Bodygroomer v3 voor Mannen. Deze krachtige trimmer, speciaal bedoeld voor de schaamstreek en ballen, maakt licht werk van je konthaar zonder je tere perzikje aan te tasten. Zo kun je weer aarshaarvrij de wereld door.

Veelgestelde vragen over konthaar verwijderen en konthaar scheren

Hoe vaak moet ik mijn konthaar scheren?

Voor een voortdurend glad of in elk geval heel kort resultaat, scheer je je konthaar om de twee weken. Wil je het constant compleet glad houden, dan moet je wekelijks je konthaar scheren.

Waarom moet ik mijn konthaar scheren?

Je kunt besluiten om je konthaar te scheren omdat het bijdraagt aan de hygiëne. Schoonmaken bij het douchen of na de stoelgang is gemakkelijker en ook het bidet is effectiever als je er geen oerwoud in de weg hebt zitten. Ook kunnen cosmetische redenen je doen bewegen om je konthaar te scheren.

Wat vinden vrouwen van konthaar?

De meeste vrouwen vinden lichaamshaar horen bij de man, maar tot op een zekere hoogte. Als het lichaamshaar in de weg zit van een goede hygiëne dan is het wat vrouwen betreft tijd om er wat aan te doen. Je kunt je konthaar dus laten zitten, als het binnen de perken blijft en je er een goede hygiëne op nahoudt. Anderzijds kun je je konthaar ook scheren voor een makkelijker te onderhouden hygiëne, wat de meeste vrouwen wel bevalt.

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 03:54

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *