Zelf nekhaar scheren voor mannen: snel en effectief

Zelf je nekhaar scheren is een gemakkelijke klus en je hoeft er niet voor naar de barbier, haarsalon of schoonheidsspecialiste. Veel vrouwen scheren hun nekhaar als het te dik of te lang is, maar ook menig man heeft last van wildgroei op de nek. Als man je nekhaar scheren is daarom de normaalste zaak van de wereld, vooral als dit past bij bijvoorbeeld een netjes getrimd kapsel bovenop of als je ook overig lichaamshaar trimt of scheert. Ik leg je uit hoe je gemakkelijk en snel je nekhaar zelf kunt trimmen of scheren en wat je daarvoor nodig hebt. Als je het eenmaal zelf hebt gedaan is het een fluitje van een cent. 

Waarom (zelf) je nekhaar scheren

Mannen willen er gewoon verzorgd uitzien en dat kan meerdere betekenissen hebben. Je nekhaar scheren kan onderdeel zijn van een algeheel uiterlijk waar je op uit bent. Sommige mannen hebben meer lichaamshaar dan anderen maar willen er nog steeds vanaf, of er in elk geval niet uitzien als een beer. Anderen willen gewoon al hun lichaamshaar trimmen of scheren. In al deze gevallen en waarschijnlijk nog meer past het om je nekhaar te scheren.

Trouwens, er is niks mis met “eruitzien als een beer” en er zijn ook zat vrouwen die juist een harig uiterlijk er mannelijk en volwassen uit vinden zien. Een persoonlijke voorkeur van jezelf dus! Kies je ervoor om je nekhaar te scheren, dan kun je dit het beste zelf doen.

Waarom zelf je nekhaar scheren? Het is goedkoop, het is snel en het resultaat is hetzelfde als wanneer je het laat doen door een ander. 

Zelf nekhaar scheren of laten doen door een ander?

Je kunt je nekhaar laten scheren door een barbier, kapster of schoonheidsspecialist. Ga je naar de kapper of barbier, dan scheren deze vaak ook een stuk van de nek mee voor een egaal uiterlijk op je achterhoofd. Kies je voor een kort, opgeschoren kapsel, dan mag je verwachten dat in elk geval het bovenste deel van de nek ook even gladgeschoren wordt. 

Maar, je gaat waarschijnlijk niet vaak genoeg naar de barbier voor een consistent kale nek. Ook als je je kapsel juist langer laat, of gewoon lang haar hebt, dan pakt de barbier vaak de nek niet mee. Het is in elk geval handig voor een kale nek om deze zelf, regelmatig te trimmen of te scheren. 

Uitzondering hier is als je gaat voor iets langduriger dan alleen scheren. Je kunt zelf thuis nog wel redelijk goed je nekhaar harsen, maar voor een laserbehandeling bijvoorbeeld moet je toch bij de specialist zijn. Ik heb het in dit geval toch over wat je zelf, thuis kunt doen tegen die harige nek.

Wat heb je nodig om zelf je nekhaar te scheren?

Je kunt zelf je nekhaar scheren met een bodygroomer of een goed scheermes. De huid van je nek staat in veel gevallen de hele dag bloot aan invloeden van buitenaf. Na het scheren van je nekhaar is het daarom belangrijk dat je de huid verzorgt met een crème. Ik neem de beste opties om je nekhaar te scheren met je door:

Een goede bodygroomer

Een goede bodygroomer maakt het verschil tussen een prettige scheerervaring en een gladde nek in een handomdraai of juist keer op keer over hetzelfde plekje moeten gaan. Goedkope prutsapparaten zoals een Action bodygroomer gaan ook snel weer stuk, want ze zijn niet gebouwd van kwalitatief hoge materialen. Kies slim met je portemonnee en ga voor een bodygroomer die zichzelf terugbetaalt door het jarenlang te blijven doen. Ze zijn vaak niet eens veel duurder dan de witmerken bij Action of Kruidvat. De betere bodygroomer maakt het trimmen van je nekhaar, net als de rest van je lichaam, ook stukken makkelijker.

Voor plekken als de nek is mijn favoriet de Gruttz Bodygroomer v3. Met deze bodygroomer is de klus zo geklaard, net als al het andere haar op je lichaam. Even van boven naar beneden en dan van beneden naar boven halen over je nek en hij is weer glad als een geboterde aal. De Gruttz is hiervoor bij uitstek geschikt omdat je hem kunt vertrouwen zonder al te goed op te moeten passen. Je kunt hem blind inzetten, zoals achter op je nek, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je hij je huid aanraakt. De scherpe, keiharde keramische messen scheren je nekhaar ook effectief zonder te trekken, ook als het wat langer is.

Gruttz noemt zijn bodygroomer ook wel LifeShaver, omdat hij aanvankelijk bedacht is voor het mannenlichaam inclusief de intieme delen van een man. De sterke motor maait met gemak door zelfs het hoogste maaiveld en trimt ook de meest overwoekerde sloot gemakkelijk kort. Als je schaamhaar of konthaar scheren al gemakkelijk gaat met de Gruttz, dan is een beetje nekhaar al helemaal geen probleem. Je wilt voor je nekhaar in elk geval een zo kort mogelijk resultaat, liefst glad. De Gruttz Bodygroomer v3 scheert tot 0,1 millimeter en dat in één keer. Superkort dus zodat je niet meer met een scheermes achter op je nek hoeft te klungelen.

Aangezien je bijna blind scheert, is veiligheid een hekel punt. De Gruttz is uitgerust met een speciaal systeem zodat je huid met rust wordt gelaten en alleen de haartjes in contact kunnen komen met de messen. De scheerkop bestaat uit twee delen; één van plastic die over je huid gaat en daarboven op een stalen deel dat je haartjes richting de messen dirigeert. Dit flinterdunne plastic plaatje zorgt ervoor dat de Gruttz heel erg kort kan trimmen, zonder het risico dat huid zich kan ophopen tussen de messen.

Qua bouwkwaliteit leeft de Gruttz Bodygroomer v3 op een compleet andere planeet als de onze. Als je normaal de goedkope Action trimmers of zelfs de mainstream merken zoals Philips of Braun gewend bent, dan gaat er met de aankoop van een Gruttz apparaat een nieuwe wereld voor je open. De behuizing is heel sterk en de motor is gemaakt om lang mee te gaan. Hij is waterdicht en kan mee onder de douche of zelfs gebruikt worden in combinatie met scheerschuim.

Mijn nekhaar scheren met deze Gruttz Bodygroomer vind ik de beste en snelste manier, vooral als ik toch al bezig ben met de bodygroomer voor mijn lichaamsverzorging!

Alternatief: een scheermes

Met een scheermes je nekhaar scheren is een stuk moeilijker, want zelfs met een spiegel heb je geen goed zicht op de achterkant van je nek. Ook als je je nek zo buigt dat je wel wat ziet is het nog steeds moeilijk om het scheermes recht op of tegen de haargroeirichting te krijgen. Een elektrisch scheerapparaat kan ook, maar ze werken vaak niet op langer haar. Ook met opzetstukken voor het trimmen zijn scheerapparaten bij lange na niet zo goed als een bodygroomer in het verwijderen van langer, lichaamshaar.

Vochtinbrengende crème voor mannen

Gebruik na het scheren van je nekhaar een vochtinbrengende crème voor mannen. De huid op je nek is dikker en meestal soepel. Hij lijkt op de dikkere huid op je gezicht, zoals de wangen en hals. Je kunt daarom prima een gezichtscrème voor mannen gebruiken om je geschoren nek de nodige nazorg te geven. 

Alternatieven voor nekhaar scheren 

 Er zijn twee goede alternatieven op je nekhaar scheren. Je kunt:

  • Je nek harsen: je nekhaar kun je zelf harsen of laten doen door een ander. Harsen doet vooral de eerste keer flink pijn en ook daarna zal het behoorlijk branden. Harsen heeft ook een veel hogere kans op ingegroeide haartjes dan bijvoorbeeld trimmen. Voordeel is wel dat harsen een gladder resultaat geeft en dat het langer duurt voordat het haar weer aangroeit.
  • Je nekhaar laseren: voor een permanent gladde nek kun je je haar laten laseren. Dit gebeurt bij een gespecialiseerde kliniek en is behoorlijk prijzig. Je moet meerdere keren een laserbehandeling ondergaan voordat het effect permanent wordt.

Samenvatting voor zelf je nekhaar scheren

Mijn nekhaar laten laseren of harsen gaat me te ver. Ik ben tevreden als ik er gewoon netjes verzorgd uitzie. De makkelijkste manier om zelf mijn nekhaar te scheren is door een bodygroomer te gebruiken. Als je zelf je nekhaar scheert ben je “blind” bezig. Ook met een spiegel moet je je gezicht nog steeds draaien en daarmee draai je automatisch een deel van je nek weg. Een goede bodygroomer is veilig genoeg om met 1 of 2 op en neer bewegingen je nek kaal te scheren zonder dat je huid wordt aangetast. Mijn persoonlijke favoriet voor dit karwijtje is de Gruttz Bodygroomer v3, ook bekend als de LifeShaver. Deze degelijke bodygroomer is bedoeld voor de supergevoelige delen van je lichaam, dus een keer of twee over je nek aaien zal geen problemen opleveren. Hij scheert dan ook meteen heel kort tot op 0,1 millimeter. Daar heb ik in elk geval de komende week geen omkijken meer na. Zelf je nekhaar scheren gaat het snelst, het veiligst, mooi glad en het gemakkelijkst met de Gruttz Bodygroomer v3.

Veelgestelde vragen over zelf nekhaar scheren

Waarom je nekhaar scheren?
Je kunt je nekhaar scheren als je dat mooier vindt staan. Dit kan zijn omdat je de rest van je lichaam ook trimt of scheert, of omdat je last hebt van dicht lichaamshaar waar je vanaf wilt. De vraag waarom je je nekhaar wilt scheren blijft altijd een persoonlijke voorkeur, je hoeft het niet te doen.
Hoe kun je je nekhaar scheren?

Je kunt zelf je nekhaar scheren met een bodygroomer of een scheermes. Een scheermes kan best lastig zijn om je dat altijd blind aan het scheren bent en het mes op de kop moet houden. Gemakkelijker is het gebruik van een bodygroomer met een hele korte laagste lengtestand, zoals de Gruttz Bodygroomer v3 die tot slechts 0,1 millimeter kort kan trimmen.

Kunnen mannen hun nekhaar scheren?

Er is geen probleem met mannen die hun nekhaar scheren. Dit kan zijn omdat je last hebt van overtollig lichaamshaar of omdat je gewoon een glad resultaat wilt (bijvoorbeeld omdat je de rest van je lichaam ook trimt of scheert). Ook bij een kort, opgeschoren kapsel kan een geschoren nek mooier staan.

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 04:53

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 04:53

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *