De 7 beste ballen trimmers van 2024

Met de beste ballen trimmer heb je je kroonjuwelen snel weer blinkend opgepoetst. Daar hangen ze dan, fris en glad als gepolijste witte, zwarte, bruine of gele biljartballen. Maar hoe krijg je dat het beste voor elkaar? Dit is weer net iets anders dan een schaamhaar trimmer, want niet iedereen wil de ballen trimmen. Veel mannen zijn tevreden als ze het gazon boven de tuinslang kort trimmen en laten de ballen daarbij met rust. Je ballen scheren met een trimmer moet met wat meer gevoel gebeuren. We heten de ballen trimmer daarom welkom. Ik leg je uit wat een ballen trimmer allemaal kan, hoe je hem gebruikt en natuurlijk hoe je de beste ballen trimmer kunt vinden voor je eigen kinderbijslagfabriekjes.

Waarom is de huid op je ballen anders?

Ik ga je niet uitleggen wat de functie van je ballen zijn, dat vraag je je vader maar. Wat ik wel aan wil halen is de vreemde textuur van de huid op je ballen. Je teelballen hangen onder het lichaam zodat ze wegblijven van de lichaamswarmte. Zaadcellen leven namelijk langer bij koelere temperaturen. Dat ze bij ons zoogdieren daarom weghangen van het lichaam is een evolutionair voordeel. Je ballen zijn daarom een soort van grote, soepele huidplooi waarin de teelballen kunnen groeien en comfortabel blijven bungelen.

Dit is ook waarom bij jongens die net op het randje van de pubertijd zitten als eerste de ballen verder gaan doorhangen, vaak nog voor schaamhaar begint te groeien. Vraag voor ons is vanaf dan natuurlijk: hoe trim je ze weer kaal? 

Waarom je ballen trimmen? 

Ik kan 3 redenen bedenken waarom je je ballen zou trimmen en 1 of 2 nadeeltjes. Het komt wat mij betreft neer op hygiëne, warmte/comfort en/of aanzicht.

Hygiëne en geur

Haar houdt zweet vast en zweet trekt bacteriën aan en het zijn deze bacteriën die de onaangenaam halfzoete, halfzure geur produceren. Dit was voor onze nog veel behaardere voorouders geen probleem. Zij liepen naakt rond en de zon maakte de meeste bacteriën weer dood. Haar beschermde dan juist weer tegen uv-licht en parasieten. Nu dat we meestal gekleed rondlopen zijn we die bescherming niet meer nodig. Maar ook de desinfecterende werking van zonlicht komt niet vaak meer onze ballen begroeten. 

Dat haar op je ballen kan dus gewoon weg. Dit komt ook de geur ten goede. Met kale, schone ballen ruiken ze langer fris en fruitig in plaats van rotte eieren. 

Warmte en comfort

Vooral na een lange dag heen en weer te zijn geklotst hebben je ballen heel wat hitte en frictie ondervonden. Kale ballen zijn minder geïsoleerd en blijven daarom beter koel en fris. Met een haarloze zak voelen je cojones zich ook aangenamer thuis in je slipje. Zelfs bij de standaard boxershorts kan het flink schuren en zweten. Dan kan minder frictie en isolatie helpen je zaakje luchtig en fris te houden.

Aangezicht voor jezelf en voor je partner

Het kan ook zijn dat je gladde ballen gewoon mooier vindt; met andere woorden, een persoonlijke voorkeur. Vooral als je ook je schaamhaar trimt, of zelfs je konthaar wil trimmen, dan mogen je ballen natuurlijk niet missen voor die compleet verzorgde look. Ook voor de partner kunnen kale kogels mooier staan dan die harige kokosnoten. Dit is wederom persoonlijke voorkeur (nu dat van je partner). Zo vinden de meeste vrouwen hygiëne en een schoon uiterlijk erg belangrijk in hun partner. Getrimde ballen passen bij dat beeld, ook als dat alleen betekent dat je ze wat bijwerkt voor een gelijkmatig resultaat met je getrimde schaamhaar.

Zijn er ook nadelen aan het trimmen van je ballen?

De meeste nadelen worden effectief verholpen door het dragen van kleding. Tenzij je een naturist bent die op dit moment zijn gewenste levensstijl beoefent, zitten er aan het hebben van kale ballen zelf geen nadelen. Wel kan het zijn dat je last krijgt van ingegroeide haartjes bij de aangroei van je balhaar. Dit gebeurt meestal alleen als je je ballen daadwerkelijk gladscheert. Trim je de klos alleen, dan krijg je meestal geen last van ingegroeide haartjes.

Een tweede nadeel kan puur zijn dat je juist niet tevreden bent met de aanblik van kale ballen, of je partner vindt het toch mooier staan als je je balhaar langer laat. Dit is een persoonlijke kwestie en ook een kwestie van uitproberen. Het groeit altijd nog vanzelf weer terug.

Let hierop bij het kopen van een ballen trimmer

Specifieke ballen trimmers zijn er maar weinig, het is een term die we gebruiken voor goede schaamhaar trimmers of juist hele goede draadloze tondeuses die bij uitstek geschikt zijn voor de hele plooibare huid; zoals die van je balzak dus. Ik heb de kwaliteiten die een trimmer of tondeuse moet bezitten voor veilig en goed gebruik op je kroonjuwelen op een rij gezet.

Geschiktheid voor de plooibare huid

De eerste hoofdkwaliteit die een goede ballen trimmer moet bezitten is geschiktheid voor de zeer plooibare huid. Dit wordt meestal expliciet aangegeven op de verpakking of bij de beschrijving. Sommige ballen trimmers zijn hiervoor specifiek bedoeld, maar lang niet allemaal. Veel trimmers en tondeuses, zoal bodygroomers, zijn multifunctioneel en kunnen op meerdere plekken op je lichaam worden gebruikt. Hier zit in de praktijk nogal wat verschil in, zowel qua prestaties als veiligheid.

Dit is vooral veel uittesten, iets dat al snel in de papieren kan lopen. Ik heb mijn lijst met beste ballen trimmers daarom vooral toegespitst op dit hoofdkenmerk. Als ze de balzak zelf niet met rust laten tijdens het trimmen, dan zijn ze gewoon niet goed genoeg.

Draadloos en batterijcapaciteit

Bij deze benarde situaties in lastige hoekjes wil je maximaal kunnen maneuvreren. Een draadloos ontwerp met een goede accu is daarom een must. Je zit dan niet vast aan een kabel, die misschien niet ver genoeg naar beneden rijkt, of waar je telkens overheen moet stappen om bij alle plekken te kunnen komen.

Lengte opties

Dit is merendeels persoonlijke voorkeur, maar het hebben van meerdere lengteopties kan erg handig zijn voor je ballen trimmer. Ook als je nu denkt dat je het alleen helemaal kort wilt, kun je daar nog op terugkomen. Een millimeter meer overlaten kan net het verschil maken tussen ingegroeide haartjes of helemaal geen problemen. Wil je juist wat haar overlaten, dan heeft het zin dat je dit op een mooie lengte af kunt trimmen, bijvoorbeeld gelijk met je schaamhaar.

Prijs & Kwaliteit 

Dit spreekt voor zich, maar toch tuinen veel mannen in een te dure of juist te goedkope aankoop. Een goede ballen trimmer hoeft de wereld echt niet te kosten, maar tegelijkertijd zijn de witmerkproducten van bijvoorbeeld Action of Kruidvat weliswaar goedkoop maar ook al snel duurkoop, of zelfs pijnlijk. Deze zijn allerminst geschikt voor gebruik op de gevoelige, rimpelige huid van je zak. Een hoge kwaliteit voor een redelijke prijs is echter heel goed haalbaar voor een ballen trimmer.

Multifunctioneel

Je gaat waarschijnlijk niet alleen je balhaar trimmen terwijl je je schaamhaar en/of konthaar ongemoeid laat. Dat zou ook geen gezicht zijn. Je ballen trimmer moet daarom een multifunctioneel karakter hebben, in elk geval als schaamhaar trimmer maar dat kan ook een bodygroomer betekenen voor je hele lichaam.

Klantrecensies

Je kunt bij de meeste producten veel leren door te kijken naar de klantrecensies. Dat geld niet alleen voor ballen trimmers natuurlijk! Kijk in dit geval naar wat anderen zeggen over het gebruiksgemak en het gebruikscomfort. Hoe gemakkelijk is het om het haar te trimmen en laat de trimmer daarbij de huid zelf met rust. Deze praktijk data zegt vaak meer dan wat de producent zelf claimt. 

De beste 7 ballen trimmers

Dit is mijn selecte beste ballen trimmers, waarbij ik heb gekeken naar de hoofdkwaliteiten voor een goede trimmer voor ballen. Dit is in principe de mogelijkheid om de erg plooibare huid te trimmen zonder dat de huid zelf tussen de messen komt. Zonder deze hoofdkwaliteit komt de trimmer, tondeuse of bodygroomer gewoonweg niet op de lijst te staan. De rangorde wordt bepaald door prijs/kwaliteit, multifunctionaliteit en andere opties.

#1 Wellshave Bodygroomer Mannen PRO HT6006

Wellshave Bodygroomer Mannen PRO
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:07

Laat ik beginnen met de winnaar, de Wellshave Bodygroomer Mannen PRO HT6006. Dit is de beste ballen trimmer, want deze bodygroomer combineert alle kenmerken die ik zoek in een trimmer die licht werk maakt van je balhaar. Deze bodygroomer is niet alleen multifunctioneel, maar universeel voor al je lichaamshaar. Dat kan betekenen het haar op je ballen trimmen, maar ook je schaamhaar, okselhaar, konthaar en al het andere lichaamshaar wordt gemakkelijk verwijdert. Er is niks dat de Wellshave bodygroomer niet kan waar het gaat om lichaamshaar. Hij kan daar bovenop bij al die toepassingen ook mee onder de douche.

De harde, keramische messen die worden aangedreven door een supersterke motor worden weer getemperd door de SkinSafe technologie. Zowel balhaar als schaamhaar en ander lichaamshaar worden daardoor snel, efficiënt maar ook veilig getrimd. Zo zijn je ballen in letterlijk 2 handomdraaien vrij van haar, maar laat de Wellshave zelfs de meest plooibare zakhuid volledig met rust. Geen sneetjes dus en ook geen getrek aan de haren zelf. Je merkt haast niet dat je aan het trimmen bent, zo moeiteloos glijdt de Wellshave Bodygroomer door je haar heen.

Je kunt trimmen tot op 1 millimeter met alleen de trimmer zelf, kort genoeg voor een mooi en fris resultaat maar lang genoeg om ingegroeide haartjes te voorkomen. De opzetstukken komen in de lengtes 1,5 tot 4,5 millimeter zodat je je zakhaar af kunt stemmen op je schaamhaar of andersom. Dat trimmen kun je 90 minuten lang doen op een volle accu. Is hij leeg, dan is hij binnen een paar minuten voldoende opgeladen voor een trimbeurt die minimaal je kroonjuwelen, slurf en grasmat weer bijwerkt. Opladen gebeurt op een laadstation en je krijgt een borsteltje en mechanische olie meegeleverd.

De hoge kwaliteit die jarenlang dienst zal doen wordt gecomplimenteerd met een fraaie, moderne vormgeving. Ondanks al deze voordelen is de Wellshave Bodygroomer Mannen PRO heel redelijk geprijsd en zelfs één van de goedkoopste op mijn lijst beste ballen trimmers. Er is ook de iets lichtere Wellshave Bodygroomer SW-K1. Deze is in gebruik net zo goed als de HT6006 maar met minder opties.

#2 Gruttz Bodygroomer Mannen v3

De “LifeShaver” van Gruttz, nu versie 3, is een simpele, robuuste en betrouwbare bodygroomer die met hetzelfde gemak ook je schaamhaar en het haar op je ballen trimt. Met zijn sterke en scherpe tanden gaat de Gruttz Bodygroomer v3 je balhaar gretig te lijf en dat met 7000 toeren per minuut. Al snel blinken je knikkers weer mooi in het licht en dat zonder de plooibare huid aan te raken. De trimkop van de Gruttz bestaat namelijk uit 2 delen. Het plastic deel is glad en houdt je huid weg van de geharde, keramische messen. 

Het trimmen van je ballen kan door deze vormgeving tot een hele korte 0,1 millimeter met behulp van het juiste opzetstuk. Na het trimmen is scheren dan helemaal niet meer nodig als je wilt gaan voor spekgladde ballen. Dit is veiliger dan daaronder te gaan lopen kloten met een scheermes. Voor extra comfort kun je de Gruttz Bodygroomer v3 ook gebruiken voor nat scheren of hem meenemen onder de douche.

De hoge kwaliteit van de Gruttz wordt onderbouwt door de stilte, ondanks de sterke motor en hoge frequentie waarmee de messen worden aangedreven. Je hoort hem nauwelijks, vooral niet door een gesloten deur. Dit kan bij verblijf in gezinsverband of misschien op studentenkamers de nodige privacy geven. De dikke, stevige behuizing is niet alleen stil, maar kan ook tegen een stootje. Net als de rest van deze bodygroomer annex ballen trimmer is deze van hoge kwaliteit.

Je kunt ook nog steeds de Gruttz v2 vinden, met dezelfde messen en motor als de v3 maar met een langere acculaadtijd van 180 minuten voor de v2 en 90 minuten voor de nieuwere Gruttz Bodygroomer Mannen V3. 

#3 Mancraft Bodygroomer Mannen

Ook deze Mancraft Bodygroomer is een prima ballen trimmer die met zorg je kroonjuwelen gladpolijst. Met zijn sterke motor en scherpe messen trimt hij met voldoende kracht om ook de dikste dos schaamhaar te verwijderen. Je balhaar is daarmee zo verdwenen. De Mancraft doet dit wel weer met het nodige beleid en in volledige veiligheid voor je ballen. Zonder opzetstukken trim je tot 0,3 millimeter kort en dat gaat mooi met een beetje beleid. De opzetstukken geven je de opties van 2 tot en met 7 millimeter. Zo kun je het haar boven en onder de slurf gelijktrekken. Je mag zowel droog trimmen als nat met scheerschuim.

De Mancraft komt met een oplaadstation die hem in 90 minuten weer helemaal oplaadt. Hij gaat dan 60 minuten mee, wat genoeg moet zijn om tig maal je ballen te trimmen. De bijgeleverde USB-kabel laat je hem ook opladen aan een powerbank of in de auto ─ ideaal voor op reis dus. De Mancraft bodygroomer is van hoge kwaliteit en presteert goed met voldoende zachtheid als ballen trimmer. Wat mij daarbij vooral opviel is de uitmuntende prijs-kwaliteitsverhouding. De prijs ligt amper hoger dan een witmerk groomer van de Action, maar de Mancraft is gewoon veel beter en is vergelijkbaar met de bekende merken.

#4 Balls Club Chairman Bodygroomer voor mannen

Balls Club The Chairman
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 04:58

Balls Club doet wat de naam al doet vermoeden met de Chairman bodygroomer; ze maken krachtige ballen trimmers die ideaal geschikt zijn voor het verwijderen van mannenhaar op zelfs de meest gevoelige plekken. Van meet af aan ontworpen om de noten en de genotsknots beharingsvrij te maken, beschikt de Balls Club Chairman over een sterke motor, keramische messen en SAFESHAVE-technologie. Hierbij worden messen onder een bepaalde hoek geplaatst waardoor huid zich niet kan ophopen tussen de messen. 

Je ballen trimmen gaat ook met de Chairman lekker vlot en zorgeloos. Ze hangen er weer glad bij, die opperdoezers, en dat zonder sneetjes, kneepjes of andere oncomfortabele bijwerkingen die de meeste andere trimmers wel hebben. De Chairman zelf trimt 1 millimeter kort, maar dit kan worden uitgebreid met 2, 4,5, 6 en 6,5 millimeter. De opzetstukken zijn wel van mindere kwaliteit dan de Chairman zelf. Ik raad hem aan als je zeker weet dat je je ballen tot 1 millimeter kort wilt trimmen, dan is deze degelijke ballen trimmer erg geschikt. Nog een groot pluspunt is de enorme accucapaciteit van ruim 2 uur lang. 

#5 BALZY BushBuster 3.0

De BALZY BushBuster lijkt onder de kap veel op de Balls Club Chairman en ook de BushBuster 3.0 beschikt over de SAFESHAVE-technologie die de huid ervan weerhoudt om op te hopen tussen de messen. Je kent BALZY misschien onder een andere naam, maar naar enig juridisch gesteggel is men gekomen tot de naam BushBuster. Dat vind ik een hele goede, want het is een echte bush bestrijder. Deze superdegelijke schaamhaar trimmer is no-nonsense en maakt je ballen met gemak fris en glad. 

De accu gaat tot 70 minuten mee en hij kan gedurende die tijd ook mee onder de douche. Het stroevere oppervlak van de behuizing helpt je houvast te geven bij gebruik onder de douche of andere, natte situaties.

BALZY is trouwens ook één van de eerste, populaire schaamhaar trimmers van de 21ste eeuw en die veel mannen zijn gaan gebruiken nadat het verwijderen van schaamhaar en lichaamshaar bij mannen weer populair werd. 

#6 BALZAC™ Trimmer

BALZAC™ Trimmer
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:05

De BALZAC-trimmer heeft 1 job. Je raad het al: om je balzak te trimmen. Hij is specifiek onderworpen voor gebruik op de extra plooibare huid van je ballen. De SkinProtect technologie is naar mijn mening mogelijk de meest veilige manier om je ballen te trimmen. De messen zitten hierbij ingekapseld, waardoor echt alleen haartjes bij de messen kunnen komen en de huid helemaal niet. Ook de huid van je ballen kan niet genoeg meebuigen om in de gleufjes te kunnen komen waar de messen zitten. Zelfs de meest rimpelige ballen kun je met gemak en in alle veiligheid trimmen met deze ballen trimmer.

De BALZAC is vooral geschikt als je juist hele kale ballen wilt en niet om te stylen. Je krijgt er wel opzetstukken bij van 3 en 6 millimeter, maar deze zijn bij lange na niet van dezelfde kwaliteit als de BALZAC-trimmer zelf. Hij is en blijft een simpele, sterke schaamhaar en ballen trimmer met de nadruk op de ballen en slurf zelf.

#7 Brothers in Style® Ball Buddy

De Ball Buddy van Brothers in Style is nog een simpele maar sterke bodygroomer die vooral ontworpen is rondom de verwijdering van balhaar en schaamhaar. Met zijn sterke messen en motor pronken je ballen weer als pareltjes in je onderbroek. Trimmen gaat snel en veilig. Je huid wordt effectief bij de messen weggehouden, terwijl de keramische messen je balhaar gemakkelijk afknippen. De SkinSafe-technologie die gebruikt wordt lijkt veel op de methode van Gruttz (naar mijn mening hebben ze die gekopieerd), waarbij een plastic scherm je huid afschermt van de messen.

Hij is waterdicht en kan zelfs mee onder douche. Tijdens het trimmen werpt een Ledlamp licht op je zaakje, waardoor haartjes nog beter zichtbaar worden. Je ballen kunnen tot 0,5 millimeter kort worden getrimd, heel erg kort dus. De andere opties zijn 3, 4,5 en 6 millimeter voor een redelijk brede keus aan lengtes. Afstemmen met iets langer schaamhaar is dan ook mogelijk. De accu gaat in elk geval 60 minuten mee en laad in 90 minuten weer helemaal op. De fast charger geeft je binnen 5 minuten genoeg accu om je ballen en schaamstreek in elk geval te trimmen. Qua behuizing vind ik deze ballen trimmer minder degelijk dan de opties hierboven.

Hoe trim je je ballen en waar let je op?

Zo trim je je ballen veilig en snel:

  1. Was je schaamstreek en ballen met een milde, pH-neutrale zeep. Droog je ballen goed af voordat je gaat trimmen. Sommige ballen trimmers kunnen ook mee onder douche.
  2. Kies de gewenste lengtestand. Zonder opzetstuk (de kortste stand) geeft je het gladste resultaat, maar verhoogt de kans op sneetjes en ingegroeide haartjes.
  3. Houdt je penis omhoog tegen je onderbuik gedrukt met de vrije hand.
  4. Zet de ballen trimmer aan en begin aan de onderkant van de penis. Maak langzame halen naar beneden toe over de huid van de balzak. De grootste oppervlakte van je ballen kunnen zo worden getrimd.
  5. Op het laatst keer je de trimmer om en trek je de huid van je ballen naar boven strak. Met opwaartse bewegingen trim je de overgebleven haartjes aan de onderkant van je ballen weg.

Na het trimmen smeer je je ballen in met een vochtinbrengende crème die je eerst even in laat werken voordat je je ondergoed aan doet. Let erop dat een trimmer nooit helemaal gladscheert. Hiervoor zul je met een scheermes te werk moeten gaan. De meeste mannen doen dit niet en laten minimaal 0,5 millimeter over.

Alternatieven voor een ballen trimmer?

Wil je je ballen niet trimmen, of alleen heel iets bijwerken? Dan ben je opzoek naar een schaamhaar trimmer. Dit is nagenoeg hetzelfde, maar met een iets andere nuance in dat een schaamhaar trimmer vaak gretiger trimt en ook meteen gebruikt wordt voor de rest van je lichaamshaar. Het zal je daarom niet verbazen dat ik meerdere schaamhaar trimmers ook verkies als ballen trimmers.

Conclusie ballen trimmers en of schaamhaar trimmers niet gewoon beter zijn?

Als ik aan ballen trimmen denk, dan is het eerste wat in mij opkomt de mogelijkheid dat er een plooitje tussen de messen van de trimmer terechtkomt. Pijnlijk! Zelfs met de meest beschermende ballen trimmer kan het nog steeds gebeuren, ook als je voorzichtig bent. Met de beste ballen trimmer zoals de Wellshave Bodygroomer PRO worden deze problemen echter verholpen. 

Ik hoor de vraag al door de kanalen van het internet geroepen worden: wat heb ik aan een specifieke ballen trimmer? Dat is een goede, want als je je kroonjuwelen aan het oppoetsen bent, waarom dan niet direct de tuinslang boenen en ook het gazon maaien? De meeste mannen kiezen daarom voor een schaamhaar trimmer of zelfs voor een bodygroomer. De multifunctionaliteit wint het gewoonweg van aankopen te moeten doen voor elk specifiek plekje op je lichaam.

Jij bent aan zet met wat jij precies wil. Wil je echt alleen je ballen trimmen, dan is een Chairman of zelfs de BALZY Bushbuster al genoeg. Deze apparaten zijn echt heel gericht op het verwijderen van balhaar én schaamhaar. Maar met hetzelfde gemak, precisie en comfort trimt ook de Wellshave Bodygroomer PRO HT6006 of de lichtere SW-K1 je ballen, schaamhaar en de rest van je lichaam. Voor mij is dat de slimmere keus.

Veelgestelde vragen over ballen trimmers

Welke trimmer voor je ballen?

Dit zijn de 6 beste ballen trimmers:

Plek Naam Waarom 
1 Wellshave Bodygroomer PRO HT6006 Beste Prijs/kwaliteit, comfort, multifunctionaliteit
2 Gruttz Bodygroomer Mannen v3 Goede Prijs/kwaliteit, comfort, degelijkheid
3 Balls Club de Chairman Bodygroomer Hoge degelijkheid
4 BALZY BushBuster 3.0 Populair alternatief
5 BALZAC™ Trimmer Specifiek voor de ballen bedoeld
6 Brothers in Style® Ball Buddy Goedkoop, multifunctioneel alternatief

 

Kan je je ballen trimmen?

Je kunt je ballen trimmen met een bodygroomer, tondeuse of schaamhaar trimmer die bij uitstek geschikt zijn voor de plooibare huid. Meestal wordt dit bij het product aangegeven. Met de Wellshave Bodygroomer PRO of de Gruttz V3 kun je snel en veilig je ballen prima trimmen.

Hoe moet je je ballen trimmen?

Begin met een warme douche en droog je daarna goed af. Sommige ballen trimmers kun je ook onder de douche gebruiken. Houdt je penis met de vrije hand omhoog en plat tegen je onderbuik. Ga met langzame halen met de trimmer diagonaal naar beneden over je ballen. Dit haalt het meeste haar al weg. Tot slot trek je de huid van je ballen naar boven strak, keer je de trimmer om en haal je met opwaartse bewegingen het overgebleven haar onder je zak weg.

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 04:53

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *