De beste bodygroomers voor mannen in 2024

De beste bodygroomer voor de man houdt je lichaam moeiteloos vrij van al het ongewenste haar. Of dat nou hoofdhaar is, lichaamshaar of schaamhaar, de beste bodygroomer kortwiekt zelfs de meest hardnekkige dos. Maar hoe scheid je het kaf van het koren met zoveel goedkope groomers van laakbare kwaliteit op de markt? Om jou te helpen een goede keuze te maken hebben we een lijst met de beste bodygroomers opgesteld, na grondig onderzoek. Ook beantwoorden we een paar prangende vragen rondom groomers en leggen we je uit hoe je een bodygroomer het beste gebruikt.

Wat is een bodygroomer?

Een bodygroomer is een soort scheerapparaat bedoeld om naast je gezicht, ook de rest van je lichaam te trimmen en mogelijk te scheren. De naam van het apparaat is afgeleid van de Engelse term ‘body grooming’. Bodygroomers trimmen dicht op de huid met meerdere korte, brede mesjes waardoor hij beter over het hele lichaam glijdt. Hierdoor wordt het lichaamshaar kort afgeschoren zonder de huid te belasten. Met opzetstukken kun je verder de overgebleven lengte bepalen. Hiermee lijkt een bodygroomer een beetje op een tondeuse en een scheerapparaat ineen.

Waarom een bodygroomer gebruiken?

Je zult je misschien afvragen waarom je een bodygroomer boven een normaal scheerapparaat zou verkiezen? Met een normaal scheerapparaat kun je kort baardhaar gemakkelijk en snel verwijderen. Maar voor gebruik op het hele lichaam is werken met een scheerapparaat maar een langzaam karwij. Ook moet je haar dat van nature langer is alsnog eerst kort trimmen, bijvoorbeeld onder je oksels en de intieme delen voordat het scheerapparaat effectief wordt. Een bodygroomer combineert dit trimmen en scheren effectief. Ook is hij beter geschikt voor de rondingen en hoeken van het lichaam dan bijvoorbeeld de tondeuse dat is.

Wat is het verschil tussen een bodygroomer en een multigroomer?

Het verschil tussen een bodygroomer en een multigroomer ligt voornamelijk in de nuance. De bodygroomer wordt gebruikt voor de verwijdering van lichaamshaar, met de mogelijkheid om ook je gezicht en hoofd te trimmen. De multigroomer wordt meestal gebruikt om hoofd- en baardhaar te verwijderen, met de soms mogelijkheid om ook je lichaam te trimmen. Een groot verschil in standaard applicatie bestaat er niet, maar wel in opzetstukken. Veel van de opzetstukken van een multigroomer gebruik je niet op je lichaam, zoals een neustrimmer.

Wat zijn de voordelen van een bodygroomer?

Hier zijn een aantal voordelen van het gebruik van een bodygroomer ten opzichte van bijvoorbeeld tondeuses of scheerapparaten.

  • Bedoeld voor lichaamshaar, inclusief schaamhaar
  • Gaat gemakkelijker over het lichaam en trimt direct heel kort af
  • Kan zowel droog als nat scheren en trimmen
  • Multifunctioneel en ook te gebruiken als tondeuse of scheerapparaat.

Waar moet je op letten bij het kopen van een bodygroomer?

Onze lijst met beste bodygroomers is zorgvuldig samengesteld aan de hand van onder andere kwaliteitsnormen en gebruikscomfort. Andere dingen waar je op moet letten als je een groomer wilt kopen zijn van meer persoonlijke aard zoals multifunctionaliteit, haarlengte en of je hem ook onder de douche wilt gebruiken.

Draadloos

De bedrade groomer is niet meer van deze tijd. Voor een scheerapparaat of tondeuse kan het voordelig zijn wanneer hij zijn stroom direct uit het stopcontact krijgt (voor een krachtigere motor, bijvoorbeeld). Maar voor een groomer is de behendigheid van een draadloos design een must. 

Waterbestendig

Bodygroomers moet je nat kunnen gebruiken. Nat scheren en trimmen maakt het proces een stuk aangenamer. Je kunt dan ook de scheerkop gemakkelijk onder de kraan reinigen. Sommige apparaten kun je ook onder de douche meenemen, wat voor veel mannen wel prettig is. Kijk goed op de verpakking of bij de beschrijving in hoeverre de groomer waterbestendig is. 

Alleen lichaam of ook gezicht

Een bodygroomer die ook geschikt is voor het gezicht komt al dichter bij een multigroomer. Hij moet hierbij nog wel steeds zijn werk goed verrichten in de verwijdering van lichaamshaar. Dit komt meestal neer op comfort, want een meer comfortabel trimmende groomer kan ook eerder op het gezicht worden ingezet. 

Lengte lichaamshaar

De één wil een glad getrimd lichaam, de ander wil alleen zijn schaamhaar trimmen. Let op de lengtestanden van de opzetstukken bij de aankoop. Meestal zijn opzetstukken alleen passend bij dat merk en type bodygroomer, je kunt er achteraf bijna nooit extra opzetstukken bij kopen.

Lengte baardhaar

Heb je een baard en wil je deze houden, maar de rest van je gezicht of hoofd trimmen? Dan moeten de opzetstukken die met de bodygroomer komen hiervoor geschikt zijn. Let daarom goed op de lengtes van de opzetstukken die worden meegeleverd. 

Beste 10 bodygroomers

Kwaliteit en scheercomfort zijn voor ons het belangrijkst. Op onze lijst met beste bodygroomers vind je daarom alleen hoogwaardige producten waar wij achter staan. Ook hebben we gekeken naar opties die niet meer mogen missen in de moderne groomer, zoals waterdichtheid en draadloos gebruik. Toch zijn er wezenlijke verschillen tussen merken groomers en zelfs binnen het merk en verschillende types. Om je te helpen bij je keuze beste bodygroomer, hebben we de beste 8 bodygroomers beschreven.

#1 Wellshave Bodygroomer Mannen PRO

Wellshave Bodygroomer Mannen PRO
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:07

De Wellshave PRO is een multifunctioneel scheerapparaat, tondeuse en groomer ineen. De keramische messen maken licht werk van al het haar op je lichaam en met zijn SkinSafe technologie is hij geschikt voor zowel lichaam als gezicht. De messen liggen beschermt onder een afdekking zodat alleen de haartjes worden opgepakt. Zelfs de meest plooibare huid van het mannenlichaam, zoals de kroonjuwelen, laten de messen ongemoeid. Trimmen op zelfs de kortste stand is zo gebeurd en de beweeglijke Wellshave PRO komt gemakkelijk bij alle plekjes. Ook voor het gezicht is de Wellshave comfortabel genoeg om gebruikt te worden als baardtrimmer of als scheerapparaat. 

De Wellshave komt met 4 lengtekammen, van 1,5 tot 4,5 millimeter. Zonder kam trimt hij op 1 millimeter. Hij is daarmee bij uitstek geschikt voor de man van de 21ste eeuw en die zijn lichaam schoon en fris houdt. De Wellshave’s moderne uiterlijk en LED-display bevestigen dit ook. Ondanks de technische snufjes kan hij gewoon mee onder de douche en is hij van een duurzame kwaliteit mits goed onderhouden. Dat je de scheerkop gewoonweg af kunt spoelen onder de kraan (als je toch al onder de douche staat bijvoorbeeld), maakt ook deze klus een peulenschil afgezien van een periodiek druppeltje smeerolie (meegeleverd).Als we het toch over werk hebben, de accu gaat tot 90 minuten mee. Dat is genoeg voor twee tot drie volledige ontharingen. Hij komt met een snellader en kan, in de haast, tijdens het douchen worden opgeladen voor een snelle trimbeurt nadien mocht hij toch leeg zijn.

#2 Wellshave Bodygroomer

Deze gespecialiseerde bodygroomer van Wellshave is bijzonder geschikt voor het kortwieken van het hardnekkigste lichaamshaar, zelfs op de meest gevoelige plekjes. Okselhaar, borsthaar en ook schaamhaar maakt geen kans tegen de scherpe, keramische messen. Met de SkinSafe technologie wordt voorkomen dat de messen in aanraking komen met de huid. De scheerkop en messen zijn daarbij speciaal vormgegeven voor gebruik op het lichaam, rondom de edele delen en zelfs in oren en neus. Zijn iets gebogen vorm maakt het gebruik op de kop gehouden wat makkelijker, ook om op die hele lastige plekken te komen.

De Wellshave Bodygroomer komt met 3 opzetstukken waarvan er een bedoeld is voor oor- en neushaar. Voor het lichaam zijn er twee opzetkammen voor 1 en 2, en 3 en 4 millimeter lengte. Je kiest tussen de twee lengtes per kam door de Wellshave Bodygroomer verder te kantelen. Met enige behendigheid is zelfs 1,5, 2,5 en 3,5 millimeter te doen. Of je nou gladgeschoren wilt of schoon getrimd, het is allemaal mogelijk met de Wellshave Bodygroomer.

Je kunt ook deze Wellshave afspoelen onder kraan en hij is tevens geschikt voor natscheren. Voor dat laatste beschikt de Wellshave Bodygroomer ook over een Turbo Functie. Hiermee wordt zelfs de langste, dikste baard (of dos schaarhaam) met één soepele beweging weggeschoren.

De sterke motor, net zoals die van de Wellshave PRO, doet 90 minuten lang zijn werk op een volle accu. Deze kan ook snel worden opgeladen voor een volledige trimbeurt in luttele minuten.

#3 Gruttz Lifeshaver v2 & v3

De Gruttz Lifeshaver is een krachtige bodygroomer speciaal ontworpen voor het mannenlichaam en de kroonjuwelen. De krachtige 7000RPM motor scheert gemakkelijk door zelfs de dichtste dos borst- of schaamhaar en laat het meteen kort geschoren achter. Een tweede pass met het ultrakorte 0,1 millimeter opzetstuk geeft je een bijna compleet geschoren look. De twee scheerkoppen, één van staal en één van plastic, werken samen om je huid af te schermen van de scheerbeweging. Op die manier kun je zelfs de slang veilig haarvrij maken in luttele bewegingen. Ondanks de krachtige motor, is de Lifeshaver opvallend stil. De meegeleverde keramische koppen stellen je in staat om haar ook op de gewenste lengte achter te laten. Deze opzetkoppen zijn erg glad en glijden moeiteloos over de glooiingen van je huid.

De Gruttz Lifeshaver is voor de rest vooral robuust, degelijk en zonder veel franje. De degelijke behuizing is waterdicht en je kunt hem meenemen onder de douche. Je krijgt ook een e-book meegeleverd vol met tips en aanwijzingen voor het stylen en verwijderen van lichaamshaar (niet om te lezen tijdens het douchen). De Gruttz v3 is nieuwer en komt met een update in vormgeving voor net iets betere houvast on de douche. Ze leveren allebei dezelfde goede resultaten.

#4 Philips Bodygroom BG7020/15 (7000 serie)

De Philips 7000 serie heeft een relatief onconventioneel ontwerp voor een bodygroomer. In plaats van een enkele scheerkop met opzetkammen, komt de Philips Bodygroom  BG7020/15 met twee scheerkoppen, één voor het scheren en één voor het trimmen aan weerskanten. Dit geeft de Philips optimaal scheercomfort terwijl het niet inboet op het trimmen van lichaamshaar. Het bodytrimmer deel heeft een vaste maar verstelbare kam, goed voor lengtes van 2 tot 11 millimeter. Hij glijdt gemakkelijk over de huid en verwijdert lichaamshaar van alle soorten ook met gemak. De stoppel van 2 millimeter die achterblijft kan vervolgens worden verwijderd met de scheerkop.

Voor het scheren, de andere kant, beschikt de Philips over een “2D contourvolgend scheerapparaat”, iets wat wij beter kennen als een scheerfolie. Net als de oudere folie scheerapparaten, is deze bovenal geschikt voor het verwijderen van stoppelhaar. Bij langer haar gaat hij al snel trekken. Hij scheert wel erg glad en doet dit snel. Dankzij het design kun je hem simpelweg op en neer bewegen over je huid. Zowel scheren als trimmen kun je onder de douche doen en je maakt de Philips BG7020/15 schoon onder de kraan.De 70 minuten accuduur is voldoende voor in ieder geval 2 sessies. Dat je voor een optimaal resultaat toch twee verschillende apparaten (ondanks dat ze aan elkaar vastzitten) moet gebruiken maken het proces net wat langzamer dan met een normale groomer.

#5 Philips Bodygroom BG5020/15 (5000 serie)

De Philips Bodygroom is een kwalitatief degelijke groomer die lichaamshaar snel aanpakt. Bestaande uit alleen een scheerfolie deel dat is geoptimaliseerd voor langer haar, maak je je borstkast, rug en oksels snel en gemakkelijk haarvrij. Het extra lange ontwerp maakt het makkelijk om bij anders moeilijk te bereiken plekjes te komen. Met een paar simpele op en neer bewegingen is je borst weer kaal en glad. Voor stugger haar zoals baardhaar of lang en stug haar zoals de baard onder de gordel is hij minder geschikt. Hiervoor heb je een bodygroomer nodig met de traditionele snijtanden, of ga je er eerst overheen met een tondeuse voor het grove werk.

Wil je toch iets van een laag beharing achterlaten, dan gebruik je daarvoor de drie opzetkammen van 3, 5 en 7 millimeter. Deze zijn vooral handig als je je okselhaar of borsthaar niet helemaal wilt verwijderen. Je kunt met de Philips Bodygroom zowel droog als natscheren en trimmen, of je neemt hem mee onder douche. Met een accuduur van een uur kun je hem minimaal twee keer gebruiken. Wel is de oplaadtijd tevens een uur.

#6 MWS Bodygroomer

MWS Bodygroomer voor mannen
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 04:57

Een gemakkelijke, simpele oplossing voor mannen die hun lichaam niet willen scheren maar die wel fris getrimd voor de dag willen komen vinden we in de MWS Bodygroomer. De meeste vrouwen vinden een te harig mannenlichaam onhygiënisch, maar zijn meestal wel tevreden als de man zich alleen trimt in plaats van compleet scheert. De MWS is daarom simpel en snel, en ook nog eens fluisterstil. Hij kan het lichaam trimmen, inclusief het schaamhaar en heeft daarbij weinig andere poespas. 

De motor is sterk maar ook erg stil. Lichaamshaar wordt kort getrimd, of net iets langer gehouden met de twee opzetstukken. Bij het trimmen maken de keramische messen licht werk van schaamhaar, okselhaar of ander ongewenst lichaamshaar. De functies op de MWS zijn beperkt tot aan of uit maar je kunt hem zowel nat als droog gebruiken voor toch wat extra comfort. De accu gaat tot 90 minuten lang mee. Al met al is dit dus een daadkrachtig pakketje waarmee veel mannen hun zaakje schoon kunnen houden zonder opsmuk.

#7 Remington Bodygroom BHT250

Het compacte en robuuste ontwerp van de Remington BHT250 is ideaal voor de man die snel zijn lichaam wil ontdoen van haar, zonder daarna nog te moeten scheren. De Remington trimt meteen tot 0,2 millimeter kort, wat een korte en voelbare stoppel achterlaat. Voor veel mannen is dit kort en glad genoeg, voor bijvoorbeeld de borst of onder de oksels. Een korte stoppel voorkomt ook ingroeiende haren beter. Ondanks zijn zeer korte trimlengte, worden sneetjes voorkomen door de afgeronde snijbladen. De intieme zone, en dan vooral de kroonjuwelen kunnen ook (met enige zorg) worden ontdaan van haar. Je kunt de Remington voor zowel droog als natscheren gebruiken en meenemen onder de douche.

De Remington komt met een set van 3 opzetkammen van 2, 4 en 6 millimeter. Deze zijn geschikt voor het op lengte houden van okselhaar en schaamhaar. Voor baardhaar vonden we hem wat matig. De accu gaat ongeveer een uur mee, het minimale om voor onze lijst beste bodygroomers in aanmerking te komen. Wel duurt volledig opladen tot 4 uur.

#8 Philips Multigroom Series 3000

De enige multigroomer op onze lijst beste bodygroomers is de Philips 3000. Hij is natuurlijk erg geschikt voor het verwijderen en stylen van gezichtshaar. Zo kun je gemakkelijk je hele gezicht, inclusief hoofdhaar wegscheren met de Philips Multigroom. Maar ook het precies bijhouden van een baardje of het zelf aanleggen van fading en lijnen wordt mogelijk gemaakt met de Philips 3000. De vier opzetkammen geven je de keuze tussen 1, 2, 3 en 5 millimeter. Met het oor- en neushaar opzetstuk verwijder je tevens die gênante wildgroei waar bijna elke man uiteindelijk mee te maken krijgt.

Ook op het lichaam voelt de Philips Multigroom zich goed thuis. Het meeste lichaamshaar geeft zich snel gewonnen tegen de roestvrij stalen messen. De opzetkammen kunnen ook hier worden ingezet om niet al het haar te verwijderen. Bij een volle bos rondom de edele delen kan beter eerst een schaartje of tondeuse worden ingezet. De opzetstukken kunnen worden afgespoeld onder de kraan, de Multigroom zelf weer niet. Hij is alleen droog te gebruiken. De accu gaat 60 minuten mee.

#9 BALZAC™ Bodygroomer

BALZAC™ Trimmer
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:05

Zoals de naam al doet vermoeden, is de BALZAC de beste bodygroomer voor één bepaald deel (of liever gezegd, twee) van het mannenlichaam — de ballen. De gepatenteerde SkinProtect technologie is ontworpen om de uiterst plooibare huid van de balzak ongemoeid te laten. Deze is anders dan andere huid en vrij uniek voor de man. De meeste andere trimmers en tondeuses hebben moeite om onderscheid te maken tussen haar en huid in deze erg gevoelige zone. De messen van de BALZAC zitten daarom volledig ingekapseld en het gladde oppervlak laat de huid er bijna vanzelf vanaf glijden.Ook voor de rest van lichaam is de BALZAC een goede, snelle groomer. Met behulp van de opzetkammen van 3 en 6 millimeter kan het gazon ook op een bepaalde lengte worden gemaaid in plaats van compleet glad gemaakt. En maaien doet de BALZAC! Met een 6000RPM motor wordt zelfs de meest woeste bos gretig verwijdert. 

#10 Philips BG7025/15 (7000 serie)

Philips BG7025/15
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:05

Een upgrade op de Philips BG7020/15, heeft deze Philips BG7025/15 (let op het extra 5’je) een paar handige extra opties. Zo is de scheerkop nu een 4D contourvolgende scheerkop. Dit is dezelfde scheerfolie als in de 7020 maar met de mogelijkheid om ook zijwaarts in beide richtingen te knikken. Dit verhoogt het scheercomfort wel wat, maar naar onze mening niet drastisch. De accutijd is vergroot van 70 naar 80 minuten. De BG7025/15 lijkt daarmee net iets beter dan zijn directe voorganger. Dus waarom niet kiezen voor één van de twee op onze lijst?Je vindt de 7025/15 in dezelfde prijscategorie als de 7020/15 en soms zelfs wat goedkoper. De 7025/15 is beduidend lawaaieriger dan de 7020/15. Na onderzoek vonden wij dat dit te maken heeft met de nieuwe zijwaartse beweeglijkheid van de scheerkop. Beide zijn gewoon erg goede bodygroomers en de Philips 7025/15 biedt wel de 4D meebewegende scheerkop, iets dat geen van de andere groomers hebben.

Conclusie en vergelijking beste bodygroomers

Op zoek naar de beste bodygroomer voor de man kwamen we veel mooie producten tegen. Een man heeft meestal veel stugger lichaamshaar dan een vrouw, dus bij de beste bodygroomer voor de intieme delen alleen kon het niet blijven. Hier is een overzicht van de beste bodygroomers en de winnaars in de twee hoofdklassen.

#Merk & TypeGeschiktheidVoordelen
1Wellshave PROGezicht + LichaamMultifunctioneel, beste prijs-kwaliteit
2Wellshave BodygroomerLichaam/Schaamstreek + GezichtMultifunctioneel, maar vooral voor lichaams- en schaamhaar
3Gruttz v2 & v3LichaamSimpel, sterk en ultra kort tot 0,1 mm
4Philips BG7020/15Gezicht + LichaamMultifunctioneel, modern
5Philips BG5020/15LichaamGemakkelijk voor borst en rug
6MWS BodygroomerLichaam + SchaamstreekFluisterstil, schaamhaar killer
7Remington BHT250 LichaamCompact
8Philips Multigroom 3000Gezicht + LichaamMultigroomer
9BALZAC™LichaamSchaamhaar killer
10Philips BG7025/15Gezicht + LichaamMultifunctioneel, modern

De beste bodygroomer voor mannen

De beste bodygroomer voor mannen is naar onze mening de Wellshave PRO. Deze combineert de kwaliteit van Philips met een beter trim resultaat en comfort. Van alle producten op onze lijst beste bodygroomers, doet de Wellshave het goed op alle fronten. Sommige groomers zijn goed voor de edele delen, andere juist weer voor borst- en okselhaar. Er zijn ook groomers die kunnen worden gebruikt als baardtrimmer. De Wellshave past in al deze categorieën. Hij heeft daarnaast ook een modern design en is hij scherp geprijsd.

Wellshave Bodygroomer Mannen PRO
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:07

De beste bodygroomer voor de intieme delen

Wederom gooit de Wellshave hier hoge ogen. De keramische messen maken licht werk van schaamhaar en de SkinSafe technologie beschermt de plooibare huid van je ballen. Ook de Gruttz v3 is een goede groomer als je specifiek op zoek bent naar een trimmer voor je intieme delen.

Hoe gebruik je een bodygroomer?

Er zijn twee manieren waarop je een groomer kunt gebruiken; droog en nat. Je gebruikt de groomer op de droge huid met droog haar als je op lengte gaat trimmen, of wanneer je je haar wilt afkorten voor scheren. Nat haar zal samen gaan plakken tussen de messen. Om dit te voorkomen gebruik je de groomer als je nog droog bent.

Om je lichaamshaar tot op de huid te trimmen of te scheren, gebruik je hem juist op de natte huid. Je kunt dan ook scheerschuim gebruiken. Bij sommige bodygroomers kun je deze stap ook onder de douche doen. Afhankelijk van het type, raden wij het volgende proces aan:

  • Trim het grove werk, of lichaamshaar dat je op een bepaalde lengte wilt houden voor het douchen.
  • Trim/scheer het fijnere, hele korte werk onder de douche (als dat kan) of na het douchen.

Veel gestelde vragen over bodygroomers

Welk merk bodygroomer is het beste?

De beste bodygroomer is van Wellshave. Wellshave heeft een vergelijkbare hoogwaardige kwaliteit met dat van Philips, maar beter scheercomfort en komt met krachtige, keramische messen. Ook qua prijs kan Phillips niet tippen aan Wellshave. Gruttz maakt ook goede bodygroomers, deze zijn een stuk simpeler dan Welshave, maar van hele degelijke kwaliteit en geeft je ook goede resultaten.

Hoelang gaat een bodygroomer mee?

De beste bodygroomers gaan doorgaans minimaal 2 jaar mee, maar meestal een stuk langer dan dat. Met goed onderhoud, zoals elke keer schoonmaken na het gebruik, en bij normaal gebruik blijven groomers vrij stevige apparaten. Vaak is het de scheerkop die als eerste slijt en aan vervanging toe is. Bij goedkopere apparaten kun je dan het beste een nieuwe groomer kopen. Bij de kwalitatief hogere apparaten kun je alleen de scheerkop zelf vervangen.

Kan je je baard scheren met een bodygroomer?

Bodygroomers zijn bedoeld om lichaamshaar te verwijderen. De meeste zijn ook geschikt voor de baard. De mate van geschiktheid ligt aan het scheercomfort, en duurdere apparaten komen hiervoor meestal eerder in aanmerking. Wil je een groomer die ook geschikt is als scheerapparaat of baardtrimmer, zoek daar dan specifiek naar.

Kan ik een bodygroomer onder de douche gebruiken?

Er zijn bodygroomers die je onder de douche kunt gebruiken. Ze zijn hiervoor niet allemaal geschikt, zoek daarom specifiek naar deze capaciteit. Alle bodygroomers zijn wel geschikt voor nat scheren.

Hoe maak je een bodygroomer schoon?

Bij de meeste bodygroomers zit een kwast waarmee je tussen de snijvlakken overgebleven haar en stof weg kunt vegen. Haal hiervoor eerst alle opzetstukken eraf zodat je goed bij de scheerkop komt. Vaak kun je de scheerkop ook eerst afspoelen onder de kraan, wat het onderhoud een stuk eenvoudiger maakt.

Waar kan ik het beste een bodygroomer kopen?

Je kunt een groomer kopen bij de Kruidvat, maar de betere merken en types vind je online. Je hebt online ook veel meer keuze dan in de winkel. Om je te helpen staan de beste bodygroomers alvast op onze lijst.

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 04:53

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:07

Te koop bij:

bol.com
conrad.nl
expert.nl
coolblue.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:15

Te koop bij:

bol.com
douglas.nl
expert.nl
blokker.nl
coolblue.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:05

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *