De 6 beste draadloze tondeuses van 2024

Met de beste draadloze tondeuse voorkom je een boel acrobatiek in de badkamer. Je gebruikt hem om gemakkelijk en snel je kapsel weer in grote lijnen in model te brengen, of je scheert je in een handomdraai helemaal kaal. Een draadloze tondeuse is daarvoor veel handiger dan de gesnoerde variant en al helemaal makkelijker in gebruik dan een schaar of scheermes. Ik bekijk de 6 beste draadloze tondeuses waarbij ik let op prestaties, kwaliteit en natuurlijk prijs. Ook ga ik in op de hoofdeigenschappen die een draadloze tondeuse moet bezitten, zodat je zelf de juiste keuze kunt maken. Tot slot geef ik hints en tips over het gebruik van je eigen draadloze tondeuse.

Geen tijd om het volledig artikel te lezen? Dan verwijzen we je graag door naar “Revahs”: de beste draadloze tondeuse!
Revahs Professionele Draadloze Tondeuse
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:06

Wat is een draadloze tondeuse? 

De tondeuse is officieel een haarscheerapparaat, bedoeld om lichaamshaar en hoofdhaar mechanisch kort af te scheren. De moderne tondeuse is natuurlijk elektrisch en kan (met opzetkammen) op verschillende lengtestanden worden ingesteld. Op die manier kun je gemakkelijker zelf bepalen hoe lang of hoe kort je je haar af wilt trimmen. De tondeuse wordt ook wel eens trimmer genoemd, maar dit is technisch gezien niet helemaal hetzelfde. De trimmer is kleiner en beschikt over fijnere messen voor het contouren of precies bijwerken van de haarlijn.

Een draadloze tondeuse beschikt over een interne accu waardoor hij zelfstandig kan functioneren. Je laadt hem op door hem weer aan te snoeren of door hem op zijn laadstation te plaatsten.

Waarom een draadloze tondeuse kopen? 

Ook wel snoerloze tondeuse genoemd, geeft een draadloze tondeuse je het gemak om hem vrij in je hand te gebruiken zonder dat je vastzit aan een snoer. Dit is ook handig als je bijvoorbeeld geen stopcontact dicht bij je badkamerspiegel hebt. Ook kan een badkamerkast of tafel erg rommelig zijn met van alles en nog wat (bijvoorbeeld je scheerapparaat samen met die hele drogisterij van je partner, om maar wat te noemen) en dat staat natuurlijk allemaal voor en om die stroom tap. Dan is het handig dat je niet met een bungelend snoer hoeft te gaan rondhannesen.

Je kunt sommige, kleinere draadloze tondeuses ook voor je lichaam of baard gebruiken. Deze apparaten zijn vaak ook de beste tondeuses voor een kaal hoofd.

Wat maakt de beste draadloze tondeuse?

Er zijn veel tondeuses verkrijgbaar over de toonbank en in mijn ervaring zijn ze vrijwel allemaal waardeloos. Ja, je betaalt misschien maar twee tientjes als je een tondeuse bij de Action wilt kopen, en ook de Kruidvat tondeuse is voordelig geprijsd.  Maar wat het je in eerste instantie scheelt in de portemonnee, betaal je terug in prestaties en uiteindelijk ook in geld. Ik heb nog nooit een Action tondeuse gehad die het langer deed dan een paar maand en de prestaties zijn ronduit treurig gedurende die tijd.

De beste draadloze tondeuses zijn krachtig en robuust, vooral waar het gaat om de motor en de messen. Ook wil je even door kunnen met je draadloze tondeuse voordat hij weer opgeladen moet worden. Hiervoor betaal je net wat meer, maar het product gaat veel langer mee en je hebt minder kopzorgen (letterlijk). Let bij het kopen van een draadloze tondeuse daarom op het volgende:

 • Zelfslijpende messen van gehard staal
 • Een sterke motor van goede kwaliteit
 • Degelijke behuizing zonder te veel opsmuk
 • Accuduur van minimaal 60 minuten
 • Voldoende instellingen voor jouw gewenste haarlengte(s)
 • Minimale lengtestand van 1 millimeter

De 6 beste draadloze tondeuses

Dit zijn de 6 beste draadloze tondeuses op de markt. Ik heb natuurlijk mijn eigen favoriet, maar dat was niet de enige reden waarom deze 6 de beste zijn. Ik heb ook gekeken naar de prijs en wat je krijgt voor je geld. Verassing hierbij is de nummer 1 en 2, beiden uitmuntende Revahs tondeuses maar in radicaal verschillende prijsklassen.

#1 Revahs Professionele Draadloze Tondeuse JM-101

Revahs Professionele Draadloze Tondeuse
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:06

De Revahs professionele draadloze tondeuse JM-101 is met gemak de beste optie op mijn lijst, vooral als je naar de tweede en derde plek kijkt. Ik verwijs ook naar mijn diepere Revahs tondeuse review (linkje hierboven), want er valt veel te zeggen over deze uitmuntende trimmers. De ijzersterke behuizing is zowel robuust als heel fraai vormgegeven en doet denken aan de klassieke haartrimmers bij de barbier van vroeger. Hij is dan ook een graag verkozen professionele tondeuse. Toch gaat dit gepaard met de modernste snufjes, zoals een Lcd-scherm dat je precies laat zien hoeveel accu er nog over is en hoe lang je nog kunt trimmen.

De twee hendels zijn gemakkelijk te bedienen en, net als de rest van de behuizing, van metaal. Ze voelen stevig aan en zonder speling. Door hun formaat zijn ze gemakkelijk te bedienen met één hand tijdens het gebruik. Van alle beste draadloze tondeuses steekt Revahs er qua duurzaamheid en robuustheid er met kop en schouders bovenuit.

De zelfslijpende messen van gehard staal zeisen zo door je haar heen, mede dankzij de supersterke motor onder de kap. Je doet dit trimmen tot op 0,5 millimeter kort op de kortste stand en zonder opzetkammen. Dat is al behoorlijk kort dus en dat meteen van een volle bos haar tot op de naakte huid. Uit zichzelf kan hij tot 3 millimeter worden ingesteld. Dit wordt uitgebreid met 6, 10, 13, 16, 19, 22 en 25 millimeter met behulp van de 8 opzetkammen. Langer laten, kaalscheren of faden is allemaal mogelijk met de Revahs Professionele Draadloze Tondeuse.

Met een accu die tot 240 minuten meegaat kun je bij normaal gebruik wekenlang uit de voeten. Hij is ook aangesnoerd gewoon te gebruiken.

Deze Revahs is net wat handiger qua formaat voor het snelle werk dan onze nummer twee, tevens een Revahs, en zal voor de niet-professionele gebruiker de beste keuze zijn.

#2 Revahs Professionele Draadloze Tondeuse en Baardtrimmer JM-101(2)

Revahs JM-101 Professionele Draadloze Tondeuse

Draadloos ±240 minuten te gebruiken!

Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:49

Deze zwaardere professionele draadloze tondeuse en baardtrimmer van Revahs is op alle vlakken gezien technisch beter zelfs dan mijn nummer 1 keus. Niet zo gek, het zijn beide draadloze tondeuses van het uitstekende Revahs merk. Deze nieuwere JM-101 is sterker, met een zwaardere behuizing, motor en een grotere trimkop. De hendels en de behuizing voelen erg solide. Een echte zwaargewicht dus die je ook bij de betere barbier aan de gordel ziet hangen. Hij komt ook rijker uitgerust met een extra scheerkop en een etui.

Hij beschikt over dezelfde stijl zelfslijpende messen van gehard staal en een hele krachtige motor om zelfs de dichtste dos haar in één keer weg te scheren. Hij doet dit zelfs sneller dan de Revahs tondeuse hierboven. Je kunt tot 0,5 millimeter kort trimmen, of instelbaar tot 3 millimeter. Met de opzetkammen is dit uit te breiden met wederom 6, 10, 13, 16, 19, 22 en 25 millimeter. De accu gaat ook weer 240 minuten mee voor een altijd parate en werkende tondeuse bij de hand.

Waarom staat deze op nummer 2 als hij net iets beter en hoogwaardiger is? De prijs. Je betaalt een grote som meer voor iets dat de particuliere gebruiker, jij en ik dus, niet nodig is. Is het een mooie draadloze tondeuse? Zekers! Als je het geld ervoor over hebt, ga dan vooral voor dit vlaggenschip van Revahs. Ben je een professional en gebruik je je draadloze tondeuse elke dag en meerdere keren per dag, dan is deze zwaardere Revahs Professionele Draadloze Tondeuse en Baardtrimmer de superieure keuze. Voor de meeste andere mensen is de Revahs Professionele Draadloze Tondeuse hierboven het beste.

#3 Wahl Super Taper Cordless

Je ziet deze Wahl Super Taper erg veel bij de kapsalon op de kaptafel liggen. Het is een gebaand pad voor de kapper om te kiezen voor Wahl en deze iconische witte tondeuse met gele streep is misschien wel de populairste. De reden is simpel: hij is oerdegelijk, oersterk en tot slot ook nog eens heel betaalbaar. Hoewel de behuizing van plastic is, is de Wahl Super Taper sterk en betrouwbaar. Trimmen doet hij tot 1 millimeter kort en dat kan worden verhoogd tot 3,5 millimeter met de instelhendel. De opzetkammen geven je de opties 3, 6, 10 en 13 millimeter.  De opzetkammen zijn, net als de Wahl zelf, van robuuste en professionele kwaliteit.

Hij kan tot 90 minuten lang draadloos worden gebruikt en laadt daarna binnen 120 minuten weer helemaal op. Dat gebruik gaat vlot, want de Wahl is een echte haarvreter en maakt ook lang haar in één keer helemaal kort tot de gewenste lengte.

Grootste voordeel bij professioneel gebruik is dat de Super Taper zichzelf koelt tijdens gebruik. Dit maakt langdurig en veel gebruik kort achter elkaar een stuk aannemelijker zonder de levensduur van je tondeuse te verkorten. Ook bij frequent thuisgebruik kan dit zorgen voor een langer gebruiksgenot van deze sterke draadloze tondeuse.

#4 Wahl Senior Metal Cordless Tondeuse

Wahl Senior Metal Cordless Tondeuse
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 04:34

Dit vlaggenschip model van Wahl is beter en sterker dan de klassieke Super Taper. Met zijn metalen behuizing en hendels straalt ook deze draadloze tondeuse degelijkheid en duurzaamheid uit. Hij zal dan ook jarenlang dienst blijven doen. Scheren kan tot 0,5 millimeter kort en tot 1,2 millimeter “lang”. De opzetkammen geven je de mogelijkheid om te trimmen op 1,5, 3 en 4,5 millimeter.

De krachtige motor drijft de superharde messen aan met 7000rpm. Trimmen gaat daarom snel en gemakkelijk en bij de eerste haal al zal al het haar op de grond vallen. Hij doet dat trimmen 80 minuten lang op een volle accu wat genoeg moet zijn voor je hoofdhaar.

De Wahl Senior Metal Cordless Tondeuse lijkt veel op de Revahs tondeuses. Maar, qua prestaties doet hij op alle vlakken net onder de Revahs professionele draadloze tondeuse JM-101 en de Revahs kost minder als de helft. Je betaalt bij Wahl dus vooral voor de naam en dat dit een “premium” model is van Wahl. Hoewel dit een hele goede draadloze tondeuse is, verdient hij bij lange na niet de eerste plek.

#5 Philips HC9450/20 Tondeuse

Deze Philips HC9450/20 is een gemakkelijk te bedienen draadloze tondeuse voor thuisgebruik. Qua kwaliteit komt hij dicht in de buurt van een professionele tondeuse en zal bij normaal gebruik jarenlang meegaan. Deze moderne draadloze tondeuse heeft een geheugenfunctie zodat je elke keer weer precies hetzelfde resultaat krijgt. Zo heb je je buzzcut of juist je fading zo weer in orde, zonder dat je naar de kapper toe hoeft. Een andere, hele nuttige functie van de Philips is de bijna traploze verstelling van de lengte tussen 1 millimeter en 42 millimeter. Deze is met stappen van slechts 0,1 millimeter te verstellen. In totaal heb je dus meer als 400 verschillende lengtestanden.

Voor het fijnere werk is de Philips HC9450/20 daarom bij uitstek geschikt. De meest moderne, radicale of juist super strakke kapsels kun je nu, met enige oefening, thuis zelf nabootsten.

De extra scherpe messen worden aangedreven door een sterkere motor met een automatische turbofunctie. Met dat de Philips merkt dat het tegenzit zet hij kracht bij zodat ook een dikke bos haar wordt gekortwiekt. Je kunt tot 2 uur lang tekeergaan met de Philips voordat je hem op moet laden.

#6 Braun MGK5345 7in1 Trimmer

Last but not least, deze Braun trimmer is een alleskunner en dat voor een hele gunstige prijs. Hij is sterk, trimt snel en kan zelfs baardhaar gemakkelijk trimmen. Hij is heel erg goed voor zijn prijsklasse. Er zijn andere betere te vinden, maar die zijn duurder dan deze Braun MGK5345 en weer niet zo goed als Revahs of Wahl. Daarom verdient deze Braun als heel gunstig alternatief een plek op de lijst. 

Ik noem even de 100 minuten accuduur die in 60 minuten weer oplaadt (daar kan de Wahl Senior Metal Cordless Tondeuse een puntje aan zuigen) en de sterke motor die gretig haar te lijf gaat (bijna net zo goed als de Philips hierboven). Je kunt tot 0,5 millimeter kort trimmen zonder opzetkam. Met de opzetkammen is dit te verlengen tot 21 millimeter. Niet heel erg breed maar voor de prijs wederom niet verkeerd.

Hoe gebruik je je draadloze tondeuse?

Gebruik je draadloze tondeuse zo:

 1. Stel de trimkop in op de gewenste lengte of plaats de opzetkam van de gewenste lengte op de trimkop. 
 2. Plaats de tondeuse met de messen naar beneden gericht tegen je hoofd zodat het raster van de trimkop of de opzetkam vlak op de huid ligt.
 3. Zet de tondeuse aan en maak langzame bewegingen tegen de haargroeirichting in.

Voor fading begin je bij je bakkebaarden en rondom de oren op heel kort (bijvoorbeeld 2 tot 3 millimeter). Elke centimeter daarboven stel je de trimkop ~5 millimeter hoger in totdat je de ronding van je schedel bereikt. Werk de oneffenheden daarna met de kortste stand (zonder kam) uit de losse pols weg.

Voor een buzzcut of helemaal kaal is het gemakkelijk: geen opzetkam en op de kortste stand of 2 tot 3 millimeter instellen en dan over je hele bol halen.

Hoe onderhoud je je draadloze tondeuse?

Blaas de scheerkop van je draadloze tondeuse na gebruik altijd goed uit. Gebruik een kwast of borstel (vaak meegeleverd) om de messen verder schoon te maken. Hij mag iets stoffig blijven, maar zichtbare haartjes kun je het beste verwijderen. Om de drie tot vier trimbeurten druppel je een klein beetje (naai)machineolie op het onderste van de messen.

Alternatieven voor een draadloze tondeuse

Je zoekt een alternatief voor een draadloze tondeuse, omdat je wel een haarscheerapparaat zoekt maar het toch geen tondeuse moet zijn (misschien wist je de precieze omschrijving niet). Hier zijn een paar alternatieven voor een draadloze tondeuse:

Samenvatting en conclusies

Mij valt iets op als ik naar de beste draadloze tondeuses kijk, of naar andere soortgelijke apparaten zoals scheerapparaten, baardtrimmers en dat soort zaken. Het zijn vaak Nederlandse merken die de beste elektrische producten maken. Zowel Revahs als natuurlijk Philips komen uit ons eigen kikkerlandje. Misschien komt dat omdat we juist zo dicht op elkaar wonen. Je kunt als Philips of Revahs niet even een flutapparaatje verkopen en verwachten dat de consument niet (bijna in persoon) aan je bel trekt.

Hoe het ook zij, met de Revahs draadloze tondeuse is ons land een superieur merk rijker. Hij beschikt over meer dan alle kwaliteiten die een draadloze tondeuse hoort te bezitten. Zijn robuuste en degelijke behuizing, sterke motor en scherpe messen maken het lichtste werk van de meest harige situaties. Ook qua prijs presteert Revahs sterk, want kom op, we blijven toch Nederlanders (of Belgen natuurlijk). Te veel betalen wil ik persoonlijk ook niet, en daarom is de Revahs professionele draadloze tondeuse de beste keuze.

Revahs Professionele Draadloze Tondeuse
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:06

Ben je bereid dieper in de buidel te tasten, dan is de Revahs professionele draadloze tondeuse en baardtrimmer (de nieuwere, rijker uitgeruste JM-101) natuurlijk nog beter. Maar, de meeste mensen zullen dik tevreden zijn met de lichtere JM-101 Revahs professionele draadloze tondeuse.

Veelgestelde vragen over draadloze tondeuses

Kun je met een tondeuse scheren?
Je kunt met een tondeuse doorgaans tot 0,5 millimeter kort trimmen. Dit is heel kort, maar weer niet helemaal gladgeschoren. Voor een glad resultaat heb je een scheerapparaat of een scheermes nodig.
Wat is de beste draadloze tondeuse?

De beste draadloze tondeuse is de Revahs JM-101 professionele tondeuse. Deze robuuste, sterke tondeuse trimt je haar snel en efficiënt. Hij heeft een hele lange accuduur van maar liefst 240 minuten en een extra sterke motor. De zelfslijpende messen zijn altijd scherp en gaan lang mee. Ook de volledig metalen behuizing zorgt voor een lange, duurzame levensduur.

Wat is de beste Wahl draadloze tondeuse?

De beste klassieke Wahl draadloze tondeuse is de Wahl Super Taper Cordless. Dit is een werkpaard onder kapsalons en van dit merk nog steeds de beste keuze qua prijs/kwaliteit.

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:18

Te koop bij:

bol.com
conrad.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 04:33

Te koop bij:

expert.nl
lookfantastic.nl
conrad.nl
blokker.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:18

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *