Het beste hoofd scheerapparaat voor een kaal hoofd in 2024

Met het beste scheerapparaat voor je hoofd maak je je klets helemaal kaal. Het is de gemakkelijkste manier als je voor een echt blinkende bol gaat zonder dat je zelf met scheermessen hoeft te lopen klungelen. Hoofd scheerapparaten zijn veel beter geschikt voor je hoofdhaar dan zelfs gewone scheerapparaten. Met deze handige apparaatjes aai je jezelf als het ware over je hoofd en al het haar is verdwenen. Ideaal dus als je regelmatig je hoofd scheert. Ik neem een kijkje naar de beste scheerapparaten voor het hoofd, hoe je ze het beste gebruikt en wat er nog meer komt kijken als je je kaalheid omhelst en met trots uitdraagt.

Snel antwoord? Dit zijn de 6 beste scheerapparaten voor je hoofd!
Gruttz – The HeadSaver V1
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 03:14

Sansbeauté 6-in-1 Scheerapparaat Mannen
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 03:14


Wellshave 5-in-1 Scheerapparaat Mannen
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 03:14


Beeperfect 5-in-1 Scheerapparaat Mannen
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 03:13

Wat is een scheerapparaat voor je hoofd?

Niet alle scheerapparaten zijn goede hoofd scheerapparaten. De meesten zijn bedacht voor alleen het gezicht. Een scheerapparaat voor je hoofd, of gewoonweg een hoofd scheerapparaat lijkt op een normaal elektrisch scheerapparaat maar met een speciale vormgeving. Ze zijn zo gemaakt dat je ze gemakkelijker boven je hoofd vasthoudt en de scheerkop zelf heeft de ideale vorm voor je schedel. De dikkere behuizing heeft een vorm waar je je vingers gemakkelijk omheen sluit. 

Je houdt hem zo vast dat het bijna lijkt als of je jezelf over je hoofd aait bij het gebruik. Dit maakt hem veel handiger dan een normaal scheerapparaat voor je gezicht. Ook de vorm van de scheerkop omsluit de schedel veel beter en past zich beter aan de vorm van je schedel aan. De beste hoofd scheerapparaten voor een kaal hoofd zijn ook veel comfortabeler voor je hoofdhuid dan de normale scheerapparaten.

Waarom met een hoofd scheerapparaat je hoofd scheren?

Als je snel een glad resultaat wilt, dan kun je het beste met een hoofd scheerapparaat je hoofd scheren. De beste scheerapparaten voor je hoofd laten je huid met rust en scheren gemakkelijk glad, zonder dat je de huid constant van heel dichtbij hoeft te bekijken. Deze scheerapparaten geven je ook een gladder resultaat dan wanneer je alleen een tondeuse voor je hoofd gebruikt. Een scheermes zoals een Safety Razor gebruiken kan ook, maar daar zit toch een bepaalde handigheid in en zelfs dan gaat het soms nog steeds mis. Nat scheren neemt ook meer tijd dan scheren met een elektrisch scheerapparaat.

Dit is waarom veel mannen een hoofd scheerapparaat gebruiken voor hun hoofdhaar, vaak nadat ze eerst toch met een tondeuse het grove werk hebben gedaan.

De 6 beste hoofd scheerapparaten voor een kaal hoofd

Dit zijn de beste hoofd scheerapparaten voor een moeiteloos kale klets. 

#1 Gruttz 9-in-1 Scheerapparaat

Het beste scheerapparaat voor je hoofd is de Gruttz 9-in-1 scheerapparaat voor mannen. Met de bijnaam Headsaver, geeft dit hoofd scheerapparaat je de beste resultaten in een handomdraai. Hij ligt mooi in de hand en de 6D scheerkop omsluit de vorm van je hoofd naadloos. De motor is heel erg sterk en de scherpe, zelfslijpende messen laten je hoofdhuid binnen een paar seconden helemaal glad achter. Dit maakt scheren met dit hoofd scheerapparaat heel comfortabel maar ook erg snel en effectief. Je kunt hem daarnaast zowel droog als nat gebruiken met je favoriete scheerschuim. Hij kan ook onder douche worden gebruikt voor ultiem scheercomfort.

Naast je hoofd en gezicht, komt de Gruttz met 8 opzetstukken die je hoofdhaar en gezichtsverzorging compleet maken. De tondeuse komt met 3 opzetkammen voor 1,5, 3 en 6 millimeter als je toch nog wat van je haar wilt behouden. De baardtrimmer is ook in orde en de neustrimmer doet zijn werk ook prima. Mooie extra’s zijn de massageborstel en gezichtsreiniger. Deze gebruik je in combinatie met een gezichtsreiniger voor mannen voor een diepe reiniging van je poriën. 

De Gruttz is uitgerust met een slimme anti-Pinch systeem dat zorgt dat de motor niet kan happeren bij een te lage batterijstand. Zo wordt voorkomen dat je niet te hard hoeft te drukken en zo mogelijk de huid tussen de naden van de scheerkop drukt. Ik ga ervan uit dat de Gruttz via dit systeem stopt te werken als de accu te laag raakt om een volledig comfortabele scheerbeurt te kunnen garanderen.

Over batterijen gesproken, deze zijn uniek krachtig in de Gruttz 9-in-1 Scheerapparaat. Je kunt maar liefst 25 keer je hoofd volledig scheren met de Gruttz op een volle batterij. Scheer je je 2 keer per week, dan hoef je hem dus maar 4 keer per jaar op te laden.

Zijn ergonomische ontwerp, perfecte scheerresultaten en scheercomfort, samen met het mooi uitgeruste assortiment opzetstukken maken de Gruttz 9-in-1 Scheerapparaat het beste scheerapparaat voor je hoofd. Ook qua prijs scoort hij hele hoge ogen.

#2 Sansbeauté 6-in-1 Scheerapparaat Mannen

Sansbeauté 6-in-1 Scheerapparaat Mannen
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 03:14

De Sansbeauté is een hele populaire hoofd scheerapparaat en niet zonder reden. Het enorme scheeroppervlak van de 7-delige scheerkop maken vlot werk van je hoofd. Je hoofd scheren is comfortabel en ook je gezicht kan worden geschoren met dit hoofd scheerapparaat. Hij is daarbij door zijn omvang wel wat onhandiger, vooral als je ook een baard wilt laten staan en alleen delen van je gezicht bij wilt werken. Je kunt dan beter een van de opzetstukken gebruiken, zoals de precisietrimmer. Hij ligt goed in de hand maar is wel minder ergonomisch dan de Gruttz of Wellshave.

De sterke accu gaat tot 90 minuten mee en je kunt gedurende die tijd zowel droog als nat scheren met de Sansbeauté 6-in-1 scheerapparaat. De opzetstukken bestaan uit de al genoemde precisietrimmer, 3 opzetkammen voor het trimmen van 3, 5 en 7 millimeter, een neus- en oorhaartrimmer, een massageborstel en een reinigingsborstel. Deze zijn allemaal van wat mindere kwaliteit dan die van de Gruttz, met uitzondering van de reinigingsborstel die ik van gelijkwaardige kwaliteit acht.

Ik vind dit een goede keuze als je hem alleen gebruikt om je hoofdhaar mee te scheren. Hij scheert heel erg snel, mede dankzij het grote oppervlak, en doet dit comfortabel zonder te trekken aan je huid of stoppel. 

#3 Brothers in Style 9-in-1 Skull Shaver Pro

De nummer 3 op mijn lijst beste hoofd scheerapparaten is meteen ook zo ongeveer de enige laatste goede op de markt. Met zijn unieke ei-ontwerp gaat ook de Brothers in Style 9-in-1 Skull Shaver Pro voor compactheid. Hij is qua ontwerp iets makkelijker vast te houden als de Beeperfect, maar dit wordt weer tegengewerkt door het chromen uiterlijk. Deze neigt snel glad te worden, vooral als je handen beginnen te zweten of wanneer hij nat wordt met scheerschuim. Toch scheert de royale scheerkop zelf erg comfortabel en ook erg effectief. 

De grote scheerkop staat dus in schril contrast met de kleine behuizing. Sommige mannen vinden dit juist een mooi uiterlijk. De accu gaan desondanks 90 minuten lang mee en laadt weer op in 60 minuten. Niks mis mee dus. De opzetstukken variëren van haartrimmers van 3, 5 en 7 millimeter, een neustrimmer, precisietrimmer, gezichtsreiniger en massageborstel. De precisietrimmer is goed en kun je prima gebruiken voor je bakkebaarden. De neustrimmer is het minst en ook voor de haartrimmers kun je beter bij Gruttz of natuurlijk Wellshave terecht.

Het gratis open scheermes is een leuke extra, maar wat mij betreft kan je die beter als als brievenopener gebruiken dan voor je gezicht.

#4 Wellshave 5-in-1 Scheerapparaat

Wellshave 5-in-1 Scheerapparaat Mannen
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 03:14

Met een heel erg fraai en modern ontwerp en unieke prestaties, is de Wellshave 5-in-1 Scheerapparaat ook een kandidaat voor het beste hoofd scheerapparaat voor mannen. Hij ligt ergonomisch erg lekker in de hand en de textuur van de behuizing helpen je grip te houden, ook wanneer er scheerschuim overheen druipt. De 6-delige scheerkop past zich aangenaam om de vorm van je hoofd aan en de zelfslijpende messen maken je hoofdhuid en je gezichtshuid moeiteloos glad. Na een minuutje over de stoppel te hebben geaaid is je bol weer mooi gepolijst en ook je gezicht voelt weer babyzacht aan.

Je kunt de Wellshave gebruiken voor droog scheren en voor nat scheren met scheerschuim. Je kunt hem daarna onder de kraan schoonspoelen.

Qua opzetstukken krijg je 3 opzetkammen voor het trimmen van 3, 5 en 7 millimeter. De neustrimmer op de Wellshave is heel erg goed en zelfs stug, lang neushaar wordt moeiteloos gereduceerd tot iets dat weer menselijk lijkt. Ook de massageborstel en de reinigingsborstel voor een diepe reiniging van je gezicht vind ik van hoge kwaliteit.

De accu is een snellader die binnen 90 minuten helemaal opgeladen is. Hij gaat dan een uur lang mee voor intensief scheren. 

De prachtige scheerkarakteristieken van de Wellshave die je elke keer weer een comfortabel resultaat geven maken dat hij een van de beste hoofd scheerapparaten is die je kunt krijgen.

#5 Samillion 6-in-1 Scheerapparaat Mannen

Voor het snelste resultaat gebruik je deze Samillion scheerapparaat met maar liefst 8 scheerkoppen. Zijn enorme oppervlakte maakt het scheren van je hoofd een fluitje van een cent. Hij doet dit ook bijzonder gretig maar comfortabel genoeg voor de doorgewinterde gabber of wanneer je gewoon altijd een kaal hoofd wilt. Qua ontwerp is de Samillion ook goed, maar niet het beste. Dat hoeft ook niet, want je bent met een paar keer ronddraaien alweer klaar. Je kunt ook nat scheren met dit hoofd scheerapparaat en dat tot 90 minuten lang op een volle accu. Gezien zijn omvang evenaart dit de Gruttz in aantal scheerbeurten.

Je krijgt naast de standaard scheerkop ook 3 haartrimmers van 3, 5 en 7 millimeter, een baardtrimmer, een neustrimmer, precisietrimmer voor de bakkebaarden en de bekende massageborstel en gezichtsreinigingborstel. Ik vind deze allemaal wat minder presteren, vooral vergeleken met de veel betere maar ook goedkopere Gruttz en Wellshave. 

Net als de Sansbeauté, is deze Samillion het beste geschikt voor alleen je hoofdhaar en niet zozeer ander gezichtshaar. Ook de opzetstukken zijn een leuke toevoeging maar weer niet van uitmuntende kwaliteit. 

#6 Beeperfect 5-in-1 Scheerapparaat Mannen

Beeperfect 5-in-1 Scheerapparaat Mannen
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 03:13

De compacte set van Beeperfect kenmerkt zich door zijn kleine, handige formaat en watervaste behuizing. Hij ligt mooi in de hand en de scheerkoppen vormen zich goed om je schedel heen. Hij scheert redelijk snel, ondanks het kleinere oppervlak en doet dit ook pijnloos en comfortabel genoeg. Hij is watervast en je kunt hem gebruiken voor nat scheren en je spoelt hem hygiënisch onder de kraan schoon. 

De tondeuse functie komt met de welbekende 3, 5, en 7 millimeter opzetstukken, die ik van middelmatige kwaliteit vindt. De neustrimmer is goed genoeg en de gezichtsborstels mag je in de verpakking laten zitten. 

Je koopt deze voor het apparaat zelf en omdat je een erg compacte oplossing wilt. Dit is een mooi reismodel zodat je ook op vakantie op de camping je denkkoepel glad kunt houden.

Je hoofd scheren met een hoofd scheerapparaat

De vormgeving van deze hoofd scheerapparaten maken het werk al een stuk makkelijker. Met het beste hoofd scheerapparaat zoals de Gruttz 9-in-1 Scheerapparaat gaat het lekker vlot en soepel. Dit is hoe je hem gebruikt:

 1. Maai het bladerdak eerst kort tot een stoppel, met bijvoorbeeld een tondeuse.
 2. Was je stoppel met een milde shampoo voor mannen maar laat hem vochtig.
 3. Breng je scheerschuim licht aan. Een dikke laag is niet nodig. Sla deze stap over als je hoofd scheerapparaat alleen droog te gebruiken is.
 4. Zet het hoofd scheerapparaat aan en plaats hem aan de zijkant van je hoofd, bijvoorbeeld boven en achter je oor.
 5. Met langzaam draaiende bewegingen ga je je hele hoofd langs, alsof je jezelf grondig aait of masseert.
 6. Bekijk jezelf goed in de spiegel aan alle kanten en werk plekjes die je gemist hebt bij.
 7. Spoel je hoofd af met lauwwarm water.
 8. Ga over tot de nazorg.

Nazorg voor je kale hoofd

Na het scheren smeer je je hele hoofd in met een Aftershave voor mannen. Dit herhaal je de dag erna. Daarna smeer je je hele hoofd elke dag in met een goede gezichtscrème voor mannen, liefst één met een lichte SPF factor. Na een week breng je één keer heel licht een gezichtsscrub voor mannen aan op je aangroeiende stoppel. Dit helpt ingroeiende haartjes te voorkomen. Op een rij:

 • Dag 1: insmeren met Aftershave voor mannen
 • Dag 2: weer insmeren met Aftershave voor mannen
 • Daarna: dagelijks insmeren met een gezichtscrème voor mannen
 • Na 1 week licht scrubben met een gezichtsscrub voor mannen

Conclusies over het beste hoofd scheerapparaat en je hoofd kaalscheren

Dat sommige mannen hun hoofd kaalscheren is niet zo vreemd. Of ze hadden al weinig haar of dat wat ze wel hadden begon uit te vallen. Wij mannen hakken dan al snel de knoop door. Als het toch al kalend is of was, dan gaan we er helemaal voor! Een kaal hoofd kan zelfs heel goed staan bij een man en veel vrouwen vinden het (onbewust) zelfs erg mannelijk en aantrekkelijk. Vooral als je die opgepoetste bowlingbal combineert met een mooi verzorgde maar machtige baard!Voor een snel en spiegelglad resultaat kun je het beste een hoofd scheerapparaat gebruiken. Deze scheerapparaten hebben een speciale vormgeving zodat je ze gemakkelijker vasthoudt terwijl je je hoofd scheert. Ze zijn ook gewoon voor het gezicht te gebruiken. Het beste hoofd scheerapparaat voor je hoofdhaar is de Gruttz 9-in-1 scheerapparaat. Deze maakt licht werk van je knikkerstoppel en laat je hoofd fris en glanzend achter. Vergeet natuurlijk de nazorg met Aftershave, gezichtscrème en een lichte scrub niet!

Veelgestelde vragen over de beste hoofd scheerapparaten

Kan je met een scheerapparaat je hoofd scheren?

Ja dit kan, maar nog handiger zijn speciale hoofd scheerapparaten met een unieke vorm van zowel de behuizing als de scheerkop zelf. Het beste hoofd scheerapparaat is de Gruttz 9-in-1 scheerapparaat voor mannen met superieure scheerkwaliteiten en comfort.

Hoe kun je het beste je hoofd kaal scheren?

Je kunt je hoofd het beste kaal scheren met een hoofd scheerapparaat. Deze zijn speciaal bedoeld voor hoofdhuid en de vorm van de schedel. Ook kun je je hoofdhaar eerst trimmen en vervolgens scheren met een scheermes.

Hoe vaak moet je een kaal hoofd scheren?

Als je een voortdurend kaal uiterlijk wilt, moet je je hoofd minimaal 1 keer per week scheren. Om echt helemaal glad te blijven is zelfs 2 keer per week aan te raden.

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 03:14

Te koop bij:

bol.com
brothersinstyle.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 03:13

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 03:14

Te koop bij:

bol.com
brothersinstyle.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 03:13

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 03:14

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *