Multigroomer voor mannen: de 6 beste multigroomers van 2024

Een multigroomer geeft je alle tools om je complete lichaam te verzorgen. Tenminste, waar het gaat om lichaamshaar en hoofdhaar. Ook je baard wordt weer gekortwiekt met een handige multigroomer. Waarom nog lopen rondzeulen met meerdere (dure) apparaten als je ook één, degelijk manusje van alles in huis kunt halen die alles kan. Maar pas wel op, want er zijn genoeg apparaten die van alles beloven maar weinig laten zien in de praktijk. Hoe meer een product zegt te kunnen, des te hoger moet de kwaliteit zijn. Je hebt dus een multigroomer nodig die alles goed kan en ook alles even goed doet. De beste multigroomer kan dit.

Wat is een Multigroomer?

Een multigroomer is zowel een trimmer, tondeuse als bodygroomer in één. Je kunt hem gebruiken om je lichaam mee te trimmen, maar ook je hoofdhaar kan veilig worden ingekort of verwijderd met een multigroomer. De beste multigroomers kunnen ook je baard netjes trimmen of kort afscheren. Het is een echt multifunctioneel apparaat voor alles dat met haarverwijdering te maken heeft, vandaar de naam dus. Om dit allemaal voor elkaar te krijgen zit hij ergens tussen een tondeuse en een bodygroomer in. Met verschillende instellingen en opzetstukken wordt hij verder uitgebreid om al het lichaamshaar effectief te kunnen trimmen. Maar weinig mannen willen hun hele lichaam helemaal kaal. Dit betekent dat een multigroomer zowel heel kort moet kunnen trimmen, maar juist ook haar langer moet kunnen laten en je moet er mee kunnen stylen. 

De voordelen van de beste Multigroomers

Je haalt een heel pakket mogelijkheden in huis en dat allemaal gecombineerd in één apparaat. Het hoofdvoordeel is daarom de multifunctionaliteit van een multigroomer. Ik benoem dit voordeel daarom gemakshalve hier kort. Zonder een volledige multifunctionaliteit is het geen multigroomer. Je kunt met deze handige apparaten onder andere:

Let hierop bij het aanschaffen van een multigroomer

Je wilt natuurlijk de beste multigroomer waarmee je veelzijdig uit de voeten kunt. Let daarom op de volgende punten bij je beslissing.

Hoogwaardige kwaliteit

Dit is erg belangrijk bij een multifunctioneel apparaat. Niet alleen moeten de motor en de messen van hoogwaardige kwaliteit zijn, maar ook alle opzetstukken en instellingen zoals de knoppen, instelhendels, snoer, accu, enzovoorts. Je gebruikt dit apparaat per definitie veel intensiever omdat je er je hele lichaam mee trimt en niet alleen je hoofdhaard, baard of ander deel van je lichaam. Het aantal uren dat een multigroomer maakt holt daarom veel sneller vooruit. Wil je dat hij een lange tijd meegaat, dan zul je moeten kiezen voor een hogere kwaliteit. Hier zit meestal maar lang niet altijd een prijskaartje aan vast. Ik heb natuurlijk ook gekeken naar wat een goede prijs inhoudt.

Veelzijdige opzetstukken en instellingen

Het zijn de opzetstukken en instellingen die hem juist zo veelzijdig maken. Kijk daarom goed of hij alles in huis heeft voor je hele lichaam, hoofd en gezicht. Let weer op de kwaliteit van de opzetstukken en dat dit geen probleem gaat worden op den duur. 

Comfortabel op het hele lichaam

Je wilt comfortabel je hele lichaam kunnen trimmen en bijwerken. Het heeft geen zin als hij heel goed is in je hoofdhaar trimmen maar de motor blijft happeren op je schaamhaar. Nee, hij moet overal goed zijn werk doen en comfortabel blijven.

Oplaadbaar en accuduur

Je gaat hem gebruiken op je hele lichaam. Dan is een draadloze multigroomer handig. Je zit dan niet vast aan een snoer. De accuduur is hierbij heel belangrijk. Ik zei al dat hij veel meer uren gaat draaien dan een normale trimmer voor een specifiek deel van je lichaam. De accu moet daarom genoeg kracht hebben zodat je al het werk gedaan kan krijgen. Snel weer kunnen opladen is ook handig.

Nat en onder de douche?

Nat scheren of zelfs meenemen onder de douche komt het comfort verder ten goede. Je kunt dan tijdens het wassen je lichaam trimmen en het water laat de groomer gemakkelijker over je huid glijden. Ook maakt warm water de haartjes zachter en ze laten zich dan gemakkelijker afsnijden.

De prijs

Overal waar te voor staat is niet goed, behalve tevreden. Betaal niet te veel en niet te weinig voor je multigroomer maar kies er wel een waar je tevreden mee bent. Hier zit een gulden middenweg in, want er zijn hele goede verkrijgbaar en mijn selectie beste multigroomers zijn zelfs aan de goedkopere kant van het prijsspectrum. Zo krijg je maximaal kwaliteit, comfort en veelzijdigheid voor een lage prijs.

De beste multigroomers

Dit zijn de beste multigroomers die alles in huis hebben en hoog scoren op alle criteria. Je krijgt het meeste waar voor je geld met deze apparaten en ze blijven daarbij ook nog eens gunstig geprijsd. 

#1 Wellshave 5 in 1 Baardtrimmer Mannen Pro

Wellshave Bodygroomer Mannen PRO
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 04:09

De Wellshave 5 in 1 Baardtrimmer Mannen Pro is zo multifunctioneel en betrouwbaar dat ik er niet omheen kom om hem te nomineren als beste multigroomer. De selectie aan opzetstukken maken hem geschikt voor je hele lichaam, zowel de gemakkelijke als de moeilijke plekjes. De hoogwaardige kwaliteit van zowel het apparaat zelf als alle opzetstukken zijn verfrissend, vooral als je alleen de bekende merken uit de winkel gewend bent. 

De Wellshave beschikt over hele harde keramische messen die zowel het zachte hoofdhaar als stug schaamhaar kaal trimt. Ook als je bedekt bent met een dichte bos borsthaar, okselhaar of schaamhaar, verwijdert de Wellshave deze efficiënt en gretig. Dit alles doet de Wellshave zonder te trekken of je huid aan te raken. Dankzij zijn SkinSafe-technologie zijn zelfs je ballen veilig en kun je je hele lichaam trimmen zonder je zorgen te maken over sneetjes of getrek aan je haar. Je kunt tot 1 millimeter kort trimmen met alleen de trimkop.

De opzetstukken gaan van 1,5 millimeter tot en met 9 millimeter. Je hebt hiermee genoeg keus om je haar op een gewenste lengte te trimmen of juist heel kort af te scheren. De opzetstukken zijn ook van hoge kwaliteit en glijden gemakkelijk over je huid. Ook scheren en je wenkbrauwen of neushaar trimmen doet de Wellshave meer dan prima. 

De accu gaat tot 60 minuten lang mee en dat is indrukwekkend als je de kracht van de motor bekijkt. Ik vind trimmen met de Wellshave 5 in 1 Baardtrimmer Mannen Pro altijd een hele prettige ervaring, waar dan ook op mijn lichaam.  

#2 Gruttz Bodygroomer Mannen v3 “LifeShaver”

Over een prettige trimervaring gesproken, de Gruttz Bodygroomer Mannen v3 is ook heel effectief in het verwijderen van al je lichaamshaar en doet dit bijzonder comfortabel. De Gruttz is qua ontwerp veel simpeler dan de Wellshave, maar het gaat bij de LifeShaver juist om wat er onder de behuizing plaatsvindt. De krachtige keramische messen en even sterke motor maaien met gemak je hele lichaam kort of zelfs kaal. Met een speciaal opzetstuk kun je tot een bijna gladgeschoren 0,1 millimeter kort trimmen. Dat is heel erg kort voor een trimmer en nagenoeg net zo kort als scheren met een scheermes. 

De sterke behuizing maakt hem ook heel erg stil. Vooral door een gesloten deur hoor je hem haast niet. Dat vind ik zelf erg prettig in een druk huis of bijvoorbeeld op reis. Niet iedereen hoeft te horen dat ik meer trim dan alleen mijn baard. Hij trimt desalniettemin met 7000 toeren per minuut! Snel en gemakkelijk een glad resultaat dus. Je mag dat trimmen ook onder de douche doen, wat het toch al comfortabele en veilige scheercomfort nog meer ten goede komt. 

Je kunt de Gruttz maar liefst 120 minuten gebruiken op een volle accu. Deze laadt binnen 90 minuten weer helemaal op van 0 naar 100. 

De veiligheid wordt gewaarborgd door de SafeGuard-technologie. In de hoofdlijn betekent dit dat de scheerkop van de Gruttz LifeShaver uit twee delen bestaat: een dun, glad plastic plaatje dat tegen je huid staat en daar boven de scheermessen en de stalen kam. Je huid kan hierdoor nooit in contact komen met de kam, laat staan de messen daartussen. Ook met de Gruttz Bodygroomer v3 LifeShaver heb ik altijd een prettige scheerervaring.

Ook goede multigroomers

Ook deze groomers zijn erg veelzijdig en prettig in gebruik. Ze verliezen het van de beste multigroomers vaak alleen qua prijs of kwaliteit van de opzetstukken.

#3 Mancraft Bodygroomer Mannen

Geen onnodige poespas, maar wel je hele lichaam, gezicht en hoofd kunnen aanpakken? Deze Mancraft MC-1000A heeft alle basisopties als Multigroomer om je hele lichaam mee te trimmen. Hij trimt zonder opzetstuk tot 0,3 millimeter kort en doet dit met voldoende beleid zodat je hem op je hele lichaam kunt gebruiken. Hij is zacht genoeg voor zelfs de meest gevoelige plekken maar ook sterk genoeg voor zelfs stug schaamhaar of baardhaar. De twee opzetstukken laten je variëren van 2 naar 7 millimeter met stappen van 1 millimeter ertussen. In dit beknopte pakket zitten dus genoeg mogelijkheden om te stylen.

Je kunt je lichaam naast droog trimmen ook nat trimmen, onder de douche en in combinatie met scheerschuim. Dit geeft je een hele aangename ervaring zonder irritaties achteraf. De Mancraft is sterk en behendig genoeg om meteen op de gewenste lengte te beginnen, zonder eerst te hoeven inkorten.

De accu gaat een uur lang mee zodat je je hele lichaam rustig aan kunt pakken zonder haast. Opladen doet hij op zijn oplaadstation in 90 minuten, of aan de bijgeleverde USB-kabel. Hij kan ook worden opgeladen via een powerbank, in de auto of aan een USB-oplaadstekker (oplaadtijd ligt dan aan die apparaten). Al met al heeft de Mancraft bodygroomer een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding en heeft hij genoeg aan boord als een degelijke, no-nonsens Multigroomer.

#4 Braun Multigroomer 7 MGK7330

Ook de Braun Multigroomer is zeer compleet als set met 9 opzetstukken variërende van 0,5 tot 21 millimeter opzetkammen, een precisietrimmer een hele degelijke neushaartrimmer. Ook komt de Braun Multigroomer met een opzetstuk voor het scheren waardoor je hem verandert in een folie scheerapparaat. Deze staan erom bekend dat ze heel glad scheren. Voor het net wat langere lichaamshaar kan de scheerfolie ook worden ingezet met behulp van de trimranden aan weerskanten van de folie.

Met deze set bundelt Braun zijn krachten met Gillette. De Gillette ProGlide is inbegrepen als je je toch een keer nat wilt scheren of hier een routine van maakt na het trimmen. Dit is een van de beste cartridge scheermessen op de markt. Persoonlijk gebruik ik deze alleen sporadisch als ik op reis ben, voor de rest vind ik een echte Safety Razor veel beter.

Dit neemt niet weg dat de opzetstukken goed zijn en dat je je hele lichaam gemakkelijk, snel en pijnloos kunt trimmen met de Braun Multigroomer 7. De AutoSense-motor past zijn kracht aan naarmate hij meer of minder weerstand ervaart, om zo te zorgen voor optimaal trimmen en dat zo zacht mogelijk. Je kunt hem onder de douche gebruiken voor meer comfort of gebruiken voor nat scheren. Hij gaat 100 minuten lang mee op een volle batterij.

#5 Philips Multigroom 7000 Serie

Met een heel breed assortiment aan opzetstukken is deze Philips Multigroom MG7720/15 ook een hele goede keuze voor je hele lichaam. Met zijn 14 hulpmiddelen kun je zowel trimmen als scheren en dat doet hij allemaal gewoon heel goed. De sterke motor drijft de DualCut-messen met genoeg kracht aan om ook je schaamhaar effectief te verwijderen. De Philips Multigroom 7000 beschikt over 2 sets messen die tijdens het gebruik langs elkaar heen wrijven. Zo slijpen ze zichzelf en blijft hij jarenlang scherp. Dit komt vooral het scheercomfort op de gevoelige plekken ten goede. 

Nog even over de opzetstukken. Deze set bestaat uit 1, 2, 9, 12 en 16 millimeter kammen. Ook krijg je een instelbare baardkam van 3 tot 7 millimeter en 2 lichaamskammen van 3 en 5 millimeter. Qua styling van kort naar langer zit dat dus wel snor. Scheren kan tot 0,5 millimeter kort en de Philips doet dit bijna net zo mooi als een normale Philips scheerapparaat. Hij kan ook worden gebruikt voor nat scheren en mag mee onder de douche. 

De Philips Multigroom kan tot 120 minuten lang trimmen en scheren, meer dan genoeg dus, en hij laadt binnen 5 minuten weer voldoende op voor in ieder geval een scheerbeurt.

De bekende Philips kwaliteit van het apparaat zelf en de motor zijn aanwezig, maar ik vind de opzetstukken dan weer minder. Hoewel je veel krijgt, voelen ze lichter en buigzamer aan. Ook de neus- en oorhaartrimmer vond ik minder goed presteren op deze Philips Multigroom 7000.

Beste budget multigroom

Zit je krap bij budget, dan zijn de apparaten van de Action of Kruidvat een voor de hand liggende keuze. Toch verlies je dan uiteindelijk meer geld, want dit zijn ronduit inferieure producten. Ze gaan snel kapot en de prestaties zijn belachelijk als ze het nog wel doen. Er zijn gewoon betere keuzes en vaak niet eens voor heel veel meer. Zoek je een echte multigroomer die min of meer in de Action prijscategorie valt, dan kan ik je weer refereren naar de Wellshave 5 in 1 Baardtrimmer Mannen Pro hierboven. Deze kost een tientje, misschien vijftien euro meer dan de goedkoopjes van de Action maar de duurzaamheid en kwaliteit zijn vele malen hoger.

Hier is nog een budget instapmodel waar ik tevreden over ben voor net weer iets minder. Voor deze prijs zijn de Action-modellen weggegooid geld.

#6 Braun Multigroomer 3 SK2300

Veel opties heb je niet met deze basis Braun Multigroomer SK2300. Maar, het apparaat zelf is wel superdegelijk en van de betrouwbare, Duitse Braun kwaliteit. De motor is sterk en scheert ook het stugste schaamhaar weg. Dit doet hij veilig en snel met harde, zelfslijpende messen die een leven lang meegaan. Met zijn no-nonsense degelijke behuizing gaat deze Braun jarenlang mee, veel langer dan witmerk apparaten van een vergelijkbare prijs. 

De opzetstukken blijven beperkt tot twee, maar een van de twee kammen is verstelbaar. Je hebt nog steeds de keuze tussen 0,5 millimeter tot 11 millimeter wat erg schappelijk is voor deze prijs. Dat hij zonder opzetstuk 0,5 millimeter kort trimt is ook een reden waarom de Braun Multigroom 3 op mijn lijst komt te staan.

Trimmen kan tot 50 minuten lang, wat ik net lang genoeg vind voor een grondige ontharing van het hele lichaam. Opladen duurt wel lang met 10 uur om van volledig leeg naar volledig vol te gaan. Maar, dat trimmen is aangenaam genoeg over je hele lichaam. Alleen bij heel stug schaamhaar of borsthaar is het handig als je wat langzamer te werk gaat.

Onderhoud aan je Multigroomer

Als je multigroomer nat te gebruiken is, spoel je hem na gebruik goed af onder de kraan. Ook de opzetstukken spoel je af. Blaas zowel de opzetstukken als de scheerkop droog. Door elke tien scheerbeurten een klein druppeltje naaimaschineolie aan te brengen kun je de levensduur van je multigroomer sterk bevorderen. Heb je een multigroomer die je alleen droog kunt gebruiken, stof hem dan goed af met het borsteltje en blaas hem daarna ook goed uit.

Alternatieven voor de Multigroomer

Alternatieven voor multigroomers zijn er genoeg. Er zijn gespecialiseerde trimmers voor bijna elk deel van het lichaam.

  • Bodygroomereen trimmer voor lichaamshaar, vaak ook voor schaamhaar geschikt.
  • Schaamhaar trimmer: een bodygroomer speciaal voor schaamhaar, de schaamstreek en de kroonjuwelen.
  • Tondeuse: voor het verwijderen van hoofdhaar.
  • Scheerapparaat: deze spreekt voor zich, een elektrisch scheerapparaat voor de stoppel.

Conclusies over de beste Multigroomers van Wellshave en Gruttz

De beste multigroomers zijn multifunctioneel, van hoge kwaliteit en doen alles gewoon goed. Dat is een hele opgave, want er bestaan niet voor niets verschillende trimmers voor verschillende delen van je lichaam. De multigroomer moet dit allemaal goed beheersen en dat op een aangename manier. Comfort mag nooit ten koste gaan van multifunctionaliteit en dat mag weer niet afdoen aan kwaliteit. Je vraagt je af, waar blijft de prijs dan. Als dit apparaat alles kan, dan kost hij vast een vermogen. Toch kan het en het kan ook voor hele betaalbare prijs.

De beste multigroomers zijn naar mijn mening de Wellshave 5 in 1 PRO en de Gruttz Bodygroomer v3. Deze bezitten alle kwaliteiten die ik graag zie in een multigroomer zoals een hoogwaardige behuizing, harde messen, sterke motor en comfortabele opzetstukken die het werk gemakkelijk maken. Qua prijs staan deze twee modellen nauwelijks boven de witmerken, maar je krijgt er Philips-kwaliteit of nog beter voor terug. Je kunt nooit de mist in gaan met een Wellshave of Gruttz.

Veelgestelde vragen over de beste multigroom

Wat is een Multigroomer?

Dit is een trimmer die geschikt is voor je hele lichaam, inclusief hoofdhaar, gezichtshaar en schaamhaar. Het is daarom een tondeuse, bodygroomer en scheerapparaat in één.

Wat is de beste Multigroomer?

De beste multigroomers zijn de Wellshave 5 in 1 PRO en de Gruttz Lifeshaver v3. Deze multigroomers zijn van hele hoge kwaliteit en doen alles goed en comfortabel, zowel op het lichaam als op je hoofd en in je gezicht.

Welke tondeuse scheert het kortst?

Veel tondeuses kunnen tot 1 millimeter kort trimmen. Voor een gladder resultaat zijn multigroomers vaak beter en kunnen tot 0,5 millimeter kort scheren. Om een nog gladder resultaat te krijgen zul je al gauw bij een scheermes uitkomen.

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 03:53

Te koop bij:

bol.com
coolblue.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 03:10

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 03:11

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 03:53

Te koop bij:

bol.com
coolblue.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 03:10

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 03:11

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *