De 10 beste neustrimmers van 2024

Met een neustrimmer ga je die vreselijk gênante neusharen gemakkelijk te lijf. Het resultaat is zoals je neus hoort te zijn, netjes en verzorgd zonder uitstekende bossen haar. De meeste neushaartrimmers zijn van allerminst goede kwaliteit. Ze geven het al snel op of ze doen hun werk vanaf dag één al niet goed. Tijd om op zoek te gaan naar een kwalitatief hoogwaardige neushaartrimmer die je neushaar snel en effectief trimt, geen pijn doet en latere irritatie uit de weg gaat. Wat de beste neustrimmers zijn leg ik je uit aan de hand van een aantal criteria. Ook ga ik in op hoe en waarom je je neushaar trimt.

Waarom je neushaar trimmen?

Vooral bij mannen is het vaak het geval dat het neushaar te lang groeit, tot buiten de neus. Dit is een bijwerking van ons natuurlijk hoge testosterongehalte zodat bijna elke man wel iets heeft van uitstekende neusharen. De meeste mannen vinden dit geen gezicht en pakken daarom de neushaartrimmer erbij.

Je neushaar heeft een aantal belangrijke functies die allemaal te maken hebben met de bescherming van je longen en luchtwegen. Je neushaar is heel gevoelig en als er iets mee in aanraking komt, zoals stof en vuil, ga je al snel niezen. Op die manier zorgt je lichaam ervoor dat je niet per ongeluk iets inademt. Neushaar is ook een filter tegen bacteriën en virussen. De meeste virusdeeltjes worden bij de neus al gestopt door je neushaar.

Het overtollige, uitstekende neushaar is overbodig voor deze verdediging van je neus en slijmvliezen en kunnen dus prima worden weggehaald. Wel is het belangrijk dat je niet al je neushaar weghaalt tot diep in de neus. Een neushaartrimmer kan daarom maar tot een bepaalde diepte in je neus worden ingebracht, om de uitstekende haartjes te verwijderen maar om je neusverdediging intact te laten.

Waarom een neustrimmer gebruiken?

Je gebruikt een neustrimmer natuurlijk om dat gênante neushaar te verwijderen. Maar waarom bijvoorbeeld geen baardschaar gebruiken? Je kunt met een baardschaar je neushaar wegknippen, maar het is veel langzamer en haalt ook niet alles weg. Je komt met een baardschaar niet diep genoeg, en op een veilige manier, om de uitstekende neusharen te bereiken. Een neushaartrimmer is daarvoor veel handiger. Deze past precies in je neusgaten en haalt de haartjes op een veilige, effectieve manier weg. 

Een goede neustrimmer laat de diepere haartjes met rust die belangrijk zijn voor je immuunsysteem en beschadigt je slijmvliezen ook niet. Het gebruik van een neustrimmer is snel, discreet en pijnloos, iets dat alle alternatieven niet kunnen zeggen.

Waar let je op bij het kopen van een neustrimmer?

Je wilt de beste neustrimmer voor je neus en neushaar. Waar let je dan op bij het aanschaffen van een neushaartrimmer? Hier zijn een aantal criteria waar je op kunt letten als je een nieuwe neustrimmer wilt kopen. 

Kwaliteit

Goedkope neustrimmers van slechte kwaliteit, vaak van outlet winkels, zijn ineffectief en doen vaak pijn. Ook gaan ze snel kapot, vooral in de vochtige badkamer. Je wilt graag een neustrimmer van een beetje kwaliteit, dat zijn werk vlot en effectief doet. Daarbij wil je niet dat hij gaat zitten trekken aan je neushaar, want het moet getrimd en niet geëpileerd worden. Dat hij ook je slijmvliezen met rust laat is nog een criterium waar je op wilt letten. Je komt met kwaliteit dan al snel uit bij de bekendere merken. 

Multifunctionaliteit

Neustrimmers zijn er in veel verschillende soort en maten. Sommige neustrimmers zijn ook geschikt om je wenkbrauwen, bakkebaarden en natuurlijk je oorhaar mee te trimmen. Andere neustrimmers komen in de vorm van een opzetstuk van een baardtrimmer of een bodygroomer. Je gebruikt deze apparaten om ander lichaamshaar te verwijderen of te stylen, en de neustrimmer is een opzetstuk dat je gebruikt voor neus- en oorhaar. Ben je ook van plan om ander lichaamshaar regelmatig te trimmen, kijk dan ook naar deze opties.

Oplaadbaar & Batterijduur

De goedkoopste neustrimmers gebruiken een AA-batterij. Deze gaan doorgaans niet lang mee en moeten regelmatig worden vervangen. Ook hebben ze de neiging om te gaan roesten, waarna je je neustrimmer kunt vervangen voor weer een nieuwe. De beste neustrimmers hebben een interne accu die je oplaadt. Zo blijft de accu beschermt tegen vocht en roest. Hoelang de batterij meegaat voordat hij opgeladen moet worden is dan meteen ons volgende criterium. 

Je neus- en/of oorhaar trimmen duurt meestal niet lang, dus een ellenlange batterijduur is niet nodig. Maar het is wel handig dat hij meerdere keren meegaat. Zo hoef je hem niet elke keer aan de oplader te hangen. Bij een baardtrimmer of bodygroomer met opzetstuk komt meestal een oplaadstation en heb je hier helemaal geen omkijken meer naar.

Opzetstukken

Met een multifunctionele neustrimmer komen vaak opzetstukken voor verschillende gebruiksdoeleinden. Denk daarbij aan een oortrimmer met een nauwere trimkop die beter in de oorschelp past. Ook een precisietrimmer kan je helpen bij het bijwerken van je wenkbrauwen.

Nat of onder de douche

Er zijn neustrimmers die je ook onder de douche kunt gebruiken en die je af kunt spoelen onder de kraan. Dit komt de hygiëne ten goede en maakt het hele verzorgingsproces van douchen, nat scheren en je neus trimmen in één beurt ook gemakkelijk en efficiënt. 

Prijs

Je budget is een belangrijke factor. Je wilt waarschijnlijk niet te veel uitgeven aan een neustrimmer. De factoren hierboven zullen hun uitwerking hebben op de prijs. Een neushaartrimmer van hogere kwaliteit en die meer kan zal doorgaans meer kosten dan die van lagere kwaliteit met minder mogelijkheden. Dit is in de regel waar, maar ik heb mijn best gedaan om zoveel mogelijk waar te krijgen voor mijn (en jouw) geld op mijn lijst beste neustrimmers. 

De 10 beste neustrimmers

Dit zijn de beste neustrimmers van 2024, of andere bodygroomers die ook hele goede neustrimmer opzetstukken hebben. Zo heb je voldoende keuze om te kiezen welk product het beste is voor jou, maar heb je wel meteen een overzicht van de beste neustrimmers op de markt.

# 1 Wellshave 3 in 1 Neustrimmer Advance

Hij is niet alleen de beste neustrimmer, maar ook om je wenkbrauwen bij te werken en om je oorhaar te verwijderen, de Wellshave 3 in 1 Neustrimmer kan het allemaal. De Wellshave producten zijn van hele hoge kwaliteit en deze neustrimmer annex oortrimmer en wenkbrauwtrimmer zijn net zo degelijk als de rest van hun productlijn. Waarom de Wellshave 3 in 1 Neustrimmer Advance? Uit eigen ervaring merkte ik niets van het effect. Ik bracht de neushaartrimmer in mijn neus en dacht aanvankelijk dat hij niet werkte. Maar al mijn neushaar was weg. Hij trimt zo soepel en snel dat ik niet eens door had dat het klusje al geklaard was. Hij trimt je neushaar alsof het lucht is, dankzij de zelfslijpende messen en de krachtige motor van 8000 toeren per minuut.

Er zijn 3 versies van deze neushaartrimmer: de basic, de premium en de advance. Het verschil tussen deze 3 is dat elke hogere versie met een extra opzetstuk komt. Het basic pakket bestaat uit alleen de uitstekende Wellshave neustrimmer (en oortrimmer). De premium versie bevat ook het wenkbrauwtrimmer opzetstuk. De 3 in 1 Neustrimmer Advance heeft een betere versie van de wenkbrauwtrimmer opzetstuk en een scheerapparaat opzetstuk. 

Mijn review gaat niet over wenkbrauwen of het bijwerken van een korte baard en daarom licht ik de extra opzetstukken hier kort toe. Je neushaar wordt snel en effectief verwijdert zonder te trekken aan je neushaar en laat het diepere neushaar en de gevoelige huid en slijmvliezen van je neus met rust.

De wenkbrauwtrimmer doet hetzelfde met je wenkbrauwen als je methodisch en langzaam te werk gaat. Hij trekt niet aan je wenkbrauwen en die paardenborstels worden snel teruggebracht naar iets dat er weer menselijk uitziet. Het scheerapparaat opzetstuk is geschikt voor de hele lichte baard, net iets meer als een stoppel om glad te scheren. Zijn kleine, ronde formaat maakt hem ook geschikt voor het bijwerken van een korte baard of om mee te nemen op reis.

Met deze geweldige neushaartrimmer en het totaalpakket voor je gezichtsbeharing, is de Wellshave 3 in 1 Neustrimmer Advance de beste keus.

#2 Gruttz NoseSaver

Als je opzoek bent naar puur en alleen een kwalitatief hoogwaardige neustrimmer, dan is deze Gruttz een uitstekende keuze. De Gruttz NoseSaver komt met zelfslijpende mesjes die altijd scherp en hard blijven. Zo staat dat gênante neushaar geen kans en wordt het zonder dat je het merkt kort getrimd. De Safeguard technologie zorgt ervoor dat de messen nooit in aanraking kunnen komen met je slijmvliezen. Ook voorkomt het ingegroeide neusharen effectief. De Gruttz NoseSaver is waterdicht en kan ook onder douche worden gebruikt en je kunt de trimkop afspoelen na gebruik. Met een batterijduur van 5 uur lijkt het ons dat je genoeg tijd hebt om je neus netjes te maken. Hij kan met hetzelfde gemak ook voor je oorhaar worden gebruikt.

#3 Balls Club Neushaartrimmer 3-in-1

Met de Balls Club 3-in-1 heb je zowel een goede neustrimmer in huis als ook een wenkbrauw en mini-baardtrimmer. Met de standaard trimmer, zonder opzetstuk, werk je de uitstekende neusharen gemakkelijk weg voor een net en hygiënisch resultaat. Ook de oorharen kunnen zo worden verwijderd. De opzetstukken bestaan uit een speciale wenkbrauw trimmer waarmee je gemakkelijker de wenkbrauwen korter kunt maken en uit kunt dunnen, zonder het gevaar te lopen dat je hem helemaal weghaalt. De baardtrimmer is geschikt om de korte baard bij te houden en de randen van de baard weer recht te zetten.

Je kunt de opzetstukken afwassen onder de kraan en hij werkt tot 45 minuten lang op een volledig opgeladen accu.

#4 Philips Series 5000 NT5650/16

De Philips NT5650 is een kwalitatief goede detailtrimmer die gebruikt kan worden voor neus-, oor en wenkbrauwhaar. De opzetstukken geven je al het gereedschap om je gezichtshaar zo bij te werken als jij het wilt. De neustrimmer is effectief zonder te trekken en met de twee verdikkende opzetstukken kun je heel goed bepalen hoeveel lengte je nog over wilt laten. Dit is ook handig op de wenkbrauwen, als je deze alleen in wilt korten. De trimkam kan worden gebruikt om de wenkbrauwen vorm te geven of om bakkebaarden bij te werken. Met het opzetstuk voor deze trimkam heb je een baardtrimmer voor de lichte, korte baard. Wel werkt hij op een AA-batterij en is hij niet zelf oplaadbaar. Je kunt hem wel afspoelen onder de kraan.

#5 Philips Series 3000 NT3650/16

Deze NT3650 van Philips beschikt over dezelfde hoge kwaliteit en veilige werking als de Philips 5000 hierboven. Het verschil zit hem voornamelijk in het aantal opzetstukken en de vormgeving. Je kunt ook deze neustrimmer afspoelen onder de kraan, maar ook hier wordt hij gevoed door een AA-batterij. De opzetstukken zijn beperkt tot de opzetkammetjes die de lengte van het overgebleven haar bepalen. Deze 3000 serie is daarmee veel meer alleen een neushaartrimmer, tevens oorhaartrimmer, dan de rijkelijk uitgeruste NT5650. Je kunt de opzetkammen wel gebruiken om je wenkbrauwen alleen in te korten. 

#6 Braun EN10 Oortrimmer en Neustrimmer

Deze gemakkelijke en robuuste Braun neus- en oortrimmer doet zijn werk goed, zonder veel poespas. Neushaar en oorhaar is getrimd met enkele bewegingen van de Braun EN10 en hij laat je slijmvliezen daarbij met rust. Het ronde messen systeem, een soort shredder, zorgt voor een kort resultaat zonder te trekken of te epileren. De Braun is volledig afwasbaar onder de kraan zodat je neustrimmer fris en hygiënisch blijft. Zijn compacte formaat maken hem ook ideaal voor mee op reis in de toilettas of zelfs in het etui van je scheerset zelf. De Braun is uitgerust met een AA-batterij dat ongeveer een uur lang meegaat.

#7 Panasonic ER-GN30-K503 Neus- en oorhaartrimmer

Met zijn iets gebogen vorm, komt de Panasonic neustrimmer gemakkelijk op de lastige plekjes zoals in de nauwe voorkant van je neusgaten of diep in de groeven van je oorschelp. De Panasonic is snel en gretig in het verwijderen van de haartjes zonder dat je pijn ervaart of last krijgt van ingegroeide haartjes. Hij is daarbij zowel nat als droog te gebruiken en hygiënisch af te spoelen onder de kraan. Dit is echt een pré is in deze prijscategorie. De Panasonic wordt gevoed met een AA-batterij, maar ook dat mag voor deze prijs geen punt van kritiek zijn.

#8 Remington NE3850 Nano Series

Deze neus-, oor en wenkbrauw trimmer van Remington gaat al het irritante haar waar je vanaf wilt efficiënt te lijf. Dit precieze trimmertje is bij uitstek geschikt voor het verwijderen van haar in hele kleine hoekjes, bijvoorbeeld als je hele nauwe neusgaten hebt of nauwe en diepe groeven in je oorschelp. De gebogen snijvlakken trekken de haartjes naar binnen en leggen ze op de ideaal hoek om af te snijden. Dit zorgt voor een hele fijne werking die vooral geschikt is voor de gevoelige huid. Met de opzetstukken kun je ook je wenkbrauwen terugbrengen naar een menselijke lengte. Alle metalen onderdelen die verantwoordelijk zijn voor de haarverwijdering zijn gecoat in zilver, dat antibacteriële eigenschappen bezit.

#9 Braun MGK3221 Multigroomer

Deze Braun Multigroomer is, zoals het woord al aangeeft, een multifunctionele bodygroomer geschikt voor het hele lichaam. Hij beschikt daarvoor over 5 opzetstukken en de trimkop zelf. Je kunt je lichaamshaar trimmen tot op 0,5 millimeter kort of lang laten tot en met 21 millimeter. Je baardhaar en lichaamshaar zijn daarmee mooi verzorgd. Voor je neus doet de neustrimmer opzetkam goed zijn werk en houdt hij je neushaar kort zonder te trekken. Hij is daarbij niet zo goed als bijvoorbeeld de Gruttz NoseSaver of het neustrimmer opzetstuk van de Wellshave. Je kunt met de Braun tot 50 minuten trimmen op een volle accu, wat moet volstaan voor het hele lichaam. Wel duurt volledig opladen tot wel 10 uur.

#10 Babyliss – Neus-, Oor- & Wenkbrauwtrimmer E652E

Simpel, snel, effectief maar jammer genoeg geen interne accu maar een batterij. De BabyLiss neus-, oor en wenkbrauwtrimmer ligt lekker in de hand en haalt al het overbodige haar snel en gemakkelijk weg. De neustrimmer werkt vlot en gretig zonder pijn te doen of te trekken. Je hebt ook geen last van ingegroeide neusharen met deze neushaartrimmer. Hij komt ook goed in de oorschelp. Het wenkbrauw opzetstuk is één van de beste op de lijst, met een iets gebogen design zodat je goed kunt zien wat je doet. Je kunt de BabyLiss na gebruik afspoelen onder de kraan. Hij is snel, handig en degelijk. Als hij niet op een batterij zou werken voor deze prijs, zou hij hoger op de lijst staan.

Hoe gebruik je een neustrimmer?

Je gebruikt een neustrimmer alleen om de uitstekende haren te verwijderen. Het is heel normaal dat je neushaar hebt, dus met een spiegel precies van onderen je neusgaten in kijken en nog steeds neushaar zien is normaal. Wees niet te gretig met het verwijderen van je neushaar, want het heeft een belangrijke functie. Je hoeft niet heel diep te trimmen om te zorgen voor een net, verzorgd resultaat. Zo gebruik je je neushaartrimmer.

 1. Zorg dat je voldoende licht hebt en dat je in een spiegel kijkt. Voor extra goed zicht kun je gebruikmaken van een scheerspiegel
 2. Zet de neustrimmer aan.
 3. Breng je neustrimmer van onderen en recht naar boven in je neus in. De meeste neusharen staan naar beneden gericht, op deze manier zorg je ervoor dat ze optimaal in de (doorgaans ronde) trimkop komen.
 4. Maak langzame op en neer bewegingen waarmee je je hele neusgat langsgaat.
 5. Je kunt voorzichtig je neusvleugel iets aan de kant duwen met je vrije duim, of de vaak nauwe voorkant van je neusgat naar boven duwen. Zo komen de haartjes vrijer te liggen en worden ze gemakkelijk opgenomen door de trimkop.
 6. Reinig je neushaartrimmer na gebruik onder de kraan, indien mogelijk. Blaas hem anders uit.

Heb je erg veel neushaar, trim het dan bij in etappes. Trim een stukje af en neem een kleine pauze waarbij je je neus tussen de vingers masseert. Dit voorkomt overprikkeling en irritatie van de slijmvliezen. Ga vooral nooit wild rond roeren met de trimkop in je neus of oor. Dit is niet hoe een neustrimmer werkt.

Onderhoud van je neustrimmer

Het onderhoud aan een neustrimmer is niet moeilijk. Bij opzetstukken moet je nooit vergeten deze te reinigen (onder de kraan als dat kan) en deze in elk geval even droog te blazen. Neustrimmers die je onder de kraan kunt reinigen kun je na het afspoelen het beste ook even uitblazen. Zorg dat je batterijen op tijd vervangt als deze leeg raken, anders gaan ze roesten en kun je het hele apparaat weggooien. Gebruik je een neushaartrimmer met een batterij een tijdje niet, verwijder dan de batterij.

Alternatieven voor een neustrimmer

Er zijn een aantal alternatieven waarmee je je neushaar kunt verwijderen. Deze hebben zo hun voor- en nadelen.

 • Baardschaar: Dit is een goedkoop alternatief als je al een baardschaar hebt. Dit kan best goed lukken als je maar weinig uitstekende neusharen hebt, maar het is wel langzaam en ongemakkelijk knippen.
 • Epileren: Het individueel verwijderen van neushaartjes met een pincet is pijnlijk en natuurlijk erg langzaam als je veel neushaartjes hebt. Dit is alleen realistisch als je last hebt van één enkel of een handje vol neushaartjes die je koppig tegenwerken.
 • Harsen: met harsen epileer je in één keer alle neushaartjes onder in je neus. Harsen is erg effectief maar niet zo snel als trimmen. Harsen doet pijn, vooral als je het zelf moet doen en niet de juiste techniek hebt. Je kunt harsen het beste laten doen door een barbier.

Conclusie: wat is de beste neustrimmer?

Met de beste neustrimmer haal je al die gênante neusharen in een handomdraai weg. Je ziet er dan weer piekfijn uit zonder irritaties of ingegroeide neusharen. Je neustrimmer laat daarbij de haartjes dieper in je neus met rust die belangrijk zijn voor de bescherming van je luchtwegen en slijmvliezen. De beste neushaartrimmer voor jou ligt aan je gebruik en wat je er nog meer van verwacht. Kwaliteit en functionaliteit staan daarbij voorop.

Met de Balls Club trimmer werk je je neus, oren en wenkbrauwen bij op de gemakkelijke manier. De Balls Club trimmer doet het meeste werk voor je, jij hoeft hem alleen maar vast te houden en over de gewenste plekken te bewegen. Hij trimt snel en krachtig en is geschikt voor haast het hele gezicht, op de zware baard na. Hij is daarmee net wat vollediger uitgerust dan een standalone neustrimmer.

Over standalone neustrimmers gesproken. Zoek je puur en alleen een neustrimmer zonder poespas of andere functies omdat je die niet wilt, dan is de Gruttz NoseSaver een goed alternatief op een volledig gezichtsverzorging pakket. De Gruttz is van hoge kwaliteit en heeft voordelen zoals een lange accuduur en Safeguard technologie.

Het beste totaalpakket is de Wellshave 3 in 1 Neustrimmer Advance. Deze neustrimmer is in elk geval van gelijke kwaliteit als de Gruttz NoseSaver en je merkt haast niet dat je neushaar al weg is. Daar komt de wenkbrauwtrimmer en het handige scheerapparaat nog bij. Deze combinatie van kwaliteit en functionaliteit is waarom de Wellshave 3 in 1 Neustrimmer Advance de beste neushaartrimmer is.

Veelgestelde vragen over neustrimmers

Hoe kun je het beste neushaar verwijderen?

Neushaar kun je het beste verwijderen met een neustrimmer. Deze verwijdert neushaar snel, gemakkelijk en pijnloos. De beste neushaartrimmers laten je slijmvliezen met rust en trekken niet aan je neushaar. Ook laten ze het belangrijke neushaar dieper in je neus zitten.

Kan ik mijn oorbaar trimmen met een neustrimmer?

De meeste neushaartrimmers zijn ook geschikt voor oorhaar, of ze hebben een opzetstuk speciaal bedoeld voor de oren.

Welke neustrimmer is het beste?

Voor een standalone neushaartrimmer is de Gruttz NoseSaver het beste. Zoek je meer functionaliteit, zoals ook je wenkbrauwen en bakkebaarden bijwerken, dan is de Balls Club neushaartrimmer ook een goede keuze. Voor volledige functionaliteit als bodygroomer en de beste neustrimmer is de Wellshave 5-in-1 baardtrimmer met neustrimmer opzetstuk het beste op de markt.

Is een neustrimmer pijnlijk?

Een goede neushaartrimmer doet geen pijn. Hij pakt je neushaar aan zonder te trekken of de slijmvliezen te beschadigen. Ook voorkomen deze trimmers dat het haar te kort wordt getrimd zodat ingegroeide haartjes worden voorkomen.

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 03:53

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 03:53

Te koop bij:

bol.com
expert.nl
coolblue.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 03:52

Te koop bij:

bol.com
plein.nl
blokker.nl
expert.nl
coolblue.nl
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 03:39

Te koop bij:

expert.nl
bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 03:38

Te koop bij:

bol.com
douglas.nl
expert.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 03:38

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *