De 6 beste scheerapparaten voor vrouwen 2024

Het beste scheerapparaat voor vrouwen, soms Ladyshaver genoemd, verwijdert ongewenst lichaamshaar veilig, snel en op een pijnloze manier. Het resultaat is een gladde en zachte huid zonder irritaties of ingroeiende haartjes. We kunnen helaas allemaal meepraten over scheerapparaten van slechte kwaliteit terwijl we er toch goed geld voor hebben neergelegd. Een scheerapparaat voor vrouwen moet bepaalde kwaliteiten bezitten die haar geschikt maken voor jouw lichaam en haar. Zij moet daarbij zowel het normale lichaamshaar kunnen scheren, maar ook het dikkere haar. De Ladyshaver staat daarmee in een aparte categorie. Zonder te doen aan mansplaining (hopelijk), gaan we in op het beste scheerapparaat voor vrouwen.

Wat is een scheerapparaat voor vrouwen?

Een scheerapparaat voor vrouwen wordt ook wel Ladyshaver genoemd. Dit is een elektrisch apparaat dat lichaamshaar scheert en daarbij de vormen van het vrouwenlichaam beter volgt dan bijvoorbeeld een scheerapparaat voor het gezicht. Hiermee lijkt een Ladyshaver veel op een bodygroomer, dat ook lichaamshaar te lijf gaat. Maar waar een bodygroomer trimt, gaat het bij de Ladyshaver om zo kort mogelijk af te scheren. Een Ladyshaver kan een heel glad resultaat krijgen, de meeste bodygroomers trimmen tot maximaal 0,5 millimeter kort.

Tegelijkertijd zijn bodygroomers heel goed in staat om dikker lichaamshaar te verwijderen, zoals het trimmen van schaamhaar. Het normale scheerapparaat heeft hier vaak moeite mee, vooral als gaat om schaamhaar van langer dan een paar millimeter. Een scheerapparaat voor vrouwen moet zowel normaal lichaamshaar kunnen scheren, maar ook schaamhaar. Zij is dan weer geen trimmer en vooral dikker lichaamshaar kan het beste eerst wordt ingekort.

Een Ladyshaver is daarom per definitie een scheerapparaat voor het lichaam. Ja, ook mannen kunnen hun lichaam prima scheren met een Ladyshaver. 

Waarom een Ladyshaver gebruiken?

Als baard blog lijkt het misschien vreemd dat we het hebben over Ladyshavers en scheerapparaten voor vrouwen. Maar de meesten van ons hebben ook vrouwen en vriendinnen, en als er één onderwerp is waar wij mannen over mee kunnen praten, dan is het wel scheren. De beste scheermesjes en scheerapparaten zijn vaak mannenproducten en veel vrouwen kiezen zelfs opzettelijk voor scheerartikelen bedoeld voor mannen. 

Dat is natuurlijk jammer, want het vrouwenlichaam is anders gevormd. Vrouwen scheren doorgaans lichaamshaar en geen baardhaar en het haar van vrouwen is dunner dan dat van mannen. Een goede Ladyshaver is daarom beter voor vrouwen, mits deze dezelfde kwaliteitsvereisten bezit als een elektrisch scheerapparaat voor mannen. 

Hoe werkt een Ladyshaver?

Een scheerapparaat voor vrouwen scheert lichaamshaar net boven de huid af, zodat je een hele fijne stoppel overhoudt. De vorm van de scheermessen van een Ladyshaver zijn meestal bewegelijk. Ze zijn in principe folie scheerapparaten met een design dat gebruik op het lichaam makkelijker maakt. Dit type scheerapparaat scheert veel gladder dan één met roterende koppen. Ook het vasthouden van het apparaat wordt daarbij betrokken, zodat zij ook gemakkelijk op de kop gebruikt kan worden.

Je krijgt niet het volledig gladde resultaat zoals je dat zou krijgen met nat scheren, maar het is in de buurt. Het voordeel is dat je geen last krijgt van ingroeiende haartjes. De meeste vrouwen zijn tevreden met dit resultaat en de meeste partners van vrouwen ook.

Waar let je op bij het aanschaffen van een scheerapparaat voor vrouwen?

Koop je een Ladyshaver, let dan op dingen zoals kwaliteit en prijs. Je wilt goede eigenschappen zien voor de prijs die je betaalt. We hebben prijs en kwaliteit al inbegrepen onze lijst met beste scheerapparaten voor vrouwen. Daarnaast zijn er een aantal dingen waar je op wilt letten die neerkomen op persoonlijke voorkeur. Denk dan aan de volgende eigenschappen.

Wat wil je scheren?

De eerste vraag moet zijn wat je wilt scheren. Als je naast je benen en armen ook je bikinilijn wilt scheren, dan heb je een betere Ladyshaver nodig dan wanneer je alleen het zachtere lichaamshaar scheert. Dat extra comfort dat je ervaart voor het scheren van je bikinilijn of misschien wel meer of al je schaamhaar vertaalt zich ook naar scheercomfort elders op je lichaam. Wij adviseren daarom altijd voor een Ladyshaver die geschikt is voor schaamhaar, omdat deze dan ook beter is voor ander lichaamshaar. Je hebt dan ook meteen de optie om toch een keer je bikinilijn glad te scheren of (een deel van) je schaamhaar te scheren mocht je dat willen.

Droog of nat scheren

Sommige Ladyshavers kun je alleen droog gebruiken, andere zowel droog als nat. Nat scheren is een stuk comfortabeler, want het water of zelfs scheerschuim laten de scheerfolies beter over je huid glijden. Dit helpt irritaties verder te voorkomen. Je kunt scheren dan combineren met douchen en soms zelfs baden.

Bedraad of draadloos

Een draadloos design heeft tegenwoordig de voorkeur. Je kunt haar dan beter om je lichaam bewegen zonder dat er een draad in de weg zit of te kort is. Kijk bij een draadloos scheerapparaat voor vrouwen vooral naar accuduur. Daarnaast is oplaadtijd ook een belangrijke factor. Als je je benen wilt scheren, en je armen, en je bikinilijn, misschien ook je hals of nek, enzovoorts, dan helpt het dat de accu vooral lang meegaat. 

Design en ergonomie

Je Ladyshaver moet goed in de hand liggen, maar ze moet zich vooral moeiteloos aanpassen aan de vorm van je lichaam. De scheerfolies moeten daarbij makkelijk over de huid glijden en hun hoek aanpassen aan het huidoppervlak. Dat vooral de scheerkop daarbij zacht is, zonder hoeken of andere problemen die kunnen gaan irriteren is belangrijk.

Overige opzetstukken

Naast de basisfunctie van goed scheren hebben de beste scheerapparaten voor vrouwen ook opzetstukken voor andere lichaamsdelen. Deze maken het bijhouden van lichaamshaar en gezichtshaar gemakkelijker. Denk daarbij aan trimmers om bijvoorbeeld je bikinilijn heel strak te definiëren of een neustrimmer.

Beste 6 scheerapparaten voor vrouwen

Denk eerst bij jezelf na wat je verwacht van je Ladyshaver. Een scheerapparaat voor vrouwen betekent vooral goede kwaliteit en een zachte verwijdering van al je lichaamshaar, mogelijk ook je bikinilijn of al je schaamhaar. Dat is een goed begin, maar denk ook na over de overige functies. Hier hebben we de 6 beste scheerapparaten voor vrouwen waarbinnen jij de unieke keuze voor jouw lichaam kunt vinden. We hebben voor deze vergelijking ook de hulp ingeschakeld van onze betere wederhelft.

#1 Gruttz LadySaver v2 7-in-1

De Gruttz LadySaver is het ideale scheerapparaat voor vrouwen die een zacht resultaat willen zonder irritaties. De scheerfolies zijn erg sterk maar ook hypoallergeen en zeer glad. Hierdoor glijdt de Gruttz moeiteloos over je huid tijdens het scheren. De grote gaten in de folie nemen al je lichaamshaar gemakkelijk op, ook als je dikker haar hebt of als je de bikinilijn scheert. Zij scheert daarbij meteen heel erg kort op de huid, waardoor het aanvoelt alsof je een scheermes gebruikt hebt. Dit komt door de extra harde keramische messen en de krachtige motor die moeiteloos door je lichaamshaar heen gaan.

Dit 7-in-1 pakket is een totaalpakket voor de verwijdering van al je lichaamshaar. De lange trimkoppen trimmen lange haren tot op 0,5 millimeter kort. De Gruttz LadySaver is daarmee ook een bodygroomer. Daarna kun je met de scheerfolie kop je huid gladscheren. Heb je je al een tijdje niet geschoren, dan is aftrimmen met één van de trimmers en vervolgens met de scheerfolie afmaken in een handomdraai gebeurt.

Daarnaast komt de Gruttz met een neustrimmer en een precisietrimmer voor het fijnere werk. De precisietrimmer is ook geschikt om strakke bikinilijn aan te leggen of om te doen aan schaamhaar styling. Het verwisselen van de opzetstukken is eenvoudig en je kunt ze gemakkelijk uitspoelen na gebruik. Dat laatste hoeft niet persé, want je kunt de Gruttz LadySaver ook meenemen onder de douche in alle configuraties. 

Het uitgebreide pakket aan mogelijkheden, de krachtige motor en de zachte maar effectieve werking van de Gruttz LadySaver maken haar erg multifunctioneel zonder in te boeten op kwaliteit en de basisbehoefte van het scheren zelf. De accu gaat tot 70 minuten lang mee, wat voor ons meer dan genoeg was voor meerdere gehele lichaamsbehandeling. 

Tot slot valt de prijs erg mee, vooral als we deze afwegen tegen de kwaliteit die in elk geval gelijkstaat aan Philips en Braun, maar met een veel groter assortiment aan opzetstukken en mogelijkheden. De Gruttz LadySaver is daarom de beste in prijs-kwaliteitsverhouding en multifunctionaliteit. 

#2 Sansbeauté 2-in-1 Ladyshave

Ook Sansbeauté biedt een totaaloplossing aan voor al je lichaamshaar met deze 2-in-1 Ladyshaver. Dit vrouwen scheerapparaat laat een mooi gladde huid achter en doet dit volledig pijnvrij. Het folie scheerapparaat is het beste droog te gebruiken en doet zijn werk daarbij erg goed. Hij scheert tot 50 minuten lang en is binnen 2 uur weer opgeladen en klaar voor gebruik. De kwaliteit van de behuizing is net wat minder dan die van Gruttz of de Philips 6000, maar zij komt wel met een batterij indicator. 

Wat vooral opviel aan de Sansbeauté was het opzetstuk met ronde scheerkop, met roterende messen dus. Deze vinden we normaal eerder op een scheerapparaat voor mannen. Zij is vooral handig als je je bovenlip of je kin wilt scheren op een zachte maar effectieve manier. 

#3 Philips 6000 BRL136/00

De Philips BRL136/00 is een kwalitatief hoogwaardige Ladyshaver die snel en gemakkelijk al je lichaamshaar scheert. Kwaliteit staat bij Philips voorop en dat merk je ook bij deze Ladyshaver. De scheerfolie voelt erg glad aan en zij glijdt gemakkelijk en soepel over je hele lichaam. De Philips BRL 136/00 is daarbij zowel droog als nat te gebruiken, ook in bad. De parelvormige uiteinden aan de trimkam beschermen je huid maar duwen de haartjes ook iets omhoog waardoor ze gemakkelijk door de gaatjes van de folie vallen. 

Voor een nog gladder resultaat is er een speciale kap. Deze trekt de huid extra strak bij het scheren, voor een resultaat dat haast aanvoelt alsof je je hebt geschoren met een scheermes. Je kunt ook de tegenovergestelde richting op met de trimkam, die juist wat lengte overlaat. Deze is geschikt voor het vooraf korter trimmen voordat je met de scheerfolie zelf bezig gaat, of wanneer je bijvoorbeeld je schaamhaar wilt trimmen. Voor de gevoelige huid is er de SoftGlide kap. Deze maakt het glijden nog gemakkelijker en zachter.

De accu gaat tot 40 minuten mee, wat voldoende is voor zelfs een uitgebreide ontharing. Wel duurt het tot 10 uur om hem weer helemaal op te laden. 

Philips straalt hier vooral met haar degelijkheid en gewoon goede werking. Als extra aandenken heeft Philips er een scrubhandschoen bijgedaan. 

#4 Braun Silk-épil 5-560

Deze Braun scheerapparaat voor vrouwen is van goede kwaliteit, scheert vlot en is gemakkelijk te gebruiken dankzij haar vorm en geringe gewicht. Ze is geschikt voor zowel scheren, trimmen als exfoliëren met de opzetstukken. De Braun glijdt gemakkelijk over de huid en laat haar daarbij zacht en glad achter. Van irritatie was geen sprake, maar voor een nog zachtere scheerbeurt werkt de extra gladde Glide kap heel goed. 

De Braun Silk-épil 5-560 heeft ook een exfoliatie strip die je kunt gebruiken tijdens het scheren. Zo wordt je huid niet alleen gladgeschoren maar ook meteen gescrubd. Dit helpt meteen ingroeiende haartjes te voorkomen. De trimkop is erg glad en trekt niet. Deze trimt je bikinilijn gemakkelijk bij voordat je deze gladscheert. 

Zij is niet nat te gebruiken maar je kunt de scheerfolie wel afspoelen onder de kraan voor een betere hygiëne. De accu gaat tot 40 minuten mee en laadt ook in 40 minuten weer op. 

#5 Philips SatinShave Essential HP6341/00

Heb je een kleiner budget, maar wil je wel die vertrouwde Philips kwaliteit, dan biedt deze Philips SatinShave uitkomst. Je krijgt met de Philips SatinShave alle basisbenodigdheden van een scheerapparaat voor vrouwen. Zij scheert soepel en ook meteen erg glad. De scheerkop is van een simpel design, die gemakkelijk over de rondingen van je lichaam glijdt zonder te trekken aan je lichaamshaar. Voor een gedegen scheerbeurt is deze Philips Ladyshaver daarom voldoende. 

Het enige nadeel is dat de Philips SatinShave werkt op batterijen. In onze ervaring kun je 3 tot 6 keer scheren, al naar gelang hoeveel je scheert en hoelang je erover doet. 

#6 LifeGoods Ladyshave 

De LifeGoods Ladyshaver is van een degelijke kwaliteit en doet zijn werk gewoon goed. Wat ons vooral opviel aan dit ‘witmerk’ product was het alles-in-één ontwerp, met 3 sets messen op één scheerkop. Door haar op verschillende hoeken te houden en te duwen of juist te trekken ga je verschillende soorten beharing tegen. Je hoeft dan niet meer van opzetstuk te wisselen, hoewel de LifeGoods wel komt met een beschermkap voor een extra zachte scheerbeurt (voor de gevoelige huid).

Door de LifeGoods op 45 graden te trekken, trim je lange haren kort. Houdt haar rechtop en ga over je huid om de scheerfolie je huid glad te laten scheren. Voor de lastige plekken zoals de oksels en bikinilijn heb je het gebogen trimblad aan de voorkant. Dit is een heel compact ontwerp dat het meeste werk bijna automatisch doet, met een beetje handigheid. 

Hoe gebruik je een scheerapparaat als vrouw?

Een scheerapparaat voor vrouwen is meestal een scheerfolie. Deze werken het beste als het haar al redelijk kort is, denk aan niet meer als een lange stoppel. Bij langer haar dan dat kun je het beste eerst trimmen. Je kunt hiervoor een bodygroomer gebruiken, maar veel vrouwen scheerapparaten zijn uitgerust met een trimkam of zelfs een trimopzetstuk. 

Houdt je scheerapparaat rechtop op je huid en beweeg haar langzaam tegen de haargroeirichting in. Langzaam betekent hier ongeveer de lengte van je duim per seconde. Op die manier hebben de haartjes de tijd om door de gaatjes van de scheerfolie te komen en te worden afgeschoren. Wees vooral voorzichtig en langzaam onder je oksels en je intieme zone.

De scheerfolie is doorgaans veilig te gebruiken op en rondom je schaamstreek omdat de messen verborgen zitten onder een folie. Toch moet je hier wel langzaam en zorgvuldig te werk gaan, door bijvoorbeeld je schaamlippen af te dekken of opzij te houden met je vrije hand. 

Je Ladyshaver schoonmaken

De beste scheerapparaten voor vrouwen, zoals die op onze lijst, zijn hermetisch afgesloten voor haar. Alleen de trimkop zelf wordt blootgesteld aan haar en stof en deze kun je afspoelen onder de kraan. Lees voor jouw Ladyshaver op de verpakking of in de gebruiksaanwijzing of je de trimkop eerst moet verwijderen, of dat je deze erop mag laten zitten bij het afspoelen.

Conclusie: wat is het scheerapparaat voor vrouwen?

Je hebt voldoende keuze als je op zoek bent naar een scheerapparaat voor vrouwen. Maar je wilt ook kwaliteit, een zachte scheerervaring en natuurlijk een mooie gladde huid. De beste alles-in-één oplossing die al deze facetten combineert is naar onze mening the Gruttz LadySaver. 

Gruttz weet heel goed de kwaliteit van Philips te combineren met een multifunctioneel pakket aan opties voor je lichaamshaar. Je benen, armen en oksels zijn net zo glad met de Gruttz als met de Philips. Maar Gruttz kan ook trimmen en strakke lijnen aanleggen en dat alles voor een vergelijkbare prijs al dan niet goedkoper dan de directe concurrent. Onze eerste aanbeveling gaat daarom gemakkelijk naar de Gruttz LadySaver.

Eervolle benoeming is ook de Philips SatinShave. Goede Phillips kwaliteit voor een klein prijsje. Als deze oplaadbaar was geweest, zou zij veel hoger scoren.

Veelgestelde vragen over scheerapparaten voor vrouwen

Wat is de beste Ladyshave?

De beste Ladyshaver is de Gruttz LadySave dat snel en gladscheert zonder pijn of irritaties achteraf. De Gruttz is van topkwaliteit, vergelijkbaar met dat van bekendere merken zoals Philips of Braun. De Gruttz LadySave biedt daarmee wel een breder pakket aan opties aan, zoals een trimmer, precisietrimmer en neustrimmer.

Wat is de beste goedkope ladyshave?

Je hebt al een goede Ladyshave voor een paar tientjes. De beste prijs-kwaliteitsverhouding voor een Ladyshaver is de Gruttz LadySaver. De beste low-budget scheerapparaat voor vrouwen dat toch goed in de basisbehoeften voorziet is de Philips SatinShave.

Wat is het verschil tussen een ladyshave en een scheermesje

Een Ladyshave is een elektrisch scheerapparaat voor vrouwen. Een scheermesje moet je handmatig gebruiken. Een vrouwen scheerapparaat is sneller, veiliger en handiger. Ook heb je minder snel kans op ingegroeide haartjes met een Ladyshaver. Een scheermes scheert iets gladder.

Wat is het verschil tussen een ladyshave en een epilator?

Een Ladyshave scheert je haar af tot net boven de huid. Dit kan erg zacht zijn maar er is wel een (hele fijne) stoppel. Een epilator trekt de haartjes uit de huid. Dit is pijnlijker en kan tot meer irritatie leiden, maar het resultaat is wel gladder. Ook blijft de geëpileerde huid langer glad.

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 03:50

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 03:50

Te koop bij:

bol.com
expert.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 03:50

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
expert.nl
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 03:50

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 03:50

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *