Beste scheerapparaat voor mannen van 2024: de 8 beste!

Je zoekt het beste scheerapparaat om je oude te vervangen, of dit is je eerste scheerapparaat en je wilt meteen de beste. Veel mannen kiezen voor het elektrische scheerapparaat omdat hij gemakkelijk scheert, je snel klaar bent, de kans op sneetjes nagenoeg nul is en het resultaat is een gladde, zachte smoel. Maar, er zijn er zoveel op de markt dat je je al snel afvraagt welk scheerapparaat nou echt de beste is. Dat vroeg ik mij ook af en in plaats van meteen naar een Philips te grijpen, heb ik mijn net breed uitgeworpen. Na uitvoerige tests heb ik de 8 beste scheerapparaten op een rij gezet. 

De 8 beste scheerapparaten

Waarom “maar” 8 beste scheerapparaten en niet een hele catalogus? Met deze 8 heb je echt een uitstekende keuze waar alle elementen waarover de beste scheerapparaten moeten beschikken in voorkomen. Met een nog bredere lijst krijg je vooral te maken met veel van hetzelfde, voor meer geld of die toch onderdoen aan deze top 8 beste scheerapparaten.

Je denkt bij het beste scheerapparaat waarschijnlijk meteen aan Philips of Braun. Dit zijn hele goede scheerapparaten, natuurlijk, maar Philips is ook erg goed in marketing en ze zijn gewoon heel groot. Zoek je iets verder, dan zijn er zeker wel alternatieven te vinden die net zo goed zijn of gewoon beter zijn als een Philips of Braun. Hier zijn de 8 beste scheerapparaten.

#1 Beste Scheerapparaat: Mancraft RSM-2888 3-in-1 Scheerapparaat Mannen

Het beste scheerapparaat combineert de juiste eigenschappen met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Als beste scheerapparaat uit de test komt dan de Mancraft 3-in-1 Scheerapparaat, vanwege zijn complete geschiktheid voor droog en nat scheren, een hoogwaardige kwaliteit. Dit weet Mancraft te combineren met een hele mooie prijs met de Mancraft RSM-2888.

De Mancraft RSM-2888 is geeft je een volledig scheercomfort bij het droogscheren, maar hij is dus ook nat te gebruiken. De 3D flexibele scheerkop past zich aan zelfs de meest hoekige kin en kaak aan en volgt naadloos de contouren van je gezicht. Hij mag ook mee onder de douche en gebruikt worden in combinatie met scheerschuim voor een optimaal scheercomfort. Hij scheert ook comfortabel genoeg voor de gevoelige huid, maar is daarbij ook weer geschikt voor de zwaardere stoppel die bijvoorbeeld maar eens of twee keer per week wordt geschoren.

Je krijgt twee opzetstukken meegeleverd. Met de neustrimmer maak je zowel je neus als je oren weer mooi haarvrij en de precisietrimmer maakt bakkebaarden of een snor weer mooi kant.

De Mancraft gaat tot 90 minuten lang mee op een volle accu. Opladen gaat snel en hij is binnen 2 uur weer helemaal tot de nok gevuld. Dit opladen gebeurt via een USB-kabel en het oplaadstation. Maar, je kunt hem dus ook opladen met elke andere USB-oplader, ook in de auto of aan een powerbank.

Prima scheercomfort dus, met gemak vergelijkbaar met een high-end Philips, maar dan voor een fractie van de prijs. De Mancraft RSM-2888 is, gekeken naar deze complete set voordelen, het beste scheerapparaat voor mannen.

Voordelen van de Mancraft RSM-2888

 • Beste scheerapparaat voor prijs/kwaliteit
 • Hoge kwaliteit
 • Optimaal scheercomfort
 • Lange accuduur van 90 minuten
 • Perfect voor nat scheren met scheerschuim

Nadelen van de Mancraft RSM-2888

 • Minder breed uitgerust met opzetstukken

#2 Gruttz 9-in-1 Scheerapparaat Mannen

De Gruttz 9-in-1 scheerapparaat voor mannen is ook één van de beste scheerapparaten waar het gaat om prestaties, comfort en kwaliteit. Dit scheerapparaat voor het hoofd is heel veelzijdig en kan zowel je gezicht als je hoofd in een handomdraai gladscheren. Hij ligt fijn in de hand en de 6D scheerkop past zich perfect aan de vorm van je gezicht of hoofd aan. Je kunt de Gruttz 9-in-1 zowel droog als nat gebruiken in combinatie met scheerschuim voor dat optimale scheercomfort. Zijn grote scheeroppervlak is vooral geschikt voor in één keer gladscheren.

Naast gewoon scheren, kun je de Gruttz uitbreiden met 3 opzetkammen van 1,5, 3 en 6 millimeter voor het trimmen. De baardtrimmer is ook goed voor het bijwerken van de korte baard en de neus- en oortrimmer doen ook goed hun werk in het kant maken van al je gezichtsbeharing. Ook de reinigingsborstel vind ik een mooie toevoeging voor de diepe reiniging van je huid. 

Je kunt tot wel 25 keer scheren met een volledig opgeladen accu, wat zo ongeveer betekent dat je hem maar 4 tot 6 keer volledig hoeft op te laden per jaar! De prima scheerresultaten, het comfort en een uniek anti-pinch systeem waardoor de Gruttz nooit zijn kracht verliest (ook niet bij een lage accustand) zijn voor mij reden dat hij hoog op de lijst van beste scheerapparaten eindigt. Hij is ook niet duur in aanschaf.

 Voordelen van de Gruttz 9-in-1

 • Super veelzijdig voor gezicht en hoofd met veel opzetstukken
 • Hoge kwaliteit
 • Optimaal scheercomfort
 • Super lange accuduur

Nadelen van de Gruttz 9-in-1

 • Hoofd scheerapparaat; een behoorlijk overmaatse scheerkop voor alleen je gezicht

#3 Wellshave 4-in-1 Scheerapparaat Mannen Pro

De Wellshave straalt meteen charisma uit met zijn mooie, moderne ontwerp en ook qua prestaties hoort hij thuis op de lijst met beste scheerapparaten voor mannen. Hij ligt fijn in de hand en de 6D scheerkop past zich precies aan de vorm van je kin en kaak aan. De behuizing heeft een fijne textuur die de grip bevorderen, ook als hij nat en glibberig is. Dat mag ook wel, want je kunt de Wellshave gebruiken voor zowel droogscheren maar ook voor natscheren met scheerschuim. Hij scheert op beide manieren erg soepel en effectief. 

Je krijgt 4 opzetstukken bij je Wellshave 4-in-1 (goh!) voor het trimmen. De verstelbare trimkam gaat van 1 tot en met 9 millimeter, de precisietrimmer maakt hem ook geschikt om je bakkebaarden kant af te scheren. Wil je in plaats daarvan juist wat bakkebaard overlaten, dan er is de zijtrimmer. De neustrimmer maakt licht werk van zowel neushaar als oorhaar. Deze opzetstukken kwalitatief heel erg goed, overigens en ook de oor en neushaartrimmer is één van de beste die ik tot nu toe heb mogen proberen.

Je kunt 60 minuten scheren met een volle accu en hij is binnen 90 minuten weer helemaal opgeladen. Al met al mag de Wellshave 4-in-1 de top 3 van mijn beste scheerapparaat lijst mooi afsluiten.

Voordelen van de Wellshave 4-in-1

 • Hoge kwaliteit
 • Optimaal scheercomfort
 • Veel opties om je baard of stoppel langer te laten
 • Hele goede neushaartrimmer

Nadelen van de Wellshave 4-in-1

 • Accu gaat wat minder lang mee

#4 Philips Shaver S9000 Prestige SP9883/35

Als ik alles op de keper beschouw maar daar één aspect bij weglaat, dan is de Philips Shaver 9000 serie misschien wel het beste scheerapparaat. Dit vlaggenschip onder de scheerapparaten scheert heel comfortabel en vlot en de scheerkop past zich perfect aan de vorm van je gezicht en hals aan. De SkinIQ technologie meet de dichtheid van je baardhaar en hoeveel druk er wordt uitgeoefend. De scheerkop past zichzelf hierop aan om je scheercomfort te optimaliseren. Deze Philips SP9883/35 scheert daarmee optimaal droog- of nat met scheerschuim.

De opzetstukken bestaan uit een prima trimkam en een wenkbrauw trimmer zodat je hele gezicht snel en effectief wordt geschoren. Qua kwaliteit zit je goed bij Philips en hij zal jarenlang meegaan. Voor de hygiëne kun je de scheerkop gemakkelijk afspoelen onder de kraan. Voor een grondige reiniging gebruik je het reinigingsstation met speciale reinigingsvloeistof. 

Perfect scheercomfort, perfect prestaties en hoogwaardige technische snufjes die het scheren optimaliseren. Zoals ik al aangaf, zou dit wel een het beste scheerapparaat voor mannen kunnen zijn. Maar, dan is er die prijs. Het is een vlaggenschip model en daar betaal je ook voor.

Voordelen van de Philips SP9883/35

 • Optimaal scheercomfort
 • Technische snufjes zoals SkinIQ
 • Hoogwaardige Philips kwaliteit

Nadelen van de Philips SP9883/35

 • Minder opties als de top 3
 • De prijs

#5 Braun Series 9 Pro 9465cc

De Braun Series 9 is nog een topmodel van een topmerk en daarmee ook wederom peperdeur. De Braun 9465cc is een van de beste modellen, niet alleen van Braun, maar op de hele markt.  Dit klassiek vormgegeven folie scheerapparaat straalt kwaliteit en comfort uit en scheren met dit apparaat kent geen gelijke ervaring. De eerste keer dat je hem oppakt merk je al aan zijn gewicht dat deze Braun in zijn eigen kwaliteitsklasse hoort. 

De 5 individueel beweegbare scheerelementen, verdeeld over drie scheerfolies maken je gezicht en hals glad met slechts enkele scheerbewegingen. Hij past zijn scheerkop automatisch aan als je te veel druk zet en de individuele folies nemen automatisch de vorm van je gezicht aan. De dunne messen met hun hoge frequentie en het dunne, gladde folie zorgen voor een comfortabele, irritatievrije scheerbeurt. Naast het soepel droog scheren kun je ook nat scheren met de Braun 9465cc. 

Je maakt de Braun 9465cc niet zelf schoon. Zijn Clean & Charge station maakt de Braun 9465cc schoon, droogt hem af en hij laadt het apparaat op.  

Comfortabel als geen ander, effectief als geen ander, glad als geen ander, gemakkelijk als geen ander. Over de hele linie het beste scheerapparaat, dat is een heel pakket aan pluspunten! Waar zit het addertje onder dat perfect gemaaide gazonnetje? Dat zal het prijskaartje zijn. Je betaalt een grote meerprijs voor betrekkelijk weinig extra’s.

Voordelen van de Braun 9465cc

 • Super glad resultaat met deze scheer folie
 • Uitmuntende kwaliteit

Nadelen van de Braun 9465cc

 • De prijs
 • De prijs!

#6 Philips Shaver S9000 Prestige SP9840/31

Zat je er toch al aan te denken om flink wat te investeren in het beste scheerapparaat, ga dan voor deze Philips Shaver SP9840/31. Net als de SP9883/35 hierboven draait het om een vlaggenschip model dat wonderen doet voor je gezicht. Scheren gaat echt probleemloos en de scheerkop vormt zich als een zijden handschoen om je smoel. Ook dit model beschikt over de SkinIQ-technologie die de dichtheid van je baardhaar meet en de druk die je uitoefent om daarna de scheerkoppen zo aan te passen om te zorgen voor een optimale scheerervaring.

Het reinigingsstation is aanwezig en ook de goede opzetkam om de lichte baard bij te werken. Wederom een perfect scheerapparaat van Philips maar deze komt wel met kunstmatige intelligentie! Je leest het goed. Door de Philips SP9840/31 te verbinden met de GroomTribe-app, kan de A.I. hem uitlezen en het scheerapparaat dan aanpassen aan jouw gezicht, baard en scheergedrag. Op die manier haal je echt het diepste, tot op de bodem, uit de mogelijkheden van je scheerapparaat.

Net zo goed als de SP9883/35 maar dan met kunstmatige intelligentie. Daar hangt een prijskaartje aan vast waarvoor je meerdere net zo goede Mancraft’s of Gruttz apparaten van kunt kopen.

Voordelen van de Philips SP9840/31

 • Optimaal scheercomfort
 • Technische snufjes zoals SkinIQ en natuurlijk AI-technologie
 • Hoogwaardige Philips kwaliteit

Nadelen van de Philips SP9840/31

 • Minder opties als de top 3
 • De prijs!

#7 Braun Series 3 3040s

Je wilt nat scheren maar ook graag snel en elektrisch. Als je daarnaast niet veel andere extra opties verlangt, dan kan ik de kwalitatief goede Braun Series 3 3040 aanraden. De 3 individueel beweegbare scheerfolies passen zich moeiteloos aan de vormen van je gezicht en hals aan. Scheren gaat gemakkelijk als je een korte stoppel hebt en je bent in mum van tijd weer helemaal glad. De Braun Series 3 3040 is geheel waterdicht en is ontworpen met nat scheren in gedachten.  

Met scheergel of scheerschuim merk je bijna niet dat je aan het scheren bent. De scheerfolies glijden over je huid alsof het nat ijs is en laten een gladde bol achter. Je krijgt naast de mogelijkheid tot elektrisch nat scheren voor een erg schappelijke prijs natuurlijk ook die vertrouwde Braun kwaliteit.

Voordelen van de Braun 3040s

 • Mooi instapmodel voor scheerfolies
 • Goede kwaliteit en goede prijs/kwaliteitverhouding

Nadelen van de Braun 3040s

 • Alleen geschikt voor de al korte stoppel
 • Betrekkelijk zwakke accu van 45 minuten

#8 Philips Shaver Series 8000 S8696/35

Wel een hoogwaardige kwaliteit en scheercomfort als de Mancraft RSM-2888, maar toch liever een Philips? Dan is de Philips Shaver Series 8000 heel vergelijkbaar. Hij scheert snel en comfortabel en je kunt hem zowel droog als nat gebruiken, ook in combinatie met scheerschuim. Ook dit model beschikt over de Philips SkinIQ-technologie die ervoor zorgt dat de scheermessen altijd optimaal scheren. 

Let wel op, deze Philips is veel duurder dan de Mancraft (of de Gruttz). Ga je voor een goedkopere Philips, dan krijg je niet diezelfde kwaliteit. Een Philips van vergelijkbare prijs als Mancraft zal nooit over dezelfde eigenschappen beschikken. Het zegt mij al heel wat dat je een 4x duurdere Philips moet kopen om dezelfde kwaliteiten te krijgen als de Mancraft. Toch, wil je een vergelijkbaar model maar blijf je het bij het bekendere Philips houden, dan is deze Philips S8696/35 het beste scheerapparaat.

Voordelen van de Philips S8696/35

 • Hoge kwaliteit 
 • Optimaal scheercomfort
 • Optimaal scheren zowel droog als nat met scheerschuim

Nadelen van de Philips S8696/35

 • Minderwaardige prijs/kwaliteitverhouding in vergelijking met de top 3

Waar let je op bij het kiezen van het beste scheerapparaat?

Wat het beste scheerapparaat is blijft een persoonlijke vraag, maar wel eentje die we kunnen uitleggen aan de hand van een aantal concrete capaciteiten. Vraag jezelf het volgende af bij je keuze voor het beste scheerapparaat. Ik heb voor mijn lijst beste scheerapparaten ook deze criteria gebruikt. 

Stroomopties 

Hoe wordt je scheerapparaat gevoed? Is dat met snoer of wil je een draadloos scheerapparaat? Wil je een draadloos scheerapparaat, let dan vooral op de herlaadtijd en de maximale batterijcapaciteit. Deze moeten beiden voldoen aan je wensen. De beste scheerapparaten in deze categorie gaan minimaal een halfuur mee zonder dat ze opgeladen moeten worden. Ze laden ook in een uur tijd weer helemaal op. Een extra capaciteit kan zijn dat je een draadloos scheerapparaat ook bedraad kunt gebruiken, mocht dat nodig zijn. Draadloze scheerapparaten die op een laadstation opladen kunnen dat weer niet. 

Een scheerapparaat met snoer kun je alleen gebruiken als je hem aansluit op het stopcontact. Ze zijn daarmee niet afhankelijk van een batterij en scheren altijd met evenveel kracht. Waar je hiermee wel op moet letten is het voltage. Sommige scheerapparaten werken alleen op 110 volt (het speciale scheerapparaat stopcontact), anderen alleen op de standaard 240 volt. De beste scheerapparaten werken op zowel 110 als 240 volt. 

Nat of droog scheren 

Droog scheren is de standaardpraktijk bij scheerapparaten. Je gebruikt daarbij geen water of schuim en je gaat ervan uit dat de natuurlijke plooibaarheid van je huid glad genoeg is. De beste scheerapparaten voor droog scheren glijden gemakkelijk en zijn ergonomisch gevormd. Ook wordt er gelet op de afwerking, zodat de scheerkoppen niet trekken aan je haar of huid. 

Bij nat scheren met een scheerapparaat gebruik je een tussenstof, zoals een scheerschuim of een scheergel. Er zijn een aantal scheerapparaten waarmee je nat kunt scheren, net zoals je dat met een klassiek scheermes of een Safety Razor zou doen. Dit verhoogt het scheercomfort en de hygiëne. Deze scheerapparaten kun je soms maar lang niet altijd ook mee onder de douche nemen. Daarvoor moet het apparaat zelf ook waterdicht zijn tot minimaal 5 meter onder water. 

Extra accessoires en functies 

Extra accessoires en functies maken je scheerapparaat multifunctioneler of bevorderen het scheergemak. Veel voorkomende accessoires of functies die je op het beste scheerapparaat zou verwachten zijn: 

 • Baardkammetje: een kleine, handige baardkam kan het overgebleven baardhaar in vorm kammen. 
 • Precisietrimmer: Een precisietrimmer zit vaak geïntegreerd in het scheerapparaat. Hij is dun en recht en je kunt er heel precies lijnen mee definiëren en de bakkebaarden mee kant afscheren. 
 • Neustrimmer: Een neustrimmer opzet maakt licht werk van die gênante neusharen. Meestal ook voor de oren geschikt.  
 • Waterdicht: Een waterdicht scheerapparaat is ook geschikt voor onder de douche. Dit staat dan expliciet vermeld op de verpakking. Alleen geschiktheid voor nat scheren is niet voldoende, want om slagwatervast te zijn moet het scheerapparaat waterdicht zijn tot minimaal 5 meter onder water. 
 • Zelfreinigend: Sommige oplaadstations reinigen het scheerapparaat ook meteen, of er is een apart reinigingsstation. De beste zelfreinigende scheerapparaten zijn van hoge kwaliteit en komen meestal voor in het hogere prijssegment.  

Ergonomie, gewicht en omvang. Neem je hem mee op reis? 

Een goede ergonomie bevordert het scheergemak en een lager gewicht is natuurlijk makkelijker lang vast te houden. Te licht kan ook een lagere bouwkwaliteit betekenen, de beste scheerapparaten zijn doorgaans niet vederlicht. Neem je hem ook mee op reis of koop je hem juist voor je vakantie of zakenreis, dan kun je ook gaan letten op de omvang. De beste scheerapparaten komen ook met een handig, stevig etui. 

Prijs, wat mag het beste scheerapparaat kosten? 

Het beste scheerapparaat mag wat kosten, want het is een complex product dat bestaat uit bewegende messen die over je gezicht gaan. Dat is in elk geval onze mening. We zijn bereid om te betalen voor kwaliteit, effectiviteit en extra capaciteiten. Tegelijkertijd moeten we ons beseffen dat er grote verschillen zitten in prijs en de kwaliteit die je ervoor mag verwachten. Toch kunnen we na goed marktonderzoek neerkomen op een redelijke prijs; niet te duur en die ons toch kwaliteit levert. De goedkopere maar goede scheerapparaten kosten zo rond de 50 euro. Lager dan dat en je komt uit bij de rotzooi witmerken van budgetketens. In het hogere segment vinden we prijzen van ongeveer 200 euro. 

Binnen dit verschil van 150 euro vind je de beste scheerapparaten binnen elke categorie. Geef je er iets meer aan uit, dat heb je een alleskunner van hoge kwaliteit die jarenlang meegaat. Eerder onderaan de 50 euro grens heb je een degelijk product dat goed zijn werk doet: scheren. 

Type Scheerapparaat: roterend of foliescheerapparaat

De keuze tussen roterende of vibrerende messen zal van grote invloed zijn op jouw beste scheerapparaat keus.  Weeg de voor- en nadelen af van elk soort scheerapparaat.

Roterend ScheerapparaatVibrerend Scheerapparaat / Folie
SnellerGladder
Minder irritatieMeer kans op ingroeiende haartjes
Scheerkop duurderScheercassette goedkoper

Is een Braun of Philips scheerapparaat beter? 

Zowel Braun als Philips maken erg goede scheerapparaten. Je kunt het beste scheerapparaat van beide merken bijna niet onderscheiden waar het gaat om kwaliteit, duurzaamheid of scheercomfort. Wel is het zo dat Braun de betere folie scheerapparaten maakt en Philips de betere roterende scheerapparaten. 

Ook wil ik je erop wijzen dat dit niet de enige merken zijn. Het beste scheerapparaat komt niet bij uitstek van de Braun of Philips fabriek; wel zijn het grote producenten die dus veel apparaten kunnen maken en veel uit kunnen geven aan marketing. Zelf vind ik de Mancraft en de Gruttz betere scheerapparaten, vooral als we ook de prijs in betrekking nemen.

Conclusie over het kiezen van het beste scheerapparaat

Wat is het beste scheerapparaat voor mannen moet je vervangen met wat het beste scheerapparaat voor jou is. Er komen veel factoren bij kijken die bepalen welke van mijn beste scheerapparaat nominaties je kiest. De prijs gaat natuurlijk zwaar meewegen en we willen waar voor ons geld. Als het even goedkoper kan, dan graag. Maar, bedenk je wel dat je als man je hele leven lang een baard zult groeien. Een scheerapparaat kan wel eens het apparaat zijn waar je in je leven het meeste gebruik van maakt. Koop dan ook direct een goede.  

De overige keuzes zijn hoogstpersoonlijk. Het beste scheerapparaat met roterende messen is de Mancraft RSM-2888 als we kijken naar algemeen gebruik en puur naar de kwaliteit en mogelijkheden. Maar de Gruttz 9-in-1 is een prima alternatief voor de Mancraft RSM-2888 en voor een vergelijkbare prijs. 

Wil je een baby glad resultaat en scheer je je routinematig (elke dag), dan ligt een scheerfolie ook voor de hand. Puur het beste scheerapparaat op de markt is dan de Braun 9465cc, waar een groot prijskaartje aan hangt maar dat wel compromisloos comfort en resultaat samenbrengt. De Braun Series 3 3040s doet hierin ook erg zijn best, vooral als je het scheren ook combineert met een douche of, maar liever en, nat scheren met scheerschuim.

Omdat de beste Braun veel duurder is als het beste roterende scheerapparaat is daarom de Mancraft RSM-2888 het beste scheerapparaat voor mannen.

Veel gestelde vragen over de beste scheerapparaten

Hoe werkt een scheerapparaat?

Een scheerapparaat verwijdert baardhaar met elektronisch bewegende messen. Elektrische stroom wordt omgezet in mechanische energie dat één maar meestal meerdere messen in beweging zet. De meeste scheerapparaten hebben of roterende messen of vibrerende messen. Je herkent de roterende messen aan de ronde rasters (vaak 3 in een driehoeksformatie). Vibrerende messen zitten onder langwerpige, halfronde rasters folies genaamd. Deze scheerapparaten heten folie scheerapparaten of scheerfolies.

Wat is het beste scheerapparaat?
Het beste scheerapparaat is de Mancraft RSM-2888 met roterende messen. De Mancraft RSM-2888 is voorzien van de modernste technologie en vakmanschap en scheert moeiteloos en spekglad. Hij is van hoogwaardige kwaliteit dat vergelijkbaar is met dat van Philips vlaggenschipmodellen maar dan voor een fractie van de prijs.
Welk scheerapparaat moet ik kopen?
Welk scheerapparaat het beste is voor jou ligt aan een aantal factoren. Wil je alleen droog scheren of wil je ook nat scheren? Sommige scheerapparaten kunnen ook mee onder douche. Hoeveel geld wil je er maximaal voor neerleggen? Wil je een scheerapparaat met roterende messen of juist een scheerfolie? Dit zijn de belangrijkste factoren in je overweging welk scheerapparaat je moet kopen.
Welk scheerapparaat scheert het gladst?
Een foliescheer apparaat scheert het gladst, maar je moet je dan wel regelmatig scheren omdat deze niet zo heel goed de langere stoppel trimmen. Het beste scheerfolie is de Braun Series 9 Pro 9465cc. Een roterend scheerapparaat scheert comfortabeler, ook op de langere stoppel. Het beste scheerapparaat voor een glad resultaat is de Mancraft RSM-2888.
Hoe lang kun je een scheerapparaat gebruiken?

De messen zijn het meest slijtagegevoelige onderdeel aan een scheerapparaat. Bij de beste scheerapparaten gaan deze ongeveer 2 jaar mee bij normaal gebruik. Je kunt ze daarna vervangen voor een nieuwe scheerkop. Dit is goedkoper dan dat je een nieuw scheerapparaat moet kopen.

Wat is het verschil tussen een scheerapparaat en een scheermesje?

Een scheermes beweeg je zelf met de hand over je gezicht om zo baardhaar te verwijderen. Met een scheerapparaat beweeg je het apparaat met de hand, maar de positionering van het mes en de scheerbeweging wordt gedaan door het scheerapparaat. Scheerapparaten zijn daardoor erg snel en efficiënt en kunnen je snel een glad resultaat geven. Ook is de kans op sneetjes een stuk kleiner omdat de messen van een scheerapparaat achter een raster of folie zitten. Een scheermes scheert meestal, met een vaste hand, oefening en geduld, wel wat gladder.

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 04:24

Te koop bij:

bol.com
expert.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 04:19

Te koop bij:

bol.com
plein.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:34

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *