De 10 best geteste scheerapparaten voor mannen in 2023

Zoek je online naar het beste scheerapparaat, dan is er geen gebrek aan aanbod. Maar een goed scheerapparaat moet voldoen aan meer dan alleen de beste marketing. Zo moet je vooral kiezen voor het beste scheerapparaat voor jou en de beste keus scheerapparaat verschilt daarmee van man tot man. Wil je het beste scheerapparaat voor jou in huis halen, lees dan verder en we leggen je uit hoe je die keus verstandig maakt. We geven ook antwoord op de vraag welke soorten scheerapparaten er zijn en welk scheerapparaat het beste in elke categorie. Natuurlijk geven we je ook opties voor beste scheerapparaten in verschillende prijsklassen. 

Geüpdatet op 01-12-2023

Beste 10 scheerapparaten gebaseerd op categorie
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 03:46

Beste gevoelige huid
Bekijk laagste prijs
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 05:40Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 03:46

Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 05:46

Beste droog scheren
Bekijk laagste prijs
bcc.nl
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 05:49

Bekijk laagste prijs
expert.nl
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 05:49

Beste Braun
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 05:49

Bekijk laagste prijs
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 03:46

Wat is een scheerapparaat?

Rare vraag misschien? Maar toch eentje met iets meer nuance dan je misschien zou denken. Een scheerapparaat is een elektrisch scheermes dat mechanisch haar afscheert. Er zijn echter verschillende soorten scheerapparaten verkrijgbaar. Ze doen allemaal in principe hetzelfde, maar hoe ze dat doen kan verschillen en dat is waar je op wilt letten. We hebben het dan nog niet eens over eigenschappen zoals watervastheid en trimmen voor de beste scheerapparaten! We nemen de belangrijkste soorten scheerapparaten met je door en vergelijken ze ook met andere haartrimmers. 

Roterend scheerapparaat

De meest bekende scheerapparaten zijn de roterende. Deze zijn uitgerust met meestal 3 roterende scheermessen onder rasters. De rasters zijn dun en laten de baardhaartjes erdoor waar ze door de scheermessen kunnen worden afgesneden. Roterende scheermessen zijn gemakkelijk in gebruik want ze werken goed ongeacht welke scheerbeweging je maakt. De ronde koppen scheren evengoed in alle richtingen. Omdat roterende scheerapparaten in principe shredders zijn, hebben de altijd de neiging om te trekken aan je baard en laten ze een ruwere stoppel achter. Dit kan ingegroeide baardharen tot gevolg hebben, vooral als je een goedkoper scheerapparaat gebruikt.

Folie scheerapparaat

Het folie scheerapparaat, ook wel scheerfolie of vibrerend scheerapparaat genoemd, heeft een enkel mes (dat weliswaar aan twee kanten snijdt) onder een ronde kap (de folie). De gaatjes in de folie laten baardhaardjes door waar ze afgesneden kunnen worden door het scheermes. Om dit te doen, vibreert het scheermes op een hele hoge frequentie. Sommige scheerfolies hebben twee of meer sets messen, ieders onder hun eigen folie en de een parallel aan de ander. Een folie scheerapparaat werkt alleen in twee richtingen haaks op de lange messen. Ze scheren wel heel erg glad en worden vaak gezien als het beste scheerapparaat voor een baby gladde huid.

Verschil scheerapparaat en baardtrimmer

Een baardtrimmer is een oude bekende bij baardbezitters. Hij is snel in het op maat brengen van de korte tot middellange baard en om de baard vorm te geven. Hij is ook speciaal bedoeld voor baardhaar met extra harde trimtanden en opzetstukken die gemakkelijk door baardhaar glijden. Een scheerapparaat is bedoeld om baardhaar juist bijna volledig te verwijderen tot op de huid. 

Verschil scheerapparaat en tondeuse

Een tondeuse lijkt het meest op een scheerapparaat maar is vooral bedoeld voor lichaamshaar en specifiek, hoofdhaar. De tondeuse kan met lange halen grote hoeveelheden haar verwijderen en laat deze relatief kort achter (meestal 1 millimeter). Dit is voor het gladscheren van een baard totaal niet geschikt. Voor de kleine oppervlakte waar de baard groeit is de grote trimkop van een tondeuse veel te grof. Tegelijkertijd scheert een tondeuse bij lange na niet kort genoeg voor een glad resultaat. Je zou een tondeuse wel kunnen gebruiken om eerst een grove baard in te korten tot een stoppel (voor wie om wat voor reden van zijn baard af wil).

Waarom een scheerapparaat?

Je koopt een scheerapparaat om je glad te scheren en om dit snel te doen. Vooral gebruiksgemak en snelheid zijn de grote voordelen van een scheerapparaat. Je hoeft het scheerapparaat alleen maar over je stoppel te bewegen en de machine doet al het werk voor je. Dit scheelt een bult werk en tijd voor een goed, glad resultaat en dat elke dag weer. Het beste scheerapparaat is daarom:

 • Snel
 • Gemakkelijk
 • Effectief

Met klassiek nat scheren, zoals met een safety razor, heb je wat meer geduld nodig voor een mooi, glad resultaat. Ook moet je de techniek beheersen of je kunt jezelf per ongelijk snijden. Naast het scheermes zelf heb je ook andere attributen nodig zoals scheerschuim (dit kan ook met sommige elektrische scheerapparaten echter) en een scheerkwast.

Dit laat je allemaal achterwege met een goed scheerapparaat en het beste scheerapparaat krijgt nagenoeg hetzelfde resultaat voor elkaar maar in een fractie van de tijd. 

Waar moet ik op letten bij het kopen van een scheerapparaat?

Wat het beste scheerapparaat is blijft een persoonlijke vraag, maar wel eentje die we kunnen uitleggen aan de hand van een aantal concrete capaciteiten. Vraag jezelf het volgende af bij je keuze voor het beste scheerapparaat. Wij hebben voor onze lijst beste scheerapparaten in elke categorie ook deze criteria gebruikt.

Stroomopties

Hoe wordt je scheerapparaat gevoed? Is dat met snoer of wil je een draadloos scheerapparaat? Wil je een draadloos scheerapparaat, let dan vooral op de herlaadtijd en de maximale batterijcapaciteit. Deze moeten beiden voldoen aan je wensen. De beste scheerapparaten in deze categorie gaan minimaal een halfuur mee zonder dat ze opgeladen moeten worden. Ze laden ook in een uur tijd weer helemaal op. Een extra capaciteit kan zijn dat je een draadloos scheerapparaat ook bedraad kunt gebruiken, mocht dat nodig zijn. Draadloze scheerapparaten die op een laadstation opladen kunnen dat weer niet.

Een scheerapparaat met snoer kun je alleen gebruiken als je hem aansluit op het stopcontact. Ze zijn daarmee niet afhankelijk van een batterij en scheren altijd met evenveel kracht. Waar je hiermee wel op moet letten is het voltage. Sommige scheerapparaten werken alleen op 110 volt (het speciale scheerapparaat stopcontact), anderen alleen op de standaard 240 volt. De beste scheerapparaten werken op zowel 110 als 240 volt.

Nat of droog scheren

Droog scheren is de standaardpraktijk bij scheerapparaten. Je gebruikt daarbij geen water of schuim en je gaat ervan uit dat de natuurlijke plooibaarheid van je huid glad genoeg is. De beste scheerapparaten voor droog scheren glijden gemakkelijk en zijn ergonomisch gevormd. Ook wordt er gelet op de afwerking, zodat de scheerkoppen niet trekken aan je haar of huid. 

Bij nat scheren met een scheerapparaat gebruik je een tussenstof, zoals een scheerschuim of een scheergel. Er zijn een aantal scheerapparaten waarmee je nat kunt scheren, net zoals je dat met een klassiek scheermes of een safety razor zou doen. Dit verhoogt het scheercomfort en de hygiëne. Deze scheerapparaten kun je soms maar lang niet altijd ook mee onder de douche nemen. Daarvoor moet het apparaat zelf ook waterdicht zijn tot minimaal 5 meter onder water.

Soort scheerapparaat

Weeg de voor- en nadelen af van elk soort scheerapparaat. De keuze tussen roterende of vibrerende messen zal van grote invloed zijn op jouw beste scheerapparaat keus.

Roterend ScheerapparaatVibrerend Scheerapparaat / Folie
SnellerGladder
Minder irritatieMeer kans op ingroeiende haartjes
Scheerkop duurderScheercassette goedkoper

Extra accessoires en functies

Extra accessoires en functies maken je scheerapparaat multifunctioneler of bevorderen het scheergemak. Veel voorkomende accessoires of functies die je op het beste scheerapparaat zou verwachten zijn:

 • Baardkammetje: een kleine, handige baardkam kan het overgebleven baardhaar in vorm kammen.
 • Precisietrimmer: Een precisietrimmer zit vaak geïntegreerd in het scheerapparaat. Hij is dun en recht en je kunt er heel precies lijnen mee definiëren en de bakkebaarden mee kant afscheren.
 • Neustrimmer: Een neustrimmer opzet maakt licht werk van die gênante neusharen. Meestal ook voor de oren geschikt. 
 • Waterdicht: Een waterdicht scheerapparaat is ook geschikt voor onder de douche. Dit staat dan expliciet vermeld op de verpakking. Alleen geschiktheid voor nat scheren is niet voldoende, want om slagwatervast te zijn moet het scheerapparaat waterdicht zijn tot minimaal 5 meter onder water.
 • Zelfreinigend: Sommige oplaadstations reinigen het scheerapparaat ook meteen, of er is een apart reinigingsstation. De beste zelfreinigende scheerapparaten zijn van hoge kwaliteit en komen meestal voor in het hogere prijssegment. 

Ergonomie, gewicht en omvang. Neem je hem mee op reis?

Een goede ergonomie bevordert het scheergemak en een lager gewicht is natuurlijk makkelijker lang vast te houden. Te licht kan ook een lagere bouwkwaliteit betekenen, de beste scheerapparaten zijn doorgaans niet vederlicht. Neem je hem ook mee op reis of koop je hem juist voor je vakantie of zakenreis, dan kun je ook gaan letten op de omvang. De beste scheerapparaten komen ook met een handig, stevig etui.

Prijs, wat mag het beste scheerapparaat kosten?

Het beste scheerapparaat mag wat kosten, want het is een complex product dat bestaat uit bewegende messen die over je gezicht gaan. Dat is in elk geval onze mening. We zijn bereid om te betalen voor kwaliteit, effectiviteit en extra capaciteiten. Tegelijkertijd moeten we ons beseffen dat er grote verschillen zitten in prijs en de kwaliteit die je ervoor mag verwachten. Toch kunnen we na goed marktonderzoek neerkomen op een redelijke prijs; niet te duur en die ons toch kwaliteit levert. De goedkopere maar goede scheerapparaten kosten zo rond de 80 euro. Lager dan dat en je komt uit bij de rotzooi witmerken van budgetketens. In het hogere segment vinden we prijzen van ongeveer 200 euro. 

Binnen dit verschil van 120 euro vind je de beste scheerapparaten binnen elke categorie. Geef je er iets meer aan uit, dat heb je een alleskunner van hoge kwaliteit die jarenlang meegaat. Eerder onderaan de 80 euro grens heb je een degelijk product dat goed zijn werk doet: scheren.

Beste scheerapparaat gebaseerd op categorie

Nu dat je weet welk soort scheerapparaat het beste is voor jou, kun je beginnen een keuze te maken. We hebben de criteria hierboven samengenomen met een aantal andere; namelijk kwaliteit en scheercomfort. Dit zijn onze favoriete beste scheerapparaten per categorie.

Beste elektrische scheerapparaat voor normaal gebruik

Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 03:46

Allround het beste scheerapparaat is de Philips Shaver Series 9000 en dan met name de Philips S9987/59 Wet & Dry. Philips is altijd al een topmerk geweest dat de hoogste kwaliteit weet te leveren in elektronica. De Philips scheerapparaten staan bekend om hun duurzaamheid, scheercomfort en gebruiksgemak. De 9000 serie is Philips’ vlaggenschip scheerapparaat en dat merk je al snel wanneer je hem gebruikt. Hij scheert bijzonder soepel en snel en in tegenstelling tot de meeste andere scheerapparaten, kun je hem ook probleemloos op de langere stoppel gebruiken. Een zijwaarts openende precisietrimmer maakt licht werk van de bakkebaarden zodat ook die weer kant geschoren zijn.

Qua ergonomie vonden we de Philips S9987/59 Wet & Dry prima. Hij ligt fijn in de hand en bezit een rubberen behuizing voor een stevige grip. Het echte comfort zit in de scheerkop. Deze past zich niet alleen automatisch aan de vorm van je gezicht aan, hij meet ook de dichtheid van het baardhaar nagenoeg continue. Hij meet ook de druk je die uitoefent en laat je met lichtsignalen weten wanneer je genoeg en wanneer je te veel druk uitoefent op je huid. Een hoogst ergonomische grip is niet nodig, aangezien de scheerkop al vanzelf de juist positie inneemt, bijna onafhankelijk van de houding van je pols en hand. Plaats de kop op je huid en dit scheerapparaat doet de rest (bijna) vanzelf.

De Philips S9987/59 is uitgerust met een (eenvoudige) kunstmatige intelligentie die jouw gezicht en baardgroei leert kennen en past de snelheid en vorm van de scheerkop automatisch aan om jou het beste scheercomfort te geven. De scheerkop is perfect vormgegeven om alle contouren van je gezicht naadloos te volgen. Hij glijdt ook perfect over je huid bij het droog scheren. Naast droog scheren kun je ook nat scheren met deze Philips en hij mag mee onder de douche. Hij zit dan ook tjokvol met technologie die het scheercomfort perfectioneren. 

De messen zijn zelfslijpend en blijven het daarom altijd goed doen. Mocht de scheerkop uiteindelijk versleten zijn, dan koop je gewoon een nieuwe voor de fractie van de prijs van een nieuw scheerapparaat (aangeraden wordt elke twee jaar). 

De Philips S9987/59 komt met een laadstation en een reinigingsstation. Laden gaat erg snel en binnen 5 minuten heb je genoeg capaciteit voor een scheerbeurt. Volledig opladen duurt 60 minuten, hij gaat daarna ook 60 minuten mee. Opladen kan zowel met 110 volt als 240 volt. Reiniging gebeurt vanzelf op het reinigingsstation dat je scheerapparaat fris en hygiënisch houdt. Enige minpuntje zou zijn dat het twee verschillende stations zijn waar je je scheerapparaat tussen moet verplaatsen. Maar de reiniging duurt slechts 1 minuut.

Eerder voor de vorm dan noodzakelijk krijg je bij de Philips S9987/59 ook een reinigingsborsteltje. Daarnaast zit er een baardtrimmer en een reisetui inbegrepen in het totaalpakket. De baardtrimmer is geschikt voor de langere stoppel tot korte baard. 

Handig was ook de scheerapp waar je je scheerapparaat op aan kunt sluiten. Wij vinden dat zulke extra’s altijd als laatste komen, want eerst moet het gewone werk goed gedaan worden. Maar de Philips GroomTribe app is een integraal onderdeel van je scheerervaring. Het stelt de kunstmatige intelligentie in staat om historische data van je scheerbeurten en de status van je huid op die momenten te gebruiken. Dit zijn de natuurlijk de laatste details die net iets meer verschil maken, maar voor de prijs mag je dit verwachten. Alles bij elkaar genomen vinden wij daarom dat deze Philips S9987/59 het beste scheerapparaat is voor de meeste mannen.

Beste scheerapparaat voor de gevoelige huid

Beste gevoelige huid
Bekijk laagste prijs
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 05:40

De Braun Series 6 60-B1000s is het beste scheerapparaat voor de gevoelige huid dankzij zijn speciaal ontworpen scheerfolie. Deze reageert op hele kleine verschillen in druk en past de scheerkop zo aan dat de druk op je huid gelijk blijft. Hij is geoptimaliseerd voor de gevoelige huid maar geeft, dankzij zijn superdunne folie en hoogwaardige messen een heel glad resultaat. Naast Philips, staat ook Braun bekend om zijn kwaliteitsproducten en vooral de Braun scheerapparaten zijn een favoriet onder mannen. Omdat het een folie scheerapparaat is, werkt hij het beste op de korte stoppel en bij regelmatig gebruik. Met de bijgeleverde baardtrimmer als opzetstuk kun je een langere stoppel van 0,7 tot 7 millimeter in korten, waarna de scheerfolie je gezicht moeiteloos gladscheert.

Ergonomisch is de Braun Series 6 60-B1000s ook erg mooi en fijn vormgegeven. Hij past perfect in je hand en de vormen zorgen ervoor dat je dit scheerapparaat van nature op de juiste manier vasthoudt. De beweegbare scheerkop met individueel beweegbare folies doen de rest. Je kunt hierbij zowel droog als nat scheren met scheerschuim of scheergel en hij is ook geschikt voor onder de douche.

De cassettes zijn gemakkelijk te verwijderen en schoon te spoelen onder de kraan. Maar het gebruik van de SmartCare center (reinigingsstation) is hiervoor veel handiger. Deze reinigt, smeert en laadt je Braun scheerapparaat op. Opladen doet 60 minuten maar 5 minuten is al genoeg voor een volledige scheerbeurt. Een volledig opgeladen Braun 6 60-B1000s kan ongeveer 45 tot 60 minuten scheren.

Nog een groot voordeel van de Braun Series 6 60-B1000s is het grote assortiment verkrijgbare opzetstukken (die helaas niet standaard worden meegeleverd). Je kunt met deze opzetstukken je Braun scheerapparaat omvormen tot een baardstyler, een baardtrimmer en zelfs een gezichtsreiniger. 

Beste scheerapparaat met trimmer

Als je zoekt naar het beste scheerapparaat met een trimmer, dan wil je er waarschijnlijk veel mee gaan doen: zoals stylen en het perfect onderhouden van een korte baard. De Philips OneBlade Pro QP6650/30 combineert met zijn assortiment handige opzetstukken een trimmer, baardtrimmer, styler en scheerapparaat in één veelzijdig pakket. Uniek is het ontwerp van de scheerkop, of eerder trimkop. Met een platte voet die aan twee kanten trimt, krijg je een heel glad resultaat. Het scheren gaat daarmee net iets anders. In plaats van ronde bewegingen te maken gebruik je hem meer als een scheerfolie in lange, rechte banen. Maar door zijn minimalistische ontwerp heb je perfect zicht op je baard. Heel precies trimmen is daardoor mogelijk. Je kunt dan een stoppel achterlaten op de kin en snor, bijvoorbeeld. 

We hebben de Philips OneBlade Pro eerder bekeken en waren toen prettig verrast over het multifunctionele karakter van deze baardstyler zonder in te boeten op kwaliteit of resultaat. Met de opzetstukken kun je van de OneBlade Pro ook een baardtrimmer maken die heel precies van 0,4 tot 10 millimeter kan trimmen. De speciale trimkop maakt gebruik op gevoelige plekken ook veilig en pijnvrij. Hij is in alle gevallen zowel droog als nat te gebruiken en gemakkelijk af te spoelen onder de kraan. De messen zijn, zoals we van Philips mogen verwachten, zeer scherp en maken licht werk van zowel baardhaar als stug lichaamshaar zonder de trekken.

Hij komt met een oplader die hem in een uur tijd oplaadt voor een royale 120 minuten gebruik.

De Philips OneBlade Pro QP6650/30 scheert niet zo glad als een bijvoorbeeld scheermes, maar hij is wel veel behendiger en universeler inzetbaar dan een scheerapparaat. Wij vinden de Philips OneBlade Pro het beste scheerapparaat voor mannen die niet helemaal gladgeschoren willen zijn maar er een stijlvol klein baardje of stoppel voor die moderne look op na willen houden. Daarvoor is de Philips OneBlade Pro QP6650/30 perfect.

Beste scheerapparaat voor zware baardgroei

Heb je zware baardgroei of ben je niet altijd even gedisciplineerd met je scheerroutine? Dat heb je een scheerapparaat voor zware baardgroei nodig. De Braun series 5 51-W4650cs is hiervoor, samen met zijn assortiment aan baardtrimkammen en precisietrimmer perfect geschikt. Net als de Braun Series 6 60-B1000s voor de gevoelige huid, beschikt de Braun 5 over technologie die zich automatisch aanpast aan de druk die jij uitoefent. De dunne, beweeglijke scheerfolie zorgt voor een glad resultaat zonder je huid te irriteren. 

We hebben gekozen voor dit pakket omdat hij ook de grove, zware baard aanpakt en snel gladscheert. Je doet dit met de opzetstukken die je Braun 5 scheerapparaat omtoveren tot een tondeuse, trimmer of baardtrimmer. Je kunt hem ook gebruiken als bodygroomer. De krachtige messen maken licht werk van zelfs de meest testosteron-verzwaarde stoppel maar doen dit wederom met voldoende beleid zodat je geen irritatie ervaart.

Tot een lengte van 3 millimeter ervaarden wij geen irritatie bij het gebruik van de scheerfolie cassette. Daarboven was snel bijwerken met de 1, 2 of 3 millimeter trimkam genoeg. Een tweede pass met de scheerfolie en we hadden zelfs de ruwste baard spekglad geschoren. De krachtige precisietrimmer maakte vervolgens ook de bakkebaarden kant met de oorlellen.

Je kunt de Braun 5 afspoelen onder de kraan voor een hygiënische reiniging. Hij is daarnaast ook geschikt voor nat scheren. Anders dan de Braun Series 6 moet je het wel alleen doen met een oplaadstation, geen automatische reiniging dus. 

Beste scheerapparaat voor onder de douche

Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 03:46

Naast de Philips S9987/59 Wet & Dry is naar onze mening de Philips Series 9000 Prestige het beste scheerapparaat voor onder de douche. De Prestige lijn van de 9000 serie heeft al het moderne scheercomfort en gemak aan boord die je zou kunnen wensen van de Philips 9000 serie. De zelfslijpende messen blijven altijd scherp, de slimme scheerkop die jouw scheergedrag in de gaten houdt en zichzelf daarop aanpast, de hoge kwaliteit en het spekgladde scheerresultaat zijn allemaal onderdeel van deze Phillips SP9820/12. Het enige wat deze SP9820/12 mist ten opzichte van de Philips S9987/59 Wet & Dry hierboven is de kunstmatige intelligentie en het reinigingsstation. 

Zijn lichtmetalen behuizing maken hem bij uitstek geschikt voor scheren onder de douche. De hoge voet waarop de scheerkop is gemonteerd voorkomt onnodig soppen op het handvat, dat overigens een fijne rubberen greep heeft. Deze geeft je genoeg grip ook onder de douche.

De Phillips SP9820/12 komt met een reisetui voor het makkelijk meenemen en een precisie opzetkam voor de bakkebaarden.

Beste scheerapparaat voor nat scheren

Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 05:46

Je wilt nat scheren maar ook graag snel en elektrisch. Als je daarnaast niet veel andere extra opties verlangt, dan kunnen wij de kwalitatief goede Braun Series 3 3040 aanraden. De 3 individueel beweegbare scheerfolies passen zich moeiteloos aan de vormen van je gezicht en hals aan. Scheren gaat gemakkelijk als je een korte stoppel hebt en je bent in mum van tijd weer helemaal glad. De Braun Series 3 3040 is geheel waterdicht en is ontworpen met nat scheren in gedachten. 

Met scheergel of scheerschuim merk je bijna niet dat je aan het scheren bent. De scheerfolies glijden over je huid alsof het nat ijs is en laten een gladde bol achter. Je krijgt naast de mogelijkheid tot elektrisch nat scheren voor een erg schappelijke prijs natuurlijk ook die vertrouwde Braun kwaliteit.

Beste scheerapparaat voor droog scheren

Beste droog scheren
Bekijk laagste prijs
bcc.nl
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 05:49

Als je een gewoon maar modern scheerapparaat zoekt, zonder franje of extra’s waar je toch geen gebruik van gaat maken, dan is de Philips 5000 serie de beste keus. De Philips Shaver Series 5000 S5587/30 is gewoon “het Philips scheerapparaat” zoals je hem kent van je vader z’n badkamerkast maar dan een veel nieuwere versie. Je krijgt die oerdegelijke en oer-Hollandse kwaliteit van Philips waar maar weinig andere merken tegen op kunnen. De Philips 5000 doet het allemaal en gewoon goed.

Hij is waterdicht, dus je kunt er zowel nat als droog mee scheren. Hij mag ook mee onder de douche. Tijdens dat scheren maakt hij gebruik van de zelf-aanpassende scheerkop en de hoogwaardige Philips scheermessen die met 90.000 knipbewegingen per minuut je baard en stoppel snel wegwerken. Een paar scheerbewegingen later en je smoel is weer babyzacht glad.

Als extra bonus is de accu hetzelfde als die van de 9000 serie, met 1 uur scheertijd en in 1 uur weer helemaal opgeladen. De QuickCharge geeft je genoeg energie voor een scheerbeurt in slechts 5 minuten.

Beste Philips scheerapparaat allround

Bekijk laagste prijs
expert.nl
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 05:49

Zoekend naar het beste Philips scheerapparaat kun je bij een te snel genomen conclusie uitkomen bij de 9000 serie. Dat is logisch want het zijn vlaggenschepen van scheerapparaten. Maar daar betaal je ook voor. Als we het hebben over in het algemeen heel erg goed en vergelijken we dat met de prijs, dan vinden wij de Philips Shaver Series 7000 Wet & Dry meer dan voldoende. Hij beschikt over bijna dezelfde scheerkop als de 9000 serie die zich aanpast aan de vorm van je gezicht en hals. De SkinIQ technologie meet de dichtheid van je baardhaar en hoeveel druk er wordt uitgeoefend. De scheerkop past zichzelf hierop aan om je scheercomfort te optimaliseren.

Hij beschikt over de verbinding met de Philips  GroomTribe app, zodat de kunstmatige intelligentie het scheerapparaat nog beter aan kan passen aan jouw gezicht, baard en scheergedrag. 

Ook qua kwaliteit doet de 7000 serie niet onder aan de Philips 9000, met vergelijkbare messen, bouwkwaliteit en duurzaamheid. Je kunt met de 7000 ook nat scheren en hij komt in dit geval met hetzelfde reinigingsstation voor een snelle reiniging in 1 minuut. Zoek je de beste Philips scheerapparaat maar is de Philips S9987/59 Wet & Dry net wat te duur? Dan is de Philips S7786/59 Wet & Dry een prima en hoogwaardig alternatief.

Beste Braun scheerapparaat allround

Beste Braun
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 05:49

Wie alleen het absoluut beste scheerapparaat in huis wil halen komt uiteindelijk uit bij de Braun 9395cc. De Braun 9 serie zijn de topmodellen niet alleen van Braun zelf, maar op de hele markt. Dit klassiek vormgegeven folie scheerapparaat straalt kwaliteit en comfort uit en scheren met dit apparaat kent geen gelijke ervaring. De eerste keer dat je hem oppakt merk je al aan zijn gewicht dat deze Braun in zijn eigen kwaliteitsklasse hoort.

De 5 individueel beweegbare scheerelementen, verdeeld over drie scheerfolies maken je gezicht en hals glad met slechts enkele scheerbewegingen. Hij past zijn scheerkop automatisch aan als je te veel druk zet en de individuele folies nemen automatisch de vorm van je gezicht aan. De dunne messen met hun hoge frequentie en het dunne, gladde folie zorgen voor een comfortabele, irritatievrije scheerbeurt. Naast het soepel droog scheren kun je ook nat scheren met de Braun 9395cc. Hij is waterdicht tot 5 meter diep, dus onder de douche meenemen voor een nog prettigere ervaring is ook geen probleem.

Je maakt de Braun 9395cc niet zelf schoon. Zijn Clean & Charge station maakt de Braun 9395cc schoon, droogt hem af en hij laadt het apparaat op. Samen met zijn mooie en comfortabele ergonomie hoef jij alleen nog maar het scheerapparaat een paar keer op en neer te bewegen over je smoel — en klaar is kees.

Comfortabel als geen ander, effectief als geen ander, glad als geen ander, gemakkelijk als geen ander. Over de hele linie het beste scheerapparaat, dat is een heel pakket aan pluspunten! Waar zit het addertje onder dat perfect gemaaide gazonnetje? Dat zal het prijskaartje zijn.

Beste goedkope scheerapparaat

Bekijk laagste prijs
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 03:46

Green franje, geen extra’s, alleen het beste scheerapparaat voor een hele betaalbare prijs graag. Er is dan niks mis met de degelijke Philips Shaver 1000 S1332/41. De Philips 1000 serie is het werkpaard onder de scheerapparaten en maakt al decennialang mannen blij met een glad scheerresultaat en dat elke ochtend weer. Wat je niet krijgt is kunstmatige intelligentie en druksensoren. Ook nat scheren of scheren en douchen tegelijkertijd zit er dan niet in, tenminste als je het bij een degelijk product wilt houden dat nog jarenlang je smoel glad houdt.

Wat krijg je dan wel bij deze Philips S1332/41? Op de eerste plaats een goede, comfortabele scheerkop met drie roterende messen. De rotoren zweven op de scheerkop (in technische termen is dit een cardanische ophanging) en kunnen 4-kanten op bewegen. Hierdoor past het oppervlak van de scheerkop zich toch redelijk goed aan de vorm van je gezicht aan. De scheermessen zelf zijn effectief en verwijderen zonder trekken je stoppel. Ze zijn ook zelf-slijpend voor een goed resultaat, elke keer weer. Met de uitklapbare trimmer kun je je bakkebaarden ook bijwerken maar vonden wij wat middelmatig qua prestatie.

Na het scheren kun je hem onder de kraan reiniging, dat wil zeggen je kunt de scheerkop verwijderen en deze dan onder de kraan afspoelen. Hij is voor de rest niet geschikt voor nat scheren of scheren onder de douche.

Je kunt een half uur tot driekwartier scheren op een volle batterij en hij laadt helemaal op in een uur tijd. Mocht je dit vergeten zijn, dan werkt hij ook aangesnoerd net zo goed.

Al met al geeft de Philips S1332/41 een goed, glad scheerresultaat en je kunt er voor jaren van op aan. Het scheercomfort en de duurzaamheid zijn in elk geval een enorme stap voorwaarts in vergelijking met witmerken die, overigens, vaak niet zo heel veel goedkoper zijn.

De beste scheerapparaat merken

Koop je een scheerapparaat, dan kunnen we met zekerheid vaststellen dat Braun en Philips wel de beste scheerapparaten maken. Dit zijn beiden elektronicabedrijven met ervaring op het gebied van huishoud en verzorgingsapparatuur. Andere goede merken specialiseren zich wel in scheerproducten maar niet zozeer in scheerapparaten. De beste scheerapparaat merken zijn daarom:

 • Braun
 • Philips
 • Remington
 • Mühle
 • Gillette
 • Panasonic

Witmerken zoals je ze vindt bij de budgetketens en sommige drogisterijen zijn van matige kwaliteit, irriteren bij het scheren en gaan snel stuk. De drie tientjes die je daaraan uitgeeft kun je na een half jaar weer uitgeven aan een nieuwe. Dit heb je met een degelijke Braun of Philips niet.

Is een Braun of Philips scheerapparaat beter?

Zowel Braun als Philips maken erg goede scheerapparaten. Je kunt het beste scheerapparaat van beide merken bijna niet onderscheiden waar het gaat om kwaliteit, duurzaamheid of scheercomfort. Wel is het zo dat Braun de betere folie scheerapparaten maakt en Philips de betere roterende scheerapparaten. Afgaande van je eigen voorkeur voor beide kun je daarom altijd het beste scheerapparaat vinden voor jou bij of Braun of Philips.

Beste geteste scheerapparaat volgens consumentenbond

Helaas test de consumentenbond geen scheerapparaten! De consumentenbond richt zich vooral op andere elektronica en wanneer men zich al richt op verzorgingsproducten, dan op vrouwenverzorgingsproducten. De reden hiervoor is simpel: geld. Elektronica zoals computers en televisies verkopen altijd goed en de consumentenbond wordt hiervoor betaalt. In de persoonlijke verzorgingsmarkt is 80% van de consument vrouw. Helaas is het dus zo dat de mannenverzorging bijna helemaal links blijft liggen bij de consumentenbond. Geen beste scheerapparaat dus, volgens hun.

Gelukkig heb jij Baardtips! Wij richten ons juist wel op de man en testen de beste verzorgingsproducten, waaronder de beste scheerapparaten, voor mannen.

Hoe onderhoud ik mijn scheerapparaat?

Een scheerapparaat onderhouden is niet erg moeilijk. De beste scheerapparaten vergen alleen het verwijderen van overtollig haar of haarstof en dit wordt gemakkelijk gemaakt. 

Borsteltje

Vooral bij scheerapparaten bedoeld voor alleen droog scheren komt een borsteltje meegeleverd. Je verwijdert de scheerkop en schud het haar en stof uit het mechanisme. Vervolgens gebruik je het borsteltje en ga je licht over alle oppervlaktes, zowel de rasters als de scheerkoppen. Dit maakt stof en haar los waarna je deze in de wasbak kunt deponeren. Licht schudden is vaak al genoeg, of je blaast hem uit met je adem of een CO2 bus.

Afspoelen wanneer mogelijk

Sommige scheerapparen, waarmee je nat kunt scheren of die je mee onder de douche kunt nemen, kun je afspoelen. Je verwijdert dan de scheerkop en spoel je zowel de kop als de voet onder de kraan schoon. Dit is de gemakkelijkste en meest hygiënische manier van werken. Schud het overtollige water goed af en je bent klaar voor de volgende scheerbeurt.

Zelfreinigend scheerapparaat of reinigingsstations

Zelfreinigende scheerapparaten zijn het gemakkelijkst in het gebruik. Het laadstation is dan vaak meteen een reinigingsstation. Het scheerapparaat wordt tijdens het laden met een schoonmaakmiddel voor scheerapparaten schoongemaakt van binnen en van buiten. De enige moeite die jij hoeft te doen is hem niet vergeten op zijn station te zetten.

Extra onderdelen kopen?

Ook het beste scheerapparaat gaat op een gegeven moment stuk. Het meest slijtende onderdeel is natuurlijk de scheerkop. Waar je bij een goedkoop scheerapparaat met een versleten scheerkop het apparaat meteen weg kunt gooien, kun je bij een goed scheerapparaat gewoonweg een nieuwe scheerkop kopen. Zowel roterende scheerkoppen als scheercassettes (voor folie scheerapparaten) kun je vervangen.

De mechanische onderdelen zelf hebben weinig onderhoud nodig anders dan schoonmaak met een borstel of even afspoelen of reinigen op een station. Wel kun je het beste bij de vervanging van de scheerkop, de as van de roterende messen voorzien van een klein druppeltje naaimaschine olie. Laat het scheerapparaat daarna dertig second draaien zonder dat je hem gebruikt. Dit werkt de olie in tot het binnenwerk van het scheerapparaat.

Hoe scheer je je met een scheerapparaat?

Het mooie van een scheerapparaat is dat hij bijna al het werk voor je doet. De scheerbeweging kan haast niet meer fout gaan en jij hoeft hem alleen maar te verplaatsen over je stoppel totdat je tevreden bent met het resultaat. Om het gebruik nog vlotter en comfortabeler te maken hebben we hier een aantal tips:

 • Zorg dat je scheerapparaat voldoende is opgeladen (draadloos) en maak hem regelmatig schoon. Ook het beste scheerapparaat kan verstopt en vervuild raken.
 • Maak kleine ronde bewegingen over je huid met een roterend scheerapparaat terwijl je hem over je stoppel beweegt. Dit laat de baardhaartjes beter door de rasters komen om afgeschoren te worden.
 • Met een scheerfolie maak je juist lange, rechte op-en-neer bewegingen. Trek de huid die je aan het scheren bent met je vrije hand strak voor een optimaal glad resultaat
 • Maak eerst gebruik van een tondeuse, baardtrimmer of baardschaar voordat je gaat scheren, als je een baard hebt langer dan een stoppel. Werk altijd van grof naar fijn bij je materiaalkeuze (tondeuse en dan scheerapparaat). Maar, bij het scheren met het scheerapparaat zelf begin je juist aan de randen van je stoppel en werk je naar binnen toe.

Na het scheren is het belangrijk dat je er een goede gezichtsverzorging op nahoudt. Je hebt net met een metalen raster over je huid geschuurd. Breng na het scheren daarom een goede gezichtscrème aan. Een scheerapparaat, en vooral de scheerfolie, scheert heel erg kort op de huid. Dit kan ingegroeide baardharen veroorzaken. Om dit te voorkomen moet je je huid ook schoonhouden en exfoliëren. Dit kan met een combinatie van een gezichtsreiniger en een gezichtsscrub. De gezichtsreiniger gebruik je het liefst elke dag voor het scheren. De gezichtsscrub juist in de avond (als je je ‘s ochtends scheert) en wanneer je al een kleine stoppel hebt. Deze maakt dan de poriën met de haarzakjes los en doet de haartjes rechtop staan waardoor ze omhoog blijven groeien.

Conclusies voor het beste scheerapparaat voor mannen

Wat is het beste scheerapparaat voor mannen moet je vervangen met wat het beste scheerapparaat voor jou is. Er komen veel factoren bij kijken die bepalen welke van onze beste scheerapparaten je kiest. De prijs gaat natuurlijk zwaar meewegen en we willen waar voor ons geld. Als het even goedkoper kan, dan graag. Maar, bedenk je wel dat je als man je hele leven lang een baard zult groeien. Een scheerapparaat kan wel eens het apparaat zijn waar je in je leven het meeste gebruik van maakt. Koop dan ook direct een goede. 

De overige keuzes zijn hoogstpersoonlijk. Het beste scheerapparaat met roterende messen is de Philips S9987/59 Wet & Dry als we kijken naar algemeen gebruik en puur naar de kwaliteit en mogelijkheden. Maar de Philips S7786/59 Wet & Dry is een prima alternatief met de meeste functies van de S9987/59 en voor een iets lagere prijs.

Wil je een babyglad resultaat en scheer je je routinematig (elke dag), dan heb je een scheerfolie nodig. Puur het beste scheerapparaat op de markt is dan de Braun 9395cc, waar een prijskaartje aan hangt maar dat wel compromisloos comfort en resultaat samenbrengt. De Braun Series 6 60-B1000s doet hierin ook erg zijn best, vooral als je het scheren ook combineert met een douche of, maar liever en, nat scheren met scheerschuim.

Veel gestelde vragen over de beste scheerapparaten

Hoe werkt een scheerapparaat?

Een scheerapparaat verwijdert baardhaar met elektronisch bewegende messen. Elektrische stroom wordt omgezet in mechanische energie dat één maar meestal meerdere messen in beweging zet. De meeste scheerapparaten hebben of roterende messen of vibrerende messen. Je herkent de roterende messen aan de ronde rasters (vaak 3 in een driehoeksformatie). Vibrerende messen zitten onder langwerpige, halfronde rasters folies genaamd. Deze scheerapparaten heten folie scheerapparaten of scheerfolies.

Wat is het beste scheerapparaat?

Het beste scheerapparaat is de Philips S9987/59 Wet & Dry met roterende messen. De Philips S9987/59 is voorzien van de modernste technologie en vakmanschap en scheert moeiteloos en glad. Zijn kunstmatige intelligentie leert je gezicht, baard en routine kennen en past de scheerkop daarop aan. Daarnaast is de Braun 9395cc het beste scheerapparaat voor wie het gladste en snelste resultaat wil zonder compromis.

Welk scheerapparaat moet ik kopen?
Welk scheerapparaat het beste is voor jou ligt aan een aantal factoren. Wil je alleen droog scheren of wil je ook nat scheren? Sommige scheerapparaten kunnen ook mee onder douche. Hoeveel geld wil je er maximaal voor neerleggen? Wil je een scheerapparaat met roterende messen of juist een scheerfolie? Dit zijn de belangrijkste factoren in je overweging welk scheerapparaat je moet kopen.
Hoe lang kun je een scheerapparaat gebruiken?

De messen zijn het meest slijtagegevoelige onderdeel aan een scheerapparaat. Bij de beste scheerapparaten gaan deze ongeveer 2 jaar mee bij normaal gebruik. Je kunt ze daarna vervangen voor een nieuwe scheerkop. Dit is goedkoper dan dat je een nieuw scheerapparaat moet kopen.

Wat is het verschil tussen een scheerapparaat en een scheermesje?

Een scheermes beweeg je zelf met de hand over je gezicht om zo baardhaar te verwijderen. Met een scheerapparaat beweeg je het apparaat met de hand, maar de positionering van het mes en de scheerbeweging wordt gedaan door het scheerapparaat. Scheerapparaten zijn daardoor erg snel en efficiënt en kunnen je snel een glad resultaat geven. Ook is de kans op sneetjes een stuk kleiner omdat de messen van een scheerapparaat achter een raster of folie zitten. Een scheermes scheert meestal, met een vaste hand, oefening en geduld, wel wat gladder.

Beste gevoelige huid

Te koop bij:

blokker.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 05:40
Beste met trimmer

Te koop bij:

conrad.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 04:17
Beste zware baardgroei

Te koop bij:

plein.nl
bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 03:46
Beste nat scheren

Te koop bij:

bol.com
plein.nl
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 05:46
Beste droog scheren

Te koop bij:

bcc.nl
expert.nl
blokker.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 05:49
Beste Philips

Te koop bij:

expert.nl
bol.com
bcc.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 05:49
Beste goedkope

Te koop bij:

blokker.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 03:46
Beste gevoelige huid

Te koop bij:

blokker.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 05:40
Beste met trimmer

Te koop bij:

conrad.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 04:17
Beste zware baardgroei

Te koop bij:

plein.nl
bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 03:46
Beste nat scheren

Te koop bij:

bol.com
plein.nl
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 05:46
Beste droog scheren

Te koop bij:

bcc.nl
expert.nl
blokker.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 05:49
Beste Philips

Te koop bij:

expert.nl
bol.com
bcc.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 05:49
Beste goedkope

Te koop bij:

blokker.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 27 september 2023 – 03:46

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *