De 9 beste scheermesjes voor mannen

De beste scheermesjes voor jouw huid en haar blijft een persoonlijk keuze, eentje waarmee wij je kunnen helpen. Scheren is voor veel mannen en vrouwen een onprettige ervaring. Je krijgt er een rode, geïrriteerde huid van of zelfs ingegroeide haartjes. De belangrijkste reden is vaak een slecht of bot scheermes. Met de beste scheermesjes op onze lijst heb je hier geen last meer van. De beste scheermesjes zijn scherper en snijden moeiteloos zonder je huid te veel te irriteren. Het resultaat is een perfect gladgeschoren gezicht, of andere delen van je lichaam. We nemen met je door waar je op moet letten bij het kopen van de beste scheermesjes en welk soort scheermes je kunt kiezen voor jouw huid en scheergedrag.

Overzicht beste scheermesjes per categorie

Beste-Safety-razor-scheermes
Bekijk laagste prijs
manandshaving.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:23

Derby single edge scheermesjes Premium voor shavette scheermes
Bekijk laagste prijs
manandshaving.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:23

Raz*War scheermesjes El Fidel Neo 5-blade 4 stuks
Bekijk laagste prijs
manandshaving.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:22

HeadBlade HB6
Beste hoofdhuid scheermesje
Bekijk laagste prijs
manandshaving.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:22

TIMOR double edge scheermesjes 10 stuks
Beste scheermesje gevoelige huid
Bekijk laagste prijs
manandshaving.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:21

Hoe koop je een goed scheermesje?

Er zijn veel goedkope scheermesjes, maar vaak zijn dit niet de beste scheermesjes. Ook zijn er te dure scheermesjes die hun geld niet waard zijn. Het ene scheermes is het andere niet. Dus hoe kies je de beste scheermesjes voor jezelf? We nemen een aantal factoren met je door waar wij ons op baseren. Niet alle factoren zijn op elk scheermes van toepassing, en sommige zijn eerder voorkeuren dan harde maatstaven van kwaliteit. 

Klantenbeoordelingen

Voor een vlugge kijk op de kwaliteit van een scheermes kun je naar de klantbeoordelingen kijken. Met een groot aantal klantbeoordelingen kun je al snel vaststellen of je met een goed scheermesje te maken hebt of niet. Vooral als je kijkt naar websites met onafhankelijke reviews krijg je een snel beeld. Wees je ervan bewust dat veel fabrikanten en retailers zelf beoordelingen plaatsen of deze kopen. Bij een groot aantal klantbeoordelingen zullen deze helemaal wegvallen naar de achtergrond. Heeft een scheermes niet zoveel klantbeoordelingen en zijn deze allemaal positief (de bekende 5 sterren), dan mag je ervan uitgaan dat dit geen eerlijke beoordelingen zijn. De beste scheermesjes zijn dus niet altijd de best beoordeelde scheermesjes.

Je krijgt een veel eerlijker beeld, ook voor scheermessen die misschien niet zo bekend zijn bij het brede publiek, via product-gerelateerde blogs (zoals BaardTips). Het is ons werk om deze producten te testen en te vertellen over de beste scheermesjes en de minder goede scheermesjes.

Budget

Je zult misschien denken, de laagst geprijsde producten zijn het goedkoopst. Maar daar zitten een paar haken en ogen aan. In sommige gevallen is het uiteindelijk (en vaak snel) goedkoper om voor een net iets duurder handvat te kiezen als de scheermesjes daarvoor goedkoper zijn. Zo heb je al een “cartridge scheermes” voor een paar tientjes, maar de scheermesjes zelf kosten een vermogen. De beste scheermesjes zitten ergens tussen te goedkoop en betaalbaar in.

Gevoelige huid

Scheren met een gevoelige huid kan een vervelende taak zijn. Je ziet er elke keer weer tegenop. Niet zozeer tegen het scheren zelf, maar de dag erna wanneer je huid rood wordt en begint te jeuken. Crèmes, zalfjes en een goede scheerroutine helpen, maar je huid verander je niet. Als je altijd met een gevoelige huid kampt, dan is het belangrijk dat je kiest voor een scheermes dat met zo min mogelijk scheerbewegingen de klus geklaard krijgt. Je komt dan meestal uit op een Safety Razor van hoge kwaliteit. Deze hebben maar één mes, zodat het mes contact met je huid minimaal blijft. De beste scheermesjes voor de gevoelige huid hebben ook een speciale slijping, de afkanting is dan erg mild waardoor je huid zo veel mogelijk met rust gelaten wordt.

Scheercomfort

Nu we het toch hebben over mes contact, scheercomfort is een belangrijke factor in je keuze. Je scheermes moet glad en moeiteloos scheren, het liefste zonder dat je weerstand voelt als hij de baardhaartjes afsnijdt. Een scherp mes van een harde kwaliteit staal is hierbij van belang. Ook mag het design van de scheerkop niet tegenwerken. Vooral bij goedkope scheermessen gaan haartjes zich snel ophopen tussen de mesjes, wat het scheercomfort snel doet afnemen. Goede scheermessen hebben een relatief simpele scheerkop en een gladde afwerking. Op die manier glijdt het mes gemakkelijk over je huid, zonder te trekken aan je baard. De beste scheermesjes combineren al deze factoren in één om te komen tot een optimaal scheercomfort.

Ergonomie en grip

Een comfortabele grip en moeiteloze houding van je pols en hand maken het scheren een stuk aangenamer. Moderne scheermessen hebben dit vaak wel goed voor elkaar, maar de goedkope alternatieven verprutsen het soms toch. Deze lijken wel op de betere, moderne cartridge scheermessen, maar daar blijft het bij. Het handvat is te hard, wordt snel glad of voelt juist helemaal niet fijn aan in de hand. Ook een scheermes dat te licht is kan het scheercomfort verminderen, omdat je dan zelf meer druk moet zetten op de huid om effectief te scheren. De beste scheermesjes hebben best wat gewicht zodat ze uit zichzelf al scheren.

Aantal messen

Cartridge scheermessen hebben een scheerkop met meestal 2 tot 5 scheermessen. Dit maakt het scheren een vlotte klus en zorgt voor een moeiteloos glad resultaat. Wel gaan er tot 5 keer zo veel messen over je huid als met bijvoorbeeld een Safety Razor. Heb je een plekje gemist en ga je er twee keer overheen, dan heb je met een scheerkop met 5 messen effectief 10 scheerbewegingen gemaakt over de huid. Dat kan gaan irriteren. Met een Safety Razor en de beste scheermesjes hoef je echt niet 10 keer te scheren om dat plekje glad te krijgen. Een groter aantal messen, of maar één mes is daarom vooral een persoonlijke keuze. Gemakkelijk en snel of met iets meer zorg?

Nat of droog scheren

Scheermessen zijn er voor het nat scheren. Voor droog scheren zul je moeten kijken naar een scheerapparaat of een trimmer. Maar ook met veel scheerapparaten kun je tegenwoordig nat scheren of ze zelfs meenemen onder de douche. Droog scheren is iets sneller, je hoef je gezicht niet eerst nat te maken en in te zepen. Nat scheren is beter voor de huid en zal minder snel irriteren. 

Smeerstrip

Veel cartridge scheermessen hebben een smeerstrip boven de messen. Deze laat bij het scheren heel langzaam een verzachtende gel achter op je huid. Ook helpt deze gel bij het laten glijden van het scheermes. Vooral bij cartridge scheermessen met 3 of meer messen helpt een smeerstrip om het scheren aangenamer te maken. De smeerstrip is vaak ook een indicator, die aangeeft wanneer het mesje aan vervanging toe is, want ook de beste scheermesjes worden uiteindelijk bot.

Scheer frequentie en wat wordt er geschoren?

Scheer je je elke dag of maar één keer in de week? Gebruik je je scheermes voor de randen van je baard of je hele gezicht? Hoe vaak scheer je je lichaam, en scheer je je schaamhaar ook? Hoe vaak en waar je je scheert zal zwaar meewegen in je keuze aan beste scheermesjes. Scheer je je elke dag, dan wil je de klus meestal snel geklaard hebben. Een cartridge scheermes met relatief veel messen doet dit het beste. Omdat je je stoppel kort houdt, voorkom je dat de messen verstopt raken met haartjes.

Scheer je je om de paar dagen, dan is een scheermes met een enkel mes beter. Deze snijden niet alleen beter uit zichzelf, ze kunnen ook veel beter langere haartjes verwerken dan scheerkoppen met meerdere mesjes. Een Safety Razor of zelfs een open scheermes zijn dan de beste keuze.

Scheerapparaat, trimmer of toch liever een scheermes?

Je kunt veel baarden en lichaamshaar scheren met een scheerapparaat. Dit maakt het proces erg snel en gemakkelijk en het moderne scheerapparaat scheert comfortabel. Ook kun je veel van deze scheerapparaten gebruiken voor het nat scheren, kun je ze hygiënisch afspoelen onder kraan of zelfs meenemen onder de douche. Houd je je baard liever wel kort maar niet glad, dan is een baardtrimmer ook een optie. Met een baardtrimmer kun je je baard eenvoudig kort en netjes trimmen. 

Voor het echt gladde resultaat en ongeëvenaarde scheercomfort, is nat scheren met een goed scheermes en de beste scheermesjes nog steeds de beste keuze, ook voor lichaamshaar.

Is een scheer abonnement iets voor jou?

Altijd de beste scheermesjes voorhanden willen hebben? Daar heb je tegenwoordig geen omkijken meer naar als je kiest voor een scheer abonnement. Met een scheer abonnement krijg je automatisch nieuwe mesjes thuisgestuurd. De meeste van deze scheer abonnementen kun je zelf aanpassen of wanneer je maar wilt opzeggen (of een levering uitstellen of overslaan). Ondanks de verzending, ben je met een scheer abonnement vaak relatief goedkoop of gewoon goedkoper uit dan bij aankoop in de winkel. Dit komt omdat fabrikanten deze abonnementen zelf aanbieden, en dus de retailer uitschakelen. Sommige van onze beste scheermesjes vind je in deze scheer abonnementen.

Soort scheermes

Misschien heb je al een voorkeur voor een bepaald soort scheermes. Dit, samen met de hierboven genoemde factoren, komen uit op de beste scheermesjes voor jou. Soms kan de uitkomst anders zijn dan je had verwacht, de keuze is dan aan jou om deze te veranderen of om gewoonweg de beste scheermesjes uit jouw favoriete categorie te kiezen. 

Welke verschillende soorten scheermessen zijn er?

Het soort scheermes dat je wilt hebben ligt aan al de hiervoor genoemde factoren. Samen zullen ze je een inzicht geven in welk soort het beste scheermes is voor jou. We kunnen de soorten scheermessen als volgt verdelen:

 • Cartridge scheermes, het “moderne” scheermes.
 • Safety Razor, de klassieker van vroeger
 • Open scheermes, de klassieker van heel erg vroeger
 • Wegwerpscheermes, die je het beste in de schap kunt laten liggen

We nemen ze alle vier met je door en welke je het beste kunt kiezen.

Cartridge Scheermes 

Het cartridge scheermes is het bekende, moderne scheermes met de opzetbare scheerkop. De scheerkop bevat twee tot vijf messen kort op elkaar geplaatst. Dit zorgt voor een hele agressieve scheerbeurt want met één scheerbeweging gaan er een veelvoud aan messen over de huid. Scheren gaat erg snel met een cartridge scheermes en je hebt in mum van tijd een glad resultaat. De beste cartridge scheermessen hebben een smeerstrip die helpt de messen beter te laten glijden tijdens het scheren en hebben een ergonomische vorm.

Safety Razor

Een Safety Razor is het klassieke scheermes waarbij het scheermesje verborgen ligt onder een halfronde, gladde kap boven op de scheerkop. Met maar één mesje (per kant) spaar je je huid, maar je hebt wel net iets meer oefening nodig bij het scheren. Heb je het eenmaal onder de knie, dan is scheren met een Safety Razor bijna net zo snel als met een cartridge scheermes. Voor de gevoelige huid is de Safety Razor de beste oplossing, maar dan wel in combinatie met de beste scheermesjes verkrijgbaar.

Open Scheermes

Nog voor de Safety Razor, gebruikte men een klassiek open scheermes om zich te scheren. Het open scheermes bestaat uit een mes met een heel klein steeltje. De rest van het “handvat” is eigenlijk alleen een gleuf om het mes in op te bergen. Je houdt tijdens het scheren het mes tussen de vingers vast. Scheren met een open scheermes is één van de mannelijkste dingen die je je kunt bedenken en bedreven barbiers zweren erbij. Je moet je open scheermes goed onderhouden, met een slijpsteen en een leren strop, anders wordt hij bot.

Een moderne oplossing hiervoor is de shavette. Deze ziet er net zo uit als een open scheermes en je gebruikt hem op dezelfde manier. Maar in plaats van een solide mes, heeft een shavette inzet scheermesjes, net als een Safety Razor. Deze verwissel je om de paar scheerbeurten voor een nieuwe. De selectie beste scheermesjes is voor shavettes wel beperkt.

Wegwerpscheermesjes

Wegwerpscheermesjes lijken het meest op cartridge scheermesjes, maar je kunt de scheerkop niet verwisselen. Je gebruikt wegwerpscheermesjes éénmalig, misschien twee keer als je echt krap bij kas zit. Het zijn niet al te beste scheermesjes en om kosten te besparen is het handvat allesbehalve ergonomisch. Voor licht lichaamshaar zoals de vrouwenbenen zullen wegwerpscheermesjes misschien nog wel volstaan. Maar tegen baardhaar, zelfs de stoppel, zijn ze nauwelijks opgewassen. Je kunt deze beter laten liggen, ook als je je benen wilt scheren. Er zijn betere en uiteindelijk goedkopere scheermesjes.

Welke scheermethodes zijn er?

Op welke manier je wilt gaan scheren zal van invloed zijn op je keuze. Als je wilt gaan nat scheren, dan liggen de meeste opties voor je open. Bij droog scheren is alleen een scheerapparaat kopen je logische volgende stap. Dit artikel zal overwegend ingaan op scheermessen waarmee je nat kunt scheren.

Nat scheren met een scheermes

Nat scheren met een scheermes betekent je gezicht inzepen met scheerschuim of scheerzeep en dan met het scheermes de schuimlaag, samen met de stoppel, verwijderen. Nat scheren met een scheermes duurt langer dan droog scheren, of nat scheren met een scheerapparaat. Maar het geeft je wel het beste resultaat en is ook het zachtst voor de huid. Het scheermes snijdt de haartjes licht diagonaal af en laat geen gerafelde haarpuntjes achter zoals een scheerapparaat dat doet. Nat scheren met een scheermes duurt over het algemeen wel iets langer dan droog scheren. Niet alleen het nat scheren zelf duurt wat langer, de voorbereiding en nazorg nemen ook net iets meer tijd in beslag. Maar het resultaat mag er zijn.

Nat scheren met een kwast en scheermes

Als je echt traditioneel wilt scheren, zoals met een Safety Razor of klassiek open scheermes, dan gebruik je daar een scheerkwast bij. Nat scheren met een kwast is een fijne ervaring. De scheerkwast schuimt de scheerzeep veel beter op dan je met je vingers kunt doen. Hij verdeelt de schuim beter over je baard en werkt hem helemaal om elk haartje tot op de huid. Gebruik je daarbij ook een traditionele scheerzeep in plaats van een kliedertje uit de spuitbus, dan is de ervaring compleet. Scheerzeep en scheercrème zijn veel romiger en steviger dan scheerschuim.

Droog scheren met een scheerapparaat

Droog scheren gaat snel en gemakkelijk. Het scheerapparaat doet het meeste werk, je hoeft hem eigenlijk alleen maar over je stoppel te bewegen. Het helpt als je hierbij kleine, ronde bewegingen maakt om de roterende messen zo effectief mogelijk met de haartjes in contact te brengen. Het nadeel is dat dit ook de minst fijne manier is om te scheren voor je huid. Je wrijft de scheerkop regelmatig over je huid en de roterende messen werken meer als een shredder dan een scheermes. Ze hebben altijd licht de nijging om aan je haartjes te trekken voordat ze afgesneden worden. Ook zijn de puntjes van door een scheerapparaat afgesneden haar lelijk gerafeld en minder zacht.

Nat scheren met een scheerapparaat

Het alternatief tussen nat scheren en droog scheren is nat scheren met een scheerapparaat. Je combineert dan het beste van twee werelden. Je kunt gemakkelijk en snel je stoppel gladscheren met een scheerapparaat, maar je gebruikt daarbij water en scheerschuim of scheergel zoals met nat scheren. Soms kun je dit ook onder de douche doen. Nat scheren met een scheerapparaat vermindert de wrijving die de scheerkop maakt met je huid, wat irritaties vermindert. Ook is nat scheren schoner dan alleen droog scheren.

Wat zijn de populairste scheermes merken?

De populairste mainstream merken zijn natuurlijk Gillette en Wilkinson. Elke man die zich wel eens geschoren heeft zal bekend zijn met deze merken uit de winkel. Zowel Gillette als Wilkinson maken goede scheermessen. Wil je de beste scheermesjes voor je scheerbeurt, dan moet je net iets verder kijken dan de bekende weg. Zo zijn Boldking en Shave House scheermessen beter en goedkoper dan zowel Gillette en Wilkinson. Bij Manandshaving.nl zijn er een groot aantal scheerproducten van minder bekende maar kwalitatief superieure merken te vinden.

Waar koop je de beste scheermesjes?

Je koopt goede scheermessen van bijvoorbeeld Gillette of Wilkinson bij de drogist, zoals de Kruidvat of Etos. Ook HEMA verkoopt haar eigen scheermessen, waar wij geen uitspraken over kunnen doen. De keuze scheermessen is in de winkel vaak maar beperkt, en dan alleen de standaard merken en uitvoeringen waarmee je in reclamespotjes wordt doodgegooid.

Online kun je beter terecht voor een breder assortiment en kom je ook tot de betere scheermessen. Op Manandshaving.nl vind je een enorm assortiment scheerproducten, zo ook de beste scheermesjes van diverse kwaliteitsmerken.

Hoe maak je de keuze tussen scheermessen?

Je wilt nu natuurlijk de beste scheermesjes voor jezelf en je hebt nu een goed idee in welke hoek je moet zoeken. Toch blijven er een groot aantal goede scheermessen over om uit te kiezen. Hoe besluit je nu welke keus de beste is voor jou? Veel heeft te maken met hoe agressief of juist hoe mild je wilt dat je scheermes scheert. Een agressiever mes staat op een acutere hoek ten opzichte van je huid. Dit pakt de haartjes steviger aan en snijdt ze meteen gladder af.

Anders dan men wel eens beweert, zijn agressievere messen niet altijd scherper. Er bestaat eigenlijk niet zoiets als een te scherp mes en je zult je niet eerder snijden aan een scherper mes dan aan een iets botter mes. Scherper betekent dat het mes makkelijker snijd en je minder druk hoeft te zetten. Dat alleen al maakt het scheren veiliger. Een milder scherend mes is dus niet botter maar hebben een minder acute hoek waarop het mes scheert. 

De beste scheermesjes voor elk type scheermes

Weet je nu welk type scheermes de beste is voor jou? Dan rest alleen nog het kiezen van de beste scheermesjes die daarbij passen. Hieronder hebben we per categorie de beste scheermesjes uitgekozen en kort beschreven.

Beste double edge scheermesjes voor de Safety Razor

Beste-Safety-razor-scheermes
Bekijk laagste prijs
manandshaving.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:23

De beste double edge scheermesjes voor je Safety Razor zijn de Feather Hi’s. Deze vlijmscherpe scheermesjes worden met chirurgische precisie gemaakt in Japan. Feather produceert onder andere ook medische scalpels en gelden als één van de beste producenten ter wereld als het gaat om snijdend staal. Deze mesjes passen precies in elke DE-Safety Razor en gaan, dankzij hun platina finish 7 tot 10 scheerbeurten mee. Een doosje van 10 Feather Hi Double Edge scheermesjes is genoeg voor ongeveer een half jaar scheren.

Beste scheermesjes voor het open scheermes of shavette

Voor je shavette, raden wij het vertrouwde merk Derby aan. Derby produceert al sinds 1940 scheermesjes en hun Premium mesjes zijn de ideale match voor je shavette. Deze Premium mesjes zijn gecoat met een combinatie van chroom, wolfraam, keramiek, platina en polymeer. Hierdoor zijn ze nog scherper dan de originele Derby single edge scheermesjes. Derby mesjes scheren gemakkelijk, spiegelglad en zijn voor de scheer enthousiast met een shavette de go-to beste scheermesjes. 

Beste cartridge scheermesjes 

De beste cartridge scheermesjes blijven voor ons toch de moderne klassieker, Mach 3 van Gillette. Met 3 mesjes per scheerkop en die vertrouwde Gillette kwaliteit, heeft de Mach 3 de perfecte combinatie tussen snel en efficiënt en toch mild genoeg voor de meeste mannengezichten. De messen zelf zijn van gehard rvs-staal en de scheerkop heeft een scheerstrip die het mes soepel over je huid doet glijden. Met 8 scheerkoppen per set, valt de prijs wat cartridge scheermessen betreft nog mee. 

Beste scheermes van Gillette

Het zal je niet verbazen dat het beste Gillette scheermes dan meteen ook de Mach 3 is. Het simpele design voelt goed aan in de hand en dankzij zijn geribbelde structuur houdt je grip op de situatie, ook als hij nat wordt met zeperig water. De Gillette Mach 3 gaat jarenlang mee en gaat natuurlijk gepaard met de beste cartridge scheermesjes, de identiek genaamde Mach 3 scheermesjes.

Beste goedkope scheermesjes

Raz*War scheermesjes El Fidel Neo 5-blade 4 stuks
Bekijk laagste prijs
manandshaving.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:22

Met de El Fidel Neo, gaat Raz*War (ja, zo schrijf je het) de strijd aan met mainstream merken als Gillette en Wilkinson. Met een soortgelijke kwaliteit en scheerervaring, maar een veel lagere prijs, heeft Raz*War de beste goedkope scheermesjes maar waarmee je toch je gezicht snel en comfortabel kunt scheren. De mesjes zijn scherp en voorzien van een titanium coating zodat ze net iets langer meegaan. De scheerstrip laat het mes makkelijker glijden en de scheerkop volgt de rondingen van je gezicht goed.

Beste wegwerpscheermesjes

Op vakantie of onderweg zijn wegwerpscheermesjes vaak handiger dan om je hele scheersalon mee te slepen. Je gebruikt ze eenmalig of hooguit twee keer en dan verdwijnen ze in de prullenbak. De beste wegwerpscheermesjes die hun werk toch goed doen zijn die van Gillette. 

De Gillette Blue II Plus heeft een net iets mooier gevormd handvat dan de meeste, doorgaans oranje gekleurde, wegwerpscheermesjes. Ook zijn de mesjes van redelijke kwaliteit en komt hij met een voor een wegwerpscheermes royale scheerstrip. Voor ongeveer 50 cent per stuk mag je eigenlijk niet klagen.

Beste scheermesjes voor het hoofd

HeadBlade HB6
Bekijk laagste prijs
manandshaving.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:22

De HeadBlade 6 scheermesjes van het gelijknamige bedrijf HeadBlade, zijn de beste scheermesjes voor het hoofd. Heb je liever een kale bol, dan heb je daar een goed scheermes voor nodig. De HeadBlade 6 scheermesjes staan net iets verder uit elkaar, zodat ze veel haar tegelijkertijd kunnen verwerken. Met 6 mesjes op een rij ben je met minder scheerbewegingen klaar. Dat is handig, vooral omdat boven je macht scheren toch al lastiger dan anders. De scheerstrip helpt ook om de HB6 vlot te laten glijden.

Beste scheermes voor nat scheren

Voor ons blijft nat scheren voor altijd verbonden met de klassieke Safety Razor. Eén van onze all-time favorieten is het Duitse Mühle. Mühle maakt al scheermessen sinds je opa zich nog niet eens kon scheren en is een reus op de scheermarkt. De Mühle double edge scheermesjes zijn van uitstekende kwaliteit en scheren perfect glad. Deze scheermesjes passen op elke DE-Safety Razor, maar wij gebruiken ze natuurlijk op een Mühle Safety Razor om dat klassieke nat scheren gevoel compleet te maken. Een pakje scheermesjes gaat ongeveer 60 scheerbeurten mee, genoeg voor 3 á 4 maanden scheren. Je mag ze om de prijs-kwaliteitsverhouding daarom niet laten liggen.

Beste scheermesjes voor de gevoelige huid 

TIMOR double edge scheermesjes 10 stuks
Bekijk laagste prijs
manandshaving.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:21

Voor de gevoelige huid raden wij altijd het gebruik van een Double Edge Safety Razor aan. Eenmaal onder de knie, is dit de mildste manier van scheren. De TIMOR scheermesjes van Giesen & Forsthoff uit Solingen zijn hiervoor een goede partner voor je gesloten kam Safety Razor. De TIMOR scheermesjes zijn scherp maar hebben een milde afschuining richting het scherpst van het mes. Dit zorgt voor een vergevingsgezind scheermes dat je huid zoveel mogelijk met rust laat. Ze zijn daarom ook de beste scheermesjes voor de beginnende scheerder die net zijn nieuwe Safety Razor wil uitproberen.

Wat zijn de beste scheermesjes volgens de consumentenbond?

Volgens de consumentenbond is er geen beste scheermes. Althans, als we het voortdurend uitblijven van een review als zodanig mogen geloven. Dit is een kritiek die we eerder ook al geuit hebben over de consumentenbond, die graag vrouwenverzorgingsproducten vergelijkt maar de mannenverzorgingsproducten achterwege laat. Dat is jammer, maar ook wel te begrijpen. De consument is voor 80% vrouw en de consumentenbond heeft de hele markt als doelgroep. Om een goed advies te vinden over de beste scheermesjes kun je beter terecht bij een product-gerelateerde blog, zoals BaardTips.nl.

Hoe gebruik je een scheermes?

Bij nat scheren moet je het scheermes het meeste werk laten doen. Je zet zelf maar heel weinig druk. De beste scheermesjes zijn scherp genoeg en hebben uit zichzelf genoeg gewicht om het meeste baardhaar te scheren zonder dat je hoeft te drukken. Het is ook geen haastwerk. Ga zorgvuldig te werk en neem je tijd. Voor een extra zachte ervaring, breng je eerst een warme, vochtige handdoek aan op je stoppel en laat je deze twee minuten zitten. Je kunt je ook net na het douchen scheren. Vervolgens ga je zo te werk:

 • Maak je gezicht licht vochtig met lauwwarm water.
 • Breng het scheerschuim aan met ronde bewegingen zodat hij goed doordringt tot op de huid. Beter nog is dat je met een scheerkwast een romige scheerzeep of scheercrème aanbrengt op deze manier.
 • Begin op je wangen en bakkebaarden en scheer naar beneden. Houd je scheermes op een hoek van 35 graden om effectief maar mild te scheren. Met een cartridge scheermes staan de messen al op deze hoek. 
 • Met een Safety Razor kun je de hoek zelf aanpassen. Begin met kleine stukjes en oefen geen druk uit, voel aan wanneer het mes begint te scheren en je haartjes verwijdert. 
 • Voor een gladder resultaat trek je je huid strak met de vrije hand.
 • Na de bakkebaarden en wangen doe je de kaaklijn, kin en hals. Door je huid naar boven of naar beneden te spannen kun je alle plekjes scheren zonder over de ronding van de kin of kaak te hoeven gaan. Scheer hier met de haargroeirichting mee voor een milder resultaat.
 • Ook de snor en lippen kun je aanspannen, door bijvoorbeeld je onder- en bovenlip over je tanden te spannen. Op die manier voorkom je dat je over je kin of te dicht onder de neus hoeft te scheren.
 • Spoel je gezicht af met lauwwarm water. Om roodheid en zwellingen te voorkomen kun je een vochtige, koude handdoek (dezelfde als in het begin, maar nu met koud water) om je fris geschoren gezicht wikkelen en twee minuten laten zitten.
 • Na het droogdeppen van je gezicht, gebruik je een milde aftershave of een gezichtscrème voor mannen.

Conclusie over de beste scheermesjes

Er zijn veel verschillende scheermesjes verkrijgbaar. Daaruit de beste scheermesjes kiezen kan een hele opgave zijn. Sommige mannen zijn tevreden met een relatief goed scheermes van de Kruidvat, bijvoorbeeld een Gillette of een Wilkinson. Maar vaak zijn ze tevreden omdat ze niet weten dat er beter verkrijgbaar is. Beter, en goedkoper. Als je weet waar je terecht kunt en dat de wereld van het scheren veel groter is dan de reclamewereld je doet geloven, gaan je de ogen open staan.

De beste scheermesjes beperken zich niet tot de cartridge scheermessen (zoals Gillette en Wilkinson). Safety Razors zijn een grote maar helaas stille concurrent. Deze scheert beter, milder en goedkoper. Met één keer oefenen heb je de slag zo te pakken, en dan willen de meeste mannen nooit meer terug. Ook is het klassieke open scheermes terug van weggeweest, maar blijft hij toch een niche verzorgingsproduct voor de scheer-connaisseur. 

Al deze soorten scheermessen hebben hun eigen voordelen en nadelen waar het gaat om scheercomfort, prijs en ergonomie. Of je nou toch blijft bij het beste cartridge scheermes, of gaat voor de beste double edge scheermesjes voor je favoriete Safety Razor, je hebt nu meer opties dan je had toen je in de drogist voor het scheerschap stond. 

Veel gestelde vragen over de beste scheermesjes

Wat zijn de beste scheermesjes?

De Gillette Mach 3 zijn beste cartridge scheermesjes en voor veel mannen meer dan voldoende. Voor een mildere scheerbeurt zijn de Mühle en Feather Hi scheermesjes beter. Dit zijn double edge scheermesjes bedoeld voor een Safety Razor. Het scheren met een Safety Razor eenmaal onder de knie, geeft je het beste resultaat en is het beste voor de huid.

Wat zijn de beste scheermesjes voor mannen?

De Mühle double edge Safety Razor in combinatie met Feather Hi double edge scheermesjes zijn de beste scheermesjes voor mannen die nat willen scheren. Nat scheren met een Safety Razor is de klassieke manier waarop mannen hun gezicht glad houden en het kwalitatief hoogwaardige Mühle is voor die mannen de beste vriend. Double edge scheermesjes van Feather Hi zijn ook nog eens vele malen goedkoper dan de cartridge scheerkoppen van Gillette of Wilkinson.

Wat zijn de beste scheermesjes voor de gevoelige huid?

Als je een gevoelige huid hebt, kun je het beste met een Double Edge Safety Razor scheren. Met maar één scheermes dat over je huid schraapt, minimaliseer je het aantal keer dat je huid in contact komt met scherp staal. Ook kun je de hoek waaronder je scheert zelf aanpassen met een Safety Razor. De TIMOR double edge scheermesjes zijn het meest vergevingsgezind voor je huid en passen op elk DE-Safety Razor.

Hoe lang kan ik een scheermesje blijven gebruiken?

Dit is afhankelijk van de kwaliteit van een scheermesje, maar met de scheermesjes uit de lijst hierboven kun je gemakkelijk een maand scheren zonder dat ze bot raken.

Bestaan er ook scheerabonnementen?

Ja. Scheer abonnementen worden steeds meer geïntroduceerd. Bedrijven worden steeds innovatiever en de kwaliteit van deze scheer abonnementen gaat omhoog. Zijn jouw messen vaak op? Met een van de 10 beste scheer abonnementen zit jij nooit meer zonder scheermesjes.

Te koop bij:

deonlinedrogist.nl
blokker.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:22

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *