Beste Tondeuse van 2024 – Vergelijk & Koop je Tondeuses hier

Je zoekt de beste tondeuse die past bij jouw haar, maar je loopt al meteen tegen groot probleem aan. Er zijn ontzettend veel verschillende goede tondeuses op de markt en helaas, ook een boel niet zo goede tondeuses die je liever ver weg houdt van je huid. De keuze van beste tondeuse van 2024 was voor ons dan ook niet bepaald eenvoudig. Om jou dit dilemma te besparen hebben we veel goede tondeuses onderworpen aan ons grondige onderzoek. Er zijn er in totaal 10 die het hebben gehaald tot onze lijst Beste Tondeuse van 2024. Verder lees je wat over het algemeen de betrouwbare merken zijn, hoe je een tondeuse moet onderhouden en beantwoorden we de meest gestelde vragen. Uiteraard lichten wij bij elk model toe waarom we die tondeuse in dit artikel hebben opgenomen.

Snel antwoord? Dit zijn de beste tondeuses van het moment!
Revahs JM-101 Professionele Draadloze Tondeuse
Onze keuze

Draadloos ±240 minuten te gebruiken!

Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:49
Revahs JM-103 Professionele Draadloze Tondeuse

Draadloos ±180 minuten te gebruiken!

Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:27

Waar let je op bij het kopen van een tondeuse?

Niet alle tondeuses zijn hetzelfde. Er zijn wezenlijke verschillen in kwaliteit maar ook in functionaliteit. Op de kwaliteit gaan we later dieper in, want dat maakt het verschil of een tondeuse op onze lijst met beste tondeuses komt te staan. De eerste vraag die je voor jezelf wilt beantwoorden is welke functionaliteit verwacht je van je tondeuse. Deze keuze is persoonlijk. We nemen de belangrijkste verschillen tussen tondeuses met je door.

Professioneel of Thuisgebruik

Er zit een groot verschil tussen professionele en niet-professionele tondeuses waar het gaat om functionaliteit. De beste professionele tondeuses zijn meestal simpeler en bieden juist minder functies aan dan de thuisgebruik tondeuses. Dit komt met de gedachte dat de professional, zoals een kapper, alles uit de losse pols kan doen waar een “amateur” hulp bij nodig heeft. Dit maakt het werk voor de professional sneller en hij of zij kan dan behendiger met de tondeuse te werk gaan, bijvoorbeeld voor styling. De professionele tondeuse trimt meestal ook een stuk agressiever en je bent er dus een vaste, precieze hand voor nodig om er effectief mee om te gaan. Met minder toegevoegde functies kan er ook minder stuk gaan.

De beste tondeuses voor thuisgebruik hebben meestal meer functies om het trimmen gemakkelijker te maken voor de niet-professionele gebruiker. Er wordt er ook van uitgegaan dat je op dat moment de tondeuse op jezelf gebruikt en niet bij een ander.

Baardhaar of hoofdhaar

Er zit een groot verschil tussen baard- en/of schaamhaar en hoofdhaar. Baardhaar en schaamhaar zijn een stuk dikker dan het haar op je hoofd en de rest van je lichaam. Een baardhaar van minder dan 1 millimeter lang is net zo hard als staaldraad van dezelfde lengte. In een scheerapparaat of een baardtrimmer zitten dan ook andere messen als een tondeuse die alleen bedoeld is voor hoofdhaar. Over het algemeen betaal je iets meer voor een tondeuse die ook bedoeld is baardhaar, omdat de messen van een harder staal zijn gemaakt. Gebruik je toch een goedkopere tondeuse voor harder haar, dan zullen de mesjes snel bot worden en krijg je last van trekken en uitslag. Wij raden het volgende aan:

 • Alleen je baard: een baardtrimmer of professionele tondeuse
 • Alleen je hoofd: een professionele of thuisgebruik tondeuse
 • Zowel baard en hoofd: een professionele tondeuse

Trimlengte en opzetkammen

De trimlengte bepaald de minimale lengte van het overgebleven haar na het trimmen. Elke tondeuse heeft een minimale trimlengte die kan variëren van een paar milimeter (haast hetzelfde als een scheerapparaat) tot enkele centimeters met behulp van een opzetkam. Als je gaat voor een kale bol of andere kale delen van je lichaam, dan is een opzetkam geen noodzaak. Een goede tondeuse trimt het haar dan heel kort af. Je kunt daarna zelf kiezen of dit kort genoeg is of dat je je ook nog wilt scheren.

Een opzetkam laat je gemakkelijk kiezen tot welke lengte je je haar wilt trimmen. Dit maakt het een stuk gemakkelijker om een evenredige lengte aan je baard of ander lichaamshaar toe te meten. Ga je dus voor kort getrimd maar niet helemaal glad of kaal, dan is een opzetkam een belangrijke functie. 

Bedraad of draadloos

Je bent vergeten je tondeuse aan de oplader aan te sluiten en nu sta je met een slome of geheel niet werkende tondeuse op de avond van je date. Dit probleem had je natuurlijk niet met een bedrade tondeuse. Maar met een snoer is het weer zo lastig om bij dat plekje te komen. Tegenwoordig zijn bedrade tondeuses niet meer erg in trek, vooral omdat de hygiëne cultuur toch ook verwacht dat de tondeuse vrijelijk om het lichaam heen kan bewegen.

Een goede tondeuse zonder snoer laadt zich snel op en kan gemakkelijk meerdere scheer- en trimbeurten mee. Ook als je hem een keert vergeten bent op te laden en niet al te lang wacht, dan zal hij het waarschijnlijk nog prima doen. Het beste kun je het natuurlijk gewoon onderdeel van je routine maken om hem terug op zijn laadstation te plaatsen (of aan te snoeren).

Waterbestendig

Veel tondeuses zijn tegenwoordig waterbestendig. Je kunt ze dan meenemen onder douche en je aldaar trimmen of scheren. Waterbestendig betekent trouwens niet zomaar waterdicht. Dompel hem dus niet onder water, of in bad onder het water want dan zul je ook de beste tondeuse kapot maken. Vaak kun je waterbestendige tondeuses ook gebruiken in combinatie met scheerschuim. Dat is vooral zo bij baardtrimmers. 

Overige functies

Bij overige functies plaatsen we dingen zoals een display of bluetooth aansluiting. Dit zijn allemaal dingen die wel leuk zijn maar die we niet rekenen tot de kernfunctionaliteit van een tondeuse. Deze extra functies komen met een meerwaarde in prijs en zul je vooral in de lagere prijscategorie niet moeten willen zien. 

Onderhouden van de tondeuse

Net zoals je baard onderhoud nodig heeft kan je tondeuse ook wel wat onderhoud gebruiken. Het onderhouden van een tondeuse is eigenlijk vrij simpel, maar toch vergeten veel mensen dit te doen waardoor mesjes sneller bot raken of de interne werking sneller slijt. Een slecht onderhouden tondeuse met botte mesjes zal aan je haren gaan trekken en leiden tot roodheid en uitslag. Zelfs de beste tondeuse kan snel in kwaliteit achteruit gaan als je hem niet goed onderhoud. Je onderhoudt je tondeuse het beste door de mesjes zelf te oliën met een siliconen olie of een smeerolie. Een druppeltje of een korte spray is al genoeg. Zet de tondeuse daarna een paar seconden aan zodat de olie zich door het hele messysteem heen werkt en alles goed gesmeerd is. Dit voorkomt vroegtijdige slijtage aan je tondeuse en gaat hij een heel stuk langer mee. Herhaal dit eens per jaar als je alleen droog trimt of eens elke drie maanden als je hem ook onder de douche gebruikt.

De top 10 beste tondeuses van 2024

Een goede tondeuse is het halve werk, bij het trimmen tenminste. Uit een selectie van 50 bekende, goede en minder goede tondeuses hebben wij een selectie gemaakt van de 10 beste tondeuses anno 2024. Met deze keus zit je gegarandeerd goed waar het gaan om de kwaliteit en natuurlijk hebben ook gekeken naar de functies van elke tondeuse. Daarbij maken we een onderscheid tussen het beoogde gebruik; je vindt hier dus professionele en niet-professionele tondeuses.

#1 Revahs Professionele Draadloze Tondeuse

Revahs JM-101 Professionele Draadloze Tondeuse
Onze keuze

Draadloos ±240 minuten te gebruiken!

Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:49
Revahs JM-103 Professionele Draadloze Tondeuse

Draadloos ±180 minuten te gebruiken!

Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:27

De professionele draadloze tondeuse van Revahs combineert een retro design met de nieuwste technologie. De fraaie vormgeving van RVS doet denken aan een bezoek aan de barbier in jaren zestig, maar het LCD display verraadt dat dit wel degelijk een moderne, veelzijdige tondeuse is. 

De tondeuse trimt soepel en erg snel en hij ligt erg lekker in de hand. De vlijmscherpe messen maken licht werk van zowel dik hoofdhaar als dikke baardgroei. De professionele kwaliteit geven hierbij een grote doorslag, want de messen zijn zelfslijpend en vergen weinig tot geen onderhoud. Maar de Revahs tondeuse gaat nog verder. Zo is het ook een clipper en precisietrimmer waardoor de professional met één tondeuse veelzijdig inzetbaar is. Van snel kaal scheren tot het aanleggen van strakke lijnen of juist fading, alles lijkt gemakkelijk te gaan met deze tondeuse.

Ook andere details ontgaan ons niet en laten zien dat deze tondeuse ook voor de professional bedoeld is. De aan en uit knop is een schakelaar die je gemakkelijk kunt vinden met je duim en de lengte instelling kun je ook met een vinger bedienen terwijl je hem gebruikt. De Revahs tondeuse is zowel bedraad als draadloos te gebruiken en je kunt hem ophangen aan je riem aan het ophangoog. De accu gaat tot wel 240 minuten mee, het langste van alle tondeuses op onze lijst.

Met dit alles gooit Revahs hoge ogen om de beste tondeuse te worden. Maar ook voor de thuisgebruiker is de Revahs prima te gebruiken, met een beetje oefening. De 4 meegeleverde opzetkammen laten je gemakkelijk op lengte trimmen en gaan samen met de instelhendel op het apparaat van 0,1 millimeter tot 12 millimeter.

Pluspunten

 • De beste tondeuse op onze lijst
 • Zelfslijpende messen die altijd scherp blijven
 • De (bijna) oneindig grote accu van 4 uur lang
 • Fraaie en hoogwaardige vormgeving
 • Grote precisies en tot op 0,1mm kort trimmen
 • Professionele kwaliteit en duurzaamheid
 • 100% niet goed geld terug garantie
Bekijk op YouTube

#2 Philips Serie 7000 HC7650/15

De Philips 7000 bevindt zich in het middensegment van betaalbare tondeuses en scoort mede dankzij zijn prijs hoog op onze lijst. Deze tondeuse trimt soepel en gelijkmatig en kan het grove werk meestal met een enkele haal al voor elkaar krijgen dankzij de dubbel geslepen messen van gehard staal. Je hebt de keuze uit 28 verschillende trimlengtes met de opzetkam en een minimale trimlengte van 2 millimeter. Het prettige, ergonomisch gevormde handvat voorkomt dat je je pols ver hoeft te buigen en maakt het trimmen, vooral als je meer trimt dan alleen je baard, gemakkelijk. Een volle accu gaat maar liefst 90 minuten mee, dus ook als je hem een keer vergeet op te laden zal hij in de meeste gevallen nog genoeg kracht over hebben om de klus te klaren.

Je kunt deze Philips tondeuse gemakkelijk onder de kraan afspoelen voor een altijd hygiënisch resultaat. Dit maakt deze Philips een van de beste tondeuses voor thuisgebruik.

Met de Philips 7000 tondeuse wordt een kapperset meegeleverd bestaande uit een kappersschaar, een modelleer kam en een kapmantel. De Philips 7000 is dus een volledig stylingpakket dat gericht is op baard en hoofd.

Pluspunten

 • Lange accuduur (tot 90 minuten)
 • Prettige ergonomisch handvat 
 • 28 verschillende trimlengtes met 1 millimeter interval
 • Afspoelbaar

#3 Wahl Super Taper Tondeuse

Wahl is minder algemeen bekend maar zeker zo hoogwaardig als Philips waar het gaat om goede tondeuses. De Wahl Super Taper is zowel geschikt voor professioneel als voor thuisgebruikt. Je vindt hem dan ook bij menig kapper en kapster op de kaptafel staan. Dit komt mede door de sterke V5000 motor waardoor deze Wahl tondeuse voor dagelijks en intensief gebruik geschikt is.

De roestvrijstalen messen zijn vlijmscherp en trimmen gemakkelijk door dichte haarbossen heen. De trimlengte varieert van 1 tot 3,5 millimeter zonder opzetkam. Met de vier opzetkammen wordt dit verlengt naar 3, 6, 10 en 13 millimeter. 

De Wahl Super Taper komt verder met een mesbeschermer als hij buiten gebruik is, een reinigingsborstel en onderhoudsolie voor het onderhouden van de tondeuse.

De krachtige motor van de Wahl Super Taper is niet geschikt om op accu basis gebruikt te worden. Hij is dan ook bedraad. Het is vooral de kracht en snelheid waarmee deze tondeuse door haar heen snoeit dat ons opvalt.

Pluspunten

 • De turbostand maakt licht werk van alle beharing dik of dun
 • Hoogwaardig en geschikt voor intensief gebruik

Minpunten

 • Niet draadloos

#4 Philips 5000 series HC5632/15

De Philips 5000 is het lichtere broertje van de 7000 serie (onze #2). Net zoals de HC7000, is de Philips 5000 serie uitgerust met DualCut en Trim’n’Flow technologie. De dubbel geslepen mesjes maken licht werk van zowel baardhaar als hoofdhaar en het haar glijd gemakkelijk en vanzelf weg van de messen. Trimmen gaat dus soepel en snel. Ook hier is de keuze tussen 28 verschillende trimlengtes aanwezig. 

De HC5000 beschikt ook over dezelfde accu also de HC7000, met 90 minuten werktijd op een volle accu.

Het grote verschil tussen de 5000 en 7000 is bouwkwaliteit en behuizing. De Philips 5000 is net iets simpeler qua afwerking. Dit maakt de Philips 5000 tondeuses een goede keus waar het gaat om prijs-kwaliteitsverhouding en als je een beperkt budget hebt. 

Pluspunten

 • Lange accuduur (tot 90 minuten)
 • Prettige ergonomisch handvat 
 • 28 verschillende trimlengtes met 1 millimeter interval
 • Afspoelbaar

Minpunten

 • Plastic afwerking

#5 Wahl Cordless Senior Tondeuse

Geheel gemaakt voor de haarsalon, de Wahl Cordless Senior zal niet teleurstellen als je op zoek bent naar een multifunctionele trimmer. Deze professionele tondeuse kan zowel moeiteloos klippen (in één keer van lang haar naar kaal scheren) als ook met precisie trimmen. De enorm sterke motor is de krachtigste op de markt en maakt met 6500 toeren licht werk van alle lichaams begroeiing. 

De Wahl Cordless Senior ligt lekker in de hand. De gemakkelijk te gebruiken verstelhendel zorgt ervoor dat je kunt trimmen tussen 0.8 en 2.5mm. Voor een hogere trimlengte zijn er de 3 opzetkammen van 1.5, 3 en 4.5 millimeter.

De accu gaat tot 70 minuten lang mee onder voortdurend gebruik en laadt zich binnen 2 uur weer volledig op.

Aan deze Wahl zit een prijskaartje vast. Hij is dan ook bedoeld voor de professional, die één apparaat zoekt en daar op kan bouwen. De prijs zit hem in de bouwkwaliteit en de duurzaamheid. Hij moet elke dag, de hele dag mee kunnen en zwaar werk verrichten. Dit zonder na een jaar al kapot te gaan.

Pluspunten

 • Super krachtige motor, bijna een wolschaar
 • Professionele kwaliteit en duurzaamheid

Minpunten

 • De prijs

#6 Braun HC5010

Braun is een bekende producent van hoogwaardige scheerapparaten, dus mocht dit merk niet ontbreken op onze lijst met beste tondeuses. De Braun HC5010 bevindt zich in het lagere prijssegment maar biedt toch een tondeuse van hoogwaardige kwaliteit aan. De messen zijn scherp genoeg voor gedegen prestaties. De tondeuse is ook waterbestendig en is hij gemakkelijk te reinigen onder de kraan. Trimmen van baard- en hoofdhaar gaat gemakkelijk en snel. De messen zijn ontworpen om een leven lang scherp te blijven met weinig onderhoud. 

De accu gaat gedurende lange tijd mee maar is wel traag met opladen. Als je hem steevast aan de oplader legt na het trimmen is dit geen probleem.

Pluspunten

 • Goede prijs-kwaliteitsverhouding
 • LED-indicator voor accustand
 • Komt met een geheugen, de laatst gebruikte instellingen worden weer gebruikt

Minpunten

 • Lange oplaadtijd

#7 BaBylissMEN ® Lithium Power E986E Tondeuse

De BaBylissMEN tondeuse komt met een fraaie afwerking en een aantrekkelijk prijs. De brede messen van 45 millimeter maken het trimmen van de hoofdhuid een snelle klus. De messen zijn scherp en hoofdhaar kan met een enkele scheerbeweging moeiteloos worden verwijderd. Het ergonomische design zorgt voor een comfortabele houding van de pols tijdens het trimmen en je kunt de gewenste trimlengte eenvoudig instellen met de draaiknop. 

De BaBylissMEN is voor de rest een eenvoudige tondeuse zonder enige opsmuk. De accu gaat tot 160 minuten mee en hij is snel weer opgeladen binnen 3 uur tijd. 

Het brede mes maakt de BaBylissMEN minder geschikt voor precizie trimmen of stylen. Je kunt de BaBylissMEN niet onder de kraan afspoelen, maar de messen zijn wel verwijderbaar en individueel onder de kraan schoon te maken.

Pluspunten

 • Snel grote delen van je hoofd ontdoen van haar
 • Ergonomische houding voor je pols
 • Lange accuduur

Minpunten

 • Niet voor de baard geschikt
 • Plastic afwerking

#8 Wahl WA79300-1616

Onze derde Wahl tondeuse op deze lijst komt met maar liefst 10 opzetkammen en is duidelijk ook bedoeld als een professionele keuze. De Wahl WA79300 is uitgerust met een supersterke motor en vlijmscherpe messen. Trimmen gaat hierdoor snel en deze tondeuse zal zelfs een dikke haardos moeiteloos wegsnoeien. Het hoogwaardige design is geschikt voor dagelijks, hoogwaardig gebruik. Ook deze krachtige tondeuse is bedraad omdat een accu gewoonweg te snel leeg zou raken.

Het grote assortiment aan opzetkammen laat je zeer precies je haar, of dat van een ander, op lengte trimmen. De opzetkammen zijn voorzien van een unieke kleur en natuurlijk is de precieze lengte ook afgebeeld. Hiermee trim je van 3 tot 25 millimeter met opzetkam, of juist heel dicht op de huid zonder opzetkam.

Verder komt de Wahl WA79300 met een kappersschaar, een kam, reinigingsborstel en onderhoudsolie.

Pluspunten

 • De turbostand maakt licht werk van alle beharing dik of dun
 • Hoogwaardig en geschikt voor intensief gebruik
 • Groot assortiment aan opzetkammen

Minpunten

 • Niet draadloos

#9 Philips HC9450/15 9000 serie

Met een modern en ergonomisch design en voorzien van grote front-display mag de Philips HC9000 serie niet missen van onze lijst met beste tondeuses. Niet de enige Philips op onze lijst, biedt de HC9000 dezelfde hoogwaardige functionaliteit als de 5000 en 7000 serie maar blinkt uit in precizie. Deze hoogwaardige precisie trimmer staat ongekende styling opties toe. Zo beschikt hij over een digitale swipe-interface met een verbijsterende 400 verschillende trimlengtes. Je kunt de lengte instellen vanaf 0,5 tot en met 42 millimeter. Het ergonomische handvat en de dunne messenkop staan het stylen van lijnpatronen, strakke lijnen of juist fading toe. 

Voor het grovere werk beschikt ook de HC9000 over een turbofunctie waardoor ook met dikker haar snel korte metten gemaakt wordt.

De reden waarom we hem lager plaatsen dan de overige Philips tondeuses is dat het mooie display buiten onze kernfunctionaliteit valt. Je betaalt een stuk meer voor het display en de fraaie afwerking, de 400 verschillende lengtes daargelaten. Hij staat natuurlijk ook wel erg mooi bij het decor van een mannen badkamer, of op de plank naast de baardolie en gezichtscrème. 

Pluspunten

 • Hoge precisie tot op een halve millimeter in te stellen (0,5 t/m 42mm)
 • Geheugenfunctie met 3 favoriete instellingen
 • Lange accuduur (tot 90 minuten)
 • Prettige ergonomisch handvat 

Minpunten

 • Wordt kaal geleverd met alleen 3 opzetkammen, geen borstels, zelfs geen etui

#10 Remington Virtually Indestructible HC5880

De Remington HC5880 tondeuse is gebouwd om zijn naam waar te maken: virtually indestructible. Deze tondeuse is vrij eenvoudig en afgezien van een oplaad and lage batterij indicatie heeft hij maar een functie: aan en uit. Waar je met deze Remington voor gaat is degelijkheid, prestatie en duurzaamheid. De behuizing is gemaakt van een hard polycarbonaat en de Japanse messen zijn scherp en slijtvast. 

De krachtige motor snoeit gemakkelijk en snel het hoofdhaar weg en kan tot 350 millimeter per seconden afleggen. Met andere woorden, je kun met hele slagen over je hoofd gaan en alles in één keer weg trimmen. Met een assortiment van 11 opzetkammen kun je de trimlengte aanpassen van 0,5 (zonder opzetkam) tot 25 millimeter. De messen zijn gemakkelijk te verwijderen en te wassen onder de kraan.

Ook waren we onder de indruk van de accuduur van 120 minuten in deze prijsklasse. Hij laadt binnen 4 uur weer helemaal op. 

De Remington tondeuse komt in een opbergkoffer met borstel en onderhoudsolie.

Pluspunten

 • Duurzaam en sterk
 • Krachtige motor en goede trim prestaties

Minpunten

 • Alleen voor hoofdhaar
 • Geen precisie trimmer

Wat zijn de beste tondeuse merken?

De beste tondeuse merken laten een duidelijke scheidingslijn zien tussen professionele en thuisgebruik tondeuses. Onder de professionele tondeuses is Revah naar onze mening de beste, maar ook Wahl is een goed merk waar je eigenlijk geen miskoop kunt doen. Aan de andere kant zijn Philips en Braun weer hele goede thuisgebruik merken en ook de reden waarom deze twee bekender zijn.

De keuze van beste tondeuse koop ligt dus nog steeds voor een groot deel aan jou en wat je er mee wilt gaan doen. Voor een definitief antwoord: met de Revahs Professionele Tondeuse zit je altijd goed en hij is ook voor de thuisgebruiker geschikt. Dit is voor ons de beste tondeuse van dit jaar.

Hoe moet je een tondeuse gebruiken?

Het gebruik van een tondeuse is vrij simpel, maar tegelijkertijd kun je jezelf ook met de beste tondeuse bezeren of je haar of baard onregelmatig trimmen als je niet oppast. Om het meteen goed te doen volg je volgende stappen:

 • Je gebruikt de tondeuse altijd op droog haar. Nat haar zal aan de messen blijven plakken en er een vieze boel van maken. Gebruik ook geen olie, schuim of crème van te voren tenzij je een waterbestendige baardtrimmer voor het nat scheren hebt.
 • Stel de tondeuse in op de laagste stand en de hoogste trimlengte. Begin boven op je hoofd en beweeg de tondeuse tegen de haargroeirichting in. Op deze manier krijg je een beter gevoel voor wat de tondeuse doet, hoe snel en hoeveel haar hij verwijdert per beweging. 
 • Als je het eenmaal in de gaten krijgt, kun je de snelheid verhogen en de trimlengte terug brengen naar waar je hem wilt hebben. Tenzij je helemaal kaal wilt, kun je beter in etappes je haar naar beneden brengen en telkens kijken of je tevreden bent met het resultaat.
 • Begin altijd boven op je hoofd en doe de zijkanten (de afwerking dus) op het laatst.

Veelgestelde vragen over tondeuses

Welke tondeuse is het beste?

Voor zowel professioneel als thuisgebruik is de Revahs Professionele Tondeuse de beste keus. De Revahs combineert professionele prestaties en kwaliteit met gemakkelijk te gebruiken functies. Zowel de professional als de thuisgebruiker kan goed met de Revahs tondeuse overweg en daarom is dit de beste tondeuse van 2022.

Wat voor mesjes zitten er in een tondeuse?

Het grootste verschil tussen tondeuses en trimmers is het snijoppervlak. Een tondeuse beschikt doorgaans over een breder snijmes dan een trimmer en is uitgerust met een sterkere motor. Hierdoor is het snel verwijderen van veel haar veel gemakkelijker om te doen met een tondeuse dan met een trimmer. De trimmer is smaller en kan soms ook dichter bij de huid trimmen. De trimmer is meer geschikt voor het precisiewerk. De beste tondeuses overbruggen vaak de ruimte tussen tondeuse en precisie trimwerk.

Wat is het verschil tussen een tondeuse en een trimmer?

Het grootste verschil tussen tondeuses en trimmers is het snijoppervlak. Een tondeuse beschikt doorgaans over een breder snijmes dan een trimmer en is uitgerust met een sterkere motor. Hierdoor is het snel verwijderen van veel haar veel gemakkelijker om te doen met een tondeuse dan met een trimmer. De trimmer is smaller en kan soms ook dichter bij de huid trimmen. De trimmer is meer geschikt voor het precisiewerk. De beste tondeuses overbruggen vaak de ruimte tussen tondeuse en precisie trimwerk.

Moet ik voor het trimmen eerst mijn haren wassen?

Was voor het trimmen altijd eerst je haar. Voordat je daarna begint moet je wel je haren weer goed droog maken. Als je nat haar probeert te trimmen, dan zul je merken dat de haartjes aan de messen vast blijven plakken. Dit maakt het trimmen na verloop van tijd moeilijk en wordt het een bende. Ook kan nat haar moeilijk te verwijderen zijn en dit kan gaan leiden tot roestvorming op de messen.

Wat zeggen anderen?

https://www.youtube.com/watch?v=hgobo_P4xhQ

Te koop bij:

bol.com
plein.nl
expert.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:18

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:18

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:18

Te koop bij:

bol.com
haibu.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:47

Te koop bij:

expert.nl
lookfantastic.nl
conrad.nl
blokker.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:18

Te koop bij:

bol.com
expert.nl
coolblue.nl
douglas.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:49

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:16

Te koop bij:

bol.com
coolblue.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 06:16

Te koop bij:

bol.com
coolblue.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 1 maart 2024 – 05:48

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

  1 reactie

 1. Al
  6 januari 2024 op 16:58

  Zeer informatief en heel prettig leesbaar geschreven. Was prima hulp bij het kiezen van een tondeuse. Ga zeker ook je andere adviezen bekijken.

  Beantwoorden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *