De 10 beste scheersets voor mannen als cadeau

Een scheerset is voor mannen als cadeau perfect. Je geeft er mee aan dat je om hem geeft, en de gezichtsverzorging is voor veel mannen erg belangrijk. Voor de meeste mannen is scheren een persoonlijk momentje waar ze letten op hun uiterlijke presentatie aan de wereld. Een mooi cadeau idee voor de man is dus om hem een scheerset te geven, voor Vaderdag, zijn verjaardag of gewoon zo. De beste cadeau scheersets voor mannen bevatten alle spullen die hij nodig heeft voor de gezichtsverzorging, voor, tijdens en na het scheren. Om je te helpen hem blij te maken, hebben we de 10 beste scheersets voor mannen als cadeau geselecteerd. Maar ook hebben we gekeken naar de samenstelling van een mooie cadeau scheerset voor de man in het algemeen.

Verschil tussen een scheerset en een baardverzorging set

Je kunt ook een baardverzorging set als cadeau schenken. Het verschil tussen een scheerset en een baardverzorging set is wat er gaat gebeuren met die baard. De baardverzorging set is om de baard mooi te maken en te onderhouden, terwijl de scheerset juist gevuld is met producten om de baard eraf te scheren.

BAØRD Ultieme Scheerset
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 04:35
Baard Verzorging set van Baørd
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 04:59

Wat zit er in een scheerset?

Wat je allemaal kunt verwachten in een scheerset verschilt een beetje per type scheermes. Veel scheersets hebben een scheermes; een cartridge scheermes, Safety Razor of open scheermes. Deze gaan gepaard met voor dat type scheermes toepasselijke attributen of verzorgingsproducten. Andere cadeau scheersets gaan ervan uit dat de man al een scheermes heeft. Deze zitten dan vol met verzorgingsproducten voor tijdens of na het scheren. We gaan de meest voorkomende inhoud van een mannen scheerset met je door.

Scheermes

De meeste scheersets bevatten een scheermes als cadeau. Deze staat dan centraal en bij sommige scheersets draait het helemaal om een luxe scheermes. Je keuze in type scheermes bepaalt al of een scheerset mogelijk geschikt is of niet. De andere producten in een scheerset raken een keer op en als ze toch niet bevielen, dan kan degene voor iets anders kiezen. Als dit met het scheermes zelf gebeurt, zou het wel erg jammer zijn.

Scheerzeep, scheerschuim of scheercrème

Bij een mannen scheerset cadeau denken we meteen aan nat scheren. Daarbij hoort een scheerschuim om het scheren prettig te maken. Veel cadeau scheersets bevatten een scheerschuim, of beter nog: een romige scheerzeepvan hetzelfde merk als het scheermes. Een alternatief op scheerschuim en scheerzeep is scheercrème. Dit doet hetzelfde als scheerzeep maar bevat verzorgende en vocht inbrengende ingrediënten voor het gezicht.

Pre-shave olie of crème

Een goede voorbereiding is het halve werk, en een pre-shave olie of crème is hierbij een goede eerste stap. Je gebruikt dit het beste nadat je je gezicht hebt gewassen en afgedroogd. Breng de olie of crème aan en laat deze een minuut inwerken. De huid is dan beter voorbereid en de baardhaartjes zijn zachter geworden. Je kunt ook eerst een laag olie of crème aanbrengen en vervolgens een vochtige, warme handdoek om de stoppel of baard wikkelen en deze een minuut laten zitten.

Aftershave balsem of crème

De nazorg is bij het scheren net zo belangrijk als het scheren zelf. Als een man scheert, gaat er een vlijmscherp mes over zijn gezicht. Dit kan bij iedereen wel eens irritaties opwekken. Een goede aftershave balsem of crème helpt dit te voorkomen, bovendien voelt het gewoon lekker fris en verzorgd aan na het scheren. Vooral mannen met een gevoelige huid zijn gebaat bij een verfrissende aftershave balsem met verzachtende en vocht inbrengende ingrediënten zoals aloë vera.

Scheerkwast

Een cadeau scheerset met een Safety Razor of open scheermes bevat vaak ook een scheerkwast. Met een scheerkwast kun je scheerzeep veel beter opschuimen en verdelen over het gezicht. De haren van een scheerkwast komen ook veel beter rondom elk baardhaartje en tot op de huid dan je vingers dat kunnen. Bovendien zorgen de bewegingen van de scheerkwast ervoor dat de baardhaartjes rechterop gaan staan, klaar om glad afgeschoren te worden.

Contouren Kam 

Een contouren kam gebruik je om gemakkelijker, symmetrisch je baard te trimmen of te scheren. De contouren kam, ook wel “baard shaper” genoemd, bestaat uit een brede kam en een lange nek die haaks staat op de kam. Je plaatst de ronding van de contouren kam langs je hals of kaaklijn en scheert of trimt de haartjes die door de kam steken af. Contouren kammen makken meestal deel uit van de uitgebreide cadeau scheerset.

Overige attributen

Luxe cadeau scheersets voor mannen komen vaak uitgerust met overige attributen die de scheerervaring afmaken. Standaards voor het netjes opbergen van het scheermes en de scheerkwast kom je vaak tegen. Ook een scheerkom waar de scheerzeep netjes in kan worden opgeschuimd is een graag geziene toevoeging. Andere attributen die je soms ziet zijn etuis voor het veilig en makkelijk meenemen van de scheerspullen en een baardkam voor het afmaken van de overgebleven, gestylde baard.

Onderhoud set

Een open scheermes moet periodiek onderhouden worden. Een scheerset met een open scheermes kan daarvoor een leren strop bevatten waarmee het open scheermes scherp gemaakt kan worden. Je bevestigt de bovenkant van de strop met een haak aan de muur en trekt hem strak met één hand. Met de andere hand slijp je het mes met op en neer bewegingen langs de leren strop. Op die manier blijft het open scheermes jarenlang vlijmscherp.

De 10 mooiste scheersets als cadeaus voor mannen

Misschien is het zijn eerste scheerset ooit? Of is hij van grote betekenis in je leven? Of het is gewoon een vriend die nu wel een keer een scheerbeurt kan gebruiken. Dit zijn volgens ons de 10 mooiste scheersets die je mannen cadeau kunt doen. Wij scheren ons graag met deze scheermessen en staan achter de verzorgingsproducten die in deze scheersets zitten. Ook hebben we ons best gedaan om voor ieder budget een passende, mooie cadeau scheerset te vinden zodat jij die man blij kunt maken.

#1 BAØRD: De Ultieme Scheerset

BAØRD Ultieme Scheerset
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 04:35

Met BAØRD verwen je de man die deze scheerset als cadeau mag ontvangen. De Ultieme Scheerset bevat alles voor een optimaal scheerresultaat, van de voorbereiding tot het perfect afwerken. De ster van de show is de Safety Razor. Na hem te hebben gebruikt, vinden wij dat de BAØRD Safety Razor het gladste resultaat geeft in vergelijking met gewone scheermessen. Hij doet zelfs denken aan topmerken als Mühle waar het gaat om kwaliteit en comfort.  Hij komt met 5 DE-scheermesjes die je, nadat je ze hebt opgebruikt kunt vervangen met bijvoorbeeld Mühle scheermesjes voor een complementaire kwaliteit. Bij een Safety Razor hoort natuurlijk een scheerkwast en ook deze is inbegrepen. De scheerkwast is simpel, van hout en met synthetisch haar, maar effectief in het opschuimen en aanbrengen van de scheerzeep. Vóór het scheren gebruik je de verzachtende pre-shave olie, misschien in combinatie met een warme handdoek. In plaats van scheerschuim is er gegaan voor een scheercrème, voor een zachter scheercomfort en een beter glijdend mes. Na het scheren verwen je de huid met de heerlijke aftershave balsem met een mannelijke maar frisse geur. Wat er van de baard overblijft kan worden gevormd en getrimd met behulp van de contouren kam. 

De goede kwaliteit van de producten, vooral het scheermes en de verzorgingsproducten, staan in schril contrast met de prijs. Deze blijft namelijk tamelijk laag. De BAØRD: De Ultieme Scheerset staat wat ons betreft daarom op de nummer 1 plek.

#2 BAØRD: De Ultieme Baardverzorging Set

Baard Verzorging set van Baørd
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 04:59

Voor de verzorging van de bestaande baard, bevat de BAØRD Ultieme Baardverzorging set een compleet assortiment aan tools en 100% natuurlijke producten. Voor de dagelijkse verzorging gebruik je de baardborstel en de fris ruikende baardolie. Met een mooie houten greep en stevige, harde borstelharen, gaat de baardborstel gemakkelijk door zelfs de langste baard en haalt klitten en verontreinigingen weg. De rijke olie doet de baard glanzen en gaat uitdroging van zowel baard als huid tegen. De schuimige baardshampoo reinigt diep en droogt de huid niet uit, deze gebruik je om de twee tot drie dagen. Voor het dagelijks in model brengen beschikt de Ultieme Baardverzorging Set over een baardkam en baardwax. De baardkam is van hout en antistatisch. Ze laat baardbaard gemakkelijk en soepel glijden en werkt de baardwax snel en volledig door de baard, voor precies die look die je zoekt.

De handige en behendige baardschaar maakt licht werk van ongewenst baardhaar en knipt de baard bij tot de gewenste lengte en vorm. Van grote hulp hierbij is wederom de contouren kam die het knip- en trimwerk aan de randen gemakkelijker maakt en om het geheel symmetrisch te houden.

#3 Titan Klassiek Scheerset

Dit luxe scheerset is voor mannen een prachtig cadeau. De hoogwaardige kwaliteit en afwerking van de Titan Safety Razor, staat met zijn zwart-zilver contrasten te pronken in de badkamer op de bijgeleverde standaard. Het dikke, houten handvat ligt fijn in de hand en geven het scheermes genoeg gewicht om uit zichzelf het meeste scheerwerk te doen. Hij scheert soepel in combinatie met een goed scheermesje, zoals de Japanse Feather-Hi’s. De scheerkwast schuimt de bijgeleverde vegan scheerzeep mooi op en verdeelt deze gelijkmatig over het gezicht. Als luxe cadeau scheerset voor mannen, kun je met deze Titan goed voor de dag komen.

#4 Mr Maroosh Box of Happiness — Scheerset mannen

Heeft hij al een goed scheermes? Dan zit deze Mr Maroosh Box of Happiness vol met verzorgingsproducten die helpen bij een goede scheerbeurt. Vóór het scheren gebruikt hij een zuiverende gezichtsreiniger die zowel goed schuimt op de huid als op de stoppel en in de baard. Zo gaat het mes daarna over schone huid en worden de baardhaartjes alvast ingeweekt. In plaats van schuim uit de bus, gebruikt hij nu een hydraterende scheercrème tijdens het scheren. Deze scheercrème is veel zachter dan normale scheerschuim en droogt de huid niet uit. Hij maakt het af met de subtiel geurende aftershave balsem die langdurig zijn huid verzorgt en hydrateert.

#5 Mr Maroosh Box of Happiness — Luxe scheerset

Ga je een stapje verder dan alleen de verzorgingsproducten? Dan is er ook de Mr Maroosh luxe scheerset. Deze cadeau scheerset voor mannen bevat alle producten van de normale Box of Happiness maar heeft ook een fraaie, stoere scheermeshouder. De normale Gillette Mach 3 scheerkoppen passen op deze houder, dus misschien kan die oude Mach 3 die hij al heeft vervangen worden voor deze. De Mr Maroosh scheermeshouder voelt beter aan dan de standaard Mach 3, met een dikkere steel en meer gewicht. Ook oogt hij beter, met een pianolak en chromen finish.

#6 Boldking The Giftset

Boldking The Giftset
Bekijk laagste prijs
boldking.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:32

Het Nederlandse Boldking is het ultieme alternatief voor Kruidvat merken als Gillette en Wilkinson. Deze Boldking scheerset bevat een modern, cartridge scheermes dat ontworpen is om zowel gezicht als lichaam gemakkelijk en snel te scheren. De scheerkop, inclusief de mesjes zelf, zijn licht flexibel. Hierdoor passen ze zich makkelijk aan de vormen, rondingen en hoeken van het mannenlichaam aan. Deze scheerset komt met een bus scheergel die fijn schuimt en makkelijk verdeelt. Voor de nazorg is er de verfrissende Boldking aftershave crème die hydrateert en verzorgt. Deze Boldking Giftset is de ideale cadeau scheerset voor mannen die zich graag gladgeschoren presenteren. Je kunt Boldking ook krijgen als scheer abonnement, zo bespaar je geld en heb je altijd scherpe mesjes.

#7 Beardisfaction cadeau scheerset

Deze blikvanger van een cadeau scheerset bestaat uit een Beardisfaction shavette, een baardkam en een baardvormer. Hij is daarmee echt bedoeld voor de baardkenner die graag zijn baard in een eigentijdse stijl brengt. Een shavette lijkt op een open scheermes, maar in plaats van een mes is het een houder waar je een vervangbaar mesje in zet. Op die manier heb je de precisie en stijl van een open scheermes maar hoef je hem niet telkens te onderhouden. Deze shavette scheert gemakkelijk en snel in samenwerking met een goed scheermesje van bijvoorbeeld het klassieke Derby. De baard wordt gemakkelijker gevormd met behulp van de baardvormer en wat er is overgebleven, wordt in gareel gekamd met de brede, stevige baardkam.

#8 King C. Gillette Scheerset Cadeau voor Mannen

Maak de Gillette ervaring van hem af, met deze King C. Gillette scheerset Cadeau voor Mannen. Deze scheerset bestaat uit een baard- en gezichtsreiniger, een rijke baardbalsem en een houten baardkam. Het geheel komt in een net etui en is dus ook erg handig voor mee op reis. De baard- en gezichtsreiniger bevat extract van kokoswater, arganolie en avocado olie. Hij voelt licht verfrissend aan op de huid en hydrateert de huid gelijktijdig. De balsem is rijk aan cacaoboter, arganolie en sheaboter voor een langdurige verzorging, herstel en bescherming van de huid de hele dag door. Met de houten en dus antistatische baardkam wordt de baard netjes in model gebracht.

#9 Gillette Fusion Proglide scheerset

Een samenwerking tussen Braun en Gillette heeft geleid tot deze supermoderne, handige scheerset voor mannen die zich vaak scheren maar ook graag doen aan styling. De scheerset bestaat uit een Gillette Fusion ProGlide scheermeshouder voor de snel en soepel scherende gelijknamige scheerkoppen. Met 5 mesjes per scheerkop, scheert de Proglide ook meteen erg glad. Met de Proglide Styler kan hij zijn baard stylen of eerst inkorten voor het scheren. De enkele rij open messen maken het mogelijk om heel precies de baard te trimmen. Om meteen te kunnen beginnen, is een 200 milliliter bus Gillette scheergel ook inbegrepen.

#10 Mühle scheerset Vivo

Deze moderne en luxe cadeau scheerset van Mühle straalt kwaliteit en vakmanschap uit. Het Duitse Mühle is een icoon in de scheerwereld en levert buitengewoon hoogwaardige scheermessen. De prachtig afgewerkte Safety Razor met een rode steel van pruimenboomhout en elegant verchroomd staal, valt door zijn bescheiden maar hoogwaardige aanblik meteen op. De scheerkwast is ook van dit houtsoort, met een zachte pluim synthetisch haar dat mooi schuimt en rond de haren van de stoppel beweegt. De Mühle scheerset maakt zijn klassieke, mannelijke uiterlijk af met een verchroomde standaard en scheerkom. Deze luxe mannen scheerset is als cadeau prijzig, maar de Mühle Safety Razor gaat levenslang mee.

Waar let je op bij een cadeau scheerset?

Je koopt je mannen scheerset als cadeau voor een ander, dus waar moet je op letten bij de aankoop? We hebben de 5 belangrijkste factoren die je keuze beïnvloeden op een rij gezet. Je zult merken dat kwaliteit en duurzaamheid er niet tussen staan. Dat komt omdat deze twee factoren ten grondslag liggen aan onze selectie beste scheersets voor mannen als cadeau. Voldoen ze daar niet aan, dan vind je ze niet terug op onze lijst beste cadeau scheersets voor mannen.

Budget

Je wilt een speciaal cadeau voor hem, dan zit je met een scheerset wel goed. Maar hoeveel mag het kosten? Een prangende vraag waar je eigenlijk geen prijskaartje aan wilt hangen. Gelukkig hebben wij opties passend bij elk budget. Zo heeft die naaste een mooie mannen scheerset cadeau.

Soort baardhaar

Als hij zich regelmatig scheert, dan zal hij wel geen volle en zware baard hebben. Maar ook bij een kleinere baard kan een scheerset passen om de rest van het gelaat haarvrij te houden. Denk bijvoorbeeld aan een baardje trimmen en bijhouden. Bij zulke baarden wordt het overtollige haar meestal periodiek weggeschoren voor een mooi, strak resultaat. Een behendig scheermes zoals een Safety Razor dat ook langer haar goed kan verwerken is dan de beste keuze. 

Voor de man die zich regelmatig scheert, zoals elke dag of elke twee dagen, blijft de stoppel klein en is een sneller scherend scheermes zoals een cartridge scheermes juist gemakkelijker. 

Normale of gevoelige huid

Mannen met een normale huid kunnen met elk scheermes en alle verzorgingsproducten in een scheerset goed uit de voeten. Maar heeft hij een gevoelige huid, of is hij ergens allergisch voor, dan moet je hiermee rekening houden. Het zou zonde zijn als je cadeau niet gebruikt kan worden. Voor de gevoelige huid is een Safety Razor beter omdat er minder messen over de huid schrapen.

Ook lichaamshaar?

Dit is een hele persoonlijke vraag en zul je waarschijnlijk alleen kunnen beantwoorden als de persoon in kwestie je man of vriend is. Weet je het wel, dan kun je rekening gaan houden met de verwijdering van lichaamshaar. In alle andere gevallen kun je het beter bij alleen het gezicht houden. 

Type scheermes

We kunnen 3 types scheermessen onderscheiden, van de klassieker tot het moderne scheermes. Elk type scheermes heeft zo zijn eigen voor- en nadelen. Om je te helpen kiezen, benoemen we ze alle drie.

Moderne scheermes (cartridge scheermes)

De meest bekende scheermes is de zogenaamde cartridge scheermes. Dit is het moderne scheermes met een opklikbare scheerkop. Bekende merken zijn Gillette (de MACH 3 bijvoorbeeld) en BoldKing. Deze scheermessen hebben vaak 3 tot 6 scheermesjes op een scheerkop en scheren heel vlot en gemakkelijk. Ook ergonomisch zijn ze handig en plaatsen de scheermesjes zich vanzelf op de juiste hoek. Een cartridge scheermes is handig voor de man die zichzelf elke dag of om de dag scheert en zijn gezicht glad houdt. 

Safety Razor (krabbertje)

Een klassieker voorbeeld is het krabbertje, vaak beter bekend onder de Engelse naam Safety Razor. Deze lijkt een beetje op het cartridge scheermes; hij heeft een steel en een scheerkop. In plaats van een opklikbare scheerkop, vervang je het mesje zelf. Met minder messen die over het gezicht schrapen, is de Safety Razor een veel mildere manier van scheren en is hij geschikter voor de gevoelige huid. Ook kan een Safety Razor veel beter langer haar en grotere hoeveelheden haar tegelijkertijd verwerken. Hij is daarom ook voor de man met de baard die deze wil bijwerken of wil gebruiken op lichaamshaar een mooi geschenk.

Open scheermes (klassieke scheermes)

Een nog klassieker scheermes dan het krabbertje, is het open scheermes. Dit is het scheermes dat je uitklapt en dat bestaat uit één enkel, relatief groot (in vergelijking met het krabbertje) mes dat je tussen je vingers vasthoudt. Scheren met een open scheermes is bedoeld voor de ervaren scheerder. Als je eraan denkt om deze te kopen, is het misschien verstandig om toch even na te vragen of hij dit een mooi cadeau zouden vinden (de verassing is er dan een beetje af, maar ze weten nog steeds niet welk open scheermes ze krijgen natuurlijk).

Veel gestelde vragen over mannen cadeau scheersets

Welke scheerset is voor mannen als cadeau het beste?

Afhankelijk van welk type scheermes je wilt kopen raden wij de BAØRD: De Ultieme Scheerset voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding aan. Deze scheerset komt met onder andere een hoogwaardige Safety Razor dat doet denken aan Mühle producten. Wil je toch gaan voor een modern, cartridge scheermes, dan is de Boldking Giftset ook erg goed. Deze komt ook in de vorm van een scheer abonnement.

Welke scheerset is voor mannen als cadeau het goedkoopst?

De goedkoopste scheerset voor mannen als cadeau maar met toch kwalitatief hoogwaardige producten, is de Boldking Giftset. Deze cadeau scheerset bevat een cartridge scheermes van hogere kwaliteit dan een typische Mach 3 en is geoptimaliseerd voor gebruik op het hele lichaam. Ook zijn de scheerkoppen een stuk goedkoper dan die van Gillette of Wilkinson. Ten slotte is Boldking als scheer abonnement verkrijgbaar.

Waar kun je een cadeau scheerset voor mannen kopen?

Je kunt een cadeau scheerset voor mannen kopen bij de Kruidvat of een andere drogist. De keuze is dan eigenlijk altijd beperkt tot Gillette of Wilkinson producten, die de meeste mannen toch al in huis hebben. Een mooiere scheerset voor mannen als cadeau vind je online. Je kunt dan ook denken aan kwalitatief hoogwaardige Safety Razors zoals BAØRD of Mühle.

Te koop bij:

boldking.com
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:32

Te koop bij:

blokker.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 04:32

Te koop bij:

bol.com
manandshaving.nl
manandshaving.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 04:32

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *