De 19 beste scheerspiegels voor elke badkamer

Bij scheren hoort een scheerspiegel. Dat was ooit logisch en het iconische beeld van de man in de badkamer die in zijn spiegel tuurt terwijl hij zijn gezicht gladscheert of zijn baard in de perfecte vorm bijknipt blijft ons bij. Vroeger was het heel normaal dat de badkamer een scheerspiegel had, hangend aan de muur of staand op het kastje naast de gootsteen. Deze spiegels maken het scheren een stuk gemakkelijker, want ze zijn veel behendiger dan de normale badkamerspiegel. De moderne scheerspiegel is ook allang niet alleen een spiegel aan een arm meer. Wij zijn daarom voor jou op zoek gegaan naar de beste scheerspiegels en dat passend binnen elk budget en elke badkamer. 

Wat is een scheerspiegel?

Een traditionele scheerspiegel is een spiegel gemonteerd op een beweeglijke arm die je rondom je gezicht heen kunt bewegen. Deze spiegels zijn meestal rond maar soms ook vierkant of rechthoekig. De arm kan worden opgevouwen zodat de spiegel tegen de muur aan kan worden opgeborgen wanneer je hem niet gebruikt. Sommige scheerspiegels zijn voorzien van verlichting rondom de rand van de spiegel. Dit werpt een lichtzuil zonder schaduw op je gezicht. We hebben in onze lijst met beste scheerspiegels meerdere designs opgenomen, sommige zullen afwijken van het basisidee achter een scheerspiegel maar hebben dan weer een ander voordeel.

Waarom een scheerspiegel gebruiken?

Het mannelijke gezicht kent veel hoeken en veel plekken waar haar groeit. Een platte spiegel waar je alleen van voren tegenaan kijkt weerspiegelt niet al die plekken. Je moet moeite doen, je gezicht draaien en omhoogkijken, naar voren leunen, enzovoorts om goed zicht te krijgen op je baardhaar, snorhaar of neushaar. Met de bewegelijkheid van een scheerspiegel plaats je de spiegel zodat jij het goed kunt zien. Dat maakt het scheren, en dan vooral van die lastige plekjes, een stuk makkelijker.

Waar koop je een scheerspiegel?

Je hebt al een goedkope scheerspiegel bij de Action. Ook de scheerspiegel van de IKEA of HEMA zijn in principe afdoende. In onze lijst beste scheerspiegels hebben we meerdere betaalbare spiegels opgenomen van deze winkels. De betere spiegel vind je toch nog steeds online. Vooral de zwaaiarm en de verlichting is vaak een probleem bij de goedkopere spiegels. Deze gaan meestal na een jaar of twee al kapot.

Waar let je op bij het kopen van een scheerspiegel?

Een spiegel is een spiegel, toch? Ja dat klopt, maar bij scheerspiegels zitten er grote verschillen in kwaliteit tussen verschillende producten. De zwaaiarm is een gevoelig onderdeel waar je al snel verschillen merkt tussen de betere merken en het wit merk bij de grote outlet. De bouwkwaliteit van de arm of standaard moet gewoon goed zijn en niet na een jaar al kapotgaan. Ook qua verlichting zit er verschil en tot slot kan ook de spiegel zelf extra kwaliteiten bezitten zoals anti-condens en uitvergroting. 

De 3 beste uittrekbare scheerspiegels

De traditionele scheerspiegel is natuurlijk de uittrekbare spiegel die aan de wand gemonteerd is. Deze hangt op ooghoogte en kan gemakkelijk naar voren getrokken worden, dicht bij het gezicht. Voor die traditionele, authentieke scheerervaring ben je dus een goede uittrekbare scheerspiegel nodig. Belangrijk bij deze spiegels is de bouwkwaliteit van de arm, want daar gaat het vaak mis met goedkope spiegels.

Zack Linea spiegel

Deze hoogwaardige, kwalitatief sterke scheerspiegel van Zack combineert een tijdloos design met moderne noten en vormgeving. De zwaaiarm laat je de positie van de spiegel feilloos aanpassen en blijft daarna bewegingsloos staan. De grote spiegel met haarscherpe weerspiegeling vergroot drie keer, ideaal voor de scheerbeurt maar ook voor het aanbrengen van make-up. De nette afwerking van deze spiegel staat goed bij een modern, strak badkamerinterieur.

FRÄCK scheerspiegel

Bekijk laagste prijs
amazon.nl
Laatst bijgewerkt op: 21 mei 2022 – 15:30

Deze FRÄCK spiegel is de traditionele scheerspiegel zoals je hem ook ziet in de mannenfilms van de jaren 70 en daarvoor. De rekbare accordeon arm hangt aan een verticale stang en kan op die manier dus vrij horizontaal en in de diepte bewegen. De spiegel zelf hangt in een beugel en kun je naar boven en beneden kantelen. Samen genomen betekent dit een in principe vrije bewegingsruimte alle mogelijke kanten op. Met een diameter van 17 centimeter is de FRÄCK spiegel ook nog eens een slag groter dan de meeste, goedkopere spiegels. Maar de FRÄCK zelf is niet duurder, het tegendeel zelfs. Voor een klein bedrag heb je een fraai, authentiek ogende spiegel in je badkamer hangen.

SIMIA draaibare LED-scheerspiegel

SIMIA brengt de moderne badkamer binnen handbereik, ook als je een kleiner budget hebt. De zwaaiarm roteert mooi en blijft op zijn plaats staan. De spiegel is 165mm in diameter met een mooie, strakke weerspiegeling. Samen met de arm en de kantelbeugel, kun je deze spiegel 360 graden draaien. De LED-rand geeft helderwit licht en heeft drie standen voor de intensiteit van het licht. Je bedient deze LED-rand met een touchsensor. Met een vergrotingsfactor van 5 kun je ook de kleinste haartjes opsporen en bij trimmen of verwijderen.

De 3 beste staande scheerspiegels

Staande spiegels zijn of uit zichzelf groter of staan op een hogere voet. Ze zijn ideaal als je je niet wilt bukken maar toch je spiegel op gezichtshoogte wilt hebben. Ze zijn een goed alternatief voor uittrekbare scheerspiegels als je ook niks aan je badkamer muur kunt of wilt monteren.

Navaris make-up spiegel
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 04:30

Deze kantelbare, staande spiegel staat mooi op bijvoorbeeld een scheertafel, samen met een scheerkwast en kom met scheerzeep. Je kunt deze spiegel 360 graden draaien en hij heeft een normale kant en een vergrotende kant die je gezicht 3 keer uitvergroot. Ook kun je je scheerspullen of baardverzorgingsproducten kwijt in het bakje onder de spiegel. De Navaris staande spiegel fungeert perfect als standalone, zonder het gebruik van de normale badkamerspiegel.

Medisana CM840

Deze grotere broer van de CM835 geeft dezelfde gelijkmatige, zachte verlichting die we gewend zijn van Medisana en waarmee je je gezicht goed en schaduw-vrij kunt bekijken. De 360 graden roterende spiegel van 20 centimeter (inclusief lichtrand) heeft een normale en een 5 keer vergrotende kant. Met 31 centimeter ben je alleen nog een kastje van 50 centimeter nodig en de meeste Nederlandse mannen kijken er recht in. Met 4 AAA batterijen, die helaas niet mee worden geleverd, gaat de lamp in de spiegel ongeveer 6 maanden mee bij normaal gebruik.

Zack Xero badkamerspiegel

Deze mooie, professioneel ogende badkamerspiegel staat geheid goed bij elk minimalistisch, modern interieur. Het concave oppervlak vergroot 5 keer en je kunt de spiegel zo draaien zoals je hem zelf wilt hebben. Met 33 centimeter en een beetje bijzettafel kun je gewoon blijven staan terwijl je de lastige plekjes en de laatste kleine haartje wegwerkt.

De 3 beste luxe scheerspiegels

Deze luxe spiegels hebben net iets meer dan de normale spiegels. Met een luxe spiegel til je je scheerervaring naar een hoger niveau en de 21ste eeuw in. Met de technologische vooruitgang wordt ook het scheren makkelijker en sneller. Waarom zou je spiegel daarop achterblijven?

Simplehuman spiegel sensor

Deze smart spiegel is een technisch hoogstandje van het merk Simplehuman. De 22 centimeter spiegel is uitzonderlijk helder en vergroot met een factor van 5. Hij staat op een verchroomde voet om ook de vochtige badkamer de baas te blijven. Kantelen gaat gemakkelijk en traploos met TrueLock technologie. Maar het blijft niet bij een hoogwaardig design want deze spiegel zit boordevol technologie die het scheren makkelijker maken. De sensor detecteert wanneer je voor de spiegel gaat zitten en activeert de lichtrand. Deze lichtrand heeft maar liefst 600 lux aan volume en dankzij zijn hoge kleurindex staat deze gelijk aan zonlicht. Het gaat verder, de sensor past dit licht aan de kleur van je gezicht en de achtergrond aan voor een optimale kleurcorrecte weerspiegeling. Je hoeft hem ook niet uit te zetten, dat doet de sensor ook automatisch zodra je wegloopt bij de spiegel.

Emco Evo scheerspiegel

Niet alleen ziet deze Emco Evo scheerspiegel er bijzonder stijlvol uit, hij verbergt een aantal hoogwaardige snufjes. De uitrekbare arm kan precies zo geplaatst worden als jij hem wil en de 21 centimeter spiegel is uitzonderlijk helder en kleurcorrect en kan vergroten tussen de 3 en 5 keer. De interne lichtslang produceert een ongeëvenaard gelijkmatig licht dat niet haalbaar is met individuele LED lichten. Je kunt de intensiteit van het licht en de kleur traploos aanpassen naar wens, met een theoretische keuze uit 16,7 miljoen kleuren en kleurcorrecties. De Emco Evo spiegel is van een zeer hoge bouwkwaliteit en is bedoeld als een blikvanger in de badkamer.

Geesa Mirror scheerspiegel

Hoge bouwkwaliteit en een handige, gebruiksvriendelijke zwaaiarm is wat deze Geesa scheerspiegel onderscheidt van de rest. De grote 215mm spiegel en zachte maar sterke LED-lichtrand maken de Geesa af. Hij is geheel verchroomd en geschikt voor intensief gebruik in zelfs de meest vochtige badkamers. De arm kan geheel rechtuit worden gebogen en heeft daarmee een hele hoge bewegingsvrijheid. Met een vergrotingsfactor van 3, is deze spiegel zowel ideaal voor de man als de vrouw des huizes. De simpele aan en uit knop garandeert een lange levensduur aangezien er niet veel fout kan gaan met deze spiegel.

De 3 beste scheerspiegels met verlichting

Scheerspiegels met verlichting hebben een lichtgevende rand om de spiegel. Tegenwoordig is de verlichting meestal LED, dat gaat het langste mee, is het meest duurzaam en kan het beste tegen een vochtige omgeving. Deze spiegels zijn doorgaans rond, omdat een ronde lichtrand geen schaduw werpt op je gezicht. Op die manier verlicht je je gezicht optimaal en zie je zelfs de kleinste baardhaartjes veel beter.

BaByliss 9436E spiegel met ringverlichting

Met een traditionele, ranke uitstraling en chroom finish is deze BaByliss spiegel een graag geziene toevoeging aan de badkamer. De tweezijdige spiegel geeft je de keuze tussen geen vergroting of 10 keer vergroting zodat je elk detail van je baard of stoppel bij kunt werken. De ringverlichting werpt een zacht licht op je gezicht en werkt op batterijen. Er zijn maar twee standen: aan of uit. De eerste lichting van 3 maal AAA-batterijen worden meegeleverd en gaan bij normaal gebruik ongeveer een half jaar mee. Je krijgt 2 jaar fabrieksgarantie bij deze spiegel.

Innovision make-up spiegel

Deze make-up spiegel heeft een quick-release zuignap waarmee je hem snel monteert op elk glad oppervlak maar ook zo weer demonteert. Als toevoeging op een normale spiegel is hij perfect geschikt als scheerspiegel. Met een diameter van 15 centimeter en een modern uiterlijk kan hij prima onderdeel zijn van een Smart Home ervaring. De touchscreen knop gebruik je om hem aan of uit te zetten. Je hebt de keuze uit drie verschillende lichtwarmtes en tussen 1 of 5 keer vergroting. De lichtrand is breed en loopt naadloos over van spiegel tot rand en werpt een mooi, uniform licht op je gezicht. 

Medisana CM835

Een goede scheerspiegel met verlichting maar dan compacter van formaat is deze Medisana CM835 spiegel. De spiegel van 12 centimeter doorsnee is voldoende om de kin, hals en kaak te verlichten. De gelijkmatige verlichting van de LED-rand laat geen schaduw achter op je gezicht waardoor je, ondanks zijn compacte formaat, je toch ideaal kunt scheren. Het sterke witte licht laat geen plekje onbelicht. Je kunt de spiegel draaien voor een 5 keer uitvergroting. De verchroomde behuizing waarborgt de kwaliteit van deze spiegel, ook in een vochtige omgeving zoals de badkamer.

De 3 beste budget scheerspiegels

Je hebt al een redelijke spiegel voor een schappelijke prijs. Als je winkelt met een budget, dan kom je al snel uit bij de grotere retailers en de prijsvechters. Deze bieden vaak ook scheerspiegels aan of make-up spiegels die je ook best kunt gebruiken bij het scheren.

HEMA scheerspiegel groot

Bekijk laagste prijs
hema.nl
Laatst bijgewerkt op: 21 mei 2022 – 15:16

Voor een kleine prijs heb je een redelijk grote spiegel van 14,5 centimeter in doorsnede. De rubberen rand beschermt hem tegen stoten terwijl je de standaard beide kanten op kan buigen. Je hebt de keuze tussen een normale en een vergrotende kant (wij schatten hem op 3 tot 5 keer uitvergroting). Hij is erg licht van gewicht en kan in een beetje toilettas ook mooi mee op vakantie. Het scharnier is vrij stug waardoor je de standaard ook rechtop kunt laten staan, hiermee heb je gelijk ook een handspiegel.

Lifetime Personal Care scheerspiegel

Deze handige scheerspiegel met inklapbare steun is licht van gewicht maar heeft toch een spiegel van 13,5 centimeter. Om hem goed te houden is de rand en de standaard voorzien van een chroomlaag. Ook deze spiegel kun je draaien met de keus tussen een normale en een vergrotende spiegel. 

Action make-up spiegel met verlichting

Bekijk laagste prijs
action.com
Laatst bijgewerkt op: 21 mei 2022 – 15:18

Een simpele spiegel met alle basics erop en eraan. Deze Action make-up spiegel heeft een brede LED-rand die je gezicht van alle kanten tegelijk oplicht. Hij heeft een normale en een vergrotende spiegel die 5 keer uitvergroot. Met ongeveer 15 centimeter diameter aan spiegel en voor een erg zachte prijs heb je veel waar voor je geld. De spiegel is gemaakt van licht plastic, dus verwacht geen levenslange garantie.

De 2 beste vergrotende scheerspiegels

Veel spiegels vergroten het spiegelbeeld zodat je beter kunt zien of je wel goed op de huid scheert, of om beter zicht te krijgen op kleine haartjes op het gezicht, in de neus of langs de lippen. Ook mee-eters en andere verontreinigen kun je beter en preciezer te lijf gaan met een vergrotende spiegel.

Bosign magnetische spiegel

Deze kleine scheerspiegel is een handige toevoeging tot je badkamer als je bijvoorbeeld niet veel ruimte hebt, of als je je bestaande badkamerspiegel een upgrade wil geven. Met de zuignap kun je hem op bijna elk gewenst oppervlak, zolang deze glad is, monteren. De spiegel zelf is magnetisch en je kunt hem van de sokkel afhalen als je hem niet gebruikt. Zo bespaar je nog meer ruimte. Ook kun je de richting van spiegel gemakkelijk aanpassen. Hij is handig op de hoek van de badkamerspiegel, voor als je net even wat meer vergroting nodig hebt. Hij heeft een vergrotingsfactor van 5 keer.

Melodii ML10X

Met 10x vergroting en sterke Ledverlichting langs de rand, is de Melodii een mooie toevoeging aan de badkamer voor zowel man als vrouw. De spiegel kan 360 graden gedraaid worden en is gemakkelijk bedienbaar. De quick-release zuignap zorgt ervoor dat je hem vrijwel overal in de badkamer in kunt zetten, maar ook snel weer kunt demonteren. Met 10 keer vergroting laat deze spiegel je zelfs de kortste haartjes, de donkerste plekjes en de kleinste verontreinigen zien. Met Tru-Light technologie zorgt deze scheerspiegel voor licht dat gelijk staat aan daglicht, voor optimale verlichting.

De 2 beste douche scheerspiegels

Scheerspiegel voor in de douche zijn gebaat bij een anti-condens laag. Deze spiegels worden niet wazig en water valt er beter af, zodat je ook in een natte situatie je scheerbeurt kunt door kunt zetten.

Wenko Douche rek met scheerspiegel

Een klein spiegeltje en een hangende standaard met handige opruimbakken is vaak al genoeg om je te scheren onder de douche. Deze douche rek is van roestvrij aluminium, niet plastic, en gaat daarom een stuk langer mee. Je kunt hem zowel aan de muur monteren of ophangen aan de (glazen) douchewand of deur. De scheerspiegel is anti-condens en kan gedraaid worden.

Event Media scheerspiegel anti-condens

Deze anti-condens spiegel wordt bevestigd door middel van een quick-release zuignap. Daarmee monteer je hem gemakkelijk en snel aan de glazen or betegelde douchewand. De spiegel heeft een doorsnede van 14,5 centimeter en kan bijna 360 graden draaien. Hij blijft vrij van condens onder de douche en afgezien van een paar dikke druppels die zich verzamelen, rolt water er zo weer vanaf.

Conclusie over de beste scheerspiegels

Je hebt nu best veel keuze tussen verschillende scheerspiegels. Welke kies je nu? Het antwoord is een combinatie tussen functie en budget. Met een hoger budget heb je een betere keus, maar ook de duurste spiegel met verlichting of andere elektrische snufjes kun je niet mee onder de douche nemen. Denk dus goed na waar je je spiegel in wilt zetten. Is dat naast de gootsteen en badkamerspiegel? Dan kun je kijken naar verlichting en touchsensoren. Voor onder de douche is juist anti-condens een must. Ook het voorhanden hebben van een scheermeshouder of andere bakjes waar je je scheerspullen in kwijt kunt zijn onder de douche handig. Wil je het juist traditioneel of zelfs old-school houden, dan zijn er goede onverlichte spiegels aan een zwaai- of accordeon arm verkrijgbaar.

Veel gestelde Vragen over scheerspiegels

Wat is het verschil tussen een make-up spiegel en een scheerspiegel?

De verschillen tussen Scheer- en Make-up spiegels zijn de laatste decennia bijna geheel verdwenen. Een scheerspiegel hangt eigenlijk aan de muur en heeft een zwaaiarm of een accordeon arm. De make-up spiegel is staand, zit nergens aan vast en is vaak ook verlicht. Deze twee producten zijn in de laatste jaren sterk naar elkaar toegegroeid. Ook voor de man is een verlichte spiegel makkelijk en voor de make-up is een zwaaiarm die je op ooghoogte naar voren kunt brengen erg handig.

Bestaat er een scheerspiegel die niet beslaat?

Scheerspiegels met een anti-condens laag verminderen het beslaan van de spiegel sterk. Water laat ook makkelijker los en rolt beter van de spiegel af. Helemaal droog blijven zal geen één spiegel, vooral niet als hij onder de douche gebruikt wordt.

Te koop bij:

bol.com
saniweb.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 04:31

Te koop bij:

bol.com
plein.nl
deonlinedrogist.nl
blokker.nl
conrad.nl
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 04:30

Te koop bij:

bol.com
saniweb.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 04:29

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 04:29

Te koop bij:

saniweb.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 04:29

Te koop bij:

bol.com
saniweb.nl
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 04:29

Te koop bij:

bangerhead.nl
expert.nl
blokker.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 04:28

Te koop bij:

expert.nl
bol.com
conrad.nl
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 04:28

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2024 – 04:27

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *