Dé 10 beste scheertips voor mannen

Heb je genoeg van je baard en wil je door het leven met een glad gezicht? Of misschien heb je geen baard, maar wil je gewoon weten hoe je het beste je gezicht kunt scheren. Wat de reden ook is, via dit artikel hopen we al je vragen te beantwoorden. Zo lees je hoe je irritaties en rode bultjes na het scheren kunt voorkomen en geven we 10 handige scheertips voor mannen. 

Hoe voorkom je irritaties van een scheermes?

Huidirritaties is een veel voorkomend probleem na het scheren. Gelukkig zijn er meerdere manieren hoe je dit kunt voorkomen of verhelpen. Zo is het gebruik van een goede scrub om voor te bereiden op het scheren één van de betere manieren. Je kunt bijvoorbeeld een pre-en aftershave product aanschaffen en deze voor en na de scheerbeurt aan te brengen op het gezicht. 

Nat of droog scheren

Zowel nat als droog scheren hebben beide hun voordelen. Steeds meer mannen stappen over op nat scheren en dat komt omdat men zegt dat het verfrissend en grondig is. Daarentegen wordt ervan droog scheren gezegd dat het beter voor een gevoelig huid is. 

Handige scheertips voor mannen

Mannen, we zijn aangekomen bij onze lijst met de beste scheertips voor het maximale resultaat. Na het volgen van de onderstaande scheertips zul je geen last meer krijgen van rode bultjes en andere irritaties.

#1 Scheren in de ochtend

De eerste scheertip die we je willen meegeven is om in de ochtend te scheren. De reden hiervoor is dat na een goede nachtrust de huid wat soepeler en ontspannen is. Hierdoor is het makkelijker om er met een scheermes overheen te gaan en loop je natuurlijk met een glad geschoren gezicht de deur uit.

#2 De huid scrubben voor het scheren

Rossberck Double Duty Face Scrub
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 06:05

We gaven hierboven al aan dat één van de manieren om irritaties te voorkomen is door het scrubben van de huid voor het scheren. Doorgaans hebben mannen een wat vettere huid dan vrouwen. Dit komt doordat mannen meer talg aanmaken. Door het scrubben van je huid verwijder je dode huidcellen. Daarnaast verminder je door enkele keren per week je huid te scrubben de kans op ingroeiende haartjes.

#3 Gebruik een goede scheerzeep of scheercrème

Proraso Scheerzeep
Bekijk laagste prijs
manandshaving.nl
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:41

Door het gebruik van een goede scheercrème of goede scheerzeep verzacht je de baardhaartjes en droogt de huid niet uit tijdens de scheerbeurt. Hierdoor kun je de haartjes makkelijker afscheren. Zowel scheercrème als scheerzeep is goed om te gebruiken. Echter, scheercrème is wat makkelijker om aan te brengen op het gezicht. 

#4 Neem een warme douche voordat je gaat scheren

Een andere handige scheertip is om voor het scheren een warme douche te nemen. Na het nemen van een warme douche worden de haartjes en de huid verzacht, maar worden ook de poriën geopend. Hierdoor is het makkelijker om te scheren. 

#5 Een scherp scheermesje gebruiken

Vaak wordt het belang van een scherp scheermesje onderschat. Sommige mannen gebruiken hetzelfde scheermesje voor meerdere maanden. De mesjes zijn schaars en dit kan negatieve effecten hebben op je scheerbeurt. Naast dat het minder soepel scheert, is de kans op huidirritaties een stuk groter. Dit komt omdat je met een schaars mesje vaker moet scheren om een gladde huid te krijgen. Verder is het belangrijk om je mesje na een scheerbeurt grondig af te spoelen en op een washandje te laten drogen. Gebruik je wel scherpe mesjes, maar zijn ze snel op? Misschien is een scheer abonnement dan iets voor jou.

#6 Gebruik een scheerkwast

Wanneer je een scheerkwast gebruikt voor het scheren wordt de huid wat meer ontspannen en gaan de baardhaartjes rechtop staan. Hierdoor is het eenvoudiger om de haartjes te scheren. Net als veel andere scheerproducten moet je ook bij het aanschaffen van een scheerkwast letten op de kwaliteit. Zo adviseren wij om een scheerkwast van synthetisch haar aan te schaffen. Hier lees je wat de beste scheerkwasten zijn.

#7 Met de haargroei mee scheren 

Tegen de haarrichting in scheren heeft zo zijn voordelen. Zo krijg je het meest gladde resultaat en veel mannen doen het zonder probleem. Waarom wij dan toch adviseren om het niet doen, is omdat het de kans kan vergroten op een geïrriteerde huid en ingegroeide baardharen. Wanneer je met de haargroei mee scheert, kunnen de haartjes niet naar binnen groeien en daarom is deze methode ook minder agressief voor je huid.

#8 Sluit de poriën met koud water

Door je gezicht na het scheren af te spoelen met koud water, sluit je de poriën en verklein je de kans op irritaties. Ook zorgt het water ervoor dat de schuimresten worden verwijderd van het gezicht. Vervolgens dien je alleen nog je gezicht met een schone handdoek droog te deppen.

#9 Verzorg je huid nadat je klaar bent met scheren

Rossberck Defence Plus Face Moisturizer
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 06:06

Nadat je klaar bent met het scheren en je gezicht met koud water hebt afgespoeld, is het aan te raden om je huid nog extra verzorging te geven. Je huid moet zich namelijk kunnen beschermen tegen verschillende elementen zoals kou en de zon. Een goede manier om je gezicht te beschermen is door het aanbrengen van crèmige producten, zoals dagcrème of balsem. Het voordeel van een balsem is dat ze lichter en dunner qua textuur zijn en sneller worden opgenomen in de huid. Echter, een dagcrème bevat daarentegen meer verzorgende stoffen.  

#10 Scheerbeurt afmaken met een geurtje

De laatste scheertip voor mannen is optioneel en heeft weinig effect op de reiniging en bescherming van je huid. Na het scheren en het toepassen van bovenstaande scheertips kun je er nog voor kiezen om een aftershave of een parfum aan te brengen.

Te koop bij:

manandshaving.nl
manandshaving.com
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:41

Te koop bij:

bol.com
boldking.com
douglas.nl
deonlinedrogist.nl
plein.nl
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:43

Te koop bij:

manandshaving.nl
manandshaving.com
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:38

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

    Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *