Gezichtsscrub voor mannen. Want een gezonde en stralende huid is mannelijk.

Een gezichtsscrub gebruiken is allang geen taboe meer als man. Veel mannen scrubben hun gezicht regelmatig als onderdeel van hun gezichtsverzorging. Toch is de gezichtsscrub voor veel mannen nog onbekend of ze weten niet welke gezichtsscrub ze moeten gebruiken. Voor al die mannen, en misschien ben jij er wel een van, bieden we in dit artikel uitkomst. We leggen uit wat een gezichtsscrub precies is, wat het doet en waarom (bijna) elke man dit product zou moeten gebruiken. En ja, ook als je een baard hebt is een regelmatige scrub een grote aanwinst voor je gezicht. Natuurlijk hebben we ook onze beoordelingen voor de 10 beste gezichtsscrubs voor mannen in dit artikel opgenomen.

Rossberck Double Duty Face Scrub
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 06:05


Face Magnet Scrub van The Groomed Man Co.
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:34

Scruffy Scrub van Arcadian
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:33


Beard & Face Scrub van Pacinos
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:33

Men’s Renewing Face Scrub van Brickell
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:33

Clinique For Men Face Scrub – 100 ml
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:32


NIVEA MEN Protect & Care Face Scrub
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:32

Wat is een gezichtsscrub

Een gezichtsscrub, ook wel een “peeling” genoemd, lijkt een beetje op een gezichtsreiniger. Het is meestal een gel of pasta met een licht schuimend karakter. In deze gel of pasta zitten kleine korreltjes van siliconen, zout of sucrose van plantaardige of minerale afkomst en die een beetje aanvoelen als fijn zand. Door deze op te schuimen met water krijg je in principe een polijstmiddel die zacht genoeg is voor je gezicht. De gezichtsscrub is niet nieuw, het is een product dat al eeuwen wordt gebruikt in verschillende vormen. De moderne gezichtsscrub voor mannen heeft meestal toevoegingen die de huid exfoliëren, hydrateren en verzorgen. Ook zijn er gezichtsscrubs die geschikt zijn voor de gevoelige huid.

Waarom je gezicht scrubben?

Misschien een raar feitje, maar het grootste deel van je lichaam wordt bedekt door een dode laag, de toplaag van je huid, epidermis (of hoornhuid) genaamd. Je huid maakt constant nieuwe huidcellen aan vanaf de onderhuid. De oudere cellen worden naar boven gedragen waar ze uiteindelijk afsterven en harder worden. Elke dag laat je duizenden dode huidcellen vallen maar velen blijven ook langer vastplakken. Ze zijn niet langer onderdeel van je huid maar kleven nog vast. Het zijn deze huidcellen die gaan schilferen, verontreinigingen vasthouden en poriën verstoppen. 

De gezichtsscrub polijst heel voorzichtig deze overbodige dode huidcellen weg. Het resultaat zijn minder schilfers en een gave huid. Je gaat verontreinigen die kunnen leiden tot acne en dermatitis tegen en het maakt poriën kleiner omdat ze niet langer verstopt raken met dode cellen. Ook wordt crème beter opgenomen en wordt de huid sneller bruin in de zon of onder de zonnebank.

Ook als je een baard hebt is regelmatig scrubben een goed idee. De deeltjes zijn fijn genoeg om door te dringen tot op de huid onder de baard. Dit helpt schilfers in de baard te voorkomen. Bovendien, wie wil er nou een verzorgde, stralende baard met daarboven schilferige, onverzorgde wangen en voorhoofd?

Verschil tussen scrubben en exfoliëren

Soms worden deze twee termen door elkaar gegooid. Dit is begrijpelijk want ze verwijderen beide dode huidcellen. Maar we willen ze toch uit elkaar houden. Het verschil zit hem in de methode waarop dode huidcellen worden verwijderd. Een exfoliant is een chemische stof die dode huidcellen losweekt. Scrubben is de mechanische verwijdering van dode huidcellen met een polijstmiddel. Je vindt in een pure exfoliant dus geen grit zoals je die in een gezichtsscrub vindt. Er zijn ook combinaties van scrubs met een exfoliant toegevoegd.

De 10 beste gezichtsscrub producten

Natuurlijk blijft het niet alleen bij theorie, we hebben ook een groot aantal gezichtsscrubs voor mannenaangeschaft en uitgeprobeerd. We hebben de 10 beste gezichtsscrubs voor mannen daaruit uitgekozen om uit te lichten in dit artikel, en daarbij gelet op prijs en kwaliteit. Je vindt dus niet de allerduurste of de allergoedkoopste producten hier.

#1 Double Duty Face Scrub van Rossberck

Rossberck Double Duty Face Scrub
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 06:05

De Double Duty Face Scrub van Rossberck is een fijne, zachte gezichtsscrub die je huid vanaf de eerste keer laat stralen. Een aangename combinatie van natuurlijke ingrediënten zoals bamboe, aloë vera, jojoba en abrikozenpitolie reinigen en verzorgen diep. Een lichte exfoliant, glycolzuur, weekt de hardnekkige dode huidcellen los waardoor ze zich makkelijk en zonder druk laten verwijderen. De toegevoegde tea tree olie werkt daarna antibacterieel en ontstekingsremmend. Na een fijne, lichte scrub is de huid zacht en glad, een uitstekend resultaat.

De Double Duty Face Scrub is tevens vrij van sulfaten, parabenen, PEG’s, siliconen, parfums, gluten en microplastics. Hij is 100% vegan en wordt natuurlijk voor 100% in Nederland ontwikkeld en geproduceerd. Mocht je toch niet tevreden zijn, dan hanteert Rossberck een 30 dagen niet goed geld terug garantie.

Als je een luxe kwaliteitsproduct zoekt, dan is Rossberck’s Double Duty Face Scrub een goede keuze. Hij is een stuk goedkoper dan andere luxeproducten en valt qua prijs te vergelijken met het middensegment. Daarbij moet gezegd worden dat de werking en de verzorging van Rossberck hier duidelijk superieur aan zijn.

#2 Balls Club Face Wash – Gezichtsscrub Mannen

De Balls Club Face Wash is een exfoliant en gezichtsscrub in één door gebruik te maken van meerdere, natuurlijke ingrediënten. Houtskool van bamboe zorgt voor een diepe reiniging en de verwijdering van onzuiverheden. Appelzuur is een zachte maar effectieve exfoliant die dode huidcellen losweekt en zorgt voor een gladde, egale huid. Samen zorgen deze 100% natuurlijke ingrediënten voor een gezonde, matte uitstraling voor je huid. Het scrubben zelf wordt gedaan door een combinatie van jojoba esters en silica van afwisselende grofheid die je huid grondig scrubben en ontdoen van dode huidcellen.

De Balls Club Face Wash is heel geschikt als gezichtsscrub voor mannen met acne. De mildere ingrediënten laten de gevoelige huid met rust, maar bevorderen het natuurlijk wegtrekken. Glycerine zorgt er daarnaast voor dat deze scrub je huid niet onnodig uitdroogt en hij kan daarom ook op de droge huid prima worden toegepast. Hij werkt desalniettemin snel en efficiënt op elk huidtype.

Net als Rossberck, biedt Balls Club een niet goed geld terug garantie aan als je niet 100% tevreden bent, of de mogelijkheid om je product om te ruilen.

#3 Face Magnet Scrub van The Groomed Man Co.

Gemaakt van mineraalhoudend kaolien klei en puimsteen, beide producten van vulkanische activiteit, maakt de Face Magnet Scrub van de The Groomed Man Co. een goede indruk. De fijne puimsteen werkt hier als grit, terwijl de kaolien overtollig vet uit de huid trekt. Ook is deze gezichtsscrub voorzien van geactiveerde houtskool en ijzerhoudend magnetiet, beide bekend om hun zuiverende en bacteriedodende eigenschappen. De werking van de Face Magnet Scrub valt dan ook te vergelijken met die van de Double Duty Scrub van Rossberck. De scrub is zeer fijn en zacht in gebruik en laat een zachte, gladde huid achter. 

Vooral voor mannen met acne of lichte dermatitis is deze gezichtsscrub zeer geschikt. Hij is zacht genoeg om de huid niet verder te irriteren maar de toegevoegde houtskool en ijzerhoudende mineralen zuiveren een diep onzuivere huid. Acne littekens worden hiermee ook verzacht en omdat het kaolien overtollig talg opneemt helpt de toekomstig acne te voorkomen.

De Face Magnet Scrub is vrij van parabenen of sulfaten en The Groomed Man Co. hanteert een 30 dagen, niet goed geld terug garantie.

#4 Scruffy Scrub van Arcadian

Scruffy Scrub van Arcadian
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:33

We werden verrast door het aanblik en de rijke geur van de Scruffy Scrub van Arcadian. De diep donkere gezichtsscrub breng je direct op de vochtige huid aan en bevat koffie, bruine suiker, sinaasappelschilpoeder en walnootschilpoeder. Deze combinatie van natuurlijke korrels maakt je huid snel mooi glad en zacht. Daarbij komt een heerlijk geurend bouquet vrij van koffie, vanille, citrus en hout. 

Scruffy Scrub komt met toegevoegde vitamine E olie die je huid hydrateert. Vitamine E is zelf ook een antioxidant en gaat veroudering tegen. Deze gezichtsscrub is met name geschikt voor een normale tot vette huid die extra verzorging nodig heeft.

Het geheime ingrediënt is natuurlijk de cafeïne in de koffie. Deze pept de huid op en houdt hem jonger. Dit is ook de reden waarom Arcadian je de gezichtsscrub 45 seconden laat inwerken, om de cafeïne in de koffie te activeren.

#5 Savage For Men – Face Scrub

Ook Savage For Men maakt gebruik van ultrafijn puimsteen om de huid op een zachte manier te exfoliëren. Kokosolie en avocado-olie dringen diep tot in de huid door om deze te verzorgen en te hydrateren terwijl zonnebloemolie je huid beschermt tegen schadelijke invloeden en tegen UV-schade door de zon. De zachte werking van het puimsteen is genoeg voor de wekelijkse scrub van de normale tot droge huid die licht last kan hebben van acne. Hierbij helpen de vochtinbrengende ingrediënten de huid meteen weer te herstellen tijdens het scrubben.

Plantaardige glycerine kalmeert de huid ook en helpt bij het reguleren van de vochthuishouding na het gebruik van deze gezichtsscrub. 

De aangename geur van limoen en citroen komt van de toegevoegde essentiële oliën van kardemom, citroen en patchoeli. Dit wordt afgestoken tegen een ondergrond van cederhoutolie.

Savage for Men is dierproefvrij en is ook vrij van parabenen en sulfaten. Deze gezichtsscrub voor mannen is ook 100% vegan. 

#6 Beard & Face Scrub van Pacinos

Beard & Face Scrub van Pacinos
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:33

Speciaal bedoeld voor het behaarde gezicht, laat de Beard & Face Scrub van Pacinos zich makkelijker door de baard heen werken dan andere gezichtsscrubs. Het grit bestaat uit fijn walnoot poeder en bamboe, wat zorgt voor een snelle, gedegen peeling van de huid. Ook onder de baard wordt de huid schoon en glad met minder schilfers in de baard tot gevolg. 

Geheel doelgericht verwijdert de gezichtsscrub van Pacinos niet de huid-eigen emoliënten. Zoals we weten produceert een baard zelf geen olie maar neemt hij deze op uit de huid. Een normale gezichtsscrub die overtollig olie verwijdert zou een baard te veel uit kunnen drogen en juist tot nog meer schilfers kunnen leiden. In plaats daarvan is de Beard & Face Scrub voorzien van tea tree olie en aloë vera om de huid te verzachten, verzorgen en verfrissen. 

Als je stralende wangen wilt in combinatie met een gezonde, schilfer-vrije baard dan is de Beard & Face Scrub van Pacinos het product voor jou.

#7 Men’s Renewing Face Scrub van Brickell

Voor een verfrissende en diep reinigende gezichtsscrub met een licht tintelende huid koop je de Men’s Renewing Face Scrub van Brickell. Gedroogd jojoba poeder is gekozen als grit waardoor je huid ook meteen verzacht wordt. Een combinatie van aloë vera en avocado boter voeden en verzorgen de huid en voorkomtirritaties. De heerlijk frisse tinteling wordt veroorzaakt door de toevoeging van koffie en groene thee. Je huid voelt niet alleen zachter maar ook energieker aan.

Hoewel niet specifiek bedoeld, is deze gezichtsscrub ook ideaal als (dagelijkse) pre-shave voor het scheren. Bickell’s Renewing Face Scrub is vrij van sulfaten, parabenen, siliconen en andere chemische stoffen. 

#8 Clinique For Men Face Scrub

Clinique For Men Face Scrub – 100 ml
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:32

De Clinique For Men Face Scrub is een milde gezichtsscrub die, anders dan andere, bedoeld is om dagelijks gebruikt te worden en dan met name door mannen die regelmatig scheren. De scrub wordt langzaam wit terwijl je hem over je gezicht smeert. Eenmaal wit geworden, wat na een seconde of twintig het geval is, spoel je hem af. Het resultaat is goed: een gladde en zachte huid. De stoppelbaard is daarmee ook meteen ingeweekt en de haartjes staan rechtop, klaar voor de scheerbeurt.

Toch lijkt het ons sterk dat elke dag scrubben goed is. Deze scrub is bedoeld als pre-shave, voor het scheren. De meeste mannen scheren zich om de dag en dat lijkt ons een beter uitgangspunt dan elke dag. Deze gezichtsscrub is voor de rest vrij van parfum en allergenen en is daarmee geschikt voor alle huidtypes, ook de gevoelige huid.

#9 The Ritual of Samurai Face Charcoal Scrub van RITUALS

RITUALS staat erom bekend dat het de luxe eigenschappen van het hogere prijssegment aanbiedt tegen een veel lagere prijs. The Ritual of Samurai Face Charcoal Scrub is daar een voorbeeld van. De korrels zijn van bamboe en binchotan houtskool. Deze wordt geproduceerd in Japan van de ubame-eik die rijk is aan mineralen. De gezichtsscrub is dan ook diep reinigend, neemt verontreinigingen op en absorbeert overtollig vet. 

De zeer fijne korrels doen hun werk goed en deze scrub is ook geschikt voor de gevoelige huid. The Ritual of Samurai is ook nog eens heel scherp geprijsd. Je betaalt bijna niets meer als voor een huismerk of NIVEA scrub maar je krijgt wat van de luxe ingrediënten en prestaties van een veel duurder merk.

#10 NIVEA MEN Protect & Care Face Scrub

NIVEA MEN Protect & Care Face Scrub
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:32

Als goedkoopste optie op onze lijst is de Protect & Care Face Scrub van het welbekende NIVEA MEN. Ondanks zijn prijs is het gewoon een goede scrub voor je gezicht. De korrels zijn niet erg fijn en overduidelijk allemaal zeer gelijkmatig (dus van plastic). Een blik op de ingrediëntenlijst wijst ons dan ook op het gebruik van polyethyleen en acrylaten. Sulfaten en glycerine dragen bij aan de verzachtende werking. Je kunt voor deze prijs geen luxe, natuurlijke ingrediënten verwachten met de uitzondering van de toegevoegde aloë vera die de huid verkwikt en verzorgd. 

Het beste geschikt voor het geschoren gezicht met een normale huid, volstaat de Protect & Care Face Scrub in een degelijke, wekelijkse gezichtsscrub. Hij zal dan ook voor een kleine prijs lang meegaan.

Hoe scrub je je gezicht?

Je gezicht scrubben is heel eenvoudig maar je kunt het ook te gek maken. Een lichte hand is hier van belang en net als hoe je met snijden het mes het werk moet laten doen, moet je ook bij het scrubben van je gezicht geen kracht zetten. Je vermijdt ook altijd het contact met de ogen. Het proces loopt als volgt:

 • Maak je schone huid licht vochtig
 • Neem ongeveer een theelepel gezichtsscrub op je vingers
 • De palm van je andere hand vul je met een theelepel warm water
 • Smeer de gezichtsscrub op je vingers nu in het water en maak er een licht schuimende pasta van in je hand. Wrijf je handen dan samen zodat ze bedekt zijn.
 • Met zachte, draaiende bewegingen breng je de pasta aan op je gezicht. Zet geen druk met je hand of vingers maar wrijf wel over je hele gezicht totdat je alle huid drie tot vier keer hebt gehad.
 • Spoel af met lauwwarm water.

Scrubben duurt dus niet lang want het heeft geen inwerktijd zoals een exfoliant. Je bent met 20 seconden al klaar. 

Verschillende huidtypes en scrub geschiktheid

Bij verschillende huidtypes hoort verschillende verzorging. Je gezicht scrubben hoort daar zeker bij maar bij elk huidtype pas je deze anders toe. We nemen de vier hoofdtypes met je door en waar je op moet letten:

 • Droge huid: een normale gezichtsscrub werkt het beste en, heel belangrijk, met een sterk hydraterende werking. Zoek naar ingrediënten zoals aloë vera en jojoba en vermijd alcohol.
 • Normale huid: bij een normale huid hoort een goed gebalanceerde gezichtsscrub met een hydraterende werking. Je denkt dat je met een normale huid gemakkelijker klaar bent, maar dat is niet zo. Wil je een stralende huid behouden, dan moet je kiezen voor natuurlijke ingrediënten.
 • Gecombineerde huid: Kies voor een milde gezichtsscrub op basis van natuurlijke ingrediënten. Als het contrast tussen droog en vet erg groot is, kun je ervoor kiezen om bepaalde delen wel en bepaalde delen niet te scrubben.
 • Vette huid: vermijd gezichtsscrubs met toegevoegde oliën en boters, zoals avocado boter. Deze maken je huid alleen maar vetter. In plaats daarvan kies je voor vetabsorbeerders, zoals kaolien klei en actieve houtskool.

Veelgestelde vragen over gezichtsscrub

We lopen regelmatig tegen vragen over gezichtsscrubs en dat was de reden waarom we dit artikel voor je hebben geschreven. Hier zijn nog een paar andere vragen die we regelmatig zien maar die we niet in de tekst hierboven hebben opgenomen.

Kan je je gezicht scrubben met suiker?

Ja dat kan! Maar het is wel een beetje een sop werk. Neem twee gepelde kiwi’s en prak deze fijn in een kom. Voeg daaraan toe: twee eetlepels bruine suiker en een theelepel olijfolie. Vermeng het geheel tot een uniforme pasta en breng dit direct aan op de huid (geen extra water nodig).

Wat is de beste gezichtsscrub voor mannen?

De Double Duty Face Scrub van Rossberk is een goede gezichtsscrub voor mannen die je huid goed hydrateren en verzorgd. Hij is geschikt voor alle huidtypes en bezit kwaliteiten die je van een luxeproduct mag verwachten, maar voor een middensegment prijs. De Balls Club Face Wash is ook een goede gezichtsscrub die ook een milde exfoliant bevat.

Wat is de beste gezichtsscrub voor een gevoelige huid?

Kies voor een scrub die vrij is van allergenen en een mild grit bevat. Goede voorbeelden zijn Rossberck Double Duty Face Scrub en de Balls Club Face Wash. Deze zijn milder en verzorgen de huid.

Hoe vaak moet ik mijn gezicht scrubben?

Je doet scrubben niet elke dag. Je huid is prima in staat om de meeste dode huidcellen van zich af te schudden. De overtollige cellen bouwen zich over een periode van een paar dagen op. Twee tot drie keer per week je gezicht scrubben is het maximum waarbij sommige mannen volstaan met maar één keer per week.

Wat is het beste moment om mijn gezicht te scrubben?

Nadat je je gezicht hebt gereinigd met een goede gezichtsreiniger, maar voordat je je scheert of je gezichtscrème aanbrengt. De huid is dan ontdaan van alle gemakkelijk te verwijderen verontreinigen, de gezichtsscrub doet de rest. De scrub is ook een goede pre-shave.

Wanneer moet je geen gezichtsscrub gebruiken?

Bij hele erge acne of geïrriteerde huid door dermatitis kun je beter niet scrubben. De korreltjes zullen het helingsproces alleen maar hinderen. Je kunt dan beter volstaan met alleen een facewash en wachten tot je huid geheeld is. Als je open wondjes hebt op de huid mag je nooit een gezichtsscrub toepassen.

Te koop bij:

douglas.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:32

Te koop bij:

douglas.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 24 april 2024 – 05:32

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *