De 10 beste handcrème voor mannen die verzachten en verzorgen

Beste handcrème voor mannen

Een handcrème voor mannen voorkomt en geneest de ruwe, gekloofde huid waar veel mannen last van hebben. Door je handen dagelijks in te smeren met een handcrème voor mannen, houd je je handen zacht en heel. Helaas zijn de meeste handcrèmes niet met mannen in gedachten ontworpen. Deze zijn niet effectief op de mannenhuid en hebben bovendien een voor de meeste mannen niet geëigende geur. Gelukkig gebruiken wij dagelijks een handcrème voor mannen en hebben we er, over de jaren heen, genoeg gebruikt om jou uitsluitsel te geven. Je vindt de beste handcrème voor mannen hier, samen met alle informatie die je nodig hebt om de beste handcrème voor jouw mannenhanden te kiezen.

Snel antwoord? Dit is de beste handcrème voor mannen!
Rossberck Maximum Repair Hand Cream
Beste uit de test
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 04:16

Wat is handcrème?

Een handcrème is een vochtinbrengende emulsie bestaande uit water, olie en meestal andere verzorgende ingrediënten en stabilisatoren. Handcrème wordt gebruikt om droge handen en kloven in de huid op de hand te genezen en te voorkomen. De primaire emulsie uit water en olie brengt vocht in de droge huid aan en door zijn dikke consistentie blijft hij goed op de huid zitten tot alle vocht is ingetrokken. De meeste handcrèmes worden hierbij geholpen door extra toegevoegde ingrediënten die meer water vasthouden, vocht beter inbrengen of de huid anderzijds verzorgen en verzachten met antioxidanten en vitaminen.

Handcrème is dikker dan hand lotion, hoewel ze beide voor hetzelfde worden gebruikt. Hand lotion heeft als voordeel dat het sneller intrekt en opdroogt. Handcrème heeft wat langer nodig om volledig op te drogen en in te trekken, maar is wel veel effectiever.

Waar op letten bij het kopen van handcrème voor mannen?

We gaven het aan het begin van dit artikel al aan: de meeste handcrèmes zijn niet voor mannen gemaakt. Je moet goed zoeken wil je een goede handcrème voor mannen vinden. Toch zijn ze er wel en handcrème voor mannen is er al in veel verschillende soorten en prijsklassen. Als je een mannen handcrème zoekt, let dan op de volgende eigenschappen. Dit zijn ook de eigenschappen aan de hand waarvan wij onze lijst met beste handcrème voor mannen hebben samengesteld.

Huidtype

Elke huid is anders en naarmate we ouder worden veranderd onze huid ook. Een vette huid heeft weinig aan een vette handcrème en een droge huid juist weer niks aan een lichte hand lotion. Kies daarom een handcrème voor mannen en die past bij je huid:

  • Normale huid: gefeliciteerd, je bent een van weinige mannen met een “normale huid”. Normaal betekend dat je huid niet droog of vet is en geen genezing nodig is. Je gebruikt dan een handcrème voor mannen om je huid normaal te houden.
  • Vette huid: een vette huid is dik, soepel en glanst en is meestal geen extra hydratering nodig. Bij een vette huid is vooral de verzorging van de huid met vitaminen, antioxidanten en kalmerende ingrediënten belangrijk om hem stabiel en schoon te houden.
  • Droge huid: de meest voorkomende klacht (wat handen betreft) is een droge huid. De huid is dun, wit uitgeslagen of heeft zelfs kloofjes en schilfers. Een rijke, vochtinbrengende handcrème voor mannen kan die genezen en helpen te voorkomen.
  • Gecombineerde huid: Met een gecombineerde huid heb je zowel vette als droge delen, of normale en vette of droge delen. Vaak is het de huid op de vingers, nagelranden en tussen de vingers die uitdrogen en beginnen te jeuken, terwijl de rest van de hand een normale tot vette huid heeft. Er is handcrème voor mannen verkrijgbaar die geschikt is voor de gecombineerde huid, of je koopt twee handcrèmes en smeert je vingers en andere droge delen in met de speciale handcrème.

Heb je een gevoelige huid of heb je een allergie, dan moet je hier extra goed op letten. Je hebt in die gevallen een hypoallergene handcrème voor mannen nodig. Ook kunnen bepaalde kalmerende ingrediënten zoals Aloë Vera of nog beter, Allantoïne helpen bij een gevoelige huid en om hem te herstellen.

Prijs

Handcrèmes voor mannen verschillen erg van prijs. Je hebt ze van heel goedkoop tot heel erg prijzig. De goedkoopste zijn vaak niet de beste handcrèmes voor mannen en hebben de neiging om je huid onnodig vet te maken. Ook moet je goedkope handcrème vaker aanbrengen, waardoor hij sneller opraakt en je onder de streep niet veel goedkoper uit bent. Er zijn natuurlijk ook erg dure handcrèmes voor mannen verkrijgbaar die heel goed hun werk doen. Vaak is het zo dat je dan voor een heel klein beetje extra effect een grote meerprijs betaalt.

Wij richten ons eerder op het middensegment waar je veel producten van hoge kwaliteit aantreft tegen een redelijke prijs. Vaak gaan deze producten zoveel langer mee dan goedkope handcrèmes dat je “per dag” goedkoper uit bent. 

Geur

Geur is natuurlijk erg subjectief. Maar ook weer een beetje niet. Wat mannen een lekkere geur vinden en dat bij hun past verschilt met dat van vrouwen. De meeste vrouwen herkennen ook bepaalde, vaak kruidige, geuren als “typisch mannelijk” en bedoelen dat als compliment. Binnen de categorie “een mannelijk geur” zitten er natuurlijk enorme verschillen. Dit alles komt neer op persoonlijke voorkeur. Wat we wel belangrijk vinden is het verschil tussen een geparfumeerde handcrème en een handcrème met essentiële oliën. Bij de eerste is de geur een toegevoegde stof, bij de tweede komt de geur van de werkzame ingrediënten zelf.

Inhoud

Een grotere inhoud lijkt vaak voordeliger en dat is het soms ook. Vergelijk dit altijd wel met de prijs. Ook zijn “voordeelverpakkingen” vaak per gewicht voordeliger. Maar, inhoud is ook weer niet alles. Een kwaliteitsproduct kan vaak met minder product meer voor elkaar krijgen. Met een erg goedkope handcrème kun je ook blijven smeren zonder dat het effect heeft. Meer is niet altijd beter of goedkoper.

Ingrediënten

Een handcrème bevat meestal een kleine waslijst aan ingrediënten die de crème lange tijd stabiel houdt. Veel voorkomende stabilisatoren zijn Sodium Benzoate en Ceteth-10. Deze houden de crème goed en voorkomt schifting van de oliën. De werkzame stoffen kunnen bestaan uit verschillende oliën zoals Amandelolie, Shea boter of Zonnebloemzaadolie. Soms wordt er gekozen voor een paraffine om de huid te hydrateren. Oliën zijn vaak lichter en trekken beter in, terwijl paraffine producten vettiger zijn en langer blijven kleven.

Belangrijke toegevoegde ingrediënten zijn antioxidanten en vitaminen, samen met kalmerende werkzame stoffen. Voor de genezing van de huid wordt vaak gekozen voor Allantoïne, inuline of panthenol.

Verschil handcrème voor mannen en handcrème voor vrouwen

De mannenhuid verschilt wezenlijk van de vrouwenhuid. Dit komt door de hogere concentratie testosteron in het lichaam van een man. Dit heeft een aantal voordelen voor de mannenhuid. Zo is deze doorgaans dikker en sterker behaard dan de vrouwenhuid. Ook produceert de mannenhuid daardoor meer collageen waardoor hij langer jong blijft. De mannenhand is minder snel uitgedroogd en de huid beschadigd ook minder snel.

Maar, er zijn ook nadelen natuurlijk. Door die hormonale druk ontstaan er vaak ook grotere verschillen; een gecombineerde huid met dikke plekken vol van vocht en droge vingers of nagels. Een handcrème voor mannen moet dus andere ingrediënten bevatten dan die voor vrouwen. In de meeste gevallen is de toevoeging “for men” aan een label pure marketing. Het product verschilt niet wezenlijk van het vrouwen product op het parfumeren na. Uiteraard hebben we hiermee rekening gehouden in onze lijst 10 beste handcrèmes voor mannen. Je vindt hier alleen die handcrème die echt voor mannen gemaakt is, of die dankzij zijn samenstelling ook specifiek geschikt zijn voor de mannenhuid.

De 10 beste handcrème voor mannen

We hebben alle producten op onze lijst beste handcrème voor mannen in het verleden al eens gebruikt, samen met nog een stel andere die het niet gehaald hebben. We hebben ze allemaal nog eens nader bekeken (en onze handen mee ingesmeerd natuurlijk) en aan de hand van de hierboven genoemde criteria zijn we gekomen tot een top 10 beste handcrèmes voor mannen.

#1 Rossberck Maximum Repair Hand Cream

Rossberck Maximum Repair Hand Cream
Beste uit de test
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 04:16

De Rossberck Maximum Repair Hand Cream is een universeel toepasbare handcrème voor mannen die zowel heel goed verzorgt als beschermt en repareert. De lichte, niet-vette handcrème voor mannen verdeelt gemakkelijk en trekt snel in. Je merkt de werking vrij direct. De handen voelen zachter aan en kloven voelen minder trekkerig. Na een paar dagen al zijn kloven minder diep en trekken droge plekken helemaal weg. Rossberck Maximum Repair Hand Cream is geschikt voor alle huidtypes, is dus altijd toepasbaar en je kunt hem na het helingsproces van je handen blijven gebruiken om de huid gezond en plooibaar te houden.

Rossberck Maximum Repair Hand Cream is gebaseerd op plantaardige oliën om je huid te hydrateren. Amandelolie verzacht en hydrateert samen met de beschermende werking van Olus olie (op raapzaadolie gebaseerd). Allantoïne draagt bij aan de genezing van de huid terwijl de prebiotische Inuline de slechte bacteriën aanpakt én de goede juist bevordert zodat de normale huidflora weer hersteld wordt. Vitamine B5 en E zijn belangrijke bouwstoffen voor een sterke huidbarrière en antioxidanten die veroudering tegengaan. Naast deze rijke combinatie van hoogwaardige ingrediënten is er Aquaxyl toegevoegd. Dit goedje beschermt en hydrateert de huid niet alleen, hij is speciaal ontwikkeld om agressieve chemicaliën zoals alcohol (denk aan al dat handenwassen en desinfecteren) te neutraliseren. 

Wat ons verder opviel is het zuinige gebruik. De goede smeerbaarheid en rijke emulsie geven je handen een goed “bedekt” gevoel met al een klein beetje handcrème. Meer crème als de grootte van een erwt waren we niet nodig voor optimaal gehydrateerde handen. 

#2 O’Keeffe’s – Working Hands Cream

O’Keefe’s is al geruime tijd een begrip op de markt bij hardwerkende mannen. Deze parfumvrije handcrème voor mannen kleeft goed en laat een rijke laag achter die langzaam inwerkt op de huid. Hij is speciaal bedoeld voor werkende handen die dagelijks blootstaan aan bijvoorbeeld olie, aarde, verf en reinigingsmiddelen. Deze chemicaliën drogen de huid snel uit en leiden onherroepelijk tot kloven en eelt. Met O’Keeffe’s ga je dit efficiënt tegen. Heb je al erg droge handen, dan is een behandeling met O’Keeffe ook erg effectief.

O’Keeffe is gebaseerd op paraffine om de handen langdurig te hydrateren. De toevoeging van Allantoïne helpt de huid te genezen terwijl Urea zorgt voor de desinfectie van kloven en kleine beschadigingen aan de huid. We raden O’Keeffe’s aan als je al erg droge en gekloofde handen hebt en deze wilt genezen. Breng de O’Keeffe handcrème twee tot driemaal daags rijkelijk aan en laat hem rustig inwerken.

#3 La Roche-Posay Cicaplast handcrème

La Roche-Posay Cicaplast handcrème
Bekijk laagste prijs
deonlinedrogist.nl
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 04:15

Deze handcrème voor mannen en voor vrouwen brengt een onzichtbaar beschermlaagje aan op de huid. De toevoeging van Polydimethylsiloxane (dimethicon op de verpakking) zorgt voor dit dunne, anderzijds inerte laagje over de huid die het vervliegen van de werkzame stoffen tegengaat. Het grootste deel van de hydratering gebeurt vrijwel meteen, maar daarna blijft dit laagje je huid langdurig beschermen tegen invloeden van buitenaf.

De hydratering zelf is op basis van glycerine en glycolen, beide weliswaar niet natuurlijk maar wel inert en hypoallergeen. Een verdere verkwikking en verzorging van de huid wordt gedaan door Shea boter. De La Roche-Posay Cicaplast handcrème voelt niet vettig aan en verdeelt zich gemakkelijk. Hij trekt vlot in en je handen voelen meteen zachter aan. Dit is natuurlijk deels te danken aan de beschermlaag maar die ook weer niet vettig of kleverig aanvoelt.

#4 Eucerin pH5 Handcrème

Eucerin pH5 Handcrème
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 04:03

Eucerin pH5 handcrème is geschikt voor de zeer droge en geïrriteerde huid. Naast een allergische reactie, is de meest voorkomende reden waarom de huid geïrriteerd raakt een bacteriële of schimmelinfectie. Deze microfauna komen overal om ons heen voor en leven permanent op onze handen. Normaal is dit geen probleem, want onze handen hebben een natuurlijke zuurtegraad die deze bacteriën en schimmels onderdrukken. Maar door het vele desinfecteren, werken met chemicaliën, cosmetica, parfum en gewoonweg door temperatuurswisselingen kan deze pH-balans verstoord raken.

Eucerin pH5 handcrème bevat Panthenol voor het herstel van de huid en pH5 Citraat Buffer voor het herstel van de natuurlijke zuurtegraad van je handen. Zijn je handen droog en vol met kloven, maar helpt het gebruik van een goede handcrème voor mannen niet om je handen langdurig te genezen? Dan kan het zijn dat de pH-waarde van je handen te laag is. Met Eucerin pH5 handcrème help je deze te herstellen.

#5 RITUALS The Ritual of Mehr Hand Balm

RITUALS The Ritual of Mehr Hand Balm
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 04:01

Zoek je een licht hydraterende handcrème voor de normale huid en die vooral lekker mannelijk ruikt? The Ritual of Mehr Hand Balm van de bekende RITUALS lijn ruikt lekker naar citrus en cederhout. Deze combinatie pakt de tussenweg tussen lekker fris maar met mannelijke, houterige noten er doorheen. Hoewel RITUALS vaak geassocieerd wordt met vrouwen verzorgingsproducten, is deze handcrème voor mannen dankzij deze geur zeer geschikt. 

De verzorging is gebaseerd op glycerine voor de hydratatie met panthenol en Allantoïne voor het herstel van de huid. Ook Tocopherol helpt mee met het herstellen van het natuurlijke herstelvermogen van je huid. Samen maken deze The Ritual of Mehr Hand Balm een snel intrekkende en licht hydraterende handcrème, en met extra nadruk op licht en snel. De geur komt van etherische oliën; extracten van sinaasappel schil en cederhout schors.

#6 Neutrogena – Hydro Boost

Deze handcrème van Neutrogena is een goede boost voor de vochthuishouding van je handen. Vooral temperatuurswisselingen leiden bij veel mannen tot wit uitgeslagen handen en pijnlijke nagelriemen. De Neutrogena Hydro Boost handcrème is gemaakt met glycerine en, vooral belangrijk, hyaluronzuur. De directe hydratering met glycerine maken je handen soepel en zacht, iets dat je meteen merkt als je klaar bent met insmeren. Maar, zodra de glycerine is ingetrokken en het overtollige deel is verdampt, drogen je handen weer uit.

De Neutrogena Hydro Boost gaat dit tegen met hyaluronzuur. Dit is een van nature in de huid voorkomende stof die watermoleculen aan zich vastbindt. Vooral in de handen, die gemakkelijker uitdrogen omdat de huid dikker is en vaker blootstaat aan de omgeving, is de hyaluronzuurspiegel snel onder pijl. Doordat deze Neutrogena handcrème propvol met hyaluronzuur zit, houdt het de vocht geïntroduceerd door de glycerine langdurig vast. Deze handcrème ruikt voor de rest neutraal, smeert gemakkelijk en trekt redelijk snel in.

#7 Jack Black Intense Therapy Handcrème voor mannen

Jack Black Intense Therapy Hand Cream
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 04:01

Met een mix van glycerine, macademia en zonnebloemolie gaat Jack Black Intense Therapy handcrème voor mannen de strijd aan met droge handen. De crème smeert goed en trekt redelijk snel in. Je merkt hierbij dat deze handcrème deels uit oliën bestaat en deze laten een zachte, glanzende maar niet vette huid achter. De huid wordt zachter en soepeler en de aanblik oogt gezonder. De toevoeging van eucalyptus verkwikt irritaties. Vitamine A en E dragen bij aan het natuurlijk herstel.

Jack Black Intense Therapy Hand Cream is vrij van sulfaten, parfums en parabenen. Ze zijn niet helemaal 100% natuurlijk omdat het een product is op basis van glycerine. Nou is er niks mis met glycerine, want het is een effectief hydrateringsmiddel en compleet inert (niet giftig). Toch wouden we voor de volledige transparantie vermelden dat het niet om, zoals wel geadverteerd wordt, een volledig natuurlijk product gaat.

#8 Weleda Skin Food

Weleda Skin Food
Bekijk laagste prijs
deonlinedrogist.nl
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 04:01

Weleda Skin Food is een rijke, voedende handcrème die meer nijgt richting een balsem qua consistentie. Bestaande uit 100% natuurlijke ingrediënten, is de basis emulsie bijenwas en wolwas. Deze twee wassen worden al eeuwen, als het niet millennia zijn, gebruikt als natuurlijke verzorger van de huid. Ze laten ook een voedende, beschermende laag achter op de huid. Verdere verzorging komt onder andere van zonnebloemolie voor een verzachtende werking en bescherming tegen de zon. Deze is ook een bron aan essentiële vitaminen. Akkergoud en kamille verkwikken de huid en verminderen irritaties samen met rozemarijn en amandelolie voor een goed gevoede en langdurig beschermde huid.

Weleda Skin Food bevat voor de rest compleet geen andere toevoegingen. Hij smeert goed maar is aan de stevige kant voor een handcrème. Het is een handcrème op basis van een wax, je voelt hem dus een tijdje op je huid en zal in het begin licht plakken. 

#9 Burt’s Bees Hand Salve

Burt’s Bees Hand Salve – Handcrème
Bekijk laagste prijs
deonlinedrogist.nl
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 04:00

Burt’s Bees is een handzalf die smeerbaar genoeg is om te werken als handcrème. Omdat hij voor de rest redelijk neutraal ruikt is hij ook geschikt als handcrème voor mannen. Burt’s Bees Hand Salve bestaat voor bijna 100% uit natuurlijke ingrediënten met 2 hele bewuste uitzonderingen. De basis is, zoals de naam al doet vermoeden, bijenwas. Bijenwas is een prima verzorger en beschermer van de huid en mensen gebruiken het al eeuwen voor dit doeleinde. Toegevoegd zijn een scala aan natuurlijke oliën die eveneens reeds eeuwenlang gebruikt worden vanwege hun beschermende of helende eigenschappen.

Rosemarijn, amandel en smeerwortel hebben een verzorgende, verzachtende en verkwikkende werking op de huid waardoor uitdrogen wordt tegengegaan en irritaties worden verholpen. De twee niet-natuurlijke toevoegingen zijn tocopherol en tocoferylacetaat. Dat laatste is gewoonweg vitamine E maar dan synthetisch geproduceerd. Tocopherol is inert en draagt bij aan de genezing van de huid.

#10 Oud Hollandsche Ambachtscrème

De bekende Oud Hollandsche Ambachtscrème is speciaal ontwikkelt voor de werkende man. Hij is geliefd in bij tuinders vanwege zijn effectieve hydratering en langdurige bescherming. Om te komen tot deze stevige handcrème zijn alle zeilen bijgezet en hij zit dan ook barstensvol met verzorgende ingrediënten, zowel natuurlijk als synthetisch. De basis wordt gevormd door verschillende glycerines en glycolen en paraffine. De Ambachtscrème voelt daarmee direct iets vetter aan dan andere handcrèmes en blijft dat ook een tijdje tot het is opgedroogd. 

Een rijke combinatie van shea boter en aloë vera extract verzachten irritaties en maken de huid soepel. Zowel zonnebloemolie als Echinacea olie conditioneren de huid en beschermen hem tegen invloeden van buitenaf. De Oud Hollandsche Ambachtscrème verdeeld goed en je handen voelen meteen een stuk zachter en minder trekkerig. Hij is niet geschikt voor de gevoelige huid of voor de vette/gecombineerde huid.

Waarom mannen handcrème gebruiken

Een handcrème voor mannen is niet nieuw. Al eeuwenlang gebruiken mannen handcrème om kloven en eelt tegen te gaan na een lange dag hard werken op of om de boerderij of in de fabriek. Traditioneel is dit in Europa een wax op basis van bijenwas of zelfs dierenvet. In andere delen van de wereld wordt ook wel palmolie of andere plantaardige vetten gebruikt. Het harde werk dat voor 99% van mannen vroeger de realiteit was leidde tot eelt en kloven, wat natuurlijk ook de mannen van toen (en hun vrouwen) irriteerde. Handcrème verzachtte de huid en genas veel huidkwaaltjes aan de handen.

Tijdens de industriële revolutie is het gebruik van handcrème achteruitgegaan. Dit kwam vooral omdat men het niet meer kon betalen. De culturele shift die toen ontstond begon daarom neer te kijken op het gebruik van handcrème door mannen. Het werd gezien als iets dat alleen vrouwen deden, net zoals de gezichtsverzorging voor mannen.

Maar niks is minder waar! Ook mannen hebben graag gezonde, egale handen die niet aanvoelen als schuurpapier. Droge handen kunnen ook jeuken en kloven kunnen gaan ontsteken. De handcrème voor mannen heeft daarom een grote terugkeer gemaakt. Met het gebruik van de beste handcrème voor mannen bewerkstellig je het volgende:

  • Je verzorgt en verzacht de huid
  • Je gaat uitdrogingen en kloven tegen
  • Bestaande uitdrogingen en kloven genezen (sneller)
  • Je vertraagt de veroudering van de huid op je handen
  • Je doet je partner een groot plezier met een zachte aanraking!

Hoe gebruik je handcrème?

Gebruik een klein beetje handcrème voor mannen, een klodder niet groter dan een witte boon, en verdeel deze over beide handen door deze goed samen te wrijven. Werk de handcrème vooral goed in rondom de nagels, de nagelriemen en tussen de vingers. Dit zijn de plekken die het makkelijkst uitdrogen en verharden.  Wrijf daarna ook je polsen in en laat de handcrème daarna minimaal twee minuten inwerken zonder dat je je handen te veel gebruikt. 

Heb je al erg droge of gekloofde handen, smeer dan een dubbele hoeveelheid over je handen en laat deze rustig inwerken, bijvoorbeeld ‘s morgens na het wassen en aankleden.

Hoe vaak gebruik je handcrème?

Je gebruikt handcrème normaal gesproken twee keer per dag. Je kunt het een onderdeel maken van je ochtendroutine door bijvoorbeeld na het douchen je handen in te smeren. Doe dit nadat je je gezichtsreiniger en je gezichtscrème hebt gebruikt zodat je handen het allerlaatste zijn dat je behandelt. In de avond herhaal je dit vlak voordat je in bed stapt. Pas op dat je hem niet afveegt aan de lakens of aan je partner. 

Bij erg droge huid, eelt of kloven gebruik je de handcrème drie keer per dag. Gebruik hem niet vaker, want een permanente laag olie of vet op je huid kan hem juist verstikken en verder doen uitdrogen. De handcrème moet goed kunnen intrekken en opdrogen, waarna de huid gewoon kan ademen. 

Conclusie: wat is de beste handcrème voor mannen?

De beste handcrème voor mannen is naar onze mening de Rossberck Maximum Repair Hand Cream. Hij valt ten eerste in het middensegment qua prijs en is zeer zuinig in gebruik. Vergeleken met qua aanschaf goedkopere producten, ben je met de Rossberck Maximum Repair Hand Cream uiteindelijk goedkoper uit. Maar wat voor ons echt de doorslag gaf is de prijs-kwaliteitverhouding. Rossberck combineert natuurlijke en verzorgende ingrediënten met bewezen effectieve toevoegingen. Het totaalpakket past totaal niet bij het prijskaartje en dat in positieve zin! Aan de lichte crème, snelle werking, goede smeerbaarheid en het niet-vette gevoel merk je meteen dat je een kwaliteitsproduct in huis hebt gehaald.

Rossberck Maximum Repair Hand Cream
Beste uit de test
Bekijk laagste prijs
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 04:16

De effectieve ingrediënten kalmeren, verzachten en verzorgen zowel de vette, droge als gecombineerde huid. De normale huid blijft stabiel. De Rossberck Maximum Repair Hand Cream is daarmee een manusje van alles en die ook alles goed doet. Dit is de beste handcrème voor mannen die één product zoeken voor hun handverzorging, veel verlangen maar niet te veel willen of kunnen betalen. En, laten we eerlijk zijn. Te prijzige, door marketing opgeblazen producten zijn voor vrouwen. Wij mannen kiezen liever waar voor ons geld. 

Veel gestelde vragen over handcrème voor mannen

Wat is de beste handcrème voor mannen?

De doorgaans beste handcrème voor mannen is de Rossberck Maximum Repair Hand Cream. Deze is geschikt voor alle huidtypes, trekt snel in en bevat hoogwaardige ingrediënten die effectief en snel de huid repareren, soepel maken en dan stabiel houden. De Rossberck Maximum Repair Hand Cream is zuinig in gebruik en uiteindelijk goedkoper dan de meeste andere opties.

Welke handcrème trekt snel in?

Lichte handcrèmes zoals die van Rossberck trekken het snelst in. Deze trekken (bijna) net zo snel in als een hand lotion maar hebben alle voordelen van een echte handcrème.

Hoe vaak moet je handcrème opdoen?

Je brengt twee tot drie keer per dag handcrème aan. Doe dit in de ochtend en in de avond en laat de handcrème goed in werken. Als je erg droge handen hebt, dan kun je in de middag een derde keer handcrème aanbrengen.

Bestaan er ook alternatieven voor handcrème?

Het meest bekende alternatief voor handcrème is hand lotion. Dit is in principe hetzelfde maar een stuk dunner en meer vloeibaar. Het voordeel van hand lotion is dat deze sneller intrekt en opdroogt. Het voordeel van handcrème is dat deze juist dikker is, je hem dikker aan kunt brengen en hij dus effectiever (en langdurig) hydrateert.

Waarom is handcrème voor mannen zo belangrijk?

Een handcrème voor mannen verzorgt en verzacht de huid op de handen en gaat uitdroging en kloofjes tegen. Ook vertraagt hij het verouderingsproces. Door elke dag een handcrème voor mannen te gebruiken houd je je handen dus gezond en is je aanraking, voor bijvoorbeeld je partner, een stuk aangenamer.

Hoe kun je handcrème voor mannen het beste gebruiken?

Gebruik een handcrème voor mannen twee tot drie keer per dag, maximaal. Breng een kleine hoeveelheid handcrème aan op een vinger (niet meer dan 1 kubieke centimeter) en verdeel deze gelijkmatig over je handen. Werk de handcrème vooral goed in rondom de nagels en tussen de vingers. Dit zijn de plekken die het snelst uitdrogen en uitharden.

Te koop bij:

douglas.nl
plein.nl
deonlinedrogist.nl
bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 04:16

Te koop bij:

deonlinedrogist.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 04:15

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 04:03

Te koop bij:

deonlinedrogist.nl
plein.nl
bol.com
douglas.nl
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 04:01

Te koop bij:

deonlinedrogist.nl
bol.com
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 04:00

Te koop bij:

bol.com
blokker.nl
Laatst bijgewerkt op: 19 juli 2024 - 04:00

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *