Je snor trimmen doe je zo

Je snor trimmen is een belangrijk onderdeel van je uiterlijke verzorging. Je snor hangt al snel over je lippen en dat is geen gezicht. Je snor trimmen doe je daarom meestal net iets vaker dan je baard trimmen. Een snor trimmen hoeft niet moeilijk te zijn, maar je kunt het ook net zo excentriek maken als je zelf bent. Hoe trim je een snor? Wanneer kun je je snor trimmen? Welke stijlen zijn er en waar kan ik voor gaan? Welke trimmer is het beste voor mijn snor? Dit zijn allemaal vragen waar we op ingaan in dit artikel speciaal voor de snorreman. Zo kun jij zelfverzekerd je snor trimmen.

Waarom je snor trimmen?

Kort gezegd, het ziet er beter uit. Je snor groeit net zo snel als je baard, maar de ruimte om te groeien op je bovenlip is natuurlijk beperkt. Waar je onder je kin na een paar dagen nog geen wezenlijk verschil ziet, kunnen die paar millimeter meer al betekenen dat je snor over je bovenlip hangt. Voor velen is dat geen gezicht. Tijd om je snor te trimmen dus. Gelukkig kan dit gemakkelijk en snel.

Een tweede reden is de bewerkelijke snor, met andere woorden je hebt een bepaalde stijl snor die meer onderhoud verlangt. Denk aan de Dali snor of de potloodsnor. Deze moet je vaker en intensiever verzorgen, door de snor zowel te trimmen als hem te verzorgen met bijvoorbeeld baardolie of baard wax.

De beste baard en snor trimmer

Dit is de beste trimmer voor je snor!

Je snor trimmen doe je snel en gemakkelijk een snor trimmer. Een snor trimmer is een opzetstuk op een baardtrimmer waarmee je veel preciezer te werk kunt gaan. De beste baard en snor trimmer is de Wellshave 5-in-1 Baardtrimmer. De Wellshave is niet alleen een kwalitatief superieure baardtrimmer en bodygroomer vergeleken met andere merken, zijn opzetstuk voor de snor is ook erg fijn om mee te werken. We kunnen zelfs vaststellen dat de Wellshave ver boven zijn prijsklasse bokst.

De Wellshave 5-in-1 komt in twee variaties: de PRO en de Iced versies. Beiden doen het even goed waar het gaat om prestaties voor zowel de baard en het lichaam en beiden beschikken over dezelfde snortrimmer. Het verschil zit hem vooral in vormgeving, kleur en het aantal andere opzetstukken. Met zijn sterke motor en fijne, keramische messen kun je met beide Wellshave’s je snor precies bij trimmen en in model brengen.

Je snor trimmen in een stappenplan

Je snor trimmen begint net als met je baard trimmen met helemaal niks. Doe niks en laat hem eerst goed vol worden. Niet elk haartje groeit even snel of begint op tijd met aangroeien. Als je je snor begint te trimmen met dat de langste haartjes de gewenste lengte hebben bereikt, bestaat de kans dat je er maar een schraal snorretje aan overhoudt. Stap 0 is dus om je snor eerst een maand of nog langer te laten groeien, totdat ook de kortste en traagste haartjes over je bovenlip hangen. Daarna kun je je snor als volgt trimmen:

 1. Begin met de grove vormgeving van je snor te trimmen en werk daarbij eerst aan de buitenkanten. Je kunt het beste te veel haar overlaten in deze stap die je vervolgens in de volgende stap steeds verder weghaalt. Haar weg trimmen kan wel, erop trimmen is een stuk lastiger.
 2. Heb je grofweg de vorm die je wilt, dan kun je beginnen aan het precieze werk. Begin aan de zijkanten en geeft de vleugels van je snor de gewenste vorm; bijvoorbeeld rond, or juist driehoekig. Hier is het zaak dat je denkt in millimeters, gebruik kleine stappen en breng de snor volledig in model, OOK als je nog niet helemaal tevreden bent.
 3. Je kunt stap 2 herhalen totdat je wel tevreden bent. Tussen elke herhaling kijk je recht in je scheerspiegel en houd je je baardkam rechtop tegen je neus. Vergelijk links met rechts en boven met onder. Werk de snor bij totdat hij symmetrisch is.
 4. Verzorg je snor met een gezichtscrème voor mannen en baardolie.

Met deze methodische en de eerste keer langzame manier breng je een model aan in je snor. De volgende keer dat je je snor gaat trimmen hoef je hem alleen maar bij te werken, met andere woorden je oefent de laatste herhaling van stap 2 weer uit en je bent klaar.

Snor stijlen

Er zijn erg veel verschillen snor stijlen die door de decennia heen in, uit en weer in de mode zijn geraken. De snor is daarom van alle tijden en zelfs wat we nu zien als een klassieke snor kan nog steeds prima gewaardeerd worden. We noemen hier 8 tijdloze en klassieke snor stijlen waar je bij het snor trimmen voor kunt kiezen.

#1 Natuurlijke snor

Man met een natuurlijke snor

Dit is gewoon je snor, die je laat staan en trimt totdat hij niet meer je wangen, kin of bovenlip aanraakt. Je ziet deze stijl zowel met als zonder baard. Hij is gemakkelijk in onderhoud en toont je mannelijke karakter: eentje van ingetogenheid en zonder opsmuk. 

#2 Dallas snor

Jongeman met een normale snor

Dit is de klassieke cowboy snor. Hij lijkt veel op de natuurlijke snor, maar buigt naar beneden over de hoeken van de lippen. De punten worden afgerond. Dit geeft je gezicht een net iets serieuzer en woester aanblik. Hij accentueert ook de kaaklijn, mits je een sterke kaak hebt. 

#3 Dali snor

Dali Snor

Excentriek en eigenwijs, de Dali snor is dun en buigt sterk omhoog. Het midden onder de neus wordt kaalgeschoren. Je krijgt deze snor alleen voor elkaar door de uiteinden heel lang te laten groeien en met snorren wax of baard wax op hun plek te houden.

#4 Potloodsnor

Man met potlood snor

Deze klassieke snor uit de jaren 30 en 40 maakt een comeback is vooral onder skaters ook weer heel populair. Begin met de natuurlijke snor en kort hem zowel onder de neus als boven de bovenlip in tot een dunne streep. Deze snor wordt ook kort gehouden, net iets meer als een stoppel zodat hij wel zichtbaar is op de huid.

#5 Pyramide snor

Man met een pyramide snor

Deze snor zit tussen een natuurlijke en potloodsnor in. Begin met een natuurlijke snor, maar trim hem bij zodat de bovenkanten diagonaal naar het midden lopen. Net boven de bovenlip doe je hetzelfde. Je natuurlijke snor krijgt hierdoor een hoekig en netter karakter, terwijl je toch veel volume overhoudt. 

#6 Hoefijzersnor

Hoefijzer snor

Voor een nog krachtiger accentuering van de kin en kaak is de hoefijzersnor ideaal. Hij lijkt op de Dallas snor, maar het baardhaar op de kin wordt doorgetrokken tot op de kaaklijn. De rest wordt met opzet gladgeschoren zodat het contrast optimaal is. Dit is een ruige, zelfverzekerde snor die vooral past bij gespierde mannen van middelbare leeftijd. 

#7 Fu Manchu

Man met Fu Manchu Snor

*Bron foto: ‘A suave, intelligent megalomanaic’: Christoper Lee in 1965’s The Face of Fu Manchu. Photograph: Allstar/Seven Arts/StudioCanal Photograph: Allstar/Seven Arts/StuioCanal

De Fu Manchu is een Chinese versie, of beter gezegd Chinees-geïnspireerde versie van de hoefijzersnor. Hij verschilt vooral doordat hij (ver) onder de kaaklijn kan hangen en dat het midden onder de neus wordt kaalgeschoren. Hij kan daarbij zowel dun zijn als een potloodsnor of dik zoals de Dallas snor of nog dikker. Hij is ontworpen voor fictieve Aziatische schurken in romans en films. Dit liet niet weg dat veel mensen, zowel Europeanen als Chinezen deze snor toch begonnen te zien als een uitstraling van kracht en intelligentie! Hij staat vooral op dunne gezichten.

#8 Officierssnor of militaire snor

Man met een militaire snor

De militair snor was lang de enige vorm van gezichtsbeharing dat werd toegestaan in het leger, vooral dat van Engeland. Hij lijkt op de natuurlijke snor maar alle hoeken zijn afgerond en hij wordt redelijk kort gehouden. De rest van het gezicht moet natuurlijk gladgeschoren blijven, op bevel van de kolonel. 

Je snor verzorgen voor en na het trimmen

Net als baardhaar, heeft je snor de nodige verzorging nodig. Snorhaar kan de huid op de lip snel doen uitdrogen en sommige snorren zijn wax nodig om in model te blijven. 

 • Baardshampoo: was voordat je je snor gaat trimmen eerst je baard en snor met baardshampoo. Dit komt de hygiëne ten goede en maakt de haartjes week, waardoor ze gemakkelijk af te trimmen zijn. Droog de snor daarna goed af.
 • Baardoliedagelijks een paar druppeltjes baardolie in je baard houdt hem gezond, glanzend en soepel. Heb je alleen een snor, dan is een klein druppeltje goed door de snor heen gewerkt al voldoende.
 • Snorren- en of baard wax: sommige stijlen zijn net iets meer kleefkracht nodig om in model te blijven. Door baard wax te gebruiken houd je je snor de hele dag netjes.
 • Baardschaar of snorrenschaartje: voor het hele fijne werk, denk aan haartjes individueel afknippen, werkt een baardschaar of een snorrenschaartje het beste. 

Conclusie over je snor trimmen

Je snor trimmen hoort bij het reguliere ritueel van de mannenverzorging. Een te lange of warrige snor valt eerder op dan een warrige baard. Zodra hij over de lippen valt, wat vaak maar een paar millimeter aan groei betekent, valt het al op; je moet je snor trimmen. Gelukkig is dit niet moeilijk en met de juiste baard en snor trimmer is de klus zo geklaard. Je hebt qua snor rijkelijk veel keuze aan verschillende stijlen, of je kunt zelf creatief aan de slag gaan.

De Wellshave 5-in-1 Baardtrimmer is voor ons de beste keuze om de snor te trimmen. Hij is ook een hele goede baardtrimmer en bodygroomer erbij. Daarnaast komt ook de nodige verzorging kijken zoals goed wassen met baardshampoo, voeden met baardolie en mogelijk ook in model brengen met baard wax. Voordat je hiermee begint is het ook belangrijk dat je je snor eerst goed laat vol groeien.

Heb je eenmaal de snor die je wilt, dan is het onderhoud erg gemakkelijk. Door zijn karakteristieke en mannelijke uitstraling zal de snor nooit helemaal uit de mode raken. Dat zit dus wel snor.

Veelgestelde vragen over een snor trimmen

Hoe trim je een snor?

Een snor trimmen is in eerste instantie een zaak van geduld en zorgvuldig werk. Begin met de grove vormgeving van een al volle snor die minimaal een maand oud is. Gebruik hiervoor een snor trimmer. Als je de grove vormgeving hebt gedaan en hij symmetrisch is, werk je langzaam van buiten naar binnen. Haal een millimeter of twee van je snor weg aan alle kanten en maak hem weer symmetrisch. Herhaal deze stap totdat je geleidelijk de snor krijgt die je wilt. Eraf trimmen kan wel, maar een snor erop trimmen weer niet. Ga dus stapsgewijs te werk en met kleine stapjes per keer.

Wat zijn bekende snor stijlen?

Bekende snor stijlen zijn:

 • Natuurlijke snor
 • Dallas snor
 • Dali snor
 • Potloodsnor
 • Pyramide snor
 • Hoefijzersnor
 • Fu Manchu
 • Militaire snor

Jari Dohmen

Hoi, mijn naam is Jari en ik ben blogger op BaardTips.nl. Op mijn 13e levensjaar had ik al een “donshaar snorretje” en werd hierdoor vaak uitgelachen door mijn klasgenoten. Zonder twijfel besloot ik mezelf in het diepe te gooien door mijn “pubersnor” te scheren met het scheermes van mijn vader. Al snel kwam ik erachter dat mijn vader niet investeerde in de de beste scheer- en verzorgingsproducten. Na meer dan 12 jaar scheren, testen en onderzoek doen voor persoonlijk gebruik heb ik ervoor gekozen om mijn ervaringen te delen in de vorm van deze blog website. Nu weet ik alles van de beste scheer-en baardproducten, de correcte scheermethodes, heb ik korte lijntjes met de grootste scheermerken van Nederland, zijn al mijn vrienden jaloers op mijn volle baardgroei en (misschien wel het belangrijkste) ben ik zelf heel trots op mijn gezichtsbeharing!

Bekijk alle berichten van Jari

Gerelateerde berichten

  Dit bericht heeft nog geen reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *